PDA

View Full Version : Промит мозък = романтика?

Crafter
11-30-2006, 21:27
Колко от вас харесват американските филми? А колко от вас харесват романтичните американски филми? Сигурно доста. Признавам, че и аз не правя изключение. От доста ранна възраст обичам да съзерцавам "американските чеда" и техните фантазии. Лошото обаче е, че с тези филми психиката ми напълно се измени.

Един трезво мислещ човек веднага ще направи заключение, че това е просто филм и вероятността да ти се случи нещо подобно граничи с невъзможното. Младите умове, обаче отрасват с различна нагласа. Те мислят, че тяхната перфектна половинка ще ги блъсне на улицата. Може би ще падне от тавана докато си гледат телевизия или пък ще им доставят пица на вратата. Да ама не!

Запознанството е един наистина приятен момент и при него всичко е възможно. Да, може да бъде доста нестандартно и дори романтично - добре. Истинската отрова, обаче се крие в края, защото щастлив край няма! Не оставайте с мисълта, че ще тръгнете към залеза и ще бъдете щастливи докато смъртта ви раздели - няма да стане.
Забравете тази безкрайно глупава американска идея, че обичаш някой не заради достойнствата му, а заради неговите недостатъци. Това са глупости. Даже не виждам смисъл да се аргументирам по тази точка. Както и да е...

Аз съм жертва на тези филми и до ден днешен се опитвам да се измъкна от тези фикс идеи, които те пораждат. Всъщност положението е толкова зле, че цялостното ми отношението към жените деградира от активно към пасивно, като в резултат се съгласявам с всичко, което те кажат. Това, разбира се, моментално води до срив на една иначе стабилна връзката.

Чудех се дали там някъде има и други такива, които са осъзнали ефекта на американските продукции върху нашето общество?