PDA

View Full Version : Na priqtelkata mi i zakusnqva ....

SkaCore
12-09-2006, 08:04
Znachi, na priqtelkata mi (tq e na 17 godini i az sum na tolkova) i zakusnqva, kazah i da otide na ginekolog i dneska e hodila s majka si i predi malko mi se obadi i sum lekicho kazano ujasen.

Znachi cikala trqbva da i e idwal na 5-ti, a dneska e deveti i ne i e doshul, chustvala si korema po-stegnat, a doktora i kazal, che ima tam nqkakwa kista derto trqbva da se spuka, gledal q na nqkakuw uedi i i kazal, che nishtu ne moje da se widi i da dojde na 22-ri za da ustanovi dali ima neshto, ako dotogava ne i e doshul...

Predi mesec i neshto bqhme prawili seks kogato se izhluzi prezervatia i na 3-ti vze postinor, posle na 5-ti i dojde normalno , ta moje li da e ottova.
Prez meseca sme prawili 10-tina puti seks i winagi s prezervativ, no znae li chowek...

Kajete mi kakwo da prawq (az lichno nishtu ne moga da naprawq de) i shtom e w tolkowa ranen period (dano ne, da e samo nqkakwa "anomaliq") moje li da se wzemat nqkakwi hapcheta, medikamenti ( na kakwato i da sa cena, ne sum beden) za da se ostrani, bez da se prawi abort

12-09-2006, 08:21
Постинор има 85% ефективност след първите 24 часа. След 48 часа пада под 50%. Освен това понеже е хормонално базиран може да предизвика хормонален дисбаланс, който да наруши както месечния цикъл, така и здравето по-общо.

Смятам, че трябва да потърсиш експертно мнение по въпроса, вместо да питаш тук.

SINDEL
12-09-2006, 09:39
Щом след като е пила Постинор й е дошло, според мен нямате за какво да се притеснявате. Освен това след Постинор цикълт страшно много се променя, така 4е може и да не й дойде този месец, пък дори и следващия. При много моми4ета дори 3-4 месеца след това пак има някакви смущения.
Спокойно, направете си един тест ако толкова ви е зор, а ако не й дойде, лошо няма да отиде пак на гинеколог, просто за да сте сигурни. Аз ли4но мисля оба4е 4е цялата работа е заради хап4етата, може и нервите покрай тва дали ще й дойде също да се отразяват. Да се успокои и да пие два аспирина :wink:

12-09-2006, 09:44
ako se okaje 4e ima kista,tq trqbva da se premahne s operatsia,ako we4e e kysno s hap4eta

shizzle
12-09-2006, 09:51
А проверяваш ли презерватива след секс?

Според мен, няма какво да се притесняваш от бременност. Но вече за цялостното здраве на момичето трябва да си иде пак на гинеколог, когато той ви е казал.

SKA
12-09-2006, 10:10
Da, proverqvam prezervativa sled seks, obache wse pak....
Postinora tq go pi da kajem 12 chasa (purvoto hapche) sled polowiq akt
3 puti sme prawili test - wednuj wecherta na shesti, posle sledobqd na sedmi i na osmi , i triite mi kaza, che sa otricatelni, no genekologa kazal ako ne i dojde do 22-ri pak da si naprawi, shtoto bilo rano za kakvoto i da e da se kaje.

Dokolkoto razbrah kistata trqbvalo da se spuka i taka da se oswobodi mesechniq cikul a prii neq oshte si sedi

Oswn towa da po[pitam kakuw e shansa da zabremee izvun ovulaciqta>

SINDEL
12-09-2006, 10:14
Da, proverqvam prezervativa sled seks, obache wse pak....
Postinora tq go pi da kajem 12 chasa (purvoto hapche) sled polowiq akt
3 puti sme prawili test - wednuj wecherta na shesti, posle sledobqd na sedmi i na osmi , i triite mi kaza, che sa otricatelni, no genekologa kazal ako ne i dojde do 22-ri pak da si naprawi, shtoto bilo rano za kakvoto i da e da se kaje.

Dokolkoto razbrah kistata trqbvalo da se spuka i taka da se oswobodi mesechniq cikul a prii neq oshte si sedi

Oswn towa da po[pitam kakuw e shansa da zabremee izvun ovulaciqta>

Такаамм - щом се пазите и тестовете са отрицателни, шанс да е бременна няма.
Кистата е напълно възможно да има нещо общо с това 4е не й идва. Определено ако е така, трябва да се лекува. Вариантите са или да пие противоза4атъ4ни, които с те4ение на времето ще я премахнат, или ако е голяма въпросната киста, да се наложи операция.
Извън овулация шансът за забременяване е малък наистина, но това не озна4ава 4е не трябва да се пазите [-X

SKAcore
12-09-2006, 10:15
Opsa, zabravih da dopulnq neshto:

Ideqta mi e, che moje da e stanalo sled kato e pila postinor w smisal ako cukala i e swurshil na deveti minaliq mesec , ako sme go prawili na 17-sti ( tq imala opaseniq, che e togawa ne znam shto), a avulaciqta i bila do 15-sti , kakwa e weroqtnostta?

P.S. zanimawam se s koloezdene i tashacite mi postoqnno se udrqt, wuzmojno li e towa da wredi na spermatozoidite. TO vredi de, no do kakwa stepen?

I az ne pusha i tq ne pushi, twa e losho ot taq gledna tochka, shtoto sum chuwal, che pushacite po-trudno zabremenqvat

shizzle
12-09-2006, 12:09
Opsa, zabravih da dopulnq neshto:

Ideqta mi e, che moje da e stanalo sled kato e pila postinor w smisal ako cukala i e swurshil na deveti minaliq mesec , ako sme go prawili na 17-sti ( tq imala opaseniq, che e togawa ne znam shto), a avulaciqta i bila do 15-sti , kakwa e weroqtnostta?

P.S. zanimawam se s koloezdene i tashacite mi postoqnno se udrqt, wuzmojno li e towa da wredi na spermatozoidite. TO vredi de, no do kakwa stepen?

I az ne pusha i tq ne pushi, twa e losho ot taq gledna tochka, shtoto sum chuwal, che pushacite po-trudno zabremenqvat

Аахахаха, ще ме убиете, бре, хора! Направо си изхрачих бисквитата, да не се задавя!! Сега, заради вас, трябва да чистя клавиатурата на съквартиранта!!

Така, щом сте на по 17, това с овулация и глупости го забравете. Прекалено е рано, за да разчитате на подобни неща, още не й е достатъчно редовно. Използвайте си презервативи - те са абсолютно достатъчни, за да предпазват от бременност. Или противозачатъчни, ако толкова много държите.

За пореден път: приятелката ти НЕ Е бременна!

За колоезденето не мога да ти кажа, питай треньора си. А ако просто си байкър (ексър или какъвто там се водиш) - няма какво да се притесняваш. Тялото не е чак толкова нежно нещо, че от ей така да се разваля.

Пушенето докарва стерилност. Да, като си стерилен, не можеш да имаш поколение. Но това май не е много хубаво, нали?

krem4et0
12-09-2006, 12:24
ako se okaje 4e ima kista,tq trqbva da se premahne s operatsia,ako we4e e kysno s hap4eta
Глупости-кисти се премахват ако не са много големи(до 3-4 см) с хапчета. Казват се Диане35 и са освен това противозачатъчни. Аз имам 4 години кисти и не съм умряла. 3 са ми пукали през влагалището-не е болезнено и вечерта ме изписват от болницата. мах 1 и след 2 месеца лечение с Диане35,тя се махна. Сега имам 5-та киста,ама за сега само хапчета пия и ходя н прегледи,за да не нарасне и да стане проблем. Кистата просто притиска яйчникът и става 1 от 2-те или изобщо не ти спира,или ти закъснява. След като е казал киста-киста си е. Ако беше бебе на 1 месец щеше да разбере. Кистата не е опасна за нея,а още по-малко за теб. Трябва обаче да се следи редовно и да не се допуска да стан голяманад(7-8см).

SKAcore
12-09-2006, 13:41
Ух, не знам обаче още съм си .... насран. В смисъл има само 2 неща дето не могат да се поправят - да създадеш човек и да го убиеш, определено за момента не ги искам и двете. Все пак това да и закъснява не е на добре.

А какво става ако кистата е голяма?

P.S. Тя ходи редовно на гинеколог ( аз настоявам че да ми е мирна главата ) и миналия месец каза, че всичко е наред.
За байкър - преди тренирах в клуб, сега съм в друг и стила ми е "street, dirtjums and DH" Сиреч случва се често да си хакам ташаците от разни скоци, да кажем когато правя no foot се е случвало да не го приземня , в смисъл скачам по рампа, пускам си и двата крака настрани, но на единия не уцелвам педалите и си хакам ташаците в седалката.....

Дано да сте прави, че няма нищо

А кога може да се очаква да и дойде мензиса?

12-09-2006, 13:55
dosta rqdko s operaciq se maha kista po 4esto s hap4eta.

krem4et0
12-09-2006, 14:17
Ух, не знам обаче още съм си .... насран. В смисъл има само 2 неща дето не могат да се поправят - да създадеш човек и да го убиеш, определено за момента не ги искам и двете. Все пак това да и закъснява не е на добре.

А какво става ако кистата е голяма?

P.S. Тя ходи редовно на гинеколог ( аз настоявам че да ми е мирна главата ) и миналия месец каза, че всичко е наред.
За байкър - преди тренирах в клуб, сега съм в друг и стила ми е "street, dirtjums and DH" Сиреч случва се често да си хакам ташаците от разни скоци, да кажем когато правя no foot се е случвало да не го приземня , в смисъл скачам по рампа, пускам си и двата крака настрани, но на единия не уцелвам педалите и си хакам ташаците в седалката.....

Дано да сте прави, че няма нищо

А кога може да се очаква да и дойде мензиса?
След като има киста не може да се каже-мооже и с месеци да няма,а после да не й спира с месеци. Кистата е гадно нещо,но с хапчета цикълът се регулира. А ако е голяма може да се пукне и течността да се излее във вътрешните й полови органи,да стане инфекция и още 1 куп гадости.

SKAcore
12-09-2006, 14:37
А от какво се получава тази киста и какво точно представлява?

krem4et0
12-09-2006, 15:01
Мехурче,пълно с течност или в по-лошият вариянт с кръв. не мога да ти кажа от какво се получават-моите са "програмирани" по рождение.

panterata
12-09-2006, 21:09
не е бременна!!

12-09-2006, 23:02
Znachi, na priqtelkata mi (tq e na 17 godini i az sum na tolkova) i zakusnqva, kazah i da otide na ginekolog i dneska e hodila s majka si i predi malko mi se obadi i sum lekicho kazano ujasen.

Znachi cikala trqbva da i e idwal na 5-ti, a dneska e deveti i ne i e doshul, chustvala si korema po-stegnat, a doktora i kazal, che ima tam nqkakwa kista derto trqbva da se spuka, gledal q na nqkakuw uedi i i kazal, che nishtu ne moje da se widi i da dojde na 22-ri za da ustanovi dali ima neshto, ako dotogava ne i e doshul...

Predi mesec i neshto bqhme prawili seks kogato se izhluzi prezervatia i na 3-ti vze postinor, posle na 5-ti i dojde normalno , ta moje li da e ottova.
Prez meseca sme prawili 10-tina puti seks i winagi s prezervativ, no znae li chowek...

Kajete mi kakwo da prawq (az lichno nishtu ne moga da naprawq de) i shtom e w tolkowa ranen period (dano ne, da e samo nqkakwa "anomaliq") moje li da se wzemat nqkakwi hapcheta, medikamenti ( na kakwato i da sa cena, ne sum beden) za da se ostrani, bez da se prawi abort

Бъзик - Цианид на прах или таблетки :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Въобще няма да имаш проблеми, по конкретно ти

Ае като ти се изхлузва презерватива, връзвай го с нещо е. Купи й тест за бременност