View Full Version : test za bremenost
tinki_uinki
01-05-2007, 11:30
Hora iz4etoh tolkova mn statii po internet i vyv vesnici i spisaniq i navsqkyde pi6e6e razli4no koga se pravi test za bremennost molq vi se kaje te mi vie kolko vreme sled sex se pravi testa
JoeBanana
01-05-2007, 11:30
семица :mrgreen:
и не лъжи, че си чела
:mrgreen:
seizure of Power - а ти къде прочете, че е седмица, защото обикновено тестовете за бременност се правят след втората седмица след половия акт.
JoeBanana
01-05-2007, 11:44
добре ще перефразирам :mrgreen: поне след 1 седмица или минимум след 1 седмица :mrgreen:
пък после ако иска още един да направи :mrgreen:
Мисълта ми е, че поне тестовете за бременност които знам и които са най-разпространени из аптеките се правят минимум ДВЕ седмици след половия акт, заради нивата на hCG хормона, които допреди това са прекалено ниски за да могат да бъдат отчетени достоверно от тестовете.
JoeBanana
01-05-2007, 12:11
тва вече зависи от тестовете :mrgreen:
всеки има различна чувствителност към хормона
затва - повторна проверка няколко дни след първия :mrgreen:
eternity
01-05-2007, 12:14
za drug test ne znam ama 6e ti kaja za Sure Check- moje6 da go polzva6 minimum sled 1 sedmica sled kato si pravila sex, a za nai sigurno pro4eti v saita na sure check,tam go pi6e nai dobre
eternity - това къде го прочете ?
Защото например на http://surecheck.info пише следното
Surecheck гарантира точен резултат на първия ден от следващия цикъл. Резултатът е с точност над 99%.
Колкодо то отчитането на бременност няколко дни след акта все още се чака на пазара да навлезе дост апо-чувствителния Presto, който вече би трябвало да върши тази работа.
Въпреки, че съм мъж наистина ми е любопитно на листовката на кой точно тест за бременност пише, че дава дори задоволително точен резултат най-рано на 7-мия ден след половия акт.
JoeBanana
01-05-2007, 12:40
хуу ето ти моя теорийка :mrgreen:
чхг хормона започва да се произвежда на 4 ден след оплождане и нараства прогресивно през два-три дни
затова приемам, че след минимум седмица ще бъде в достатъчно количество за бъде отчетена бременност :mrgreen:
хуу ето ти моя теорийка :mrgreen:
чхг хормона започва да се произвежда на 4 ден след оплождане и нараства прогресивно през два-три дни
затова приемам, че след минимум седмица ще бъде в достатъчно количество за бъде отчетена бременност :mrgreen:
Да.. прав(а) си. ЧХГ хормона наистина започва да се възпроизвежда след оплождане и нараства прогресивно, като идеята е, че на всеки два-три дни концентрацията му нараства горе-долу двойно. Чувствителността на най-разпространените тестове за бременност е около 25 mg/ml, количество което се достига около 10-12 дни след овулацията, и именно за това се препоръчва тестовете да се правят след първия ден от закъснението. Най-чувствителните на пазара са с чувствителност 20мг/л които вече евентуално биха могли да дадат някакъв що-годе надежден резултат след 7-ми 8-ми ден, но това вече означава, че не всеки тест за бременност който си купите ще свърши работа. SureCheck и ClearView са тестове, на които пише, че се правят след първия ден от ЗАКЪСНЕНИЕТО на цикъла.