View Full Version : Sled postinor :)
Значи по стечение на обстоятелствата приятелката ми се наложи да взима постинор(просто за всеки случай).Аз искам да питам след като вземе постинор(секса ни беше точно около нейната овулация) има ли вероятност отново да отдели яйцеклетка.Смисъл безопасен ли е секса без презерватив след взиман постинор около нейната овулация...Интересно ми е :)
teardrop
12-18-2006, 18:08
Постнирът има успех при 99% от случаите :arrow: възможно е, но вероятността е малка. Въпреки че е била в овулация..И все пак според мен е малко вероятно.
Постинорът има успех при 99% от случаите
Успех с какво?Аз не питам дали ще забременява...просто секса не беше безопасен и решихме да земе тоя път(..може би за 5-6път от началото на годината...Това не е много за толкова време нали?) Мен въпроса ми е дали дефакто може по-спокойно да правим секс без презерватив преди да и дойде следващия цикъл,при положение че този месец е пила постинор вече...
Cherkeza
12-18-2006, 18:40
Защо не си карате с най-сигурния начин, презарватив ,не разбирам .
4ovek, tova za 5-6 pyti iska6e da kaje6, 4e e vzimala postinor 5-6 pyti prez godinata li be?! :shock: Postinor izob6to ne e hubavo da se pie i ne e prepory4itelno pove4e ot 1 ili 2 pyti da se vzima...Malko ste poprekalili.
alkobalko
12-18-2006, 19:10
Постинорът има успех при 99% от случаите
Успех с какво?Аз не питам дали ще забременява...просто секса не беше безопасен и решихме да земе тоя път(..може би за 5-6път от началото на годината...Това не е много за толкова време нали?) Мен въпроса ми е дали дефакто може по-спокойно да правим секс без презерватив преди да и дойде следващия цикъл,при положение че този месец е пила постинор вече...
](*,) Ако съм разбрала правилно момичето е взимала Постинор 5-6 пъти само за една година. Надявам се да греша. Ама хора, вие не четете ли листовките с лекарството. Може да се взима само 2 пъти годишно и най-добре е през интервал от 6 месеца. Кажи и повече да не си прави такива експерименти и да вземе да прочете нещо по този въпрос, че след време ще плаче заради тези глупости. А иначе, ако се вземе бързо хапчето дава 99% гаранция, че всичко ще е ок, както вече казаха.
Тва просто като го чуя ве4е "епа защо без презерватив бе" и ми става смешно...е знам че звучи несериозно,знам че може да е неразумно,обаче си е факт...щом не сме-начи не сме,имало е що,знам че не е било разумно.И ще си го правим..има си начини да се прави безопасен секс и без презерватив,просто трябва да мислиш повече преди това...А че е по- приятно няма смисал да обяснявам(въпреки че не заради това в случая сме били без...)Аз не съм свършвал в нея,а и се контролирам добре...просто не мислехме тоя път много много преди това,че овулацията се пада около тия дни(много тъпо от наша страна :smt017).... А мойта приятелка явно не се интересува много от подробности,щото не смята че е толкова страшен постинора....наистина ли 4-5 за годината е МНОГО?Светнете ме,ама не така наизуст МОЛЯ!!!!
П.С. : ТАКА И НЯМА ОТГОВОР НА КОНКРЕТНИЯ МИ ВЪПРОС!!!
alkobalko
12-18-2006, 19:20
http://www.ladypill.com/what.php
Прочети тук, надявам се да ти помогне. Иначе, да, опасно е да го взима толкова често. Вредно е за тялото и, дори сега да не го усеща. А иначе щом го е взела не би трябвало да има проблем, ако го е взела бързо де.
shadow4e
12-18-2006, 19:22
Да, много е 4 пъти годишно. Това много й уврежда организма и така още повече не можете да сте сигурни точно кога е в овулация. Защо не използвате примерно вагинални таблетки, поне ще сте сигурни, че всичко е наред, че няма да забременее и че здравословно ще е добре.
Аз бях доста скепитчоно настроена към тях, защото не знаех потични нищо за тях, но точно след взимане на Постинор, настъпиха ужасни проблеми и преминах на тях и съм много доволна.
А за това дали после е безопасно да правите секс-не, защото аз след Постинора прокървих няколко дни и после след 2 седмици пак имах менструация.
krem4et0
12-18-2006, 19:34
По-добре регулярна орална контрацепция-те хората са го написали,че след вземането на Постинор е желатерно да се прибегне до такава. Аз съм твърдо ЗА противозачатъчните,но не Постинор или Ескапел,а регулярната и нискохормонална контрацепция.
:smt011 Приятелката ми наистина малко несериозно се отнася към тези неща(към здравето си по принцип,не към секса) и аз много и говоря по въпроса... Ииии-да,аз не съм чел листовките към постинор,но знам че не трябва да се взима често(това ще е май 4ти път тая година), но тя явно изобщо не ги е чела,щом е спокойна :smt013 ...И добре-прочетох в LadyPill-всички тези неща са ми ясни(и не само на мен)..но никъде не видях колко пъти е максимума да се пие(единствено "Използвана веднъж, таблетката не се препоръчва да се приема отново по време на същия менструален цикъл")!!! Айде някой ако намери достоверна информация или има ОПИТ да каже наистина,щото се притесних за моето момиче и направо се чудя дали наистина да го пие...това стана снощи и утре сутринта ще взимаме постинора,но не знам има ли смисъл изобщо да се трови пак....
shadow4e
12-18-2006, 21:20
По-добре регулярна орална контрацепция-те хората са го написали,че след вземането на Постинор е желатерно да се прибегне до такава. Аз съм твърдо ЗА противозачатъчните,но не Постинор или Ескапел,а регулярната и нискохормонална контрацепция.
По принцип си права, но за след 18-19 години. Аз не мисля, че ако момичето е на 15-16, ще му се отрази добре, все пак още се развива. Иначе както е в твоя случай наистина е най-добре с хормонални контрацептиви.
А сега по въпроса, няма точна граница "досега нищо няма да й се случи на момичето, а от еди кога си вече ще се". Аз ти казах вече при мен още от първия път се получиха усложнения, вече за 100-тен пиша това във форума на някои сигурно вече им е писнало от мен :). Но след като пих после почнах да кървя през 1 седмица, а след това 25 дена имах менструация, която трябваше да се спре с нови хормонални лекарства и тн и тн. Та затова ти казвам, ако момичето ти е по-малко, а и не сика да пие хормонални таблетки, преминете на вагинални таблетки, за да нямате повече такива проблеми.
ауу много е опасно готин .. по-добре и кажи да си земе
има едни таблетки които се казват Lindynette 20 ИЛИ Lindynette 10 зависи те в аптеката фармацефтите ще и обяснят.. това е доста по-добре така поне е по-сигурно и по-спокойно че няма да и навредят на организма :)
shadow4e
12-18-2006, 21:37
Абе това са хормонални таблетки как ги предлагаш. Тя ако реши да премине на хормонални, гинекологът й ще й изпише точно на какви.
може да са хормонални..... но пак е по-добре това са противозачатъчни ..какъв е проблема ... по-добре да пие постинор ли ... я се осъзнай
shadow4e
12-19-2006, 14:22
Не! По-добре е да отиде на лекар и да й изпишат хормонални. Гинеколозите не са на работа само, защото няма какво друго да работят.
Когато даваш важни съвети не трябва да гледаш как ти би направила, а да огледаш проблема от различни страни, защото момчето каза, че тя не се грижела много, много за здравето си, едва ли е чела и упътванията. Така че не гледай себе си, че ти евентуално разбираш от хормоналните контрацептиви и знаеш как се използват и как да не си навредиш. Е затова после толкова хора се хващат за главата, когато получат усложнения, защото не са отишли навреме на лекар.
Момичета, гинеколозите могат само да ви помогнат, не си спестявайте прегледи при тях или дори само за консултация.
Моята приятелка е уникален случай...баща й е гинеколог и въпреки това никви съвети не ще!Не че е глупава,просто е инат...А иначе днес си пи постинора и всичко е наред.Оказа се че това е най-много 2ри път тази година,аз съм се объркал с 1-2пъти,когато мислех че е пила,ама не е! Тъй че добре.....А иначе за вагиналните таблетки какво ще кажете,кажете нещо добро от опит...знам че пак ще има нужда от гинеколог,но все пак
shadow4e
12-19-2006, 19:59
виж това, тук съм описала повечето неща. А цената е към 8 лв за 12 таблетки и най-важното не съдържат хормони.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?p=1162137&highlight=#1162137 Ако имаш още въпроси, ме питай.
krem4et0
12-23-2006, 14:49
По принцип си права, но за след 18-19 години. Аз не мисля, че ако момичето е на 15-16, ще му се отрази добре, все пак още се развива. Иначе както е в твоя случай наистина е най-добре с хормонални контрацептиви.
А сега по въпроса, няма точна граница "досега нищо няма да й се случи на момичето, а от еди кога си вече ще се". Аз ти казах вече при мен още от първия път се получиха усложнения, вече за 100-тен пиша това във форума на някои сигурно вече им е писнало от мен :). Но след като пих после почнах да кървя през 1 седмица, а след това 25 дена имах менструация, която трябваше да се спре с нови хормонални лекарства и тн и тн. Та затова ти казвам, ако момичето ти е по-малко, а и не сика да пие хормонални таблетки, преминете на вагинални таблетки, за да нямате повече такива проблеми.
Ама да не прави секс без презервативи тогава де. До 18 с презерватив после може и хапчета.
shadow4e
12-23-2006, 19:33
Да, аз съм съгласна с теб, но явно няма да спре да го прави без презерватив, а и един път свикнал, доста трудно си е да се върнеш към презерватива, защото поне за мен разликата в усещането е огромна.
krem4et0
12-24-2006, 14:43
Абе огромна чак не е. Правила съм без и не можахме нито аз, нито гаджето да се отпуснем,защото се притеснявахме. за това секс с презерватив само-да не свиква никой на друго. А пък като е достатъчно голям да прави секс-трябва да е достатъчно голям да се пази-в това число и с хормоналните контрацептиви. в крайна сметка постинорът е по-зле от това.
ццц.....ужас!!!! Тоя постинор е толкова вреден.....внимавайте защото може големи неприятности да си навлечете от незнание
Оле.. :(
Сега като прочетох за този случай с постинора много кофти ми стана,щото с приятелката ми вече за кой път се случва да се къса и тя взима постинор дуо,може би за 6 път от няма и 4 месеца,а дотук каквото прочетох е много вредно това :<
До колко може да се увреди организма от прекомерно приемане на постинор,някой знае ли.. :-k
Надявам се,да не са твърде зле последиците..
Кофтито е, че никой не знае какви са последиците. Никой не си е направил труда да ги изследва преди да пуснат лекарството на пазара. Може, току-виж, да ти се роди двуглаво бебче след някоя и друга годинка ^^
Пепи Пекторалиса
12-25-2006, 02:07
След постинора идва баща ти и те спуква от бой. После пиеш хапчета за отоци и после поредник гултак ти разпорва путчицата от ебане.
Никой не си е направил труда да ги изследва преди да пуснат лекарството на пазара.-баси и кофтито..
Мх,надявам се последствията върху организма да не са твърде тежки :|
Пепи Пекторалиса-късмет с пиенето на хапчета за отоци :wink:
tva e samoubiistvo da se pie postinor 4-5 pati v godinata!