Влез

View Full Version : Споделете за допира с изкуството

арт мама
02-02-2007, 22:43
Интересно ми е да разбера - кога беше първия ви допир с изкуството. Пояснявам като - уроци и занимания по музика, рисуване...
Желанието беше ваше или на родителите ви? Колко проодължи?
Сега продължавате ли в тази посока? Обогати ли ви това?

арт мама
02-02-2007, 22:49
Супер!
Аз виждам, че и вкуса т към музиката си го бива!

Бунтар
02-03-2007, 05:33
Като малък ми натресоха да свиря на цигулка, но я зае*ах заради компютрите. Известно време рисувах, не особено добре. Преди около година започнах да свиря на китара, а покрай нея започнах да се интересувам от теория на музиката и да се занимавам с композиране. Наскоро, по идея на клавиристката на бандата ми, реших да си припомня и цигулката.

bungle
02-03-2007, 06:57
Занимавах се 2 години с хорово пеене.
Ходех и на уроци по пиано.
Опипвам почвата и като ъх... се занимавам чат-пат с литература.
Рисуването тотално го заебах.

Fucking_Bitch
02-03-2007, 07:40
От мъничка имам афинитет към литературата.От 4ти клас пиша стихотворения. продължение на 4 години посещавах
литератрен клуб.За мен литературата е част от живота ми.Не си го представям без стиохве.. или книги... :roll:

vignete
02-08-2007, 16:03
На 8 години тръгнах на модерни танци, после класически балет за две години, то май тогава не съм имала особено голям избор, защото съм нямала парички. Благодарение на майка успях да се науча на дисциплина и ред(май и дано ::: )
Още в детската градина бях записана на кръжок по рисуване...ми то и тогава май не е било, защото съм казала, че обичам рисуването... :-D
Откакто се помня рисувам. Миналата година се записах на един курс по рисуване, но не можах да смогна с темпото, защото беще винаги в петък от 9 часа доооо...17, пък аз и на училище трябва да ходя все пак. Имаше период, когато майка ми даваше уроци по пиано. ии така..

SouL^*DiViNe
02-08-2007, 18:58
ot 4 klas svirq na viola.Ot 5 kl. sym v muzikalno u4ili6te i \:D/ prodyljavam da se zanimavam s muzika-9kl.sym :wink:

WILD__BOY
02-08-2007, 19:09
Хм... започнах да ходя на уроци от 5 клас, после и 6. Ама 7 спрях за д акандидатствам. И после не продължих.. щото ми е толко акъла. Е сега отново се занимавам сериозно.

sherry
02-08-2007, 19:26
Ами аз танцувах няколко години класически балет, бях още малка...
После започнах да пиша...Още от малка обичах. Първият ми допир до изкуството.... :roll: Може би когато учителката прочете пред целия ми клас едно съчинение, което бях написала за есента :-D Беше много детско и наивно, но сладко...

sherry
02-09-2007, 07:25
Aми преди 4-5 месеца почнах да ходя на уроци по китара, щото бях яко затънал сам. :lol: От тогава сигурно... :> Като ми показа акордните прогресии направо се убих от свирене. :lol: Даже пуснах едно записче във форума, ама се е изгубило някъде из страниците.

sherry, напиши го тук ако искаш. :)
Хехехе, с удоволствие бих го написала тук, но едва ли още съществува...Със сигурност не го пазя :( Спомням си, че беше съчинение за есента, бях се вдъхновила и писах някви неща "Разхождам се и виждам...(описание на гора).Взимам едно листо..." беше доста мило и хубаво като за годините ми, де... А сега се сетих, че преди това пак съм се "докосвала" до изкуството. Ходих на кръжок по журналистика(в 3 клас) :-D :-D :-D :-D Там писахме в училищния вестник, бях си написала първото стихче! Беше за зимата :-D Нямаше грам рима и после редакторката го беше редактирала на места, преди да го публикува. Но какво да се прави, поне го публикуваха :lol: Като за лапе е добре! Друго...Ами не съм свирила на нищо, но като чета, че много от вас свирят на КИТАРИ, тайничко ви завиждам.
Освен класическия балет, ходих 1 година на модерни танци, после бях в училищния хор около 1-2 години...АААааа, и на театър съм ходила, беше яко забавно :lol: :lol: :lol: :lol: Лошото е, че от всички тея неща съм се отказвала - от балета, танците, пеенето, ТЕАТЪРА(който ми е много присърце), някак си много бързо се отказвах....Много глупаво лапе съм била. Сега докато пиша, стигнах до извода, че само от литературата не съм се отказвала! :shock: Без да осъзнавам, тя стана важна част от живота ми....Сега съм 11 клас и все още ми доставя удоволствие да пиша стихчета, есета и разни такива...Даже имам 1 разказ(но не е добър). :-D

CRaZy_IKT
02-09-2007, 20:41
Ми 4.клас,една година и нещо след тва спрях и седми клас когато се ориентирах към художествената запознах пак и досега си рисувам СТРАХОТНО Е :-D

Blab
04-16-2007, 18:35
на 3г - започнах да рисувам, на 8 - вече по-сериозно:)
на 6г - уроци по китара
на 8г - пеене и танци:))
на 10г - поезия и литературата, като цяло
на 12-13г - зароди се страстта ми към театъра(още от 4 годишна следя постановките, но все пак говорим сериозно:))
и още мн мн мн неща се случиха с мен за послените 4-5 години, но всичко с времето си:)

Barbie
04-16-2007, 19:15
be_true, искам да видя някой твой мастърпийс от 3 годишна възраст :-D

Като малка (3-4 клас) мръннах на наще да ме запишат на рисуване, та около 2 години ходех на нещо като приложно изкуство - весело беше.(Родителите ми никога не са ме натискали да правя нищо - веднъж ги попитах защо - казаха, че искали да ме оставят да си изживея детството, после имало време сама да се насоча и да се интересувам от това, което ме влече.) Бях се записала и на разни драма кръжоци и така нататък, но само защото ми се струваше забавно. Вече в гимназията започнах силно да се интересувам от литература и рисуване. Цялото ми семейство е свързано с литература, така че взимах участие в литературни клубове, конкурси за поезия и превод, публикувах в поетични списания...още го правя. НЕ мога да дишам без литература. Вярвам, че ставам по-добра в собственото си писане и високо ценя градивната критика.
В момента уча мода в Милано, така че определено се занимавам и с рисуване (и в 11 клас ходех на интензивни уроци, но се разболях още в началото и трябваше да ги прекъсна). В специалността, която съм си избрала, почти всичко е свързано с изкуство (поне през първата година)...тъй че определено се интересувам от изкуство...във всичките му форми и разновидности. :-)

`Death`Whore`
04-17-2007, 06:40
Свирех на пиано като много малка. :)

punisher
04-17-2007, 12:25
На 7-8 тръгнах на уроци по пиано...на същите 7-8 го зарязах.Един хубав ден както се мъчех да изсвиря нещо се ядосах, скъсах книгата с нотите и му е*ах мамата на всичко (слава богу :roll: )
После се започна с писането на стихчета... :-D голямо римуване голямо нещо...
както и да е.. и това нещо го позарязах...
И най-накрая се разбра... рисуване му е майката :-D
По-миналата година започнах да се занимавам сериозно с рисуване.
2 години ходох на уроци, после спрях малко като междувременно пак си творях ...и от оня ден пак започнах да ходя и така..
да видим кво ше се прави по-нататък... :-D