View Full Version : Ревност
Здравейте! Моят проблем е често срещан и все пак не знам как да го разреша. Заедно съм с приятеля си от 8 месеци. Напоследък обаче той започна много да ме ревнува. От всеки! Държи се адски ненормално, започна да ми казва "Не искам да говориш с тоя и оня", не мога да разбера как стана това, като не съм му давала поводи да се държи така, нито пък той е проявявал признаци на такава болезнена ревнивост. Много го обичам, невероятно много, но нямам намерение да му позволявам да си мисли, че съм негова собственост, че може да ми казва какво да правя и да се съмнява за всичко и постоянно. Говорих с него, той ми обясни и се извини, каза, че е неоправдана ревност, но не искал да ме загуби. Наивно звучи, но знам, че ме обича, просто го виждам в очите му. И въпреки това...замислих се дали наистина това е любов или просто вманиаченост, привързаност или не знам..чувство за собственост..По този начин ме наранява страшно много, съмнява се, не ми вярва. Боли ме...
Благодаря на всички, които прочетоха темата! Моля, посъветвайте ме нещо, защото не знам какво да правя...
He3HauKa
11-30-2006, 19:57
Той просто те обича много и го е страх да не те загуби.Неможе да си представи да говориш с друго момче,а камоли да излезеш с друг на кафе..... Единственият начин е да поговориш отново с него,но много по сериозно..... Но приеми го от хубавата страна-до теб имаш човек който ти е верен.държи на теб и те пази
malkata_
11-30-2006, 20:10
Той просто те обича много и го е страх да не те загуби.Неможе да си представи да говориш с друго момче,а камоли да излезеш с друг на кафе..... Единственият начин е да поговориш отново с него,но много по сериозно..... Но приеми го от хубавата страна-до теб имаш човек който ти е верен.държи на теб и те пази
Syglasna sys tova...moeto mom4e v na4aloto se dyrje6e taka...bih kazala boleznena revnost(ponqkoga)no vse pak s tova pokazva 4e malko ili mnogo dyrji na teb....as s moq sym po4ti edna godina i ve4e si4ko e ok....estestveno ima revnost..normalno e i pri vas da ima...spokoino prosto pogovori s nego tozi pyt mn po seriozno...prosto my pokaji 4e nqma da go "narani6"... :mrgreen: :smt023
Сложна тема... доста сложна.
Трябва да си призная, че аз съм ужасно ревнив. Уверявам те, че дори съм по-ревнив и от твоя приятел. Също така за момента изход не виждам. При мен (доста се споменавам ама като нямам друг пример...) става от зле по-зле. Но пък погледни позитивно на ситуацията - едва ли той ще ти изневери. Такава ревност може да вещае само силна привързаност (хайде да не казвам любов).
Решение: както каза някой преди мен - говорете. Обсъждайте проблемите и се старай да му даваш възможно най-малко поводи за ревност. Не, че е възможно, защото тази негова ревност граничи с параноя, но все пак...
malkata_
11-30-2006, 20:23
"Трябва да си призная, че аз съм ужасно ревнив. Уверявам те, че дори съм по-ревнив и от твоя приятел."
Пич кво искаш да кажеш...че ако твоята мацка даже само с крайчеца на окото погледне някое момче ше изревнуваш?! :mrgreen:
сигурна съм, че те обича. ревноста е начин да покажеш на човека до себе си, че изпитваш страх да не би да останеш без него. не виждам тук никакви признаци на вманиаченост, макар че ревноста при него е наистина "болезнена" както каза ти.
щом си говорила с него засега няма какво друго да направиш освен да чакаш и да се надяваш, че това ще отшуми. но един съвет от мен: той няма да спре да те ревнува! най-много просто да го прикрива по-добре в себе си
"Трябва да си призная, че аз съм ужасно ревнив. Уверявам те, че дори съм по-ревнив и от твоя приятел."
Пич кво искаш да кажеш...че ако твоята мацка даже само с крайчеца на окото погледне някое момче ше изревнуваш?! :mrgreen:
Не. Не може да се изрази с думи. Ако трябва да се самоанализирам бих казал, че това е миш-маш от страх, ниско самочувствие, неувереност.
malkata_
11-30-2006, 20:56
Не. Не може да се изрази с думи. Ако трябва да се самоанализирам бих казал, че това е миш-маш от страх, ниско самочувствие, неувереност.
Една малка тайна-и аз съм ревнива...знам че ТОЙ ме обича,но една негова бивша направо ме побърква... :mrgreen: тва чувство не ми е безразлично и верно неможе да се опише с точни думи :lol:
teardrop
12-01-2006, 10:09
И според мен той те обича и го е страх да не те загуби. Хубаво е, че сте говорили, но мисля, че ако продължава да го прави - да те задушава, да се съмнява, да те наранява...Не бива да му позволяваш да мисли, че те притежава.
Успех и дано нещата се оправят!
Повече от ясно е че те обича, но наистина не може да се държи така все едно че си негова собственост!Това е тъпо...а и ако ти има доверие няма за какво да се притеснява!Говорете, изяснете този въпрос и дано всичко се оправи!Успех! :wink:
kobrichka
12-01-2006, 13:17
сигурна съм, че те обича. ревноста е начин да покажеш на човека до себе си, че изпитваш страх да не би да останеш без него. не виждам тук никакви признаци на вманиаченост, макар че ревноста при него е наистина "болезнена" както каза ти.
щом си говорила с него засега няма какво друго да направиш освен да чакаш и да се надяваш, че това ще отшуми. но един съвет от мен: той няма да спре да те ревнува! най-много просто да го прикрива по-добре в себе си
няма какво повече да се добави =D> =D>
IKisseDAGirL
12-01-2006, 13:25
може би някой му е казал нещо.. или пък си има проблеми напоследък и си го изкарва на теб.. или пък те е хванал в ситуация от типа "не е това, което изглежда", само че без да ти каже... но не може просто ей така един неревнив човек изведнъж да се промени :?
Напротив - когато човек много ревнува, не означа че любовта му е истинска.А озн. че е егоист и мисли само за себе си...реално погледнато,освен да говориш с него не виждам друг начин!Ако не разбира от дума , дори и да го обичаш много - режи докато е време... :mrgreen:
Той те обича,но ревността не трябва да го оправдава.Той например може и само да те харесва,но пак да те ревнува.Да,любовта е много по-силна,но той прекалява,след като не си му дала поводи,да ти казва с кой да говориш и с кой не.Просто кажи да престане,защото не ти е приятно.Това до някаква степен е и до характера на човек.
Хах!
Ако иска да го промени тогава да си намери друг.
Напротив - когато човек много ревнува, не означа че любовта му е истинска.А озн. че е егоист и мисли само за себе си...реално погледнато,освен да говориш с него не виждам друг начин!Ако не разбира от дума , дори и да го обичаш много - режи докато е време... :mrgreen: Аз имах проблем с едно подобно "гадже" на една моя съученичка. Излязохме на кафе с нея бяхме към 5-6 човека даже в кафето (аз не си падам по нея дори) и после и бях звънал да я питам за нещо свързано с даскало ама оня ми вдигна почна да ми вика и после 1 седмица ме тормози по телефона за едното нищо с заплахи (идеше ми да ги пребия и двамата ама добър човек съм...), значи твоя едва ли е толкова ревнив но това да си ревнив не означава че е много влюбен в теб... аз лично съм ревнив но ако приятелката ми е решила че с друг ще е по добре бих я пуснал колкото и да ми е гадно (if you love here let her free) така че поговорете си по върпоса защото освен на теб и на приятелите ти също им е неприятно тази ревнивост
gerinceto
12-03-2006, 16:08
spokoino.mom4eto prosto e ludo po teb i ne iska da te zagubi.prosto pogovori s nego i mu kaji 4e nqma za kakvo da se pritesnqva