PDA

View Full Version : Сделка ли е любовта?

12-01-2006, 05:45
"За да давам толкова сигурно получавам повече ,отколкото съм получавал.."
Ето това ми беше казано.
И то от човек ,с който съм доста време.
Леко се шокирах.
И сега какво,излиза,че любовта е някаква сделка?!?Аз му давам много,и той ми дава много,аз не му давам и той не ми дава?Не е като да кажеш,че не сме правили компромиси и двамата..
Вие какво мислите по въпроса,ако приятелят ви,човека който обичате ви каже такова нещо как ще реагирате?
И знаете ли,според мен любовта не е това-да даваш и да получаваш.Любовта е нещо много повече...
И междудругото,аз съм "уважавана" потеребителка на нашия форум,обаче ме е страх да се регна случайно да не ме познае някой.Все тая.
Много съм объркана.Оказва се,че не е било така както съм си го мислела...
Благодаря ви... и моля ви дайте някакви съвети,че е пълна каша в главата ми :( :( :(

12-01-2006, 07:04
Много съм отчаяна .... :smt010

pampers
12-01-2006, 07:08
хм....няма само ти да се 6окира6 като го 4уе6 тва...ми според мен приятеля ти то4но тва мисли за луновта 4е е някакъв вид сделка...ии..нзз...а бе я му кажи да ти разесни какво е искал да каже с тоя израз...6тот на мен ми прили4а на некъф такъф 4е о6те малко ходи по принуда..нз.. :-k :-k

krem4et0
12-01-2006, 07:26
Любовта е да раздаваш душата си без жал и мигом да забравяш кому какво си дал!

BeBcHeTo
12-01-2006, 07:53
Любовта е да даваш и да ти дават и да жертфаш понякога себе си

12-01-2006, 08:51
Обаче никой досега не каза как би реагирал,ако на него му кажат подобно нещо.

koalka
12-01-2006, 09:33
Ами да,при любовта трябва да правиш компромиси,както и прартньора ти,за да се чувствате добре.

He3HauKa
12-01-2006, 09:52
Ами ти били била с човек ,на когото даваш всичко,правиш компромиси,жертваш се за да му едобре на него,а той не си мърда пръста за теб..... Любовта се изрзява в това ,да даваш и да получаваш..... :-k

TikiraYang
12-01-2006, 10:41
Love is for the weak-minded !!!

die_die_my_darling
12-01-2006, 10:47
Love is for the weak-minded !!!
to4no!!!!

teardrop
12-01-2006, 10:54
Компромисът му е майката. Стига да не се получи така, че само единият да прави компромиси, а другият - нищо. Относто това как бих реагирала - по принцип съм страшно чувствителна и това би ме наранило много. Сякаш, за да го накарам да ме обича, трябва да си изпрося любовта му, да правя всичко за него, да се отричам от себе си едва ли не, само и само той да ми даде малко обич. Съжалявам, но това няма да стане! Колкото и да го обичам, няма да му позволя да ме мъчи по този начин, да очаква само аз да правя компромиси, а той да не прави нищо [-X

tedinkata_
12-01-2006, 12:19
Любовта е да даваш и да ти дават и да жертфаш понякога себе си :arrow: saglasna! no sashto taka nemoje vinagi edinia da pravi kompromisite i jertvite v edna vruzka .. iziskva se i ot dvamata :::

kobrichka
12-01-2006, 13:03
Честно казано нз как ще постъпя ако ми кажат тези думи.Както каза krem4et0 ``Любовта е да раздаваш душата си без жал и мигом да забравяш кому какво си дал!``.Любовта не мисля че е сделка и не мисля че трябва да мислиш колко ти си дал и колко са ти дали,трябва и двамата да давате,но почти винаги единия дава повече.Ако наистина обичаш човека до теб това няма никакво значение,единственото важно нещо е да се чуствате и двамета добре когато сте заедно.Поне аз така мисля

Iliqn4eto
12-02-2006, 09:42

то е така,обаче като замисля не трябва напълно да се раздаваме,защото след това излиза ,че все е малко и от много внимание е писнало ..(не казвам задушаване) ,аз почти всичко правех за моят приятел,за да сечувства добре,но напоследък все не е доволен.. и вече разбрах на момче да се раздавам напълно -НЕ!!!

а относно темата,най-добре си го попитай какво е искал да каже с тази мисъл,иначе да любовта не е сделка и никога не ще да бъде (гооворим за истинската),а те за тези измислени връзки ,дето са заради парите..щото има и такива!!!

ABSOLUTme
12-02-2006, 14:30
da,ama v pove4eto slu4ai horata go obru6tat na barterna sdelka :-k koeto e tupo,ako naistina obi4a6 nqkogo,6te se starae6 da go pravi6 6tastliv,kakvoto i da ti struva..a ako liubovta vi e vzaimna,toi/tq 6te vru6ta jesta,bez da bude iurkan/a i da mu/i se napomnq.. i taka 6a sa jivee v harmoniq :-D

DevilWish
12-02-2006, 14:45
Точно това ми пише в профила на скайпа.Напълно съм съгласна.не мисля ,че трябва да очакваш нещо в замяна ,ако обичаш този човек!

Disorder
12-02-2006, 15:11
"За да давам толкова сигурно получавам повече ,отколкото съм получавал.."
А на мен пък ми звучи като комплимент, че ти му даваш повече отколкото който й да било друг и го караш и той да се раздава. Поне по начина по който си го написала излиза така, а не че държи сметка кой колко дава. Замисли се.

iiirish
12-02-2006, 15:52
може би до някъде приятеля ти има право. в смисъл такъв, че ако ти само даваш любов, жертваш себе си и т.н., а човека насреща само очаква да получава... това не е връзка!

gerinceto
12-03-2006, 12:02
"И знаете ли,според мен любовта не е това-да даваш и да получаваш.Любовта е нещо много повече... "i az sam na tva mnenie.az specialno nz kak 6tiqh da se po4uvstvam na tvoe mqsto ako nqkoi mi kaje ne6ty takova,no opredeleno nqma6e da mi e mn gotino