Влез

View Full Version : Не съм в училището, в което трябва да съм!

12-14-2006, 10:44
Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете и имате търпението да изчетете целия текст. Предварително ви благодаря!
Така сега съм 8-ми клас, но съм си в същото у-ще, само че класа ми е изцяло нов - само 2-ма са от същото у-ще. В стария ми клас имаше 6-7 момичета, с които се "надпреварвахме", ако мога така да го нарека, да имаме по-високи оценки по БЕЛ и мат, защото щяхме да се явяваме на изпитите. Ние бяхме най-добрите от класа, а аз бях може би най-зле от тях, но да не си помислите, че съм била двойкарка! Имах само шестици, както и те, но те ходеха на часни уроци и всички упяха д влязат в най-елитните у-ща, аз бях страшна притеснена в дните на изпитите и се изложих. Така останах в старото си у-ще, където обаче исках да съм в паралелката с по-нисък бал, защото профила повече ми допадаше (не защото нямаше да ми стигне бала за по-елитната). Оказа се, че всички от новия ми клас са страшно глупави по знания, даже се чудя как са изкарали повече от 3, за да могат да кандидатстват, но още по-зле са по англ, но не трябва да ги обвнявам - какво са виновни, че са попаднали на калпави учители. Така аз съм най-умната в класа и учителите ми не ме оценяват толкова всискателно както преди, защото на фона на останалите аз съм направо някакво чудо! Не е както преди когато се хващаха и за най-малката грешцица, защото имаше с кой да ме сравняват. Пък и аз се усещам, че започвам да си мисля например:
Сега защо да си пиша на ново есето като съм сигурна, че на другите ще е по-лошо от моето? и т. н. Опитвам се да уча както в 7-ми клас, когато се тръшках защо не знам това, което го знае едикойси, но като няма кой да оцени работата ти губиш и стимол, и всичко. Мен ми е заради кандидат-студенския изпит по математика най-вече, защото остане ли ми дупка в знанията после ще се натрупа и дупката ще стане още по-голяма. Пък и искам да науча англ. перфектно, защото признавам си - моето семейтво няма финансовата възможност да ходя на частни уроци. Училището ми не е някакво скапано, в което учителите са лекомислени и на нищо не учат, защото имам страхотни знания по мат. например, но само до 7-ми клас. Какв да правя? Да оставя ли нещата така? Да се преместя ли в друга у-ще, макар че се съмнявам, че там нещата ще са по-различни, освен ако не е от рода на Първа англ. гимназия? А знаете ли дали там може да се кандидаства след 8-ми клас? Аз съм от подготвителна паралелка - само с БЕЛ, мат. и англ.

12-14-2006, 11:07
Лелелелееееее да ти имам проблемите честно.Английски и да искаш няма да го научиш перфектно в у-ще.Пък и ти си 8-ми клас бе кфо мислиш за кандидадстуденски изпити.Помисли малко за личния си живот ти с тфа учене кфо може да постигнеш мн неща да си намериш работа ама ще си умреш сама.Сеш ли се по-добре да не си сама от колкото да си толко учена и сама.И стиа си мислила за тфа учене баси..........А за математика и тя трудно се учи ако в класа ти е шумна без уроци мн трудно.

black_boy
12-14-2006, 11:32
Malko se uvli4a6.Ne vijdam kakyv ti e problema.Kakvo kato znae6 pove4e ot drugite?Kato vlqzat nai-dobrite sled 7 klas normalno e 8 da sa po-slabi...

Shadow_Walker
12-14-2006, 14:52
Лелелелееееее да ти имам проблемите честно.Английски и да искаш няма да го научиш перфектно в у-ще.
Само ще кажа, че имам самочувствито, че знам английски, че изкарах 5.72 по английски на външното оценявене миналата година, а съм учил единствено в даскало...е ама все пак съм в ПМГ :mrgreen:
а към авторката на темата-ти си учи, щом искаш да знаеш :)
А както каза black_boy в осми клас особено в началото всички си развалят успеха.
А пък ако толкова си се запритеснила-ми премести се....

TiKey
12-14-2006, 20:32
Hmmm parva angliiska:)emi az sam ot tam.sega sam posledna godina i zavarshvam.parvo baq neshta sa se promenili i tq veche ne e tolkova elitna makar che za konkurenciata sam saglasna ima q.ama pak ot druga strana ne e nai priqtnoto da vijdash hora deto ne sa bili na kupon, ne sa probvali alkohol i ne sa se veselili do zavarshvaneto im.e ne si misli che tuk sa samo takiva.ima si gi i propadnalite:)za ezika tuk sam go nauchila.za tova nqma da kaja nishto.ama pak i tuka sme imali takiva daskali...unikum(ot druga strana sme imali i strashni prepodavateli na koito svalqm shapka).to otteb zavisi mnogo dali she nauchish angliiski i dali she se borish s matematikata.i vse pak puberteta nikoi nqma da ti go varne taka che ne zabravqi i da se radvash na jivota.ne stavai taka da se kaje kon skapazi zashtoto edin den shte sajalqvash.

xcurrsion
12-16-2006, 05:35
avtorkata na temata q vijdam ot momichetata tip "zubar" ne che ima losho da ti se uchi ama kato gledam she si propilee nai-hubavite godini v uchene...a dano tq sama da se useti che ima nujda ot priqteli da hodqt po kafenca i kuponi...inache q vijdam..sama v mejduchasieto v nqkoq staq ili koridor s uchebnik v r1ka, a drugite si praqt kefa nav1n...

Forslor
12-16-2006, 09:41
Всъщност момичето което е написало темата е напълно право . Това се случва с всички училища ... когато няма с кого да се "конкурираш" по знания ...всички са се отдали на живот , пиене и ученето не им е приоритет ... и ти ставаш като тях ! Точно затова образователната ни система е пълен боклук... днешната зубърка е утрешният напълно конкурентно способен човек на пазара на труда! Не очаквам всички да разберат това което съм написал ,но един ден като ги пратят да мият чинийте в някой ресторант за 150 евро на месец (и да не могат да напуснат работата щот за нея чакат още 263512387269 отдали се на "живота" ) ще им дойде акъла ...'ма късно :!:

Blackened
12-16-2006, 10:01
аз знам, че след 8ми клас може да се кандидатства в Класическата гимназия НГДЕК. Обаче изпита лятото е по латински, за да покажеш,че си на същото ниво като останалите класици. И май имаш изпит по история. Ако идеята за Класическата те кефи ще поразпитам, от там ми е компанията и те всичко ще ми кажат ;)

Авторката на темата
12-17-2006, 11:20
Аз и да си уча и да не уча, то е все тая за мене. Защото аз на купони не ходя, защото не ме канят! А не ме канят, защото момчетата, а и някой момичета в училище ме смятат за тъпа, грозна зубърка, защото нося очила и имам само шестици. А имам само 6 не защото съм се спукала да уча, а просто английския го почнахме отначало и ми е много лесно, а по другите предмети просто си разбирам особено по математика. Аз вече съм се примирила, че сигурно ще си завърша у-ще сама.

Vercetti
12-17-2006, 12:01
То си има време за всичко, но училището трябва да е приоритет, защото както Forslor е написал "днешната зубърка е утрешният напълно конкурентно способен човек на пазара на труда!". А то в 8-ми всички го удряхме на живот, това е факт. Щом смяташ, че в класа ти са само глупаци може би трябва да се замислиш за преместване някъде, където поне да има 5-6 човека на нивото ти. За целта провери, проучи, тъй като трудно ще си живееш спокойно след като целия ти клас ти се подиграва, че не си като тях. Не бива да нямаш приятели/ки и само да учиш, защото един ден като си направиш една равносметка на живота си, ще осъзнаеш че не си имала детство, а не вярвам да искаш да е така...Относно английския - или трябва да си в езикова, или трябва да ходиш на частни уроци.

Авторката на темата
12-17-2006, 14:22
...след като целия ти клас ти се подиграва, че не си като тях.
Те не ми се подиграват, а просто не ме забелязват. Когато ги попитам за нещо - например какво се е случило в Сървайвър, те ми отговарят но след това като че ли съм им безинтересна отиват някъде другаде. Е от момичетата имам приятелки, но пак не са много. Но от момчетата - не само от класа ми ами и от другите класове не ме забелязват.

lidekeep
12-17-2006, 19:08
oleeee :lol: :lol: :lol: i az sam 8mi klas i az sam kakto tvoita paralelka i bih ti kazal 4e vav 8mi klas nikoi ne y4i :mrgreen: gledam 4e ti si izcepka na prirodata :oops: ama e za dobre 6tom sq y4i6 zna4i 6a yspee6 nqkoi den a ne kat nas-typi galo6i :mrgreen:

reason
12-17-2006, 20:06
Учи си по-добре.Някой по-нагоре каза,че тр да си праиш кефа.Можеш да ги направиш и двете-хем да се забавляваш,хем да си учиш както трябва.Като гледам имаш и солидна основа,така че нищо не ти пречи да ги съчетаеш!

друг зубър
12-18-2006, 12:22
много лесно е да станеш като другите от класа, по-трудно е да не забравиш какво е била миналата година и какви са наистина критериите дали знаеш или не. на теб в това у-ще ще ти е трудно да си запазиш нивото, макар че и някои от сегашните ти съученици ще се променят в положителна посока- т.е. ще осъзнаят че трябват знания.
не смятай че е фатално да останеш там, но имай предвид че след 8-ми клас се освобождават единични места в почти всучки езикови гимназии. това се обявява в регионалния инспекторат и в самите у-ща, но трябва да ходиш и да се интересуваш през лятото. практиката е да се обявяват вътрешни изпити по съответния език и така влизат по няколко нови ученика. но просто предварително не се знае колко и къде ще има такива места. подобни промени стават и след 9, 10 клас при наличието на свободни места, но тогава се държи изпит и по втория чужд език. казвам ти го от опит- :) шанс има

[B]a[N]D[i]T[k]a
12-19-2006, 15:45
4esno da ti kaja predpo4itam 100 puti da sum na tvoe mqsto :!: v moeto daskalo novoto e napravo ujasno.. ne moga da go ponasqm!!!!