Влез

View Full Version : Koga e dobre da go kajem?

To4ica
12-11-2006, 17:03
Zdraveite iskam da vi popitam ne6to...spored vas koga se rajda lubovta predi ili sled sexa?I re6ava6t li e sexa v edna vruzka?Koga spored vas e normalno da kaje6 na nqkogo 4e go obi4a6,kolko vreme sled kato ste se sabrali?Ami vie koga go kazahte za purvi put?I spored vas vajno li e da se kazva 4esto ili e po dobre da se pokazva?

:@
12-11-2006, 17:14
ae sorry za tona ama mi pisna ve4e ot glupavi vaprosi ot roda na koga e normalno da kajesh na nqkogo 4e go obi4ash emi to ot tfa po tapo nz nakade emi est kogato po4uvstvash 4e tfa naistina e taka nikoi ne e kazal 4e to4no na 25iq den ili na 39 den ve44e moje da go kajesh koga sme go kazali emi az sam bila s edin 2 meseca i taka i ne po4uvstvah nujda da go kaja a sas segashniq mi pr na 4tiq den ve4e iskah da mu go kaja pri vseki e individualno a za sexa ima kup temi vav foruma moje da se porazrovite predi da pusnete tema
pak kazvam sajelqvam no naistina ve4e mi pisna ot tapi vaprosi

To4ica
12-11-2006, 17:22
Ami ne sum iskala da tovarq nikoi prosto iskah da pro4eta li4no mnenie ina4e predi tva sum pro4ela baq temi ne se pritesnqvai moje bi me razbra pogre6no....interesno mi e koi koga go e kazal dali naistina go e 4uvstval strah li gi e horata da izrekat takiva silni dumi za6toto men li4no si me e strah.I vse pak mersi za mnenieto sujalqvam 4e nqkoi vaprosi se povtarqt no taka mi e do6lo na glavata......

fire_spark
12-11-2006, 18:09
ами аз си знам че това не е добре по принцип,но не исках да го казвам на приятеля ми преди той да ми го каже :oops: :wink: но пък той ми го каза доста рано защото се познавахме от много време и искахме да сме заедно от много време.
а колкото до секса няма универсален отговор-за всеки е различно,но въпроса е ако искаш да правиш секс с него да го направиш и после виж как ще се чустваш.
уф да ти кажа нз дали го обясних много разбираемо ама по-добре не мога :oops: :P

shizzle
12-11-2006, 18:38
Досега два пъти съм казвал заветните слова, и двата пъти след месеци заедно. И двата пъти аз трябваше да съм този, който да ги каже. Но проблемът при мен е, че много се съмнявам в себе си. Знам много начини да внушиш любов на някой (или, съответно, да си самовнушиш любов). Отнема ми много време да успея да изолирам чувствата си, за да съм сигурен, че не изпитвам просто увлечение, че не съм подвластен на хормона на любовта, че не си внушавам нещо..

Иначе и двата пъти беше спонтанно. Не съм го планирал или нещо. Просто прегръщам момичето, усещам топлината й, начина, по който се свива в мен, желанието ми да я защитавам от всичко, да поема на плещите си всичките й проблеми.. И думите се изплъзват между устните ми.

bulgarche
12-11-2006, 19:14
Любовта не се казва, а се показва.
Изричането...когато я изпиташ...а и нуждата да го кажеш на любимия човек.
Секса е от голямо значение за връзката (според моите виждания), въпреки че винаги съм твърдял че нее на първо място. При мен...по-често любовта се заражда след секса.

panterata
12-11-2006, 19:21
някой път любовта идва преди секса , както при мен например. но е мн относително да се каже.. зависи от колко време си с човека , кога за пръв път правиш секс с него и т.н та секса е мн важен в една връзка :) едно от най-важните неща. а за "обичам те" аз го казах след по малко от месец и си мислех че го чувствам наистина , но чак след като ходих 1 год с този човек разбрах че тогава не е било любов а съм си въобразявала и разбрах че го обичам истински когато сме ходили 1год вече а не само месец.. според мен е по-важно да се показва от колкото да се казва. а и като се казва мн често му се губи смисъла.. става като здр и чао.. но няма лошо да се казва :) ако наистина се чувства , но не прекалено често :)

shalis
12-11-2006, 19:26
dumite "obi4am te" ne se kazvat mnogo lesno....mnogo 4esto horata si msilqt , 4e obi4at a vsy6tnost prosto sa silno privyrzani 1 kym drug...no vse pak,dori i da obi4a6 ne e tolkova lesno da go kaje6, za6toto ponqkoga se strahuva6 , 4e moje bi otsre6ta nqma da ti otgovorqt sys sy6toto ( tuk sydq po sebe si).Na kraq dumite se izplyzvat sami.Bez da si planiral da go kaje6 i bez da si go mislil predi tova, prosto go akzva6....a kolkoto do sex-a...pri vseki razli4no, zavisi ot 4oveka.

vlubchivo
12-11-2006, 19:44
Приятелят ми ми го каза на четвъртият ден и аз му отговорих с "мерси" оО... Е не го мислеше, защото след тва се разхили. Няколко дни по-късно ми каза, че е било на ебавка, за да ми види реакцията. Вече ходим близо 9 месеца. Но въпреки това още не сме правили секс, защото аз съм доста против правенето на секс преди 16 години. Случаите, в които бих го одобрила са малко. Да са дълго време заедно, съвсем сигурни и да не е просто за едното чукане и да се види какво е тва нещо секс. Приятелят ми го е правил, но мисля, че до някъде задоволявам нуждите му. Все пак той уважава мен и принципите ми. Знае че съм готова да го направя, но предпочитам да изчакам по-дълго и по-подходящ момент. Но иначе думите "Обичам те" се казват прекалено често. Аз започнах да го казвам на приятелят ми малко след него, просто защото ми звучеше не на място да му казвам "мерси" и защото си го обичках... не по начина, по който го обичам сега, а по приятелският... Защото с него се познаваме от детската градина.. защото сме изживяли мн като приятели... И за мен той винаги ще е първо приятел, после нещо друго... Защото какво е любов без приятелство и доверие? Вече мога съвсем без задръжки да му кажа "Обичам те" в онзи смисъл... изминали сме много дълъг път като приятели и много дълъг като гаджета...

12-11-2006, 22:56
Zdraveite iskam da vi popitam ne6to...spored vas koga se rajda lubovta predi ili sled sexa?I re6ava6t li e sexa v edna vruzka?Koga spored vas e normalno da kaje6 na nqkogo 4e go obi4a6,kolko vreme sled kato ste se sabrali?Ami vie koga go kazahte za purvi put?I spored vas vajno li e da se kazva 4esto ili e po dobre da se pokazva?

Секса и правенето на любов са две различни неща
При секса няма чувства а при правенето на любов има чувства и секс, но чувствата преобладават. Ако говорим кога се заражда любовта преди или след секса, ами то при секса като няма чувства как след това ще се влюбиш в някого не заради секса ами заради самия него след като единствените реплики които си разменяте са оооооооох аааааааах еееееееех еййййййй. Мн ясно че любовта е преди секса.

krem4et0
12-12-2006, 08:07
Аз лично казах обичам те след 3 месеца, а на мен ми се отвърна със същото след още 2 години-просто думите обичам те не бяха изречени. Иначе ако трябва да съм честна съм усещала тази любов отначалото на връзката си,защото със всеки жест и със всяка дума тя ми беше демонстрирана и доказвана. Любовта трябва да се доказва и да се казва,но доказателствата трябва да са повече от думите,защото той може да ти казва обичам те през 5 минути,а да те бие и тормози през 2. А дали сексът променя чувствата-да променя ги-ставате още по-близки и имате усещане за цялост. Дали обичам някого след като сме правили секс? Аз правя секс,когато обичам някого. сексът просто засили тази любов.

gotinam
12-12-2006, 08:30
Можеш да го кажеш и веднага, стига чувствата да са реални и да имаш потребност да изречеш "Обичам те!".
Аз лично избягвам да го казвам, а и не ми харесва да ми го казват. Предпочитам доказателствата с действия, пред голи обещания.
А по отношение на секса - да, категорично! Важен е в една връзка и без него няма как да се получи спойката ;-)

love_delight
12-12-2006, 20:38

Любовта е толкова красиво чувство! Но за съжаление, тези дни все по-малко хора го изпитват в това невинно, чисто и прекрасно усещане, каквото би трябвало да носи на съзнанието. Родителите ми са ми дали доста добро възпитание, затова считам, че любовта трябва да предшества секса. секса трябва чувство, емоция, а не просто задоволяване на някакви първични желания. и в този ред на мисли - доколко е решаващ секса в една връзка. решаващ за кого? за да ти е добре тази вечер с Мишо, другата седмица с Боби? решаващ е, но за развитието на взаимоотношенията, за преминаване на различни нива на обвързаност, любов, вярност!
Признаването на чувствата трябва да стане в удобен момент, аз ги признах някъде втория месец и бях сигурна в това, което казвам :P

Sp33d_Boy
12-12-2006, 20:56
не съм го казвал още #-o
а за времето мисля че зависи от много неща то само трябва да ти дойде не да говориш машинално :lol:

Infatuated Inside
12-12-2006, 21:09
Преди време, когато бях по-малка, си мислех, че това са много велики думи, че не бих ги казала на никое момче в близките години, че не би било възможно да изпитвам обич по начина, по който смятам, че трябва, за да се каже такова нещо и въобще, струваше ми се огромна крачка, която мислех, че няма да направя в близкото бъдеще.
Само дето идва един момент, в който и милиард пъти да повториш на някого, че го обичаш, пак не би било достатъчно, за да изразиш любовта си с думи. И тогава просто го казваш. Повтаряш, потретваш. И без да го мислиш, без да се чудиш дали е подходящо да го кажеш в тази, или онази ситуация, просто го чувстваш и ти се изплъзва без въобще, ни най-малко да си го планирал. Вярвам, че когато наистина имаш чувства към даден човек, трябва постоянно да му го казваш. Вярно е, че любовта се доказва чрез действия и просто някакви думи не биха могли да ги заменят. Съгласна съм. Но хората са си преди всичко хора и се нуждаят да чуват, че са обичани. Обичам да казвам "Обичам те", обичам да чувам "И аз те обичам". Не защото аз не съм доказала любовта си, или защото той не е доказал своята, а защото понякога се чувствам несигурна. Защото имам проблеми в къщи, в училище, в отношенията си с много хора. И след като някой е направил милиони неща за мен, не са ми нужни повече доказателства. Нужно ми е просто да ме прегърне и да ми каже най-хубавите и най-изтърканите думи на земята. И, мисля, че се усеща кога са истински и кога са казани само за протокола.. усеща се. А това да чуеш, че те обича този, когото обичаш ти и да почувстваш, че тези думи не значат нищо в сравнение с безграничната обич, която изпитва този човек към теб.. невероятно е.
На няколко пъти съм си въобразявала, че обичам. Мислила съм си го, казвала съм го полугласно на приятелки, но никога не съм го казвала на самото момче. Просто тогава, както вече споменах, тези думи ми звучаха прекалено сериозни и силни. А след като "Обичам те" звучи прекалено сериозно и силно, за да бъде казано на човека, към когото изпитваш някакви чувства.. значи просто чувствата ти не са любов. Та, и моите не бяха, не го и казах. Първият човек, когото съм обичала, единственият, на когото съм го казвала и единственият, на когото продължавам да го казвам и да обичам, е човекът, с който съм в момента. Странно, но с него никога не съм се замисляла колко пъти му казвам, че го обичам, или как му звучи, или каквото и да е било. Просто съм го казвала. И толкова. Казвам каквото чувствам. Вярвам, че и той го прави. Нашата ситуация е по-различна, защото преди да тръгнем, той ми беше най-добрият приятел. Сега също ми е най-добрият приятел, с добавката, че е и момчето, в което съм влюбена. (: Та, преди толкова пъти сме си казвали, че се обичаме, че в един момент когато чувствата ни прераснаха в любов, всичко си стана от самосебеси и надали някой от двама ни е обърнал внимание кой на кого първи го е казал в.. онзи смисъл. (: Радвам се, че е така и съм наистина щастлива от този факт.
Относно секса и любовта, хах. Както казвам за милионен път в този форум, а и за не знам вече кой извън него, сексът за мен е последица от любовта. Не обратното. Любовта към секса с даден човек, не те кара да си влюбен в самия човек. На въпроса дали смятам, че сексът е решаващ в една връзка.. не смятам. Или поне, не мисля, че е решаващ. Иначе, има много голямо значение, разбира се. Когато има проблем в секса, проблемът се отразява и на връзката. Както и обратното, разбира се. И все пак, когато сексът е хубав, вълнуващ и за двамата души, той укрепва взаимоотношенията. Кара хората да бъдат по-нежни един с друг, запазва тръпката между тях. А когато говорим за дълги връзки, това наистина има огромно значение. Хора, които не са задоволени от сексуалния си живот са много по-озлобени един срещу друг, много повече допускат ежедневни проблеми да им влиаят и пречат и, рано или късно, търсят това, което не получават другаде. И, край на всичко.

shizzle
12-12-2006, 21:48
Няма да цитирам. Просто "аплодисментирам". "Така си е, мамка му", както би казал един приятел. Няма достатъчно пъти да кажеш и да чуеш "обичам те", когато наистина го чувстваш. Ако си пазиш думите.. е, значи наистина има защо. Хаплодисмент отново, Infatuated Inside (як ник. а относно подписа ти, можеш да погледнеш http://globalorgasm.org/ - let's make peace through love ^_^)

To4ica
12-13-2006, 15:41
Преди време, когато бях по-малка, си мислех, че това са много велики думи, че не бих ги казала на никое момче в близките години, че не би било възможно да изпитвам обич по начина, по който смятам, че трябва, за да се каже такова нещо и въобще, струваше ми се огромна крачка, която мислех, че няма да направя в близкото бъдеще.
Само дето идва един момент, в който и милиард пъти да повториш на някого, че го обичаш, пак не би било достатъчно, за да изразиш любовта си с думи. И тогава просто го казваш. Повтаряш, потретваш. И без да го мислиш, без да се чудиш дали е подходящо да го кажеш в тази, или онази ситуация, просто го чувстваш и ти се изплъзва без въобще, ни най-малко да си го планирал. Вярвам, че когато наистина имаш чувства към даден човек, трябва постоянно да му го казваш. Вярно е, че любовта се доказва чрез действия и просто някакви думи не биха могли да ги заменят. Съгласна съм. Но хората са си преди всичко хора и се нуждаят да чуват, че са обичани. Обичам да казвам "Обичам те", обичам да чувам "И аз те обичам". Не защото аз не съм доказала любовта си, или защото той не е доказал своята, а защото понякога се чувствам несигурна. Защото имам проблеми в къщи, в училище, в отношенията си с много хора. И след като някой е направил милиони неща за мен, не са ми нужни повече доказателства. Нужно ми е просто да ме прегърне и да ми каже най-хубавите и най-изтърканите думи на земята. И, мисля, че се усеща кога са истински и кога са казани само за протокола.. усеща се. А това да чуеш, че те обича този, когото обичаш ти и да почувстваш, че тези думи не значат нищо в сравнение с безграничната обич, която изпитва този човек към теб.. невероятно е.
На няколко пъти съм си въобразявала, че обичам. Мислила съм си го, казвала съм го полугласно на приятелки, но никога не съм го казвала на самото момче. Просто тогава, както вече споменах, тези думи ми звучаха прекалено сериозни и силни. А след като "Обичам те" звучи прекалено сериозно и силно, за да бъде казано на човека, към когото изпитваш някакви чувства.. значи просто чувствата ти не са любов. Та, и моите не бяха, не го и казах. Първият човек, когото съм обичала, единственият, на когото съм го казвала и единственият, на когото продължавам да го казвам и да обичам, е човекът, с който съм в момента. Странно, но с него никога не съм се замисляла колко пъти му казвам, че го обичам, или как му звучи, или каквото и да е било. Просто съм го казвала. И толкова. Казвам каквото чувствам. Вярвам, че и той го прави. Нашата ситуация е по-различна, защото преди да тръгнем, той ми беше най-добрият приятел. Сега също ми е най-добрият приятел, с добавката, че е и момчето, в което съм влюбена. (: Та, преди толкова пъти сме си казвали, че се обичаме, че в един момент когато чувствата ни прераснаха в любов, всичко си стана от самосебеси и надали някой от двама ни е обърнал внимание кой на кого първи го е казал в.. онзи смисъл. (: Радвам се, че е така и съм наистина щастлива от този факт.
Относно секса и любовта, хах. Както казвам за милионен път в този форум, а и за не знам вече кой извън него, сексът за мен е последица от любовта. Не обратното. Любовта към секса с даден човек, не те кара да си влюбен в самия човек. На въпроса дали смятам, че сексът е решаващ в една връзка.. не смятам. Или поне, не мисля, че е решаващ. Иначе, има много голямо значение, разбира се. Когато има проблем в секса, проблемът се отразява и на връзката. Както и обратното, разбира се. И все пак, когато сексът е хубав, вълнуващ и за двамата души, той укрепва взаимоотношенията. Кара хората да бъдат по-нежни един с друг, запазва тръпката между тях. А когато говорим за дълги връзки, това наистина има огромно значение. Хора, които не са задоволени от сексуалния си живот са много по-озлобени един срещу друг, много повече допускат ежедневни проблеми да им влиаят и пречат и, рано или късно, търсят това, което не получават другаде. И, край на всичко.
Mnogo blagodarq nau4ih mn ili po skoro mi be6e hubavo da pro4eta o6te e dna istoriq:-)Vsi4ki vie ste 4udesni hora i davate mn hubavi saveti ,izstorii i vsi4ko ostanalo=)Mersi mnogo