View Full Version : Моля ви, дайте ми квалифициран съвет-в паника съм!
Искам да знам симптом за какво е да имаш кръв във фекалиите. Случи ми се вчера за пръв път в живота ми, но реших,че не е нещо сериозно и почти се самоубедих,че ми се е сторило. НО днес ми се случи отново и кръвта беше в по-голямо количество. Не е като кръвоизлив, не го усещам...
Много съм притеснена. Моля ви, обяснете ми на какво е възможно да се дължи.
В Интернет четох,че може да е знак за хемороиди, но нямам, както и салмонела,но наред с това за салмонелата има и мн други симптоми, които не са налице.
Помогнете...
AngelOfMercy
11-30-2006, 17:50
Такъф съвет..тука предполагам неможе да се даде....Компетентен съвет може да ти даде доктор...и аз така ще те посъветвам отиди на лекар задължително :x
DrSmurph
12-05-2006, 22:09
Искам да знам симптом за какво е да имаш кръв във фекалиите. Случи ми се вчера за пръв път в живота ми, но реших,че не е нещо сериозно и почти се самоубедих,че ми се е сторило. НО днес ми се случи отново и кръвта беше в по-голямо количество. Не е като кръвоизлив, не го усещам...
Много съм притеснена. Моля ви, обяснете ми на какво е възможно да се дължи.
В Интернет четох,че може да е знак за хемороиди, но нямам, както и салмонела,но наред с това за салмонелата има и мн други симптоми, които не са налице.
Помогнете...
Кръв във фекалиите обикновенно е сериозен симптом, на няколко основни групи заболявания. Както обаче вече си прочел/а най-голяма вероятност има да се сължи на хемороидално възпаление. Това може да се дължи на неправилен хранителен режим, неправилно физическо натоварване, лоша хигиена, фисура, фистула или друг ректален проблем, проблем с ануса, проблем с ректума, проблем с дебелото черво, проблем със стомаха. Не на последно място разбира се е и грубият анален секс.... Определено описанието ти не е достатъчно за да се направи категорично заключение, и би следвало да потърсиш консулт с проктолог, или друг лекар дори и ГП ако симптоматиката ти продължи. Ако имаш какво да добавиш по случая - пиши!
batkodoki
12-06-2006, 18:13
щом ти виждаш нещо, което дефинираш като "кръв" значи проблема е в долния отдел на храносмилателния тракт. анус, ректум, колон.
ОПЛ->направление за специалист. проктолог точно трудно ще намериш, но има грамотни спец. иди да те видят, най-вероятно се касае за хемороиди.