PDA

View Full Version : овулацията..



Escada`
01-12-2007, 23:00
кажете ми между кои дни от цикъла е овулацията, и тогава ли е най - голяма вероятността да се забременее?

shadow4e
01-12-2007, 23:29
13-16 ден от началото на миналата менструация, тогава е единственият шанс да забременееш, но в днешно време много малко момичета в действително точно тогава им е овулацията, пък и това е при точно 28-дневен цикъл и без закъснения. И плюс това много неща повлияват на организма, младите хора днешно време сме доста увредени. Дори и Чернобил също е повлиял за това... То зимата изчезна, пък какво остава с нашите организми.

alkobalko
01-13-2007, 06:44
Да добавя, че за рискови се смятат един ден преди и един ден след 14 ден (когато е прието, че е овулацията). Само момичетата, които имат редовен цикъл могат със сигурност да изчислят деня на овулацията си. Ами мисля, че всичко друго вече е казано.

Escada`
01-13-2007, 12:19
мерси мн

01-13-2007, 15:49
13-16 ден от началото на миналата менструация, тогава е единственият шанс да забременееш, но в днешно време много малко момичета в действително ночно тогава им е оволацията, пък и това е при точно 28-дневен цикъл и без закъснения. И плюс това много неща повлияват на организма, младите хора днешно време сме доста увредени. Дори и Чернобил също е повлиял за това... То зимата изчезна, пък какво остава с нашите организми.
Писнало ми е от некомпетентни като вас ... за това в България е толкова голям процента на абортите и малолетните майки ... защото вместо да седите да си четете уроците .... 8 клас ... вие ходите да се е*ете. Изобщо няма нищо общо с МИНАЛАТА МЕНСТРУАЦИЯ ... смята се според мензиса, който евентуално ще ти дойде ... за това и не може да сте сигурни дали сте в овулация и кога е тя, защото не знаете със сигурност кога ще ви дойде. А образовайте се малко бе пикли може ли да не познавате процесите в собственото си тяло. ](*,)

shadow4e
01-13-2007, 17:21
Първо не ме наричай "пикла"! Щом толкова ти пука наистина, регистриай се и помагай на хората, аз съм го направила и помагам с каквото мога!
А точно това, което съм казала при 28 дневен цикъл е все едно дали ще се счита от миналата или от тази, която ще дойде и съм подчертала "без закъснения". На една част от момичетата никога не им закъснява, а в такъв случай няма разлика.
По принцип си прав, да, но защо веднага трябва да обиждаш. Много мразя хора като теб [-(