Влез

View Full Version : Ранният секс подтиква към депресия

12-05-2006, 01:06
Според изследването на учените, публикувано в изданието Psychology Today, повече от 25% от сексуално активните момичета-тинейджърки страдат от депресивни състояния, докато само 7% от техните връстнички, които не са започнали да правят секс, имат психологически проблеми. Тези показатели са по-ниски при момчетата - съответно 8,3% и 3,4%.
Момичетата, които рано са се разделили със своята девственост, 3 пъти по-често извършват самоубийства, отколкото момичетата, нямащи сексуални контакти. Този показател е още по-висок при момчетата - 6 пъти.

12-05-2006, 02:16
Според изследването на учените, публикувано в изданието Psychology Today, повече от 25% от сексуално активните момичета-тинейджърки страдат от депресивни състояния, докато само 7% от техните връстнички, които не са започнали да правят секс, имат психологически проблеми. Тези показатели са по-ниски при момчетата - съответно 8,3% и 3,4%.
Момичетата, които рано са се разделили със своята девственост, 3 пъти по-често извършват самоубийства, отколкото момичетата, нямащи сексуални контакти. Този показател е още по-висок при момчетата - 6 пъти.

радвам се че сподели

shizzle (гост)
12-05-2006, 06:07
Само един коментар - депресията (чувството за несигурност, младежката обърканост, наречете го както искате) подтиква към ранен секс, не обратното ^^

shalis
12-05-2006, 06:25
Mmmm tuk mai ima mnooooogo istina!

Kitana
12-05-2006, 07:25
Mmmm tuk mai ima mnooooogo istina! dam и според мен донякъде се дължи на факта не заради самия СЕКС, а заради този който го предоставя.. секса е емоция.. и в крайна сметка тези който са загубили девствеността си по рано се нагърбват и с този емоционален проблем наре4ен-по сериозна връзка,грижи за поддържене и предпазване, запазване на отношения и както те казват ЛЮБОВ... в смисал незнам едно 12-13 годи6но колко ЛЮБОВ преживява.при тях секса е малко безразборен и всяко едно сексулано привли4ане бива опрели4ено на по-силни 4увства и в следствие загубата на "любимия" страдат... ето от тем идва проблема 4Е ВСЕ ОЩЕ СА НЕОСЪЗНАТИ ТИИНОВЕ :)

krem4et0
12-05-2006, 08:06
Абе не знам,аз от както правя секс не съм изпадала в депресия,докато преди това беше често явление. Вдъхна ми повече самучувствие и увереност,а и по този начин разтоварвам натрупващото се напрежение и то не може да стане така силно,че да предизвика депресия!

quench
12-05-2006, 08:30
Всъщност е вярно...

gotinam
12-05-2006, 08:34
Сексът води до еуфория, а не до депресия. А тези учени не се знае за коя корпорация са направили такова поръчково изследване. Пълни глупости, но само отвъд океана явно им се връзват :smt005

quench
12-05-2006, 11:39
Е,щом ти казваш...
:wink:

hforce
12-05-2006, 22:12
ok de a za6to i az i priqtelkata mi (biv6ata) po4nahme da pravime sex ot 13 godi6ni a ni6to ni nqma, nito sme opitvali da se samoubieme nito sme bili v depresiq (dobre de az bqh nqkolko puti no tova e poradi suvsem druga pri4ina)

12-06-2006, 00:37
Сексът води до еуфория, а не до депресия. А тези учени не се знае за коя корпорация са направили такова поръчково изследване. Пълни глупости, но само отвъд океана явно им се връзват :smt005

E, ako nqkoi ne znae 6to jenite u4eni sa mnogo malko v sravnenie s mujete, eto mu primer.

12-06-2006, 05:36

МОЛЯ ТЕЕЕЕЕЕЕ НЕ СЕ САМОУБИВАЙ!!!! ИСКАМ АЗ ДА ГО НАПРАВЯ!!! ИСКАМ ДА УМРЕШ КОГАТО ХУЯ МИ ВЛИЗА В ТЕБ И ТИ УМИРАШ ОТ УДОВОЛСТВИЕ!!!

doky
12-06-2006, 06:12

МОЛЯ ТЕЕЕЕЕЕЕ НЕ СЕ САМОУБИВАЙ!!!! ИСКАМ АЗ ДА ГО НАПРАВЯ!!! ИСКАМ ДА УМРЕШ КОГАТО ХУЯ МИ ВЛИЗА В ТЕБ И ТИ УМИРАШ ОТ УДОВОЛСТВИЕ!!!

Все повече ми приличаш на педал 8-[

LoRinSeR
12-06-2006, 06:15
Дъ Ретърн, похвално е колко си усведомен по всички въпроси. До темата, естествено, че човешкия мозък не е подготвен психически за секс до преди 16години.

quench
12-06-2006, 07:57
Абе и аз това казах в мойта тема,обаче жените-учени ми се надсмяха - и казах,че поради тази причина в закона е поставена мин. възраст за встъпване в брак (естествено по изключение) 16 години - защото се предполага емоционална зрелост на непълнолетния съпруг,макар и да се предполага,че той/тя няма достатъчен жизнен опит - което му предоставя и дееспособност на пълнолетен.
Просто като се има предвид,че ще живеете до 80+ години,не знам защо всички бързат да го направят...

12-06-2006, 10:48

I na men...

12-06-2006, 10:52
spored mene kusniq sex vodi do depresiq xhah :D :P

IKisseDAGirL
12-06-2006, 13:09
незнам до колко е вярно, аз лично в депресии не съм изпадала от мноого дълго време, да ходя да се самоубивам пък да не говорим :lol:
апък и мисля, че сексът имаше здравословно действие, а не обратното.. :-k

gotinam
12-06-2006, 13:16
spored mene kusniq sex vodi do depresiq xhah :D :P

Напълно съм съгласна с теб! \:D/

No|Problem
12-06-2006, 19:27
vqrno e

12-06-2006, 23:57
Дъ Ретърн, похвално е колко си усведомен по всички въпроси. До темата, естествено, че човешкия мозък не е подготвен психически за секс до преди 16години.

Тва към мен незнам как трябваше да прозвучи
Е как да не е подготвен мозъкът психически преди 16 като 11 годишни пишлемета вече се боцкат. Тва не е реално

12-06-2006, 23:58

Ми вземи да спреш да се гледаш в огледалото и да ходиш на педалските вечеринки ако въобще съществуват такива