PDA

View Full Version : Презорват ме отвсякъде

Little Blue Girl
12-05-2006, 06:16
Имам проблем с родителите ми. Напоследък съм толкова натоварена с какво ли не, че нямам време за абсолютно нищо.
Първо, че ходя на шофьорски курс (държа да кажа, че бях принудена да го започна на сила и нямах право да кажа "не"), после че трябва да уча за кандидат-студентски изпити (имам две граматики по английски, които трябва да наизустя до лятото, за да ме приемат) и трето вадя почти отличен успех, за да няма скандали. :?
Само дето нямам време дори да дишам!!! С приятелите ми не съм се виждала от близо два месеца, защото имам толкова ангажименти на главата си, че няма повече на къде. Баща ми ме зори за проклетия шофьорски курс, майка ми пък постоянно ми седи на главата и ме пита: "До къде стигна с английския!?" Сигурно и ваканцията пак няма да мога да мърдам никъде. Една моя приятелка ме нарече "зубърче" (самата тя има толкова двойки, че не се знае дали ще завърши). Ама просто я яд, че не можем да се виждаме.
Не мога просто повече така. :cry:

RoyTheReaper
12-05-2006, 07:10
доколкото разбирам си 12 клас :arrow: на 18. не подценявай факта че си пълнолетна: той означава много. няма такова положение "нямам право да кажа не". ако това което те карат да правиш ти е неприятно, не си длъжна да го правиш.

в конкретния случай мога да кажа че в този момент е нормално да си натоварена. миналата година по същото време и аз бях така; и при мен шофьорския курс усложняваше обстановката. но помисли си че той скоро ще свърши и ще ти се махне от главата. а за английския - ако искаш да станеш студентка е нормално да учиш. 2 граматики не ми звучат впечатляващо. като станеш студентка ще учиш по толкова за всеки предмет в семестъра!

за това че не се виждаш с приятелките си - смятам че можеш поне 1-2 пъти седмично да отделяш по една вечер за тях. 2-3 часа да идете на кафе няма да са фатални за нищо.

MauMyHkaTa
12-05-2006, 07:19
Милата, и аз съм така до някъде. Само дето не ходя на шофьорски курс... Малко сме пренатоварени в момента наистина с това кандидатстване( и аз съм 12 клас), но заа да разсейваш малко, наистина малко - 1 или най-много 2 часа на седмица както каза и по-горния човек, можеш да излезеш с приятели поне за по кафе. А за ученето - по- добре според мен сега да си направим труда да поучим пълноценно, защото пък замисли се ак осега се отпуснем, после ще има да си блъскаме главите и да се вайкаме че сме си губили времето. Не искам да кажа че ти го губиш, просто макар и по-натоварена, по-късно няма да съжаляваш за това бъди сигурна! С труд всичко се постига. След година-2 дай Боже, ще имаме време и за друго, освен само да учим! :wink: Успехи с учението, мацка, и не се предавай! :smt023

BeBcHeTo
12-05-2006, 08:38
Ужас....много гадно наистина

gerinceto
12-05-2006, 19:11
много гадно наистина

LaPeNcEto0o
12-07-2006, 09:07
gadno