PDA

View Full Version : vypros otnosno protivoza4ata4nite

neosvedomena
12-06-2006, 15:22
pieh protivoza4ata4ni dosta otdavna i bqh naqsno ka kstoqt ne6tata, no gi pieh zaradi neredoven cikyl. sega iskam da gi piq za predpazvane ot bremennost, a dokolkoto znam se piqt ot pyrviq den na cikyla.
Ta vaprosite mi sa :
1). Mogat li da se piqt ot koito den na meseca iska6
2).I koq e podhodq6tata marka koqto da si vzema ( na 16 godini sym, imala sym polovi kontakti do sega, i NE sym rajdala (kazvam go za6toto znam 4e za izbiraneto na takiva hap4eta e vajno ) )
3). Ako piq protivoza4ata4ni i go pravim bez prezervativ i toi vse pak NE svyr6va v men ima li nqkakav 6ans da zabremeneq i kakav e toi?
Molq vi otgovorete m ipo byrzo:(

gangbang
12-06-2006, 15:26
3). Ako piq protivoza4ata4ni i go pravim bez prezervativ i toi vse pak NE svyr6va v men ima li nqkakav 6ans da zabremeneq i kakav e toi?

99.9 % гаранция, че няма да забременееш ако спазваш точните инструкции на опаковката. Можеш да си спокойна ;)

По 1 и 2 от питането ти, не съм голям спец, щото жена ми се грижи за това и аз немам грижи :mrgreen: Но най-добре питай в аптеката, там ще те опътят съвсем точно. Тука у форумчето колко и да сме спецове, секи си има собствено виждане, за тва, срам не срам.. бегай бърже до деноношната аптека и после се метайте в кревата :wink:

Успех :P

avri_cool
12-06-2006, 15:39
pfff macka i az sam taka..smisal praihme go bez i ne se izprazni v men i utre 6te si kupq postinor 6tot me e strah da ne stane ne6to .......

pinK_Baby
12-06-2006, 17:18
pfff macka i az sam taka..smisal praihme go bez i ne se izprazni v men i utre 6te si kupq postinor 6tot me e strah da ne stane ne6to .......

Сори мацка ама това няма нищо общо с това , което тя пита [-X Тя иска да знае за постоянните противозачатъчни , които се пият през целия цикъл , а не при спешни случаи
А за авторката на темата по-добре спазвай изискванията на опаковката...т.е. започни да ги пиеш от първия ден , когато ти дойде...Аз в момента също пия , но не за предпазване за бременност а както теб преди - заради цикъла и за да ми се изчистело лицето :roll: И започнах да си ги пия точно преди 1 седмица...А за забременяването не съм сигурна , но бях чувала , че не действат още при първата опаковка , а организма трябвало да се настрои...Но може и да те излъжа за това....Аз пия Мерсилон, едни розовки такива много са симпатични :lol: Искам тебе лично да те питам дали като си ги пила си усетила някакво неразположение, апатия , промяна на характера примерно или като гадене през първите дни...А и евентуално дали са ти помогнали нещо за кожата и наистина ли е толкова вредно да ги пия както ми разправят всичките ми приятелки (при положение , че ми ги е изписал гинеколог) А за теб какви да взимаш най-добре се консултирай с лекар...Айде чакам отговор :)

Pocu_Ty
12-06-2006, 17:20
edna moq priqtelka iskashe da podari na gajeto si za tova 4e sa napravili 5 merseca tova toi da svurshi vutre v neq....i pi tam nqkvi protivoza4ata4ni i se obrina cqlata...prosto bieshe na krastavi4ka.... tei 4e se pak....ima i strani4ki efekti...

TheGuest
12-06-2006, 19:44
1. Противозачатъчните се пият от първия ден на цикъла ти.
2. По думите ти личи, че си сравнително добре осведомена. Чудно как не си се досетила да посетиш гинеколог, за да ти предпише таблетки. В момента се предлагат близо 40вида противозачатъчни: единствено гинеколог може да те посъветва точна и адекватно кои са най-подходящите за теб. В никакъв случай не си предписвай сама таблетки, това е твоето здраве и твоят живот, пази ги!
3.При правилна употреба на предписаните таблетки наистина получаваш 99% сигурност. Но противозачатъчните трябва да се пият извънредно стриктно, даже по едно и също време. Изгради си навик това да е нещо като миенето на зъбите, например. И помни, че една пропусната таблетка означава огромна вероятност да забременееш, особено след като не използвате презерватив.
Нещо важно: направете си тестове БППП с партньора ти, неизползването на презерватив си носи големи рискове!

svetoslava_sliven
12-06-2006, 19:49
Az piq protivoza4ata4ni znati kato si gi kupi6(zadaljitelno idi na ginekolog da ti gi izpi6e za6toto ima razlizak v miligramite) zapo4va6 da gi pie6 nqma zna4enie koga ne se vliqqt ot cikala ti izpiva6 opakovkata posle 7 dena o4ivka i pak (ena opakovka e za 21 dena).
99%
Imat strani4ni efekti no ako gi pie6 pravilno nqma problemi nikoga ne prekasvai da gi pie6.Ako re6i6 da gi spira6 izpiva6 cqlata opakovka i togava za6otot 6te ti prokarvi.
Piqt se po4asovo vseki den po edno i sa6to vreme,ako zabravi6 e hubavo da go izpie6 do 12 4asa i togava nese prekasva , no ako zabravi6 da go izpie6 deistvieto se namalqva.

neosvedomena
12-07-2006, 07:49
taka:) mersi za otgovorite vypreki 4e se ubedih 4e ima i po negramotni ot mene :mrgreen: Pink_Baby ti se obarna specialno kym men... mi za strani4nite efekti moga da ti kaja 4e si zavisqt ot 4oveka... az pieh hap4etata 6 meseca zaradi cikyla, napylnqh s 8kg, stanah dosta nervna, a za okosmqvaneto da ne goorim, trea6e seki den da si brasna krakata... No v kraina smetka cikyla m ise opravi i stanan redoven napravo pod 4as... za6toto te tabletkite se piqt pod 4as:) ta iztarpqh go toq ad 6 meseca ama sega pyk nqmam problemi:)
Otnosno vyprosa za vidovete protivoza4ata4ni, prosto iskah da izbegna hodeneto pri genekolog oba4e...:( Ina4e az predi pieh Logest i taka:)
A sega sym se setila da vi pitam ni6to 4e temata ne e to4no za tova: primerno ako sa minali 2 dni ot kakto sym pravila seks bez prezervativ i e qsno 4e ne moga da si napravq test za bremennost dali genekolojkata moje da razbere po nqkakav na4in 4e sym tolkova rano sled akta?

krem4et0
12-07-2006, 09:12
Относно противозачатъчниете-пият се от първия ден. може и между втрия и петия ден от цикъла,но тгава първите 7 дни се ползва презерватив. Ако са започнат в началото на цикълът-действат незабавно,защото спират по-нанатъшната овулация. Ако се почнат всеки друг ден-7 дни с други предпазни мерки. Ако ги пиеш той може да си свършва в теб спокойно и рискът е супер минимален. не забравяй,че има и болести-така че или се изследвайте,или ползвайте и презерватив. Логест са добри и са слабо дозирани-за теб са си подходящи. чудно ми е как си имала толкова странични ефекти обаче. Аз пия хапчета от 3 години редовно и преди това с прекъсвания още 1-2 и съм отслабнала,с хубава коса и кожа,не съм нервна и съм даже по-спокойна. Страничен ефект ми е само апетитът преди менструация,но после пък не ям със седмици!

gotinam
12-07-2006, 09:20
Има и друг вариант, т.нар "Свещички"

При поставянето им независимо от количеството на вагиналния секрет се образува приятна пяна, която оптимално разпределя във влагалището субстанция, блокираща действието на сперматозоидите.
Продължителната им употреба е безвредна. Кофтито при тях най-вече е че партньора трябва да чака 10 мин. преди да ти го вкара... но пък може да се занимавате с любовната игра още по-продължително ;-)
Те са сигурно средство за момичета, които искат да се предпазят от забременяване само тогава, когато действително е необходимо такова предпазване. Особено при не съвсем редовен полов живот в по-ранна възраст :P