View Full Version : По-малко часове=по-дълго даскало?
zoben_pitbul
12-14-2006, 08:56
Имам един въпрос свързан със спора дали трябва да има по-малко часове в училище.Вярно ли е подозрението ми,че ако има по-малко часове ще ходим на даскало примерно от първи септември или дори по-рано?
Sladkata_Nansi
12-14-2006, 09:20
Az tova za prav pat go 4uvam,ama ne se samnqvam da se preobrane vsi4ko v Bulgaria sled 1 qnuari.Taka 4e togava 6te razberem kakvo 6te da e :)
Да това е вярно. Гледах го по новините. Така че ако искате само по 6 часа на ден ще учим сигурно с месец повече, за да наваксаме изгубените часове.
black_boy
12-14-2006, 11:39
V 4ujbina e taka ama dali i tuk 6te stane...
има 3 варианта..или ще почнем по-рано даскало,или ще го свъшим по-късно,а може и да учим в Събота(тва по не ми се вярва)Така каза наща класна...иначе незнам..пък ако питате мен едва ли ше се промени нещо :roll:
Ами бебо,и аз това за пръв път го чувам,ама е възможно.От 1 септември не е проблем,ако например имаме по 4 часа дневно и може да излизаме повече и пак за свършваме на 30 юни. :-) Е,ако може и по-рано,ама вече съм нахална май...
BunnYY_f
12-14-2006, 14:23
Ми аз чух нещо подобно ама изобщо не съм наясно с това. Честно казано не ми се ще да почваме по-рано или некви такива, защото едва ли натоварването ще бъде по-малко, само ще си променим начина на живот! А тоя дето го водя сега, въпреки че е страшно динамичен и уморителен не ми се променя, кефи си ме! Дано няма промени!
Не ми се седи от 8 до 2.30 на даскало ,по-добре да имам 4-тири часа дневно и да почваме даскало примерно от 1-ви септември ,от колкото да почваме от 15-ти септември и да имам по 7-8 часа на ден.Просто от многото часове днес се изморявам много ,също така съм и пътуващ ученик и не ми остава време за абсолютно нищо.Дано има някакви промени ,че не се издържа.
Shadow_Walker
12-14-2006, 16:10
Не съм чувал такова нещо.Не вярвам нещо да се промени.Надявам се да не се промени-ни ми причат 7те часа, пък и не искам по-рано да почваме :)
crazy_mouse
12-14-2006, 16:51
Еми с влизането в европейския съюз доста неща ще се променят и образованието би трябвало да бъде както в другите европейски държави.Да почваме по-рано,да имаме по по-малко часове на ден и да имаме доста ваканции през годината(не говоря за цял месец все пак :wink: ) и лятната ваканция би трябвало да се съкрати малко.
SummeRLove08
12-14-2006, 17:08
Ако има по-малко часове, то това май ще означава че часовете ще са по-дълги...например по 60 минути. :roll: :smt012 А тва...не е за предпочитане.
zoben_pitbul
12-14-2006, 17:32
АБЕ ШЕ СЕ ГРЪМНА ВЕ!Извинявам се на модовете за големите букви,ама съм бесен!Представяте ли си да почваме от 15 август примерно!?Е,ако имаме по 4 часа на ден е приемливо,но ако имаме по 6-АБСОЛЮТНО НЕ.Това за мен няма да е никакво облекчение,поради простата причина,че уча в училище,в което и без това имам по 6 часа на ден(или три блока,училището е смея да кажа добро) и само един път седмично 4 блока.Заради тоя един блок седмично какво,ще уча месец повече ли!?
crazy_mouse
12-14-2006, 17:50
Еее ако почваме по-рано часовете ще бъдат направени така че да са според норматива,демек няма да се променят просто на ден ще имаме по-малко училище но за сметка на това ще учим повече дни.Иначе ако по принцип си имаш по 3 блока(6 часа) би трябвало тогава да имаш по 2 блока някои дни което ще е готино,поне според мен
Аз съм сагласен да почваме на 1 Септември даскало.Но да няма повече двоики да стане кат на запад да не учим толкова много.Да няма поправителен и тем подобни абе даскалките да не ма закачат.Ако стане кат на запад по гимназийте с кеф да ходя на даскало :)
teenkopele
12-16-2006, 02:05
Не е баш така. Поне тук, където съм, даскало се почва от 2ри Септември, и всеки ден, ако нямаш свободни часове в програмата ти (не ми се обяснява), ходиш от 8:45 до 3:30-35.
В петък, даскалото свършва 2 часа (астрономически) по-рано...поне в моето е така. :wink:
evil_lady_in_black
12-16-2006, 06:23
Аз съм учила една година в Гърция и там училището почваше на 11 септември #-o и часовете си бяха нормални :-k Но напоследък чувам че като влезем в ЕС щяло да се въведат униформи :smt010 Аз няма да понеса да съм еднаква с всички #-o #-o #-o
crazy_mouse
12-16-2006, 07:45
Аз съм учила една година в Гърция и там училището почваше на 11 септември #-o и часовете си бяха нормални :-k Но напоследък чувам че като влезем в ЕС щяло да се въведат униформи :smt010 Аз няма да понеса да съм еднаква с всички #-o #-o #-o
Леле тва нещо униформите е страшно глупаво... ](*,) ](*,) Дано да не ги въвеждат че......
kofti_nick
12-16-2006, 09:06
Да да ... Да ме накарат да одя по рано на даскало ... Шъ ги ... Гррр ... Имаме 1 по дълга ваканция , и дай да я орежат ... За кфо ни е да влизаме в ЕС , същата работа ... То ся даже си е по добре ...
`ImpeNeTraBle_DarKnesS`
12-16-2006, 13:06
В интерес на истината предпочитам даскалото да е целодневно, но например да е поместено в 2 пъти по къс период...а през останалото време да сме почивка..
GossipGirl89
12-16-2006, 19:03
Не е баш така. Поне тук, където съм, даскало се почва от 2ри Септември, и всеки ден, ако нямаш свободни часове в програмата ти (не ми се обяснява), ходиш от 8:45 до 3:30-35.
В петък, даскалото свършва 2 часа (астрономически) по-рано...поне в моето е така. :wink:
Тедо ти беше в Канада нали? Една съученичка замина там и учи по същия начин :P Иначе и аз чух нещо подобно само че не съм много наясно.... И аз не искам да почваме по-рано даскало ама не искам и по 8 часа на ден със следната програма - 3 АЕ, 2 БЕЛ, 1 Математика,1 Икономика и за капак-ЧКР... да не говориме,че в Петък последните три часа са ни Немски,което просто не се трае :smt013 А и като си втора смяна е отвратително да стоиш до 7 часа или пък 5-ти или 6-ти час да имаш контролно... така че предпочитам да почнеме малко по-рано ама да имаме по 4-5 часа на ден,а не по 7-8...
strange__
12-17-2006, 07:38
Честно казано ми е все тая дали ще почна на 15 или на 1 септември,но е нечовешко да седиш за 7 часа в даскало....чисто мъчение си е :!:
Тедо ти беше в Канада нали? Една съученичка замина там и учи по същия начин :P Иначе и аз чух нещо подобно само че не съм много наясно.... И аз не искам да почваме по-рано даскало ама не искам и по 8 часа на ден със следната програма - 3 АЕ, 2 БЕЛ, 1 Математика,1 Икономика и за капак-ЧКР... да не говориме,че в Петък последните три часа са ни Немски,което просто не се трае :smt013 А и като си втора смяна е отвратително да стоиш до 7 часа или пък 5-ти или 6-ти час да имаш контролно... така че предпочитам да почнеме малко по-рано ама да имаме по 4-5 часа на ден,а не по 7-8...
Абе ти луд ли си 3 часа немски да не се траят.Аз в понеделник имам по 5 часа немски .Тоест днес питаш ли ме днес.Петък имам 4 :)