PDA

View Full Version : Едип цар о_0

because.....:)
02-03-2007, 14:42
Значи по литература имаме следното домашно което е за ваканцията и след това трябва да го представим пред госпожата.класа сме разделени на три групи.обвинители-които трябва да отправаят обвинения и кам всяко обвинение да измислят кам някое наказание,защитници които трява да предположат какви ще са обвиненията и съответно да опровергаят обвиненията.и третите са тези които ще решат кои от двете групи са предложили повече доказателства и кои всъщност са прави.та аз съм от първата група обвинителите,просто така се падна.и така темата е следната....тя е варху Едип цар.трябва да представим някакви обвинения кам негови действия и въобще към всичко което се сетим и към всяко обвинение наказание и тъй като нищо не схващам по тази тема ако някой може да ми помогне ...моля вии
мерси педварително и сажелявам че ви занимавам с мойте глупости

Fucking_Bitch
02-03-2007, 21:02
Сега се сещам само за момента,когато Едип убива баща си (без все още да знае,че му е такъв),заради това че се е държал грубо.Мисълта ми е,че в който и век да живеем,каквито и да сме,нямаме право да отнемаме човешки живот,още по-малко с такъв предтекст.Това е престъпление,което няма как да бъде оправдано.Също тъка и за държанието на Едип към жреца,който му казва истината за проклятието ,което тегне над Тива.Едип сам иска да узнае истината,но когато я научава я отрича и дори се опитва да прехвърли вината на посредника на боговете.Там също няма оправдание на постъпката му,освен моментния гняв,който е изпитал...Съмнението си е човешко качество..Айде успех ти пожелавам,дано да съм помогнала!! :roll:

02-04-2007, 10:07
mersi nqoi ako se seti o6te da pi6e :D

~Daymler~
02-06-2007, 13:46
има доста престъпления в "Едип Цар", тези за които аз лично се сещам са:
-Кръвосмешение (когато Едип спи с майка си без да подозира че му е такава)
-Отцеубийството ( Fucking_Bitch е обяснила за него)
-Гневът му над Креон (обвинява го без никакво основание че е замесен в заговор против него)
-Гневът над Тирезий/птицегадателят ( Fucking_Bitch е обяснила също и за това)
-Родовото проклятие което Едип стоварва несъзнателно върху наследниците си (тоест че децата му са прокълнати за дето са му дъщери и синове и заедно с това брая и сестри)

това са идеите за престъпления които аз се сещам...дано съм ти помогнал с тези нахвърляни идеи :-)