View Full Version : есе по английски за класно
моля ако някой може да ми помогне да го направи трябва ми есе по английски на тема Какво намирам трудно в изучаването на англ ез трябва да е от 10 до 15 изречения и класното ми е др сед плс помогнете ми защото изобщо не го зная този език
Funny-sunny
12-13-2006, 18:35
Няма да е лошо поне на български да си го напишеш, а пък после да ти помогнем в превода. Никой не може да знае какво ти е трудно на теб в изучаването на английски. Напиши на БГ тук какво искаш да ти се преведе.
am ... Angliistiqt ezik e edin mn interesen i zadyljitelen za izu4avane ezik. No za smetka na tova i mn truden. Izglejda truden na narodite koito ne govorqt na angliiski. Dumite sa po slojni - samata struktura. Izgovarqneto i zapisa na izre4eniq. Ima mnogo vremena koito ne sa lesni za izu4avane. Za6toto e trudno da zapomni6 vsi4kite tezi vremena. I kak se obrazuva vsqka edna duma. Zd men angl. ezik e mn vajen no paralelno s tova mn truden.
P.S. ako iskate dobavete 1-2 izre4eniq ot vas az ... nzn kvo dr da napi6a plsss pomagaite
teenkopele
12-16-2006, 01:41
Утре ще ти го напиша. :wink:
Утре ще ти го напиша. :wink:
blagodarq ti mn
teenkopele
12-17-2006, 00:14
моля ако някой може да ми помогне да го направи трябва ми есе по английски на тема Какво намирам трудно в изучаването на англ ез трябва да е от 10 до 15 изречения и класното ми е др сед плс помогнете ми защото изобщо не го зная този език
The English language is widely spreaded all over the world. It is also the most popular language of all. More than a third of the world's population knows it.
For me this is a language that I must know. I'll be honest with you- it is not easy to learn it. I've been learning it for (колкото години си го учила) years and I still have a lot to go. I've been doing a lot of practice...reading, writing, speaking in English and all this helped me to reach the level I'm at today. I'm sure that if I go on with such determination, for a few more years, I would learn it perfectly.
In conclusion, I would like to say that we have to put a lot of effort in the things we do. I know that one day it would pay back.
Прегледах го за грешки, но и ти му метни едно око.
Изречения: 10.
П.П. За предпоследното изречение не съм сигурен дали е put effort или make effort (По-скоро put, но не съм сигурен.), но мисля, че една грешка не е фатална.
П.П.2. Пиши на кирилица. :)
Собствено производство! \:D/ :wink:
crazy_mouse
12-17-2006, 06:14
Амм мисля че е make an effort
teenkopele
12-17-2006, 06:34
Абре, като се замисля...make an effort е да направиш/положиш усилие, а put effort е да вложиш усилие в нещо- с това значение трябва да се употреби в изречението.....но пак не съм сигурен. :? :wink:
crazy_mouse
12-17-2006, 10:45
Абре, като се замисля...make an effort е да направиш/положиш усилие, а put effort е да вложиш усилие в нещо- с това значение трябва да се употреби в изречението.....но пак не съм сигурен. :? :wink:
Ami az sym 4uvala samo za make an effort no moje da ima i put an effort. :wink: [/img]
Vercetti
12-17-2006, 12:18
The English language is widely spreaded all over the world. It is also the most popular language of all. More than a third of the world's population knows it.
For me this is a language that I must know. I'll be honest with you- it is not easy to learn it. I've been learning it for (колкото години си го учила) years and I still have a lot to go. I've been doing a lot of practise...reading, writing, speaking in English and all this helped me to reach the level I'm at today. I'm sure that if I go on with such determination, for a few more years, I would learn it perfectly.
In conclusion, I would like to say that we have to put a lot of effort in the things we do. I know that one day it would pay back.
Прегледах го за грешки, но и ти му метни едно око.
Изречения: 10.
П.П. За предпоследното изречение не съм сигурен дали е put effort или make effort (По-скоро put, но не съм сигурен.), но мисля, че една грешка не е фатална.
П.П.2. Пиши на кирилица. :)
Собствено производство! \:D/ :wink:to make an EFFORT to - полагам усилия да, мъча се/опитвам се да.
feshankaa
12-17-2006, 13:40
Tva v koi klas se pravi KLASNO po angliiski?
Ne e make an effort, obratnoto e- PUt an effort. Viarvai mi 100% sum sigurna. I se practice, ne practise.
crazy_mouse
12-17-2006, 14:37
Make an effort си е!Учили сме го
Vercetti
12-17-2006, 14:46
SA DICTIONARY - MAKE AN EFFORT
MauMyHkaTa
12-17-2006, 16:26
И аз да си кажа.. :D Чувала съм го само като "make an effort". Но има и друго - всички знаем, че в българския език има наистина много думи и че понякога едно изречение(в случая дума) може да бъде преведено по няколко начина. В това съм се убеждавала доста пъти, така че мисля, че написано "make an effort", би се разбрало в точния смисъл на български. Дали ще "положиш", или ще "вложиш" усилия, мисля че става въпрос за 2 напълно еднакви неща, нали! :wink:
teenkopele
12-17-2006, 22:23
...I se practice, ne practise.
Права си. :)
Грешката е поправена. :wink:
Abe PUT AN EFFORT E, tova oznachava da polagash usilia. Make an effort oznachava da napravish usilia. Az lichno nikoga ne sum chuvala horata da izpolzvat Make an effort kogato iskat da kajat za polojeni usilia.
Ot 5 god. jiveia v USA i 100% e put an effort- mnogo puti sum go chuvala da go ispolzvat, viarvai mi