PDA

View Full Version : По повод инициативата. ... .. . .

WindWaker
01-10-2007, 23:27
пиша тази анкета по повод инициативата за изследвания за СПИН. (може и да е била пусната такава вече ама....нищо). въпроса е за да ви накара да се замислите, отколкото за моя лична информация.
Аз днес отидох, ей така от любопитство и за 1ви път - и в крайна сметка се оказа че няма нищо страшно. отиваш.....казваш единствено кой набор си, праят ти номерче там някво - сядаш на столчето и с една машинка те боцват по пръста. и толкоз. няма игли няма нищо. става за по малко от секунда, не се усеща нищо (пиша го тва щото има хора дето се страхуват от игли и т.н.). после излизаш от стаята и точно след 2 минутки сестрата излиза и те вика по номер, влизаш пак в стаята (самичак) и ти казват резултата. не си длъжен да казваш никакви имена, адреси или тем подобни. всичко е съвсем анонимно. изследванията се правят в центровете на РИОКОЗ (не помня кво значеше...изледвания разни там ваксини се правят.....такива работи).
Надявам се с това съм ви дал поне мъничко информация за това каква е процедурата и се надявам също така да съм ви накарал да отидете и да си направите един тест. не е нещо страшно, не е нещо лошо. Дай Боже НЕ, но една рано открита болест, може да ви спаси живота за около 20-30 години напред.

shadow4e
01-11-2007, 00:28
Инициативата е много добра според мен. Аз не съм си правила тест, но ако сменя 1-2-ма партноьора бих отишла и то задължително, а и ако ми преливат по някакъв повод кръв/ да чукам на дърво да не ми се налага второто/, вярно че я проверяват кръвта, но не бих била спокойна докато не си направя тест.
Аз за смяната на партньорите... Може би бих поискала от момче да си направи тест преди да почнем да го правим без презерватив. Особено ако е имал повече партньорки. Някои момчета се обиждат, ако им се каже такова нещо, обаче и аз не съм си намерила здравето на улицата.

krem4et0
01-11-2007, 08:29
Не съм и нямам намерение да го правя. Аз съм обдена,че СПИН нямам,но въпреки това като се знам какъв карък съм-може от въздуха да съм прихванала. Страх ме е!

Гладна а мъж
01-11-2007, 08:35
Това е глупава инициатива. В България процента на серопозитивните е твърде нисък. Пак някои си пере парите, а ние му правим услуга.

shizzle
01-12-2007, 14:04
Гладна а мъж (предполагам, че е Гладна За мъж) - точно такива като теб увеличават броя на серопозитивните. Ако продължаваме да не се пазим, скоро няма да е толкова "малък" (~900 регистрирани, сигурно поне няколко хиляди в сянка) броя. Няколко хиляди хора, които ще умрат.

Възбуждам темата, защото смятам, че си заслужава да е малко по-отгоре.

malka_sladuranka
01-12-2007, 15:35
Няма да си правя...Гледам да правя безопасен секс.Надявам се да не ми се налага да си правя.