Влез

View Full Version : OBECA NA PAPA

poli i deni
02-09-2007, 17:22
a e hora iskame da si probiem papchetata i imame nqkolko vaproscheta kam teq koito veceh sa probiti i mejdu drugoto chetohme vsichko v toq forum ama vse pak eto nashte vaprosi:
1 Koga da stane ta lqtoto ili sq shtot ako si gi produpchim lqtoto nqma li da mojem da hodim po baseini i moreta???
2 Kajete nqkvi ceni i studia v Sliven???
3 mnogo li boli i iskame li da ni slagat upoika??
4 Predvaritelno li da si vzimame obeca ili da ostavim d ani probiqt s medicinskata???
I naistina iskam da otgovarqt hora koito sa go ispitali a ne nqkvi balaci det raspraqt nai razlichni prostotii!Naprimer kato chetehme vseki razlichno kazvashe za tva za baseinite i moreto!!! MOLQ VI MN NI E VAJEN OTGOVORA OSOBENO NA PARVIQ VAPROS!!! chakame komentarite vi!!! i mersi predvaritelno :))

........
02-09-2007, 18:35
ari e hora shto ne pishete molq vi sa pomogneteeeeee

ani_sweet
02-09-2007, 19:20
Shte govorq ot li4en opit! :!: Az si probih pupa predi 2meseca ,i dosta me bole6e priznavam si,bolkata produlji 2,3 dni.Beshe s upika no pak me bole6e-ne se bazikam =; Sled kato mi probi pupa mi sloji medicinska obi4ka,koqto az si bqh izbrala predniq den i toi q be6e dezinfekciral predvaritelno.V smisal 4e q be6e postavil v edna ma6inka,v koqto se postavqli medicinskite obici.Sled kato me probi mi sloji okoloo pupa gentamicin,e predi tova mi go promi s kislorodna voda.I mi kaza na nqkolko 4asa-2,3h da si pravq promivka,sled koeto mi sloji lepenka na pupa,koqto predpazva ot zamarsqvaniq i mikrobi,kolkoto i da e sa me dup4ili,ne e 6ega rabota.I mi kaza pone 10 dena sled kato si pravq tazi promivka pak otgore da slagam lepenka.Taka 4e po-dobre se dup4ete sega dokato e studeno i ne sme zapo4nali da nosim kasi potnici i bluzki,az se radvam che taka stana 4e si slojih piarsing zimata,napravih si sama edin podaruk za rojdeniq den.Ako oshte neshto vi intersuva pitaite.Az sum ot Trg i mi struva 15lv dup4eneto,a obicata koqto si izbrah medicinska e 6lv.S neq trqbva da se sedi nai-malko mesec,kato prez tova vreme ne trqbva da se svalq po nikakuv slu4ai,za da moje tqloto da svikne s neq.Az vse o6te ne sam q mahala i mislq da si kupq druga-pak da is napravq edin podaruk tozi put za 8 mart \:D/

CvEtI`KiSs
02-09-2007, 19:33
1 Koga da stane ta lqtoto ili sq shtot ako si gi produpchim lqtoto nqma li da mojem da hodim po baseini i moreta???-ami az si napravih preletta,podhodq6to e togava ili esenta ina4e mi kazaha 4e lqtoto nqma da moje da se hodi na basein tai 4e ako ste re6ili seriozno da se dup4ite sega mu e vremeto
2 Kajete nqkvi ceni i studia v Sliven???-moqta be6e 25 lv vav vraca i ima 1 pasta iodasept za 5 lv nqkade i 1 raztvor i s nego trqbva da se promiva nqkade okolu 2-3 lv be6e
3 mnogo li boli i iskame li da ni slagat upoika??-ne ne boli tolkova mnogo nqma smisal ot upoika
4 Predvaritelno li da si vzimame obeca ili da ostavim d ani probiqt s medicinskata???ami s medicinska trqbva i 3 meseca da ne se svalq dokato zarastne napalno i 4ak togava si slagaite druga

dano sum vi pomognala

.........
02-10-2007, 09:04
mersi mn hora :)) 4akame o6te mneniq ! :))

CvEtI`KiSs
02-10-2007, 13:31
mersi mn hora :)) 4akame o6te mneniq ! :))
molq dano sum vi pomognala

02-10-2007, 16:55
1 Koga da stane ta lqtoto ili sq shtot ako si gi produpchim lqtoto nqma li da mojem da hodim po baseini i moreta???ami az si go probih proletta i spored men togava e nai-podhodq6to :?
2 Kajete nqkvi ceni i studia v Sliven???predi 2 godini mi vzeha 9 lv.sega nz moje da e pove4e :roll:
3 mnogo li boli i iskame li da ni slagat upoika??dokato ti go probivat ne boli tolkova,no sledva6tite nqkolko dni moje da te nabolqva :wink:
4 Predvaritelno li da si vzimame obeca ili da ostavim d ani probiqt s medicinskata???moq go probiha s medicinska,za6toto nemojeli da go probiqt s drugata.No az si gi smenih sled 1 mesec \:D/

`hot_kiss_f`
02-10-2007, 16:59
1 Koga da stane ta lqtoto ili sq shtot ako si gi produpchim lqtoto nqma li da mojem da hodim po baseini i moreta???ami az si go probih proletta i spored men togava e nai-podhodq6to :?
2 Kajete nqkvi ceni i studia v Sliven???predi 2 godini mi vzeha 9 lv.sega nz moje da e pove4e :roll:
3 mnogo li boli i iskame li da ni slagat upoika??dokato ti go probivat ne boli tolkova,no sledva6tite nqkolko dni moje da te nabolqva :wink:
4 Predvaritelno li da si vzimame obeca ili da ostavim d ani probiqt s medicinskata???moq go probiha s medicinska,za6toto nemojeli da go probiqt s drugata.No az si gi smenih sled 1 mesec \:D/
tova bqh az :oops:

CvEtI`KiSs
02-10-2007, 17:49
1 Koga da stane ta lqtoto ili sq shtot ako si gi produpchim lqtoto nqma li da mojem da hodim po baseini i moreta???-ako si go produp4i6 lqtoto nqma da e jelatelno da hodi6 po baseini 6toto moje da se zamarsi obicata
ami az si go probih proletta i spored men togava e nai-podhodq6to :? -da proletta e nai podhodq6to
2 Kajete nqkvi ceni i studia v Sliven???-ami nz za sliven vav vraca e 25 lv
predi 2 godini mi vzeha 9 lv.sega nz moje da e pove4e :roll: :)
3 mnogo li boli i iskame li da ni slagat upoika??-ne nqma nujda ot upoika ne e bolka za umirane
dokato ti go probivat ne boli tolkova,no sledva6tite nqkolko dni moje da te nabolqva :wink: -ami poprincip ne boli i posle samo trqbva da vnimava6 da ne se zaka4va po drehi 4e e malko po bolezneno
4 Predvaritelno li da si vzimame obeca ili da ostavim d ani probiqt s medicinskata???moq go probiha s medicinska,za6toto nemojeli da go probiqt s drugata.No az si gi smenih sled 1 mesec
-ami s medicinska trqbva ama 4ak sled 3 meseca druga da si slaga6

ELiTyYy
02-11-2007, 12:48
аз се пробих преди 4 месеца,всичко си е наред...незнам за болката-при всеки е различно..мен не ме боля много...не купувайте обици,с медицинската ще е най-добре....а ако ви е страх,искайте опойка! :) :P мен ми взеха 27лв...ама незнам в Сливен как ще е ;)

02-14-2007, 21:43
po vsqko vreme moje da si gi probiete. ne e zadaljitelno da e medicinsko zlato, prosto da e srebarna ili zlatna standartna obeca bez nqkvi visulki. ima 1 zabolekar v dame gruev, 20 lv bez obecata. slaga ne6to deto zamrazqva mqstoto i ne boli

desi45
02-15-2007, 17:23
emii az se probih predi 2 meseca 6toto mi kazaha 4e e po-dobre sega!!lqtoto ima mn pove4e infekcii!!!az hodih da se probivam s edna moq fr i 2-te ne ni bolq izob6to!!probihme se v Na Tamno(Ruse)nz dali ima v sliven!! :smt017 ne sa ni slagali upoika!!nqma nijda!!
Deistvaite smeloo!!!nqma ni6tu stra6no :D

Imaginar4e
02-16-2007, 11:40
a e hora iskame da si probiem papchetata i imame nqkolko vaproscheta kam teq koito veceh sa probiti i mejdu drugoto chetohme vsichko v toq forum ama vse pak eto nashte vaprosi:
1 Koga da stane ta lqtoto ili sq shtot ako si gi produpchim lqtoto nqma li da mojem da hodim po baseini i moreta???
2 Kajete nqkvi ceni i studia v Sliven???
3 mnogo li boli i iskame li da ni slagat upoika??
4 Predvaritelno li da si vzimame obeca ili da ostavim d ani probiqt s medicinskata???
I naistina iskam da otgovarqt hora koito sa go ispitali a ne nqkvi balaci det raspraqt nai razlichni prostotii!Naprimer kato chetehme vseki razlichno kazvashe za tva za baseinite i moreto!!! MOLQ VI MN NI E VAJEN OTGOVORA OSOBENO NA PARVIQ VAPROS!!! chakame komentarite vi!!! i mersi predvaritelno :))
:arrow: 1.Сега е по-добре защото докато ви зарастне ала бала...плюс водата в басейните наистина не е много полезна, но тази в морето няма кво да ви притеснява :)
:arrow: 2.В Сливен в студио Alien мисля че беше до книжарница Кохинор пробива пича за 30лв мисля + обица
:arrow: 3.Мен въобще не ме боля, едвам го усетих ама то зависи от човека....упойка нема нужда да ви слагат
:arrow: 4.Ако искате си вземете предварително ама най-добре отначало с медецинската...и бтв ако сте тези поли и дени дето си мисля мога и лично да ви обесня :)

second_heartbeat
02-16-2007, 14:45
Ще умрете от болка, да знаете. Сигурна съм, че се пробивате не защото наистина го искате, а щото било модерно, някой имал такава или подобни..

http://piercing-bg.com/piercing/navel/navel.html

четете..

02-16-2007, 17:43
Леле колко глупости прочетох,не е истина.
НЕ БОЛИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО СИ МИСЛИТЕ.
За какви упойки ми пишете?
Боли малко повече от това,когато ти взимат кръв от вената на ръката.
Аз пък си мисля,че преди всичко пиърсинга трябва да се слага от човек,който се занимава само с това.
Не искам да правя реклама по-надолу,но си дупках пъпа при Наско от Сървайвър преди 2 години.Взе ми 10 лв. само(в Сл.Бряг-пък знаете колко е скъпо лятото там) и ми каза с какво да си мажа пъпчето.Нямаше лепенки и други подобни глупости.Няма и кръв!!!
Боли те първите 2,3 дни.Не трябва да се закача мястото с дрехи,докато не зарастне-това отнема около месец.
Първата ми обица беше сребърна,но от среброто не ми зарастваше пъпчето,затова си купих такава от бяло злато(жълтото не ми харесва цвета му) и до сега нямам никакви проблеми.По принцип трябва да се използват обички,които са с титаниево покритие(мисля,че го наричат още медицинско).Продават се в специализираните студия и струват от 15 лв-до към 25 лв.Купих си от аптеката някакъв антибиотик под формата на спрей.Струва към 7 лв. и ти стига за много време напред.Пръскаш си пъпа с него всеки ден,за да не се инфектира и така поне 2,3 седмици.Не махаш обицата поне месец,а ако я махнеш я постави веднага,защото мястото зараства супер бързо.След баня я бях махнала моята и не я сложих до другия ден вечерта-с 300 зора я поставих наново :? .
Това е в общи линии,а и ако се разровите точно в този под-форум има едно мн добро инфо точно за пиърсинга.

06-05-2007, 10:58
:) :) :)

Ellie
06-05-2007, 11:10
НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ЛЕКАРИ И Т.Н, СЪЩО НЕ СЛАГАЙТЕ СРЕБРО!!! [-X

Дупчете се в студио с най-добре титаниева обица без излишни висулки, за да не тежат и не сменяйте обицата докато не зарастне. Пробива се само с игла/абокат. С пистолет ще си докарате само проблеми. Няма да ви боли по-малко. Мисля, че не слагат упойка за пъп, Лидокаина(напр.) действа само на лигавици.

lunnoto_momi4e
06-05-2007, 16:03
1 Koga da stane ta lqtoto ili sq shtot ako si gi produpchim lqtoto nqma li da mojem da hodim po baseini i moreta??? Ами ако си го пробиеш сега има голяма вероятност да ти се възпали от химикалите който слагат в басейните или в морето от солената вода.Най-добре началото на пролетта или края на лятото,защото зараства доста бавно - около половин година
2 Kajete nqkvi ceni i studia v Sliven??? За това не мога да ти помогна
3 mnogo li boli i iskame li da ni slagat upoika?? Ами попринцип упойка винаги се слага
4 Predvaritelno li da si vzimame obeca ili da ostavim d ani probiqt s medicinskata??? Дупчат те с медицинска
А и ето едно сайтче от което ще прочетете всичко необходими за обиците на пъпа,а и за много други пиърсчета
http://piercing-bg.com/

06-06-2007, 18:22
zdr ami znachi slojih si obeca na pupa predi okolo godina! ot lichen opit vi kazvam mnogo po higienichno,sigurno i bezbolezneno e v bolnicata. Davate 10 lv kato ste si kupili obecata te q dezinfekcirat promivat mnogo dobre mqstoto predi da dupchat slagat upoika koqto durji dosta vreme i izob6to ne 4ustvate nikakva bolka. Idete v bolnicata pri nqkoi hirurg i shte vi sloji tva e nai sigurnoto spored men. Inache v studiqta pone v Asenovgrad vzemat po 30 lv. No spored men ima riskove i nai higienichno i bezbolezneno shte e v bolnicata! Nqma znachenie po koe vreme na godinata shte si slagate obecata ako poddurjate dobra higiena i promivate mqstoto s neobhodimite mehlemi spirt ili nqkoi sprei koito lekarq vi naznachi specialno za bolnicata govora. Za zazdravqvaneto moga da vi kaja 4e koito reshi da si slaga obeca na pupa trqbva da znae 4e tova e mqstoto ot cqloto tqlo na koeto dupkite nai bavno svikvat s obeci dokato se normalizira vsi4ko moje da mine dori i godina tui kato korema e edno ot nai podvijnite mesta na choveshkoto tqlo! tva e ot men !

Ellie
06-07-2007, 11:48
zdr ami znachi slojih si obeca na pupa predi okolo godina! ot lichen opit vi kazvam mnogo po higienichno,sigurno i bezbolezneno e v bolnicata. Davate 10 lv kato ste si kupili obecata te q dezinfekcirat promivat mnogo dobre mqstoto predi da dupchat slagat upoika koqto durji dosta vreme i izob6to ne 4ustvate nikakva bolka. Idete v bolnicata pri nqkoi hirurg i shte vi sloji tva e nai sigurnoto spored men. Inache v studiqta pone v Asenovgrad vzemat po 30 lv. No spored men ima riskove i nai higienichno i bezbolezneno shte e v bolnicata! Nqma znachenie po koe vreme na godinata shte si slagate obecata ako poddurjate dobra higiena i promivate mqstoto s neobhodimite mehlemi spirt ili nqkoi sprei koito lekarq vi naznachi specialno za bolnicata govora. Za zazdravqvaneto moga da vi kaja 4e koito reshi da si slaga obeca na pupa trqbva da znae 4e tova e mqstoto ot cqloto tqlo na koeto dupkite nai bavno svikvat s obeci dokato se normalizira vsi4ko moje da mine dori i godina tui kato korema e edno ot nai podvijnite mesta na choveshkoto tqlo! tva e ot men !

Изчетох куп глупости.

N0_feAR
06-07-2007, 19:18
1.по принцип няма значение кога ще си направиш пиърсинг, но аз бих ти препоръчала да поизчакаш лятото да мине за да ти е по-спокойно, защото не е много хубаво с пресен пиърсинг на море или басейн.
2. 9 лв за обеца на пъпа??? Луди ли сте бе??? Поне във Варна са около 28-30 лв.
3.Болката-еми зависи от човека и организма. някои ги болят дори от ухапване на комар, други пък въобще...Според мен няма нужда от упойка-къв е смисълът да те боцнат два пъти( с уппойка и после с абокат) направо без ушпойка ;)
4.Обеца-или ти си купуваш или направо от студиотот. За първоначална обеца е желателно да ползваш такава от титан или мед.стомана , НО В НИКАКЪВ СЛУЧЕЙ СРЕБРО- то се окислява.
Дано съм ти помогнала ;)

Th3WildAng3l
06-07-2007, 19:41
Искам само да кажа да се обърне мноооого гоямо внимание на обецата - не случайно в началото в самите студиа предлагат заоблени кръгли обеци без висулки, ръбчета и т.н простотии. Аз съм се дупчила до сега два пъти - първия път всичко беше ок, но след година някъде ми се разрани и махнах обецата. Втория път не ми казаха че обецата трябва да е съвсем обикновена и издържа само 1 месец, защото се закачаше и не можа да зарастне както трябва.
Също искам да кажа - сега както идва лято дори и да не влизате във водата и само се печете много пазете обецата и не я излагайте много на слънчева светлина - металът се нагрява супер много, ако се стои с часове на слънце, като добавим морска вода и т.н .. става лошо .. така де много боли.

N0_feAR
06-08-2007, 07:18
Искам само да кажа да се обърне мноооого гоямо внимание на обецата - не случайно в началото в самите студиа предлагат заоблени кръгли обеци без висулки, ръбчета и т.н простотии. Аз съм се дупчила до сега два пъти - първия път всичко беше ок, но след година някъде ми се разрани и махнах обецата. Втория път не ми казаха че обецата трябва да е съвсем обикновена и издържа само 1 месец, защото се закачаше и не можа да зарастне както трябва.
Също искам да кажа - сега както идва лято дори и да не влизате във водата и само се печете много пазете обецата и не я излагайте много на слънчева светлина - металът се нагрява супер много, ако се стои с часове на слънце, като добавим морска вода и т.н .. става лошо .. така де много боли.
Да и това е вярно, просто забравих да го кажа. Най-добре е ако ще се пробиваш обецата ти да е с две обикновени топчета, без никакви дрънкулки защото много дразнят кожата, пък и трудно се чистят. На една аверка и пробили пъпчето с титаниева обеца но не с 2 обикновени топчета а с някво гушерче и то ръшишката му се забивала, забивала и хоп още една дупчица малко по надоло от пробитото място. Така че мисля че ще можеш да изтраеш няколко месеца с обикновена обичка и после да я сменяш с по-джиджани ;)