View Full Version : Лепенки?!
Гледах някакъв филм- в него момичетата използваха лепенки залепени някъде по тялото за предпазване от бременност. Да сте чували за такива, и дали в България ги има?
Не съм убедена,че темата е за тук :wink:
Някъде бях 4ела 4е действат на същия принцип като противоза4атъ4ните - пак са хормонални, но се усвояват през кожата под формата на крем4е, нанесено върху лепенката. И предимството е 4е се сменят всяка седмица, което поне ти маха от главата проблемът да помниш всеки ден в то4но определен 4ас да си вземеш хап4ето.
А, и са много по-скъпи.
krem4et0
12-26-2006, 18:32
Мисля,че за 1 цикъл беше нещо от порядъка на 25 лева. Иначе е удобно,ама зимата. Лятото като се къпя по 3 пъти на ден-как да стане номера!
Някъде бях 4ела 4е действат на същия принцип като противоза4атъ4ните - пак са хормонални, но се усвояват през кожата под формата на крем4е, нанесено върху лепенката. И предимството е 4е се сменят всяка седмица, което поне ти маха от главата проблемът да помниш всеки ден в то4но определен 4ас да си вземеш хап4ето.
А, и са много по-скъпи.
да и аз съм чувала същото но незнам от каде можеш да си ги вземеш питай лекар или гинеколог :roll: :)
Гледах някакъв филм- в него момичетата използваха лепенки залепени някъде по тялото за предпазване от бременност. Да сте чували за такива, и дали в България ги има?
Не съм убедена,че темата е за тук :wink:
Да. http://www.bg-mamma.com/site/content/view/392/83/
malka_sladuranka
12-26-2006, 21:36
аз като видях темата реших че става въпрос за лепенки на зърната..
иначе не съм чувала...
иначе не съм чувала...
Лепенки на зърната!? :shock: Пробвала ли си? :D
malka_sladuranka
12-26-2006, 21:45
иначе не съм чувала...
:oops: :oops: :oops: ехх че неудобни въпроси
иначе не съм чувала...
Добре, ясно.. А хареса ли ти? Няма нужда да отговаряш на глас! Едно кимване - да, две кимвания - не.
malka_sladuranka
12-26-2006, 21:54
иначе не съм чувала...
Добре, ясно.. А хареса ли ти? Няма нужда да отговаряш на глас! Едно кимване - да, две кимвания - не.
*ким..* :oops: :oops: :oops: :oops:
shadow4e
12-26-2006, 23:51
В Америка вече са много разпространени и в западна Европа също. Аз лично мисля това лято да ги пробвам. Една приятелка ги ползва и е много доволна, даже в България знам, че има поне 2 фирми, които ги произвеждат. А за къпането нямате проблеми и в басейни и на морето, хората са го измислили естествено, иначе нямаше да го предлагат като продукт.
skate-more
12-27-2006, 09:40
аз знам че има някво спирала обаче адски боляло
krem4et0
12-27-2006, 09:51
аз знам че има някво спирала обаче адски боляло
Тя е за раждали жени,за да може да се постави по-лесно. Иаче е готино-аз като родя искам да си сложа-5години може да стои и само 1 път годишно да се праверява дали е ня мястото си. Иначе действа на принципа на хапчетата-пак изпуска хормони,а също създава и механични бериери.Хубаво е и бих ползвала след време!
Friend_witH_Benefit
12-27-2006, 10:05
Аз пък съм чувала за лепенките, че не трябва въобще да се мокрят ! И наистина са много разпространени в Америка ... чувала съм че са надеждни, но трябва да се внимава да не се отлепи, а и че най-добре е да се поставят под пъпа на кокалите на ханша, т.е че там са най-ефикасни! Мисля, че трябва да се продават все някъде, но къде не мога да ти кажа ... :?
shadow4e
12-27-2006, 11:28
Не само там са най-ефикасни, пък и първата седмица, ако пластирът е на едно място, втората трябвада е на друго задължително!
dran-dran_f
12-27-2006, 12:51
az ne bih opitala... nz struva mi se naivno i ne sum sigurna che deistvat ..
az chetoh za teq v edna brshurka naimenovanieto ime e plastiri i sa naistina mn po skupi ot prezervativite i hapchetata aaa i plastirite se smenqt vseki den do kolkoto razbrah ot broshyrata no drug e vaprosa dali naistina predpazava i ako ne pravim redoven seks trqbva si pak da gi smenqme vseki den 8-[ 8-[ 8-[