Влез

View Full Version : абе постинор?

fake
12-26-2006, 16:55
колко време е нормално да ти закъснее след като си пил, може ли въобще да пропусне и изобщо как може преди да е настъпило времето за тест да разбереш, че постинора е подействал :mrgreen:
сори, че се хиля, ама наистина никога не съм си представяла, че ще ми се наложи да ги задавам тея въпроси.

п.с. а имало ли е случаи(реално да познавате някой) на който не е подействал?

12-26-2006, 17:42
da na edna moq priqtelka ne i podeistva qvno ili ddz k'vo stana i sega ima dete na 9-19 god nz tochno na kolko e syvsem seriozno ne se bazikam ama to t'va e 1 na 100000 tei che spox

12-26-2006, 17:44
9-10 sorka za greshkata i za pravopisa mi no nqmam vreme sega :) aide sys zdrave

krem4et0
12-26-2006, 18:27
da na edna moq priqtelka ne i podeistva qvno ili ddz k'vo stana i sega ima dete na 9-19 god nz tochno na kolko e syvsem seriozno ne se bazikam ama to t'va e 1 na 100000 tei che spox
че то преди 9-10 години нямаше Постинор бе.

12-26-2006, 19:37
am nz na men maika mi go e razpravqla za neinata fr..az sega sym na 17 i sym pila postinor ama e nqmalo izdynki

shizzle
12-26-2006, 19:55
am nz na men maika mi go e razpravqla za neinata fr..az sega sym na 17 i sym pila postinor ama e nqmalo izdynki

Тя е говорела за някое друго хапче. То старите противозачатъчни (особено за спешна контрацепция) наистина бяха доста хайдук работа. Ама сега всички са на практика 100% сигурни.

shadow4e
12-26-2006, 20:08
Не са 100%, защото примерно, ако не подейства напълно или просто за организмът на момичето е вече късно да се получи цветна бременност. Ама вероятността е минимална. А вероятността да се получи нормална бременност до колкото знам е по-малка от тази да се получи цветна. /може и пълни глупости да говоря, но така сме учили в училище/.
а сега на въпросите може да ти закъснее, може и да ти дойде 2-3 дена след като си го пила/ второто е по-добрият вариант, защото се успокояваш, че е подействало хапчето по-бързо/.

shizzle
12-26-2006, 20:27
Не са 100%, защото примерно, ако не подейства напълно или просто за организмът на момичето е вече късно да се получи цветна бременност. Ама вероятността е минимална. А вероятността да се получи нормална бременност до колкото знам е по-малка от тази да се получи цветна. /може и пълни глупости да говоря, но така сме учили в училище/.

Процентите са толкова високи при правилна употреба. Естествено, че ако пиеш Постинор Дуо една седмица след акта, нищо няма да се получи.

12-26-2006, 20:46
Edinstvenoto 100% sigurno e da se prekusnat kanal4etata kum qu4nicite!

vivian
12-26-2006, 21:04
az sa6to 6tqh da puskam takava tema!poneje i az imah malak takava problem v sabota ve4erta!pih postinor v nedelq sutrinta i vse o6te ne mi e do6lo!sega sam dosta pritesnena dali izob6to mi e podeistvalo hap4eto i dali 6et mi doide!

shizzle
12-26-2006, 21:17
az sa6to 6tqh da puskam takava tema!poneje i az imah malak takava problem v sabota ve4erta!pih postinor v nedelq sutrinta i vse o6te ne mi e do6lo!sega sam dosta pritesnena dali izob6to mi e podeistvalo hap4eto i dali 6et mi doide!

При някои идва няколко дни след хапчето, при други подранява малко, при трети закъснява, а при четвърти - цикълът идва навреме. Щом си била ДВАТА Постинора в рамките на 72 часа, няма нужда да се притесняваш. Все едно да се притесняваш дали ще ти падне тухла на главата и постоянно да ходиш на ръце.

vivian
12-26-2006, 21:20

При някои идва няколко дни след хапчето, при други подранява малко, при трети закъснява, а при четвърти - цикълът идва навреме. Щом си била ДВАТА Постинора в рамките на 72 часа, няма нужда да се притесняваш. Все едно да се притесняваш дали ще ти падне тухла на главата и постоянно да ходиш на ръце.

nadqvam se da e taka.blagodarq ti mn za uspokoenieto!i stiskaite palci da mi doide...

Jonna
12-27-2006, 21:22
Мила, не искам да те притеснявам, но познавам момиче на което Постинор не му е подействал - говоря за себе си, при това го пих 2 часа след акта, а на упътването пише, че може да подейства до 72-рия час (разбира се с всеки час действиети му отслабва). Говорих с гинеколожката ми и тя каза, че изобщо не съм й първият такъв случай. Действието на Постинор се изразява в това, че забавя перисталтиката на маточните тръби, но ако така или иначе си имаш по - добра перисталтика в най - добрия случай (въпреки, че хич не е добър, даже обратното) може да се получи извънматочна бременност и аборт се налага 100% по медицински показатели. Малко дългичко стана, но исках да обясня добре. Надявам се при теб всичко да е ок. :wink:

bulgarche
12-27-2006, 21:36
Инка - мама

MoHuTo
12-28-2006, 01:25

nadqvam se da e taka.blagodarq ti mn za uspokoenieto!i stiskaite palci da mi doide...

Ами миличка спокойно аз пих Постинор и ми дойде след точно една седмица..е при всеки е различно де ама само казвам...а и при мен подейства..вече 2ри месец съм спокойна :mrgreen:

fake
12-28-2006, 09:38
Инка - мама
даже не смей да си го помисляш :lol: :lol: :lol:

п.с. какво по дяволите е перисталтика на матката и как да разбера дали ми е добра

eXtRaoRdinaRy
12-28-2006, 11:12
И аз пих Постинор началото на месеца и ми дойде за 2 дена...сега трябваше да ми дойде, но нещо не ми дойде и съм много притеснена :?

vivian
12-28-2006, 11:22
i na men mi zakasnqva sled postinor i sled mnenieto na Jonna sam o6te po pritesnena!da si napravq li test za bremennost pri uslovie 4e sam pila postinor v sabota?kak mislite?

12-28-2006, 20:05
Инка - мама
п.с. какво по дяволите е перисталтика на матката и как да разбера дали ми е добра [/b]

Перисталтика на маточниче тръби е способността им да изтласкват към матката оплодената яйцеклетка. Когато перисталтиката се намали или изчезне, изчезва и вероятността от забременяване, но се получава в някои случаи риск от извънматочна бременност (в повечето случаи до там не се стига, но все пак вероятността си остава). Чувала съм доста погрешни схващания за действието на Постинор-а, едното от които е, че той убива сперматозоидите и те не могат да оплодят яйцеклетката, това не е така, единственото действие на това хапче е да се опита да спре перисталтиката. Обяснявам по - подробно, защото след като ми се случи исках да събера възможно най - много информация по темата. Надявам се, че при вас всичко ще е ок [-o< :wink:

eXtRaoRdinaRy
12-28-2006, 20:21
дано вс е ОК..

vivian
12-28-2006, 20:22
дано вс е ОК..

vsi4ki se nadqvame!!!

fake
12-29-2006, 14:09
дойде ми :mrgreen:

п.с. Регулон - първи ден е днеска, нали
8-[

shizzle
12-29-2006, 14:56
WOOT! lol

fake
12-29-2006, 14:57
як подпис :lol: :lol: :lol:

bulgarche
01-16-2008, 19:35
Инка - мама
даже не смей да си го помисляш :lol: :lol: :lol:

п.с. какво по дяволите е перисталтика на матката и как да разбера дали ми е добра
Тогава не съм си и помислял че може и аз да те направя мама :)

"Искаш ли да съм ти първия?" :oops: :smt003