View Full Version : нещо интересно в училище :)
IKisseDAGirL
12-15-2006, 15:20
ами в нашето училище (ПМГ "Иван Вазов", Димитровград :D) сега учителите подготвят някакъв проект относно разпространяването на два не толкова разпространени езика - португалският и българският.. всичко се състои в един вид размяна на ученици :arrow: група от португалски деца на нашата възраст (15-17 години) ще идва при нас и сега избират 28 човека от училището ни, чиито семейства ще играят ролята на приемни и португалчетата ще живеят при тях за 2 седмици :wink: заедно с нас ще идват на училище, ще се запознават с града, ще правим заедно разни сайтове и проекти в различни области и т.н.
има срок за подаване на документите на желаещите да участват и после ще има изпит на средно ниво по английски, биология и география, за да се определи кои ще са тези 28 човека :roll: условието е майка ти и баща ти да са съгласни тийнейджър от друга държава да живее у вас де.. и трябва да разполагаш с отделна детска стая :) иначе те от там ще са им дали пари и кой знае какви средства не са необходими.. всички останали разноски се поемат от училището и общината
а изпита по английски е защото ще трябва да общуваме с тях на този език :wink: освен това преди да пристигнат ще се провежда едномесечен курс по португалски... както и те там ще ходят на такъв по български 8)
а след като си заминат те, същите тези наши 28 човека септември месец заминават за Португалия, където съответно също ще прекарат 14 дни в приемно семейство и ще правят същите неща
та въпросът ми е дали във вашето училище (или поне във вашият град) e правен такъв проект, дали ви е харесало или не, участвали ли сте изобщо.. или пък просто дали идеята ви се струва добра :?: :wink: :roll:
Master_88
12-15-2006, 15:41
Не,в нашето училище не е имало такава инициатива досега
zvu4i mnogo interesno,zabavno i polezno.v na6to u4ili6te nqma takuv proekt i ne sum 4uvala za podoben,no e dosta dobra ideq.vid vakanciq v 4ujbina.sigurno e qko. \:D/
В моето училище (138мо СОУ проф. Васил Златарски, София) го има това вече от около 4-5 години ако не се лъжа и даже сега през февруари няколко човека от моя клас ще ходят в Италия а след това (не помня кога точно) в София ще дойдат и италианците при които сега ще бъдат настанени наще :mrgreen:
priti_kiti
12-15-2006, 17:07
ахам,ние имаме обмен със французи :) не съм участвала,но се замислям..
Не,нямало е такава инициатива,но и в други училища съм чувала,че има.
crazy_mouse
12-15-2006, 17:46
Йеейй това е много готино.Жалко,че в нашето училище няма такива неща,но изглежда страхотно.Ако бях на твое място веднага бих си подала документи!!Според мен би било готино да заминеш за Португалия
Dr. Kazimbutt
12-15-2006, 18:00
Аз съм от едно от най-пробитите училища в София - 95то. От моето даскало не може да се очаква такъв проект в близките десет (най-малко) години... Иначе идеята не е лоша.
white_chik
12-15-2006, 18:48
Еми в мойто даскало (164 ГПИЕ Мигел де Сервантес София) в момента се подават декларации за приемане на испанчета.Мен идеята като замисъл супер мноо ме кефи,ама не си предсатавям в къщата ми да живее некъв чужд човек.Примерно сутрин си ставам,разхождам си се по бельо,танцувам си пред огледалото и няма да ми е комфортно непознато дете да е непрекъснато около мен.
В моето училище има такава инициатива, но с французи и ние ходим във Франция, а не те тук - т.е. е обратното... :wink:
IKisseDAGirL
12-15-2006, 20:59
Йеейй това е много готино.Жалко,че в нашето училище няма такива неща,но изглежда страхотно.Ако бях на твое място веднага бих си подала документи!!Според мен би било готино да заминеш за Португалия
за жалост баща ми е категорично против идеята в нас да живее чужд човек.. било то дори само за 14 дена.. ако майка ми беше тук, 100% щеше да му се наложи и да го убеди, тъй като тя е по-отворена откъм подобни "експерименти", но за жалост я няма :roll:
добра съм в английския, а и на мен би ми било супер интересно да си говоря с чужденец, да разбера повече за живота му и света му :wink: но нищо, все пак те ще прекарват голяма част от времето си сред нас в училище, така че предполагам ще имам много възможности :)
Shadow_Walker
12-16-2006, 07:05
Това със размяната на учениците е жестоко :wink:
Супер проект.Но не вярвам да стане в моето даскало...пък може нищо не се знае :)
А и сега за пръв път го чувам това.
ProstoAz
12-16-2006, 07:59
Това звучи мнооого интересно... :D
За жалост в моето училище (2АЕГ - София) няма такива неща... :?
EDIT: Аз токущо питах баща ми, ако има такова нещо в моето училище дали ще се съгласи и той каза "Дааа". :lol: Ебаси якото. :D
Аз съм от едно от най-пробитите училища в София - 95то. От моето даскало не може да се очаква такъв проект в близките десет (най-малко) години... Иначе идеята не е лоша.
xaxaxxa nali :smt005 daje da ne sa 10 da sa pove4ko.. :smt005
Миналата година гледах Зимните Олимпийски Игри в Торино заради такива обмени на ученици.
Няма лошо от тези инициативи зависи обаче къде ще те настанят. Аз например не можех да се оплача защото всичко беше 6 точки =P~
в нащо даскало се правят постоянно,щото сме езикова :-)
GossipGirl89
12-16-2006, 18:49
ами в нашето училище (ПМГ "Иван Вазов", Димитровград :D) сега учителите подготвят някакъв проект относно разпространяването на два не толкова разпространени езика - португалският и българският.. всичко се състои в един вид размяна на ученици :arrow: група от португалски деца на нашата възраст (15-17 години) ще идва при нас и сега избират 28 човека от училището ни, чиито семейства ще играят ролята на приемни и португалчетата ще живеят при тях за 2 седмици :wink: заедно с нас ще идват на училище, ще се запознават с града, ще правим заедно разни сайтове и проекти в различни области и т.н.
има срок за подаване на документите на желаещите да участват и после ще има изпит на средно ниво по английски, биология и география, за да се определи кои ще са тези 28 човека :roll: условието е майка ти и баща ти да са съгласни тийнейджър от друга държава да живее у вас де.. и трябва да разполагаш с отделна детска стая :) иначе те от там ще са им дали пари и кой знае какви средства не са необходими.. всички останали разноски се поемат от училището и общината
а изпита по английски е защото ще трябва да общуваме с тях на този език :wink: освен това преди да пристигнат ще се провежда едномесечен курс по португалски... както и те там ще ходят на такъв по български 8)
а след като си заминат те, същите тези наши 28 човека септември месец заминават за Португалия, където съответно също ще прекарат 14 дни в приемно семейство и ще правят същите неща
та въпросът ми е дали във вашето училище (или поне във вашият град) e правен такъв проект, дали ви е харесало или не, участвали ли сте изобщо.. или пък просто дали идеята ви се струва добра :?: :wink: :roll:
в нащо се е правило от миналите години ма за тая нищо не знам...майка ми казваше,че класната е споменала нещо подобно,но до са нищо не са ни казвали по-сериозно иначе според мене тва е много яко :P
BunnYY_f
12-16-2006, 19:35
В моето (ГПЧЕ "Йордан Радичков" Видин) имаше такъв проект, само че се разменяхме с Полша! Аз не участвах в проекта, защото не бях разбрала за него, но може би нямаше да бъда одобрена, защото не разполагам със собствена стая :? Иначе идеята не е никак лоша!
krisi_l@loka
01-07-2007, 18:24
Ами да в нашето училище имаше подобен проект и ученици от германия, англия и от още някъде не помня от къде идваха и щяха да спят в нашите домове и ние също после да ходим при тях и т.н. Но те понеже са богати и решиха че е по-добре да идат на хотел, следователно и ние трябваше да ходим на хотел! Не бяха отпуснати мн средства ние да заминем и сега сигурно ще ходят само няколко човека които за да идат в Швеция трябва да платят около 200 евро, иначе самолетът ни е платен и част от хотела :(
В нашето има такъв проект за Германия.За жалост директора е толкова тъп, че е решил, че трябва да се вземат някакви пари и не дава никакъв шанс някой да отиде там...Но, той се пенсионира, така че...:)
SummeRLove08
01-07-2007, 22:18
Това е много хубава инициатива според мен. :) Така наречените exchange students са доста разпространени в Америка,където остават за цяла година и имат задължителни предмети които да взимат.Английският им също е на отлично ниво.:wink: Държавите откъдето идват обикновено са Германия,Китай,Тайланд,Фра ция... Мисля че и в Европа е разпространена тази инициатива.
Не не съм чувала и нямаме
И аз уча в Дград, само дето в ЕГ-то. Ние нямаме учнически обмен, но имаме чужденци, които идват тука в БГ и ни преподават 1 година. Оба4е за 5 години ни се пада само 1а с такъв даскал. Сега съм в 11 клас, миналата година такъв даскал ми беше Итън Чой. Ами, той е роден някъде в Корея, нз, там някъде, израснал в Америка и сега е тука за последна година, а бе пътува си човека.
Знам, че ПМГ-то в Хасково имаше там нещо с ученически начала, май с някви гърци. Един фр от ПМГ-то ми беше казвал.
emi da mai ima6e..idvaha ot angliq mai ama te be6e mn otdavna :D