View Full Version : Pomognete!!!
Predi tri sedmici,den sled kato mi svyrshi cikula pravih sex s priqtelq si. Kogato svyrshi go pitah kyde go e napravil,toi mi kaza "Vytre,no ne se pritesnqvai,tri dni sled cikul nqma nikakva veroqtnost da zabremeneesh" ... pri koeto i az ne znam na kakva glava,no mu povqrvah . Ne sym pila nito hapcheta,nito nishto...a dnes mislq da si vzema test za bremennost . Govorih s nqkolko priqtelki,za tqh vsichko e napulno vyzmojno . A naistina li ima takava veroqtnost ? Tova s trite dni,ne se li otnasq predi cikula , a ne sled nego ?
LoRinSeR
12-11-2006, 06:58
Отивй до аптеката за тест
tanita_g
12-11-2006, 07:02
Да ти кажа честно винаги е възможно да забременееш,защото не се знае с точност кога излиза яйцеклетка,понякога когато и ти си много ама много възбудена може да излезе яйцеклетка и да стане бебе.Но и има вероятност и да не си забременяла.Ама другия път не прави така непременно с презерватив и не вярвай на момчетата те не знаят толкова много неща!!!
понякога когато и ти си много ама много възбудена може да излезе яйцеклетка и да стане бебе
не вярвай на момчетата те не знаят толкова много неща!!!
Май не са само момчетата, а? ](*,)
test !!! ima veroqtnost da si zabremenqla osobeno ako ti e neredvna menstryaciqta i ne moejsh da si sigyrna koga ti e ovylaciqta...sorry no shtom iskash da go pravish bez si vzemi protivozachaty4ni...az piq qsmin i e bez lekarsko predpisanie..te sa s nisko sydyrjaniena hormoni i sa idealni za mene.,...
edin biolog mi kaza , 4e sled kato ti svurshi nqkolko dni 2-3 nqkude e po malka veroqtnostta da se zabremenee.Imam edna poznata koqto mi e kazvala 4e kogato e bila v cikul i priqtelq i e svurshval v neq i tq ne e zabremenqvala..no napravi si test zashtoto vinagi ima risk ot zabremenqvane.I vinagi s gumichka
°°°KIr4O°°°
12-12-2006, 22:21
az sa6to sam za testa!I posle pi6i kakvo stava!!!
Да ти кажа честно винаги е възможно да забременееш,защото не се знае с точност кога излиза яйцеклетка,понякога когато и ти си много ама много възбудена може да излезе яйцеклетка и да стане бебе.Но и има вероятност и да не си забременяла.Ама другия път не прави така непременно с презерватив и не вярвай на момчетата те не знаят толкова много неща!!!
hahahahahaha... koi te u4i na teq ne6ta? Nqkoi ot cirka li?
Значи направих си теста изчаках малко и видях че е Положителен :cry: :cry: :cry: .А сега какво да правя да си направя ли още един тест за да съм сигурна.Леле ще умра от притеснение :( Дали има вероятност теста да не е верен?
Още един няма да е лошо. Някои от гостите на форума тук са описвали случаи, когато 2-3 теста подред са положителни, а момичето не е бременно.
такаамм... действително първите дни след менструация са сравнително безопасни, оба4е гаранция няма. Така 4е бягай за тест, даже си вземи няколко, и друг път не го правете без да се пазите
Направи си още един тест,утре сутринта.Сутринта задължително.Преди да си ходила по малка нужда.И стискам палци. :smt008
ЗНАЧИ НАПРАВИХ СИ И ВТОРИЯТ ТЕСТ И ТОЙ СЪЩО СЕ ОКАЗА ПОЛОЖИТЕЛЕН :cry: :cry: :cry: .Ами сега какво да правя не мога да имам дете аз само на 16 а приятелят ми е на 19.Ако кажа на родителите си незнам какво ще стане сигурно няма да мога да си намеря място вкъщи,а за реакцията на баща ми въобще не искам да си помислям :( :( .Какво да правя не искам да правя аборт,защото е много рисковано на моята възраст.Но от друга страна не мога да имам дете това е абсолютно невъзможно ще си проваля целия живот :cry: .Сега ще трябва да кажа на приятеля си и незнам как ще го приеме.А дали има някаква възможност да изпия някакви хапчета и да прекратя бременноста,все пак са минали само 3 седмици :( :( :( :(
Казах ти на сутринта да си направиш теста!
Сега не е сутрин,доколкото забелязвам...
Миличка,може да се направи аборт.Към 250 лева май беше.
Но за да си напълно сигурна,на сутринта си направи още един тест.На сутринта!!!Защото нивото на ъъъ не помня кой хормон е най-високо тогава.Стискам палци.
Направи си още няколко теста преди да мислиш за каквото и да било, защото тестовете грешат понякога. Вземи си ги да са на разли4ни производители и си ги направи СУТРИН! Стискам палци. Пиши утре да знаем какво става
panterata
12-13-2006, 13:44
аз мисля че не може да се прекрати бременността с някакви хапчета.. охх амии знам че си мн уплашена.. и си мислиш че родителите ти мн ще ти се карат и т.н , но въпреки това те трябва да знаят!!! защото могат да ти помогнат и заедно да решите дали ще го задържиш или не. ти си под 18 и не можеш да направиш аборт без техния подпис , освен ако не е на черно , което крие голям риск.. напр да не можеш повече да имаш деца.. както казваш че искаш да го задържиш.. те така ли иначе ще разберат , но по добре да знаят още от сега.. но помисли добре от една страна това е един човешки живот..и т.н , но от друга мн си малка още.. колкото и кофти да звучи малко или мн проваляш живота си , обучението си.. а приятеля ти дали ще е до теб?? амм.. родителите ти трябва задължително да знаят , защото те най- правилно ще те посъветват! колкото и да те е страх.. те винаги ще си те обичат и ще те подкрепят.. успех мила
^FIESTA^_M
12-13-2006, 13:48
Абе вие нема ли да се научите да използвате презарвативи бе.Затова са направени за да се предпазвате.Сега как мислиш да я караш занапред.Защо не мислите малко с главите си, а се оставяте на желанието да надделява.Хубаво правили сте го,но е трябвало да помислите за безопастността.Какво да ти кажа не знам вече.Абортът е най-добре макар, че е опасен,защото може и без деца да останеш,което надали е приятно.МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПРАВИТЕ ТАКИВА НЕЩА!!!! :evil: :evil:
Predi tri sedmici,den sled kato mi svyrshi cikula pravih sex s priqtelq si. Kogato svyrshi go pitah kyde go e napravil,toi mi kaza "Vytre,no ne se pritesnqvai,tri dni sled cikul nqma nikakva veroqtnost da zabremeneesh" ... pri koeto i az ne znam na kakva glava,no mu povqrvah . Ne sym pila nito hapcheta,nito nishto...a dnes mislq da si vzema test za bremennost . Govorih s nqkolko priqtelki,za tqh vsichko e napulno vyzmojno . A naistina li ima takava veroqtnost ? Tova s trite dni,ne se li otnasq predi cikula , a ne sled nego ?
Слушай сега. ПО ВРЕМЕ на цикъла, обвивките на яйцеклетката стават НАПЪЛНО недостъпни за сперматозоидите. Те по никакъв начин не могат да проникнат в нея ПО ВРЕМЕ и 72-96 ЧАСА ПРЕДИ И СЛЕД спирането на цикъла. Тези 72-96 часа никой не може да Ти ги гарантира, понеже сама знаеш, че примерно цикълът Ти може да закъснее с ден, два, дори до седмица. Мисля, че няма от какво да се трвожиш, въпреки че е уместно да си направиш тест. който ще Те подсигури със сигурно доказателсво - си или не си . Желая ти резултатът да е положителен, т.е. да покаже това, което искаш. Убеден съм, че НЕ си бременна, но все пак провери при някой колега гинеколог. Успех !!!
Добре утре сутринта ще си направя още един последен тест само че на друга марка за да съм по-сигурна и ако и той се окаже положителен тогава ще се наложи да кажа на родителите си ....и тогава не ми се мисли :( :(
Добре утре сутринта ще си направя още един последен тест само че на друга марка за да съм по-сигурна и ако и той се окаже положителен тогава ще се наложи да кажа на родителите си ....и тогава не ми се мисли :( :(
На 16 години си ?! ...
НИКОГА, ЗА НИЩО НА СВЕТА, ПО НИКАКЪВ ПОВОД НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙ по начина, по който си се доверила. Просто съвет.
let_, значи и друг път съм писал за тестовете, но пак ще напиша.
Значи първо, прочети хубаво инстукциите кое е положително, и кое отрицателно и кое е само контролната черта на теста, показваща дали самият тест е станал правилно.
Второ: за да са най-сигурни тестовете се правят обикновено след 2-3ия третия ден от закъснението на цикъла СУТРИН С ПЪРВАТА УРИНА, която отделяш тъй като през нощта в нея се предполага, че трябва да се е натрупало достатъчно количество от hCG хормона, който се отделя при бременност. Притеснителното в случая е, че тестовете обикновено показват по-често грешен отрицателен, отколкото грешен положителен резултат, но това само ако си го разчела правилно. Между другото какъв тест си използвала ?
Трето: ако и третият тест се окаже положителен, преди да пристъпиш към фазата на съобщаване на родителите, отиди на гинекологичен преглед. Много жени препоръчват мъже гинеколози, тъй като са ми казвали, че винаги са по-внимателни и старателни.
Четвърто: Каквато и да е реакцията на родителите ти, смятам, че трябва да им кажеш. Може да викат и всичко но накрая те ще са тези които ще са ти зад гърба.
Пето: Когато всичко се размина благополучно имай едно наум относно ползването на презервативи.
Късмет от мен !!!
kysmet momi4e .. no v nai-lo6iq slu4aj kaji na sem si ! priqtelq ti znae li za polojitelnite rezultati? lele az bih se pritesnila naistina.. dano wsi4ko e oburkvane ..
edna priqtelka si napravi 2 teska i dwata polojitelni (sega ne sum na qsno koga si gi e pravila)... kaja na tqhnite otidoha na ginekolog i sled pregleda se okaza 4e ne e bremena .. prosoto nqkakva str reakciq ot hap4eta koito e piela... sega ne sum mn na qsno..
NOOOO poslu6ai dr utre rano ranoo da si napravish nov...
i pi6i kak si 4e...... !!!!
Колкото до приятеля ти, ако не си му казала вече, недей му казвай докато не си напълно сигурна. Вярно, че сте двамата, но на твое място нямаше да тровя нервите и на двамата докато нямам сигурни резултати. Ако го обичаш ще му спестиш излишните притеснения ако се окаже фалшива аларма. Имал съм такива страхове с едно бивше гадже в доста натоварен за мен период и това направо ме съсипа тогава, а накрая излезе че сме се панирали за нищо.
Майн на въпроса ти какъв тест съм използвала :arrow: Купих си SureCheck понеже ми се струваше най-надежден и показа 2 чертички,което значи че съм бременна :( .Но утре сутринта ще си направя и 3 тест само,че този път на марката Clear Test и дано този път се окаже отрицателен.Сега точно не смятам да казвам приятеля си понеже не съм сигурна,но утре след направя и последния тест ако се окаже положителен ще му кажа и нататък незнам как ще се оправяме :cry:И занапред винаги ще го правя с презарватив,защото не ми се хабят още толкова нерви :(
SureCheck е един от най-надеждните тестове.Лошото е че покаже ли две чертички т.е. положителен тест почти няма вероятност тестът да е грешен.
Ако утре теста ти покаже една чертичка или отрицателен резултат те съветвам да не се успокояваш след два положителни теста,а да отидеш на гинеколог.
И защо да не казваш на приятеля си?Сексът се прави от двама и сексът е и отговорност.Той си правил кефа,а ти сега трепериш.Кажи му,за да се замисли следващия път когато няма да си сложи презерватив.
:arrow: Да трябва да му кажа разбира се,но първо искам да съм сигурна за резултатите въпреки,че наистина съм почти 100% убедена,че съм бременна :( .След това ще си поговорим много добре на тема с или без презарвативи.И наистина признавам и ДВАМАТА сме постъпили много безотговорно :(
{Poison}
12-13-2006, 17:09
Решението за аборт си е лично твое,имах приятелка която направи аборт в осми клас и нищо и няма,ама при всеки е различно,първо сподели с гаджето и по-добрият вариант е да кажеш на родителите си,ако не на баща си поне на майика си,защото ако не си пълнолетна за аборт се иска сългасието на родител,а нелегалните аборти .......За хапче не може и да става дума,защото действа най-много след 72 часа от половия акт.
krem4et0
12-13-2006, 19:43
Точно тогава не е никак безопасно,защото ти е 8-9 ден от цикъла,а сперматозоидите живеят 3-5 дни. Освен това овулацията е на 11-13 ден.Смятай сама-рискът да забременееш е ОГРОМЕН!
{Poison}
12-13-2006, 19:55
Въобще не трябва да се разчита на "благоприятни" и "неблагоприятни "периоди за секс,особено ако момичето е незапознато с тези неща,винаги трябва да се вземат предпазни мерки.
Вместо да гадаеш дали си бременна или не, отиди си пусни един кръвен тест - бета ЧХГ!!! Излиза бързо и е много по-достоверен от уринните.
Точно тогава не е никак безопасно,защото ти е 8-9 ден от цикъла,а сперматозоидите живеят 3-5 дни. Освен това овулацията е на 11-13 ден.Смятай сама-рискът да забременееш е ОГРОМЕН!
Това е нещо абсолютно относително... При различните хора е различно, дори за 3 жени (т.е. от женски пол) при една и съща дължина на цикъла може да има ОВУ на 9-ти ден, на 14-ти ден или на 20-ти ден от цикъла...
Точно тогава не е никак безопасно,защото ти е 8-9 ден от цикъла,а сперматозоидите живеят 3-5 дни.
Цццкккк .... не съм съгласна - сперматозоидите запазват оплодителната си способност до 24 часа след еякулация
Сперматозоидите живеят до 3 дни, само ако е настъпила овулация и е налице средата в която могат да преживеят до 3 дни. В противен случай няма да изкарат и 12 часа.