View Full Version : менструален цикъл
анонимнос
02-13-2007, 15:12
Чудих се много тук ли да пусна тази тема или при болестите,но все пак...Моят проблем е следния-всичко вървеше чудесно,имах доста големи гърди за възрастта си,развивах се супер и по всичко личеше,че скоро мензисът ще ми дойде.Само да кажа-в момента съм почти на 13,6 клас съм!След като завърших 5 клас,отидох лятото при баба ми и за да се поддържам в добра форма,започнах да се ограничавам в яденето и да спортувам може да се каже активно.Преди това бях със сравнително хубава фигура!Отслабнах доста,но още не бях клиощава и си имах цици!След морето обаче спрях да спортувам,за сметка на което започнах да гладувам,като по цял ден почти не ям нищо!Отслабнах много,станах клечка,циците ми се стопиха!Секретът ми,който е нормален и идва малко преди да ти дойде,спря.До тогава вече трябваше да ми е дошло,сутиените,които ми ставаха преди,са ми големи,а и вече нямам нужда от такива!Спрях развитието си-не,по-правилно започнах обратно развитие!От месец и половина-два се храня нормално и се чудя дали би могло да ми дойде скоро или окончателно съм се съсипала?!Освен това има ли начин да ми дойде примерно до края на годината,а не в края на другата?
ErinEverly
02-13-2007, 15:23
Чудих се много тук ли да пусна тази тема или при болестите,но все пак...Моят проблем е следния-всичко вървеше чудесно,имах доста големи гърди за възрастта си,развивах се супер и по всичко личеше,че скоро мензисът ще ми дойде.Само да кажа-в момента съм почти на 13,6 клас съм!След като завърших 5 клас,отидох лятото при баба ми и за да се поддържам в добра форма,започнах да се ограничавам в яденето и да спортувам може да се каже активно.Преди това бях със сравнително хубава фигура!Отслабнах доста,но още не бях клиощава и си имах цици!След морето обаче спрях да спортувам,за сметка на което започнах да гладувам,като по цял ден почти не ям нищо!Отслабнах много,станах клечка,циците ми се стопиха!Секретът ми,който е нормален и идва малко преди да ти дойде,спря.До тогава вече трябваше да ми е дошло,сутиените,които ми ставаха преди,са ми големи,а и вече нямам нужда от такива!Спрях развитието си-не,по-правилно започнах обратно развитие!От месец и половина-два се храня нормално и се чудя дали би могло да ми дойде скоро или окончателно съм се съсипала?!Освен това има ли начин да ми дойде примерно до края на годината,а не в края на другата?
Малка си още, на мен ми дойде на 15 години почти. Това да не те притеснява.
Колкото до останалото - правиш супер глупаво. Никога, ама никога не спирай да ядеш. Тва нанася непоправими рани на организма и имунната ти система. Можеш да спреш развитието, да станеш анорексичка или да развиеш болемия(може и с у да е пише, не съм сигурна). Тва е най-тъпото, което можеш да направиш. Яж пълноценно и разнообразно. Спортувай, като например плуване, за да пазиш здравословна фигура. Гладуването може да ти преебе организма и да надебелееш стршно за нула време.
А и никой не обича да щипе кокъл :lol:
sexa_na_kompleksa
02-13-2007, 15:46
Ако си въренш предишните килограми би трябвало обемът на гърдите ти също да се върне :-k А тва за цикъла - ми ако станеш на 15 и още не ти е дошло тогава вече можеш да почнеш да се притисняваш и да отидеш на лекар.Но ако си слаба и спортуваш ще ти дойде по-късно...Ама ти си още малка,още нямаш 13.Няма защо да се притисняваш.
Prez pyrvite godini e vyzmojno da ne ti idva redovno..pri men be6e taka..ima6e period, v koito mi idva6e prez 3 meseca..a vednyj dostigna do 12 meseca..taka 4e ne se pritesnqvai...
the_numb_girl
02-14-2007, 16:22
Ne e vqrno tova 4e si malka...na men mi doide kato bjah na 13god......no tova koeto si napravila e glupavo.....za sazhalenie i az minaqh po tozi pat,no bqh za 12 klas....zapo4nah to4no kato teb-mnooogo sport,po4ti ne qdqh,stopiha mi se tsitsite,bqh kato skelet...tova koeto bih ti prepora4ala e da po4nesh pak da se hranish normalno,do 3-4 mesetsa shte po4nat pak da ti rastat gardite,a kolkoto do tsikala-kogato doide,don't worry!!!!
sexy_anji_
02-14-2007, 20:13
попринцип не е казано 4е трябва да ти дойде на 13. ако до 17-18 не ти дойде отиди на лекар.
а колкото дали си си преебала тотално здравето: не бих казала тотално но доста, ако ве4е се храни6 нормално може и да се оправи6 незнам :roll:
vij tova 4e ne si qla sas sigurnost e povliqlo no ne se pritesnqvai skoro kato se stabilizira6 napalno po otno6enie na kilogrami i ,,cici,, 6te ti doide
Imaginar4e
02-16-2007, 11:33
Напълно е нормално след то;лкова гладуване да са ти се стопили гърдите няма начин.Тва е един от рисковете на диетите.Ама твойто хич не е дието.Много по-добро е разделното здравословно хранене от гладуването.Дет викат другите гладуването води до анорексия и много други здравни проблеми.Не си трови здравето.Знам че по другия начин става по-бавно, но поне не рискуваш да си навредиш.Слушай ме кво ти говоря :) яж си нормално, не прекалявай, спортувай каквото и да еи ще се чувстваш по-добре!А за цикъла зависи от организма ти.До 18г е нормално да ти дойде след тва на лекар...
Благодаря много на всички,които ми отговориха!Вие ми помогнахте по някакъв начин,или поне ме поуспокоихте!Чух,че ако наистина си гладувал много и при това дълго време,яйчниците ти спират да произвеждат хормони и стават като на жена в менопауза!Мнооого е трудно да ти дойде отново,а има някои случаи,в които менструацията не се е върнала!
Все пак 10x!!! :)
SmiLe_BaBy{P}
02-16-2007, 20:15
Vsashnost ti kvo barzash da ti idva?
LoVe_Is_EvErYtHiNg
02-17-2007, 10:08
Mii spored mene si malka o6te, ma ima6 si4ki 6ansove pak da ti doide, smisal we nedei da gladuva6, dori i malko da ka4i6 se oak sme vav puberteta i se nnujdaem ot si4ki vidove itamini i tem podobni, ttaka 4e da, malka si o6te i moje absolutno da se oprai6.
Lele az ko vikam 4e si malka, na mene mi doide 5 dena sled kato stanh na 12:)))) ma posle go 4akah 5 meseca
pinky_94
02-27-2007, 12:31
Na men mi doide na 11 i polovina a hi4 ne sam slaba. Tva naistina e ujasno. ZApo4ni da qde6 no ne mnogo da ne napanee6 prekaleno. Az puk ti zavijdam za volqta da otslaben6, no mai si nqmala nujda.
Това, което си направила с гладуването е мн глупаво. За съжаление трябваше да мина по този път, за да го разбера. Ако искаш да ти се възстанови организма и хормоните ти да се оправят, трябва да качиш някое и друго килце.Може да звучи гадно(и на мен така ми звучеше), но това е единствения начин. А и защо правиш диети на такава ранна възраст? Ужасно нездравословно е. Недей да си мъчиш тялото, спортувай малко повече-фитнес или плуване би било добре, ако нямаш пари тичай в парка и това е. Повече не прави такива глупости. Успех!
Не мисля,че трябва да се притесняваш,че не ти идва.Аз не бих искала да те съдя за това, което си направила,защото за всеки тийнейджър най-важното е как изглежда.Искам само горещо да те посъветвам да не правиш повече така,защото аз имам проблем с цикъла и ме тъпчат с какви ли не хапчета,които не само ти вредят на фигурата, но и върху нервната система.Ставаш много нервен и неспокоен, а след като спрях хапчетата за известно време(по предписание на лекар :( ) имах нарушения и на сърцето. Всичко е в твои ръце.
С най-добри пожелания!
brutalbunny
12-13-2010, 17:21
Малка си още, на мен ми дойде на 15 години почти. Това да не те притеснява.
Колкото до останалото - правиш супер глупаво. Никога, ама никога не спирай да ядеш. Тва нанася непоправими рани на организма и имунната ти система. Можеш да спреш развитието, да станеш анорексичка или да развиеш болемия(може и с у да е пише, не съм сигурна). Тва е най-тъпото, което можеш да направиш. Яж пълноценно и разнообразно. Спортувай, като например плуване, за да пазиш здравословна фигура. Гладуването може да ти преебе организма и да надебелееш стршно за нула време.
А и никой не обича да щипе кокъл :lol:
Че защо пък да е малка? На мен ми доиде в 4-ти клас
И за к'во трябваше да "съживяваш" тема от 2007 година?!
nepowtorima
12-13-2010, 18:12
А аз тъкмо щях да отговоря, то на момичето сигурно отдавна и е дошло :D :D
divacheee
12-13-2010, 20:17
Че защо пък да е малка? На мен ми доиде в 4-ти клас
aбе вие новaците все вдигaте стaри теми ... :D