View Full Version : Спрял ли ми е растежа ?
Здравейте , аз съм на 16 години и 1 месец а съм висок 171 см (68кг). Баща ми не е висок (176) та взех напоследък да се притеснявам че от лятото на 2006 (приблизително 7 месеца) до сега съм порастнал само с 1 см а преди растях много повече.Много искам да не съм спрял със растежа, но така излиза :cry: аз съм най-нисък в класа ми от всички момчета и искам да стигна до 180см. Та въпроса ми е спрял ли ми е растежа ? Имам ли още да раста , и ще успея ли да стигна до 180 :? Много се надявам да не си остана такъв нисък:cry:
баскет,волей и витамини :D
even_in_death
01-07-2007, 14:31
Еми щом си на 16 тепърва ще растеш още и още според мен.... но зависи от мн фактори...чувала съм че ако искаш да пораснеш още трябва да тренираш нещо от рода на баскет или болейбол.. :)
Освен това ако пушиш откажи цигарите ... те също забавят растежа! [-X
Не пуша до сега може би съм изпушил 3-4 цигари през целия си живот не ми харесва и не ме пристрастява.Преди съм тренирал плуване , мислите ли че може да помогне ако пак се захвана , защото във волейбола и баскетбола не съм много добър чак и да тренирам. :?
Lorraine
01-07-2007, 14:49
viso4inata ti si e mn dobre! :wink:
ами ако искаш да пораснеш трябва да ги тренираш да си виждал волейболист или баскетболист под 180?
Pa3Jlu4Ha
01-07-2007, 14:52
Преди време в един вестник бях чела статия в която имаше разни упражнения за ускоряване на растежа, но за съжаление не я пазя и почти не помня както точно пишеше. Беше свързано с разни протягания ситрин като се събудиш се изтягаш много яко няколко пъти, после ставаш заплиташ си пръстите един между друг, обръщаш ги с длани към тавана и пак опъваш нагоре.. разни такива! Не зная обаче колко има ефект от това ...
Взимаи витамини .. те помагат.
А също и спорта
Успех :P
Мерси за съветите , имам разтворими витамини но ги пия рядко , дано те помогнат да дръпна малко.Плуването дали ще помогне ?
DeVoi4eTo
01-07-2007, 15:35
ми аз от опит знам че плуването помага за мн неща и едно от тях е растежа....жалко че и аз се отказах и си останах нисичка :) ама не ми трябва и повече де...така че щом имаш желание ходи на плуване но наистина ще усетиш драстична промяна ако се захванеш с БАСКЕТ
ем запиши се на спорт в който се скача
Дам, например волейбол...или баскетбол.