PDA

View Full Version : цикъл и мензис??

vohina
02-02-2007, 04:34
Здравейте, сори за тъпия въпрос ама каква е разликата межди цикъл , мензис, менструация, овулация, или са едно и също нещо. Мерси ](*,)

yuHku
02-02-2007, 04:56
samo ovulaciq e razli4no
cikal=menzis=menstruaciq= "gosti ot 4erven brqg "
ovulaciq - ne mi se obqsnqva kfo e

Infatuated Inside
02-02-2007, 05:14
samo ovulaciq e razli4no
Менструалният цикъл е разстоянието между двете менструации, не самата менструация. Друг е въпросът, че вече до толкова е навлязло в употреба, че малко хора правят разлика. И все пак, различно е.
Овулацията е съвсем пък друго нещо, но в интернет по разни сайтове е обяснена къде къде по-добре, отколкото аз бих могла толкова рано сутринта, при условие, че ме боли и коремът. (:

Уикипедия? [клик] (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F)

bulgarche
02-02-2007, 06:51
1 цикъл е един месец (айде 28 дни)

cherinka
02-02-2007, 07:35
samo ovulaciq e razli4no
Менструалният цикъл е разстоянието между двете менструации, не самата менструация. Друг е въпросът, че вече до толкова е навлязло в употреба, че малко хора правят разлика. И все пак, различно е.
Овулацията е съвсем пък друго нещо, но в интернет по разни сайтове е обяснена къде къде по-добре, отколкото аз бих могла толкова рано сутринта, при условие, че ме боли и коремът. (:

Уикипедия? [клик] (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F)

Правилно го каза. И аз да добавя -> мензис е съкратеното на менструация:) А овулацията е средата на цикъла, когато яйцеклетката се отделя от яйчника и възможността за забременяване е голямка :)

_eLITO_
02-02-2007, 23:45
samo ovulaciq e razli4no!si4ko drugo e edno i s16to :)

shadow4e
02-02-2007, 23:52
samo ovulaciq e razli4no!si4ko drugo e edno i s16to :)
ами не е така, поне да беше прочела предните мнения... Иначе и аз използвам "цикъл" със значението на менструация/мензис/ пред приятели и тн. Но тук, когато давам някакви съвети гледам да си използвам точните термини.

Astray
08-25-2012, 22:53
..до колкото съм запозната :
цикъл , мензис, менструация, - са едно и също .. всеки месец един от яйчниците ти отделя по ч яйцеклетка която минава през яйчните тръби .. матката и излиза през влагалището .. по пътя си съдира стените на местата, през който минава затова ти тече кръв (по известно като цикъл ) .. яйцеклетката е микроскопична и излиза с кръвта..
овулацията - е периодът в който шансовете да забременееш след полов акт са най-големи (един вид яйцеклетката ти е най-"зряла").. ( това значи, че вече трябва да имаш цикъл ) .. по време на овулацията има така нареченото "бяло течение" ..
по-ясно от това .. не знам накъде.. :D ( ако съм сбъркала поправяйте.. )

nqmaznacheniee
08-25-2012, 23:00
то автора от 2007 редовно следи темата, вероятно ще си му доста полезна

dream1707
08-25-2012, 23:02
Ъмпваме си стари темички :D

мензиса и менструацията са самия период на кръвотечение.. цикълът е от началото на едната менструация до началото на другата ... овулацията е период от цикъла, от около 3 дена, единствено в който може да се забременее