View Full Version : Дълга коса....?
ice^girl
12-09-2006, 11:16
Спешно се нуждая от помощ. Отидох да се подстрижа но фризьорката направо ме остави без коса :( Чувствам се ужасно!!! :(
Искам да ви попитам знаете ли някакви средства чрез които да ускоря растежа на косата си - поне до Нова Година да имам горе долу приличен вид, защото сега се чувствам мн зле и не искам никъде да излизам, за да не ме видят хората. Моля ви, дайте ми съвет!!!
Такива теми има много-поразрови се малко.
уффф :smt010 то и аз съм със сищия проблем като теб,ам си изправям косата с пресата и малко се издължава :? не е много ам пак e по -добре.Ако имаш преса за коса пробвай с нея :wink:
Хининова вода.. продава се в аптеките и не е скъпа. След като се изкъпеш и си подсушиш косата я втриваш в корените - може с памук или пък да я сложиш в някакво шише с пръскало и после с пръсти. Има ефект.
SweetYGirL93
12-09-2006, 14:04
да и аз съм чула за хининовата вода, но не съм я ползвала и се пак нищо не губиш ако опиташ
sladkoto_viki92
12-09-2006, 15:08
Хининова вода.. продава се в аптеките и не е скъпа. След като се изкъпеш и си подсушиш косата я втриваш в корените - може с памук или пък да я сложиш в някакво шише с пръскало и после с пръсти. Има ефект.
ProstoAz
12-09-2006, 16:13
Не е задължително след като си си измила косата да и слагаш хининова вода. Може всяка вечер преди да си легнеш. :wink:
И споко, и аз всеки път като се подстрижа (незнам защо) решавам, че супер мн. са ми скъсили косата и се депресирам, а на следващия ден отново съм си влюбена в нея. :D
BaMBOocHa
12-09-2006, 18:37
за по-бърз растеж си разтвори в шампоана един-два аспирина и между временно използвай както ти казаха хининова вода така ще останеш доволна ;)
(между другото само ^npocTo^a3^f^ мн яко коледно бебче<аватар>)
ABSOLUTme
12-09-2006, 18:58
#-o
ice^girl,ti chovek bez kraka vijdala li si?tova e tragediq,a ne kolko kosuma imash na glavata!
edva li pricheskata ti e chak tolkova zle,moje bi po-skoro ne mojesh da vuzpriemesh promqnata :roll: a za ng vinagi mojesh da si izmislish gotina pricheska,porazrovi se v neta,ima hilqi i hilqdi saitove,v koito ima razlichni predlojeniq za dulgi,kusi,sredni i t.n. kosi
are i po-spokoino,dreme ti kva ti e kosata,nali vajnoto e s kogo shte prekarash praznika,a ne s kvo si se oblqkla i kva ti e kosata :-s
p.s.a presata naistina e siguren nachin da...si susipesh kosata!!!kolkoto po-malko q izpolzvash,tolkova po-dobre!! 8)
kofti_nick
12-09-2006, 19:22
Абе да Ви питам момичета , какво мислите за мъжете с дълга коса , като тези 2мата на подписа ми ? :)
Абе да Ви питам момичета , какво мислите за мъжете с дълга коса , като тези 2мата на подписа ми ? :)
Специално тези двамата в подписа ти не ме кефят [-(
Ина4е мъже с дълга коса :smt007 :smt007
Особено ако са с по-остри 4ерти... ммммм :smt007
По темата - на4и абсолютно същия проблем имам - казах й да ми отреже краищата 4е бяха взели да цъфтят, оба4е тя явно имала собствено мнение по въпроса та ме оряза цялата. Мани мани! :evil:
Толко време я пусках тая коса, сега направо ми се реве. :cry:
За растеж много помага тва с хининовата вода (при мене ли4но де). Доволна съм :-D
panterata
12-09-2006, 21:21
изобщо не харесвам момчета с по дълга коса..
Батко незнам във какъв филм живееш, но само един човек от форума те бие по ограниченост..
Иначе пробвай с хининовата вода..
Хининова вода.. продава се в аптеките и не е скъпа. След като се изкъпеш и си подсушиш косата я втриваш в корените - може с памук или пък да я сложиш в някакво шише с пръскало и после с пръсти. Има ефект.Дам,съгласна съм,а и повече не ходи при некъдърни фризьори,а по-добре някой да ти препоръча.
bodil4e_f
12-10-2006, 08:31
аз ползвам хининова вода и съм доволна...нито омазнява,а само помага!
а за момчетата с дълга коса-НЕ,мерси!
Kisses_P
12-10-2006, 11:52
аз знам за една маска за коса,която прави косата много лъскава, заздравява я и почва да расте по-бързо.Препоръчаха ми я и казаха че е мнг хубава и действа.Аз днес си я направих, макар 4е е малко трудно изпълнима. Ето я и нея
кисело мляко.оцет, газ за горене, спирт/ водка или ракия/, зехтин/ олио/, 1 жълтък, сок от 1 глава кромид лук,витамин А/ампула или 1/3 от шишенце/, рициново масло. От всичко се слага по енда лъжица в зависимост колко дълга е косата. ако е по-дълга супена лъжица, ако е по-къса чаена.СЛед акто се смесят се нанася в корените на косата и това което е останало се нанася на цялата коса.После се слага върху нея един плик и така се седи 2 4аса.След това се измива и 2-3 пъти със шампоан за да не мерише от лука,спирта и газта.Прави се веднъж седмично
^FeLiTo^
12-10-2006, 11:57
mi i az imah tak1v problem kosata mi beshe pod dupeto vav Germaniq otidoh na frozior i im kazah da mi postrijat samo vrah4etata no tq vze 4e mi odrqza kosata ](*,) :evil: neznam dali beshe ot zavist!A posle poneje moqta kosa raste mnoo barzo no ti prepora4vam parvo se izkapi posle si namaji kosata sas LOREAL za presa posle q isoshi sas sushoar a sled tova q izpravi sas presata i 6e imash mnooo ak vanshen vid pone taka si mislq AZ :D tva na LOREAL q mnoo hubavo ne6o i kosata raste po-barzo garantiram ti go :lol:
ot OFELIYA OT Dobrich \:D/ 4ao za sa!i priqtna procedura ako me poslushash 6e SPE4ELISH :lol:
ice^girl
12-10-2006, 16:12
Това за хининовата вода на доста места го прочетох и смятам утре да отида да си купя. Само да ви попитам - горе-долу за какво време дава резултат?
lovely^^
12-12-2006, 13:44
в момента ползвам продуктин за засилен растеж.има една маска,която ползвам.малко е гадна,ама за един месец-6-10 см!
Маска за коса с тривитаминол за бърз растеж
Съставки:
2 супени лъжици тривитаминол (продава се във ветеринарните аптеки);
1 супена лъжица мас (обезсолена и разтопена);
1 супена лъжица алкохол (ракия,водка,ром,коняк...);
1 супена лъжица оцет;
2-3 капки газ (не се слага на изрусена коса)
По желание може да се добави:Жълтък (много полезен и много улеснява измиването на маската),кисело мляко,мед(много подходящ за суха и изтощена коса),счукан аспирин или хинин,бадемово масло и др.
През два месеца е добре да се мени вида на маската или да се прави пауза,защото косата свиква с нея
Приложение:Най-добре е маската да се направи преди къпане,за да се отмие после с шампоан.Първо се нанася в корените,след което и по цялата дължина на косата.След това косата се хваща с шноли,слага се найлонова торба отгоре (или найлонова шапка за баня),увива се с хавлиена кърпа и стои така минимум 1 час,след което се измива.Добре е през първата година маската да се прави 2 пъти в седмицата,после се прави почивка,а след почивката - по-рядко.
Ефект:Косата става по-дълга за кратко време,а също и по-гъста,здрава и блестяща.
Обезсоляване на маста:Взима се известно количество мас (например 1 чаена чаша) и се слага в съд с повече вода.Слага се да заври и се засичат 30 мин. след завирането.Изчаква се да изстине хубаво,така че маста отново да се втвърди и се събира с лъжица - самата мас остава като капак върху водата.Събраната мас е вече съвсем обезсолена,защото всичката сол е останала във водата!
Преди маската маста се разтапя на котлон за по-лесно нанасяне.
Други интересни стимуланти за коса:
Хининова вода - стимулира растежа,възпрепятства окапването,заздравява косата;
Счукан аспирин или хинин - може да се смеси с шампоана;
"Себорал Форте" - главно при пърхот,но също стимулира растежа и сгъстява косата;
"Стимулант за коса на Икаров" - за бърз растеж;
Хума - разрежда се с вода или зехтин и се нанася в корените;
1-2 супени лъжици оцет,разтворени в 1 литър вода - за мека коса.
panterata
12-12-2006, 17:46
абее нищо че ти е къса.. направи и някъква прическа.. оформи я добре и пак ще си сладка :)