View Full Version : хигиената в училище
здравейте, напоследак много се засяга темата за хигиената в училищата,колко деца са заболели от хепатит например,поради лоша хигиена.Кой е виновен според вас...? И Изобщо какво мислите по въпроса? :evil:
хигиената в училищата е под всякаква критика..
Кой е виновен ли..Държавата..дитекторите на училището..
miloto_girl_4e
12-05-2006, 18:06
Въпроса е, че не само хигиената в училище е ниска, но и хигиената на учениците..
Колко от вас преди да си купите нещо от лафката отивата да си измиете ръцете?
Колко от вас пият единствени от шишето и не дават на другиго?(не го знаеш другия колко е здрав и читав)
Надали са много ...
Такаче.. преди всичко потърсете проблема в себе си...
miss_india
12-05-2006, 18:23
miloto_girl-4e mnogo hubavo go kazva6, i si bolezneno prava...naprimer v moito daskalo toaletnite sa s 4inii, koeto e nai-golqmata prostotiq, az neznam kak direktora si e predstavql 4e nqkoi vuob6te 6te sedne, pri polojenie 4e tova e toaletna v o4ili6te, i ne iskam daje da si predstavqm kolko bakterii ima...ujas..ujas....
gerinceto
12-05-2006, 18:33
higienata e na mn nisko ravni6te i estestveno 4e direktorite sa vinovni
psycho_girl
12-05-2006, 19:09
v moeto u4ili6te e mn mrusno, poda se mie 1 put v godinata, a 4inovete sa po-4erni ot dqvola, a za toaletnite nqma da govorq, edna za 3 etaja u4enici 2 smeni, nqma vreme da se po4istvaa, jenskite sa samo 5 kabinki, za mujkite nz, ama o6te ot purviq 4as meri6e na .... :smt078 a koi e vinoven, nie ot edna strana, ot druga 4ista4kite
borislavsedmi
12-05-2006, 19:12
Ако "Хеи" си е на мястото ще трябва да затворят училищата. На учениците и учителите трябва да им плащат за вредни условия на живот и труд. Да сте видяли някъде стая с вентилация или някой да е мерил запрашеност?
Това се отчита че се прави всяка година, но по взаимно съгласие само се отчита без да се мери. В затворената стая издишания вмирисан въздух е като в обор наситен. При нас не мият пода, само го метат със суха метла. Прахта си я гълтаме и бършем с ръкави.
Ако за ден парламентаристите ги затворят в " хигиеничните училища" да постоят ще вдигнат вой до небето за нездравословна среда на труд/не че нещо вършат де/ Ние не можем да протестираме и изискваме. Все ни вменяват, че не пазим чисто. По света имат климатични инсталации за проветряване. Може пък за нашите деца и това да стане, но няма да е в нашия мандат :(
miloto_girl-4e много хубаво го каза. При желание винаги ще намериш начин да се измиеш, или поне с някоя мокра кърпичка да се избършеш.
За съжаление хигиената е на много ниско ниво...
Точно пък хигиената на учениците никак не е занижена. Незнам Вие в кой век живеете и какви представи сте си изградили , но те са изцяло погрешни и олдфешан.
Ако ще и с Domestos, RAID,Белина, SAFEGARD, мокри кърпички и т.н под ръка да се разхождам из училището не е никаква гаранция ,че няма да се разболея от нещо при положение ,че само с пръст да мина по чина и ще почернее,да неговорим за стени ,под и др..
Чистачките не са виновни, виновни са директорите на училищата които не настояват пред МОН и т.н да им бъдат отпуснати повече средства поради еди си какви причини.
Бе в моето даскало е горе-долу чисто.Виждала съм и по-потресаващи неща :lol: Пък кой е виновен за това...като почнем от държавата,директорите,даск алите донякъде...
Mimka_sweet
12-06-2006, 19:15
Бе в моето даскало е горе-долу чисто.Виждала съм и по-потресаващи неща :lol: Пък кой е виновен за това...като почнем от държавата,директорите,даск алите донякъде... даммм
PaSsioN_GiRL
12-06-2006, 19:44
Бе в моито не е чак толкова мръсно.Вие са изкарахте че учите в кочини буквално...
А по темата : мисля че директорите учителите,но и учениците сме виновни.Колкото и чисто да е в училището ако някои се изплюе и друг последва примера му какво ще стане.. Да не говорим за тоалетните... :lol:
i'm so excited!
12-06-2006, 19:56
при нас е сравнително добре в даскало хигиената.
коридорите се мият по време на всеки час. тоалетните се мият по време на всеки час. салона по физическо и съблекалните се мият след всеки час. кошчетата се опразват след всеки час. като цяло е доста чисто.
хората там са по-мърляви от сградата. обърнала съм внимание, че никой като излезе от кенефа не си мие ръцете, нито преди ядене...
гнъс.
Абе наистина е мръсничко като цяло, нащо даскало уж все го чистят ама колко е изчистено,нямам думи!Е не е като кочините които се описват в някои от по горните мнения, но и не е чисто лато цяло!Ама то за хигиената и ние учениците сме си виновни!Така че да не обвиняваме само другите [-X
feshankaa
12-07-2006, 14:19
Бе в моито не е чак толкова мръсно.Вие са изкарахте че учите в кочини буквално...
А по темата : мисля че директорите учителите,но и учениците сме виновни.Колкото и чисто да е в училището ако някои се изплюе и друг последва примера му какво ще стане.. Да не говорим за тоалетните... :lol:
Аха,нащо даскало не е чак такова квото вие изкавате вашите :o .А за темата: подкрепм PaSsiOn_GirL
Jessika_MG
12-07-2006, 18:18
Определено хигиената е доста занижена.Аз се радвам, че от миналата година поне си има течни сапуни във всяка тоалетна... Поне е нещо.Но винаги може да се желае повече, имайки предвид заразите, които се носят :roll:
peps_from_mars
12-07-2006, 20:30
HIGIENATA V DASKALOO HIIIIIIIIII4 Q NQMA :smt012 :roll: :smt009
peps_from_mars
12-07-2006, 20:38
Въпроса е, че не само хигиената в училище е ниска, но и хигиената на учениците..
Колко от вас преди да си купите нещо от лафката отивата да си измиете ръцете?-az:D :mrgreen:
Колко от вас пият единствени от шишето и не дават на другиго?(не го знаеш другия колко е здрав и читав)-moq milost :}=D>
Надали са много ...
Такаче.. преди всичко потърсете проблема в себе си...
[B]a[N]D[i]T[k]a
12-08-2006, 11:36
vinovni sa si decata..mi s cqloto mi izvinenie ako sled toaletna ne si izmiesh rucete za tva koi ti e vinoven ? daskaloto li?!?!?
BunnYY_f
12-08-2006, 12:37
От две години в училище е сравнително чисто и се опитват да спазват поне елементарни условия! Eстествено не може да бъде перфектно чисто, но поне има елементарни условия!
kati_0513
12-08-2006, 13:32
Хигиена в училище ли?- мисля, че вече няма такова нещо, или ако има- то то е под всякакава кретека...
Vinovni sa samite u4enici - hra4ki po poda, mazni hartii po zemjata, opakovki, da mu se pridrajfa na 4ovek. I pri tova pologenie i prez 5 min. da se 4isti - vse taja
Xigienata v u4ili6tata e pod sqkakva kritika taka e pone v tova koeto u4a sega,no v predi6noto mi daskalo toaletnite bqxa mnogo xubavi :lol:
linkin_park_fenka
12-08-2006, 16:17
В нащо даскало "свързваме двата края" относно хигиената.
Имаме бая чистачки и мисля че през голямото междучасие,а също и между двете смени чистат коридорите.Тоалетните обаче са под всякаква критика-има една тоалетна с 3-4 кабинки за учителите която я по4истват секи час.Едното крило на даскалото е перфект-ламиниран паркет,алуминиева дограма,нови-чинове,маси и столове които са с грапава повъхност и не мой се драска.В другото крило обаче е съхх.Само нашата класна стая си я оправихме-сложихме си щори и си опрайхме стъклата че преди бяха до едно счупени и си купихме нови чинове.Мога да каа че нашата е с най-добрата хигиена защото класната ни е асматичка и редовно я чистат.
:wink:
Нашето училище е толкова гнусно...На нашия салон с големи букви пише: "Стругарски цех".Няма никаква подова настилка,какво остава за хигиена."Салона" никога не се чисти.
Да не говорим, че покрива тече и прозорците са с начупени стъкла.Тоалетните толкова миришат, че ме е гнус да вляза.Нямаме сапун, затова е нужно да изполвам мокри кърпички.Абе някакъв ужас.
А в стаите как мирише понякога...И прозорец не се отваря,защото за заковани да не духа...Шок и ужас.
Bloodlust
12-10-2006, 12:05
Мисля, че факторите за тая мизерия са три:
1. Ресурси - Как очаквате хигиена, при положение, че коридорите се мият с водица и парцал, по-стар от мене? И при положение, че сапуна свърша за броени дни, пак няма кой да напълни. Това не е от немарливост. Нима чистачките са длъжни да вадят пари от джоба си, за да купуват? Ми то самия факт, че с един парцал се минават три етажа си е показателен.
2. Нехайство - Повечето чистачки хич, ама хич не си вършат работата. Лисват по една кофа вода в тоалетните и с чита работата си за приключена. Ми да, ама не! Да не говорим, колко "съвестно" се метат класните стаи. Веднъж имах *уникалната* възможност да видя как метат класната ми стая. Глупавата чистачка просто разнасяше боклуците наляво надясно и само дигна пушилка. После естествено ме изгони от стаята, защото *съм и пречела да си върши задълженията*. Боже опази!
3. Учениците - Ама то не училище, ами забавачка! Целене с хартийки, боклуци по пода (или в парното), снаксове и всякакви производни закуски. Никой не пази хигиена. Прозорци не се отварят, защото на оскъдно облечените може да им замръзнат циците и да паднат... Изобщо, класните стаи са задушни кочини.
И моля ви, не обвинявайте директорите, защото не е тяхно задължение да метат и чистят. Има си чистачки за тази цел и на тях им се плаща по предназначение!
Nen0RmalniK
12-10-2006, 13:32
v moito daskalo sa nai propadnalite tipove ama higienata pone e na 6 vseko mejduchasie chistachkite chistat poda toaletnite ..
GossipGirl89
12-10-2006, 14:19
...
BeBcHeTo
12-10-2006, 14:25
Еми си4ки са виновни...кат по4нем от тапата ни държава директорите даскалите и самите ние у4ениците...апак и тоалетните в нащо даскало вонат ужасно
allera_hell
12-10-2006, 15:38
nevijdam smisal izob6to da se obsujda tazi tema higenata e pod vsiakakva kritika i tova niama da se promeni
Общината , директорите ... и ние (учениците) !
Като си помисля , че когато бях малък и аз съм участвал в "разрушаване на училищно имущество" ...