View Full Version : ИДВА НОВ ГОДИНА А НАЙ-ВЕРОЯТНО щЕ СИ СТОЯ УНАС :(
Станах почти на 18 години,всяка Нова година прекарвам унас с нашите и най-късно 1-2 часа си лягаме.Звучи "интересно" нали?Най-жалкото е,че всяка НГ ми минава така,но не само това,на НГ доста често стават скандали унас или най-малкото се гледаме всиснати цяла вечер.Никога не съм ходил да празнувам с приятели,последните 2 години излизах по улиците с приятели най-много да пием по една бира,да хулиганстваме безобидно,да викаме и да прекараме часовете преди НГ почти забавно...Ето идва и тази НГ,вече съм голям на 18 години без 2-3 месеца.Много жесткото се карах последните месеци с нашите относно личния си живот или по-точно липсата на такъв,няма разбираме голямо и почти никакъв ефект.Вече не могат да ме уплашат,но пак си стоя сам унас и слушам скандали(между майка ми и баща ми а понякога аз съм причината според тях,но никога нямам право на мнение,все искат да се подчинявам като роб).Тази НГ най-вероятно всичките ми приятели ще празнуват някъде на Новогодишен купон,най-малкото на кафе или дискотека а аз не знам дори какво е Новогодишен купон :( Никога не съм бил!Колко жалко нали?
Сега тази седмица майка ми не спира да ме обвинява и обижда и да изкарва че не уча заради някакви си 4-ки ,3 на брой които получих по различни предмети имайки предвид ,че дори стипендия взимам.Но не съм смахнатия зубър,искат го но не съм.Ходех на фитнес и излизах с приятели поне през деня и до към 9-10 вечерта доскоро.Фитнеса свърши,липсват и настроение и приток на пари които да харча...
Като,че ли съм напът да изкарам и тази НГ по стария отвратителен сценарий,като дори няма да излеза и да врътнем 1 двулитровка с 3-4 приятели както направих миналата НГ и се прибрах към 10-10:30 и бях жесткото овикан и заклеймен :(
Какво да направя?Да кажа ли нещо на нашите?Какво,каквото и да е те няма да ме разберат 101%.Но да направя ли някакъв опит да си изкарам яко или да продължа да мизерствам унас и да избягвам скандали с нашите?Лошото е че така съм ги научил,все да е на тяхната :(
DjBaloon
11-28-2006, 17:54
Mi te neka si treshtash hvashtash qketo i izlizash,prosto problema e 4e vashte ne sa prieli oshte che si samostoqtelna lichnost imahs pravo na vsichko kato tqh :wink: ,po lesniq ili nai veroqtno trudniq nachin trqq da se suglasqt s tebe che imahs pravo da izlizahs .. vse pak segashnite 13 godishni hlapetii gi puskat da hodqt po zavedenqta na nova godina.. puk tebe da ne te puskat,ako ne te puskat izlizash si sam i tva e :!: Vse pak ti trqq da si imash sobstveno mnenie da imash nqkakva duma i tq zaduljitelno da se zachita sled nqkolko godini kato si namerish jena ala-bala nadali shte iskash maikati da kontrolira i togava kakvo pravish... trqq gi nau4ish 4e ti si samostoqtelen i e skoro momenta kogato shte si trugnesh ot tqh i trqq da se suobrazqvat s tebe!
Ima pogreshno razbirane v nqkoi roditeli che nie sme nekfi plusheni igrachki det kogato te kajat izlizame kogato te reshat dishame i t.n.t.. gledali sa ni hubavo sa e vremeto da si jiveem kakto sa pravili i te 100% :)
DjBaloon
11-28-2006, 18:01
Tz za ocenkite obqsni na maikati che pulen otlichnik nqma da stanesh,zashtoto ti taka iskash(az taka kazvam na moita kato mrunka za ocenki,obqsnqvam i che az otlichnik nema da sum i tochka.)Drugoto kato mrunka za ocenki i kazvash "kolkoto tolkova" i tva e da si besnee;]
1во здравей, значи аз...какво да ти кажа по приницп в този форум влизам само да чета но твоя проблем наистина ме накара да се замисля по въпроса със писането... :( значи аз скоро навърших 17 години и съм в същото положение като теб, наистина е така постоянно проблеми всичко се изспива върху теб вечно ти си виновен...просто нямат на кой да си го изкарат особено ако си единствено дете (което не е моя случаи), наистина е страшно кофти защото всички излизат и само ти стоиш с ваште у нас...и при всяко положение ще излезе нещо за което да се скарате, значи аз от известно време обърнах другия лист, вече не отдавам такова значение на излизането въпреки че си умирам да изляза и да се отпусна само че знам че после ще има физиономии...затова винаги когато можеш излизай, забавлявай се после си мълчи и се прави на ударен защото иначе не се издържа относно новата година...май и аз ще я карам така ще си легна в 1, 2 и кажи му празник , ужас е но трябва да ги търпиш просто избягвай да влизате в пререкания щото става по зле само за теб, мълчи си но не го трупай в теб щото по лошо ще стане, ще дойде ден в които ще можеш да им кажеш че си отиваш от семейното им гнездо и тогава наистина ще усетят че са прекалили...и аз незнам защо на тази възраст ти се бъркат не би трябвало, вече си голям човек и можеш да решиш какви оценки да имаш кога да излизаш, кога да се прибираш и.т.н...
koit pisa temata
11-28-2006, 18:20
Ами то това с оценките винаги са ми го натяквали а никога не са ми помагали!Винаги съм бил пълен отличник,бил съм и пълен олигофрен,бил съм смотан надут зубар,в 8-и клас бях комплексарче и тепърва започнах да се отварям за света около мен.Момиче не бях заговарял до 8-и клас,сега нямам никакви проблеми с това,но въпреки това душата ми е като прекършена.
Нямам брат или сестра и всичко се излива върху мен :(
Питал съм ги защо аз трябва да плащам за всички злини в тоя живот,а те ме изкарват тъп и че правят всичко за мое добро.Едва не станах наркоман от всичкото това добро.
Неприятно ми е да го призная,но май си постгинаха целта,без да осъзнавам започнах пак да се затварям за околните-отказвам излизания и купони късно вечер,отказвам дори училищните забави,когато хората се забавляват аз съм унас.Рядко се забавлявам,рядко съм щастлив.
Все избягвам пререканията защотото супер много ме депресират и последните пъти дори за самоубийство си мислих.Жалка е картинката.
DjBaloon
11-28-2006, 18:27
Abe zaebi gi ti vashte kazah ti izqvi svoeto mnenie izlizai si s priqteli nema losho.. kato ti opqva maikati si mislish i sa kak izlizame i otivame v onova kafe na nashto separe mm da s tva momiche shte sum dnes.. puk tq da si govori :) shte si izpikazva kvotoi e na surceto i gotovo i ne i obrushtash vnimanie ama hi4.. kvo ti puka da se nervi nqma da se nervish i ti ..;]Vobshte ne trqbva da se zatvarqsh zaradi vashte,poe4eto roditeli sa s razbiranqta na bai Tosho jiveem v nov vek,s novo mislene,v kraina smetka ti nqma da si vinagi s tqh trqq gi nau4ish che veche ne si im podvlasten
kakvo suvpadenie. samo deto sum momiche i veche sum pulnoletna. pri men razlikata za novata godina e edinstveno che do 2-3 chasa sum v grada na bashta mi s kompaniqta na bratovcheda. nishto protiv tqh - znaqt kak da se zabavlqvat, gore dolu na moqta vuzrast sa povecheto, nooo - ne sa moqta kompaniq :( tazi godina mi e posledna s klasa, shte si idvat i hora ot shtatite, s koito nqma koga da se vidq, no ne - "nova godina e semeen praznik" zabelejete! tova go kazva bashta mi. i az kato teb se chudq dali da vdigam skandal ili pak da napravq kompromis. ostava mi oshte mesec da mislq i trqbva da sum go reshila, samo deto sushto kato teb ne mi se zanimava.
kolkoto do uspeha - tova im e samo prichina da se zaqjdat. moqt kato ne e pulno 6, shto ne e pulno 6. i taka... prichini, prichini. no slava bogu tova mi e poslednata godina v koqto shte trqbva da turpq. dano da se osuznaqt!
ami vij pi4, te nqma kak da te sprut ako ti tvurdo si reshil da praznuvash nova godina s priqteli...kreshtish, vikash, bluskash da priemat , 4e ve4e si muj a ne detenceto na mama i tati.Obqsnqvash za kakvo stava na vupros , 4e i ti iskash da jiveesh.Pravish primeri s decata na 13 godinki i tova e ...ako te si znaqt pak svoqta hvashtash si puta na nova godina i zaminavash kato se priberesh gi zaplashvash , 4e shte izbqgash nqkoi put ako produljavat taka.
Nadqvam se da ti se opravi problema znam kolko e gadno
The Fearr
11-29-2006, 13:53
xaxa ave ti si na 18 we moi6 da si zamini6 za vinagi palnoletna si prai6 si kot si iska6 s jivota...
Може би твърде дълго съм бил подтискан.Като се замисля за забава имам бедна представа,трудно ми е да се откъсна от това кофти ежедневие,а и трябват пари и независимост.Не става така просто взимаш си якето и излизаш,така става за вечерта,но после се връщаш и става по-зле.Проблема остава нерешен,хора които не са минали през това незнаят какво е всъщност.
Направо като че ли си малко некадърен да се справиш с външния свят когато вашите ги няма да ти пречат и да те овикват...
1во. относно този цитат :
xaxa ave ti si na 18 we moi6 da si zamini6 za vinagi palnoletna si prai6 si kot si iska6 s jivota...
ХА-ХА ти в кои свят живееш бре момко..."праиш кото си искаш", сеееееее едно ти повервах (леле чекаите че ще се сцепа от смях).
Та както и да е. Към автора : аз също съм на 18 сребърника, допреди 3 години някъде и моите родители се изживяваха така ама аз им намерих цаката "тате излизам"
- прибери се до 9
- сее едно пък ша се прибера
- не ми се репчи да не останеш без пари
- като остана без пари няма да ходя на даскало *уча на 9 километра от вкъщи :) *
-хм...
Размотавах се с приятели до към 12 - 12:30, на другия ден О ИЗНЕНАДА - не ми бяха оставили пари. Можеш ли да се сетиш какво направих? :)... мдаааа спрях будилника и си доспах. Вечерта скандал...аз пак си знам моито. Същото и за купони и празници, даже точно за нова година ми беснееше нещо че съм "щял да си седя в къщи" - хА Ха взех си якенцето и ключовете и дим да ме няма....след известно време установиха че тяхната няма да я бъде и вече много рядко ми се бъркат.
П.С OMFG колко дълъг излезе тоя пост о_0
Enfoego,това сигурно ще го пробвам!
Не е мой тип тая постъпка и отдавна трябваше да съм я направил,но пък щом се стигна дотук и трябва така да постъпя така да е...Ебах ти,не съм затворник унас!
Тази НГ най-вероятно всичките ми приятели ще празнуват някъде на Новогодишен купон,най-малкото на кафе или дискотека а аз не знам дори какво е Новогодишен купон Sad Никога не съм бил!Колко жалко нали?
е това е лошо то не че аз знам какво е това животно де но съм по-малка от теб
много е гадно да прекарваш така новата година у нас не е весело но с брат ми все намираме начин да весели семеиството когато му доскучее
не мога да ти помогна ако раговаряш с родителите си явно няма да стане за това когато навършиш 18 използвай правата си на вече пълнолетен и парадирай с това пред родителите си тогава вече ще те пуската може и вината да не е в теб ако родителите ти работят са прекалени преомуморени а относно оценките то си е до характер
Спри да им обръщаш внимание на родителите ти. Да си крещят, да се бият ако искат...ти си мълчи и не им се меси...опитай се да не се натварваш от тях, знам че е трудно, но не трябва ти да им ставаш изкупителната жертва. Аз също имам подобен проблем с моите старци, но след дългото прекарано време в депресия, заради тях, изпих една чаша студена вода с голяма доза "майната им".Казах си, че това си е моят живот от тук нататък и ще си го живея както искам,както мога и ще бъда щастлив. И аз като теб се бях затворил в себе си, но реших, че не си струва да се самоизолирам, само защото нещата вкъщи невървят. Напротив! Намерих си нови приятели, с които наистина мога да споделям всичко и някак си успях да се оттърся от вечните скандали и безсмислени разпри. Сега се чувствам съвсем по различен начин. Когато се карат старите, въобще не им обръщам внимание, защото знам че няма смисъл,Нито е първият,нито ще е последният скандал, затова няма за какво да се ядосвам.
Пожелавам ти да успееш да се пребориш с депресията и си намери приятели. Излизай и се забавлявай, защото животът е само един и трябва да го изживеем по възможно най-добрия начин! Успех!
Бъди НЕПУКИСТ!!!
Поздрави
тегли6 им една майна и си отива6 да празнува6 с приятели поне тая година да си напраи6 кефА заеби ги..или им обясни 4е ве4е не си малкото мом4енце а си пораснъл и след няколко месеца стаа6 пълнолетен..съвсем ни6то няма да могат да ти кажат.. :lol:
Спри да им обръщаш внимание на родителите ти. Да си крещят, да се бият ако искат...ти си мълчи и не им се меси...опитай се да не се натварваш от тях, знам че е трудно, но не трябва ти да им ставаш изкупителната жертва. Аз също имам подобен проблем с моите старци, но след дългото прекарано време в депресия, заради тях, изпих една чаша студена вода с голяма доза "майната им".Казах си, че това си е моят живот от тук нататък и ще си го живея както искам,както мога и ще бъда щастлив. И аз като теб се бях затворил в себе си, но реших, че не си струва да се самоизолирам, само защото нещата вкъщи невървят. Напротив! Намерих си нови приятели, с които наистина мога да споделям всичко и някак си успях да се оттърся от вечните скандали и безсмислени разпри. Сега се чувствам съвсем по различен начин. Когато се карат старите, въобще не им обръщам внимание, защото знам че няма смисъл,Нито е първият,нито ще е последният скандал, затова няма за какво да се ядосвам.
Пожелавам ти да успееш да се пребориш с депресията и си намери приятели. Излизай и се забавлявай, защото животът е само един и трябва да го изживеем по възможно най-добрия начин! Успех!
Бъди НЕПУКИСТ!!!
Поздрави
Така е много си прав за всичко...Понякога побоищатата са си направо страшни обаче.Остават само 22 дни до Бъдни вечер.Нямам никво настроение и от доста време правя едни неща за да си уреда живота и така леко полека и от доста приятели се изолирах,в близки приятелски отношения съм само с 2-3 човека най-много.Даже 1-2.
За НГ честно да си кажа малко ми е гадно да зарежа нашите.Не ми се стои с тях,не искам да се карам,най-ми е лесно да си хвана якето и да изляза,но искам да кажем до 12часа да съм унас с тях и към 12:30 да изляза с приятели на купон,не като скот да си легна унас.
Ма гаднярите си постигнаха целта...Нямам и къде да отида да се забавлявам.
DevilWish
12-02-2006, 15:36
И аз не съм празнувала навън...проблема е ,че всеки път съм извън България и там мога да съм само с близки или с техни приятели ,но не и с мои.Верно там едната коледа бяхме на дискотека и си изкарах много добре ,но друго е да си с приятели да си попиеш ,да си потанцуваш -абе всичко по реда си!
LaPeNcEto0o
12-09-2006, 19:33
na 18 si ima6 ve4e prava izbqgai ima6 pylno pravo
princess
12-19-2006, 17:28
na 18 si ima6 ve4e prava izbqgai ima6 pylno pravo
da i posle 6te trqbva da ponese posledstviqta ot postapkata si!!!
evil_lady_in_black
12-20-2006, 02:11
Какво ти пука кат си във вас :?: :!: :?: :!: :?: Можеш да избягаш толкова ли е сложно.Или да си поканиш приятели :smt005
nz ko da ti kaja ama i moite ng sa tapi 6tot trq visq s na6te za da posre6tenm novata godina kato "Semeistvo"....Mega tapnq prosto nqma na4in da se otarve6 ... prosto logiakta na vazrastnite e takava 4e...
Аз се си мисля , че тряя седнете и като хора да пробваш да им обясниш положението . Ако ли съвсем не приемат , просто го направи . Да , излез , без да мислиш за всякакви последствия . Хубаво , ще има скандал , е ? Игнорираш сичко това (да , знам , че е почти невъзможно ) и накрая излиза , че си си направил кефа , а самия скандал е нещо напълно безмислено .. При още две - три такива стойки лека полека би трябвало да почнат да осъзнават , че тва което правят е просто в пълен разрез с тва време .. Ебахго , дето казват , в момента 12 годишните ги гледам сека седмица в 11-12-1 полупияни от дискотеки , обясняват си кой се насвинил най - много и кой оповръщал родителите си .. Са , нормално е може би твоите да сас малко по - консервативни , но явно проблема е , че хич не го осъзнават .. Ако ли го осъзнават , начи просто правиш напук без да ти пука за последствията .. и когато станеш пълнолетен просто се махаш от там.
Живота е твой , пич . Просто не е честно да го пропилееш само заради 2ма човека , които може наистина да са от голяма важност , да са те отгледали и изградили като личност (тва последното ме съмнява ) , но все пак всичко това е за да стане от тебе човек . А ти лека полека ставаш антисоциална утрепка заради техните изкривени и назадничави разбирания . Успех ти пожелавам ;/