PDA

View Full Version : менструален цикъл

анонимнос
02-13-2007, 15:12
Чудих се много тук ли да пусна тази тема или при болестите,но все пак...Моят проблем е следния-всичко вървеше чудесно,имах доста големи гърди за възрастта си,развивах се супер и по всичко личеше,че скоро мензисът ще ми дойде.Само да кажа-в момента съм почти на 13,6 клас съм!След като завърших 5 клас,отидох лятото при баба ми и за да се поддържам в добра форма,започнах да се ограничавам в яденето и да спортувам може да се каже активно.Преди това бях със сравнително хубава фигура!Отслабнах доста,но още не бях клиощава и си имах цици!След морето обаче спрях да спортувам,за сметка на което започнах да гладувам,като по цял ден почти не ям нищо!Отслабнах много,станах клечка,циците ми се стопиха!Секретът ми,който е нормален и идва малко преди да ти дойде,спря.До тогава вече трябваше да ми е дошло,сутиените,които ми ставаха преди,са ми големи,а и вече нямам нужда от такива!Спрях развитието си-не,по-правилно започнах обратно развитие!От месец и половина-два се храня нормално и се чудя дали би могло да ми дойде скоро или окончателно съм се съсипала?!Освен това има ли начин да ми дойде примерно до края на годината,а не в края на другата?

ErinEverly
02-13-2007, 15:23
Чудих се много тук ли да пусна тази тема или при болестите,но все пак...Моят проблем е следния-всичко вървеше чудесно,имах доста големи гърди за възрастта си,развивах се супер и по всичко личеше,че скоро мензисът ще ми дойде.Само да кажа-в момента съм почти на 13,6 клас съм!След като завърших 5 клас,отидох лятото при баба ми и за да се поддържам в добра форма,започнах да се ограничавам в яденето и да спортувам може да се каже активно.Преди това бях със сравнително хубава фигура!Отслабнах доста,но още не бях клиощава и си имах цици!След морето обаче спрях да спортувам,за сметка на което започнах да гладувам,като по цял ден почти не ям нищо!Отслабнах много,станах клечка,циците ми се стопиха!Секретът ми,който е нормален и идва малко преди да ти дойде,спря.До тогава вече трябваше да ми е дошло,сутиените,които ми ставаха преди,са ми големи,а и вече нямам нужда от такива!Спрях развитието си-не,по-правилно започнах обратно развитие!От месец и половина-два се храня нормално и се чудя дали би могло да ми дойде скоро или окончателно съм се съсипала?!Освен това има ли начин да ми дойде примерно до края на годината,а не в края на другата?

Малка си още, на мен ми дойде на 15 години почти. Това да не те притеснява.
Колкото до останалото - правиш супер глупаво. Никога, ама никога не спирай да ядеш. Тва нанася непоправими рани на организма и имунната ти система. Можеш да спреш развитието, да станеш анорексичка или да развиеш болемия(може и с у да е пише, не съм сигурна). Тва е най-тъпото, което можеш да направиш. Яж пълноценно и разнообразно. Спортувай, като например плуване, за да пазиш здравословна фигура. Гладуването може да ти преебе организма и да надебелееш стршно за нула време.
А и никой не обича да щипе кокъл :lol:

sexa_na_kompleksa
02-13-2007, 15:46
Ако си въренш предишните килограми би трябвало обемът на гърдите ти също да се върне :-k А тва за цикъла - ми ако станеш на 15 и още не ти е дошло тогава вече можеш да почнеш да се притисняваш и да отидеш на лекар.Но ако си слаба и спортуваш ще ти дойде по-късно...Ама ти си още малка,още нямаш 13.Няма защо да се притисняваш.

02-14-2007, 07:28
Prez pyrvite godini e vyzmojno da ne ti idva redovno..pri men be6e taka..ima6e period, v koito mi idva6e prez 3 meseca..a vednyj dostigna do 12 meseca..taka 4e ne se pritesnqvai...

the_numb_girl
02-14-2007, 16:22
Ne e vqrno tova 4e si malka...na men mi doide kato bjah na 13god......no tova koeto si napravila e glupavo.....za sazhalenie i az minaqh po tozi pat,no bqh za 12 klas....zapo4nah to4no kato teb-mnooogo sport,po4ti ne qdqh,stopiha mi se tsitsite,bqh kato skelet...tova koeto bih ti prepora4ala e da po4nesh pak da se hranish normalno,do 3-4 mesetsa shte po4nat pak da ti rastat gardite,a kolkoto do tsikala-kogato doide,don't worry!!!!

sexy_anji_
02-14-2007, 20:13
попринцип не е казано 4е трябва да ти дойде на 13. ако до 17-18 не ти дойде отиди на лекар.
а колкото дали си си преебала тотално здравето: не бих казала тотално но доста, ако ве4е се храни6 нормално може и да се оправи6 незнам :roll:

02-15-2007, 20:13
vij tova 4e ne si qla sas sigurnost e povliqlo no ne se pritesnqvai skoro kato se stabilizira6 napalno po otno6enie na kilogrami i ,,cici,, 6te ti doide

Imaginar4e
02-16-2007, 11:33
Напълно е нормално след то;лкова гладуване да са ти се стопили гърдите няма начин.Тва е един от рисковете на диетите.Ама твойто хич не е дието.Много по-добро е разделното здравословно хранене от гладуването.Дет викат другите гладуването води до анорексия и много други здравни проблеми.Не си трови здравето.Знам че по другия начин става по-бавно, но поне не рискуваш да си навредиш.Слушай ме кво ти говоря :) яж си нормално, не прекалявай, спортувай каквото и да еи ще се чувстваш по-добре!А за цикъла зависи от организма ти.До 18г е нормално да ти дойде след тва на лекар...

02-16-2007, 12:36
Благодаря много на всички,които ми отговориха!Вие ми помогнахте по някакъв начин,или поне ме поуспокоихте!Чух,че ако наистина си гладувал много и при това дълго време,яйчниците ти спират да произвеждат хормони и стават като на жена в менопауза!Мнооого е трудно да ти дойде отново,а има някои случаи,в които менструацията не се е върнала!
Все пак 10x!!! :)

SmiLe_BaBy{P}
02-16-2007, 20:15
Vsashnost ti kvo barzash da ti idva?

LoVe_Is_EvErYtHiNg
02-17-2007, 10:08
Mii spored mene si malka o6te, ma ima6 si4ki 6ansove pak da ti doide, smisal we nedei da gladuva6, dori i malko da ka4i6 se oak sme vav puberteta i se nnujdaem ot si4ki vidove itamini i tem podobni, ttaka 4e da, malka si o6te i moje absolutno da se oprai6.
Lele az ko vikam 4e si malka, na mene mi doide 5 dena sled kato stanh na 12:)))) ma posle go 4akah 5 meseca

pinky_94
02-27-2007, 12:31
Na men mi doide na 11 i polovina a hi4 ne sam slaba. Tva naistina e ujasno. ZApo4ni da qde6 no ne mnogo da ne napanee6 prekaleno. Az puk ti zavijdam za volqta da otslaben6, no mai si nqmala nujda.

03-11-2007, 07:28
Това, което си направила с гладуването е мн глупаво. За съжаление трябваше да мина по този път, за да го разбера. Ако искаш да ти се възстанови организма и хормоните ти да се оправят, трябва да качиш някое и друго килце.Може да звучи гадно(и на мен така ми звучеше), но това е единствения начин. А и защо правиш диети на такава ранна възраст? Ужасно нездравословно е. Недей да си мъчиш тялото, спортувай малко повече-фитнес или плуване би било добре, ако нямаш пари тичай в парка и това е. Повече не прави такива глупости. Успех!

03-11-2007, 12:38
Не мисля,че трябва да се притесняваш,че не ти идва.Аз не бих искала да те съдя за това, което си направила,защото за всеки тийнейджър най-важното е как изглежда.Искам само горещо да те посъветвам да не правиш повече така,защото аз имам проблем с цикъла и ме тъпчат с какви ли не хапчета,които не само ти вредят на фигурата, но и върху нервната система.Ставаш много нервен и неспокоен, а след като спрях хапчетата за известно време(по предписание на лекар :( ) имах нарушения и на сърцето. Всичко е в твои ръце.
С най-добри пожелания!

brutalbunny
12-13-2010, 17:21

Малка си още, на мен ми дойде на 15 години почти. Това да не те притеснява.
Колкото до останалото - правиш супер глупаво. Никога, ама никога не спирай да ядеш. Тва нанася непоправими рани на организма и имунната ти система. Можеш да спреш развитието, да станеш анорексичка или да развиеш болемия(може и с у да е пише, не съм сигурна). Тва е най-тъпото, което можеш да направиш. Яж пълноценно и разнообразно. Спортувай, като например плуване, за да пазиш здравословна фигура. Гладуването може да ти преебе организма и да надебелееш стршно за нула време.
А и никой не обича да щипе кокъл :lol:

Че защо пък да е малка? На мен ми доиде в 4-ти клас

3oPuTy
12-13-2010, 17:33
И за к'во трябваше да "съживяваш" тема от 2007 година?!

nepowtorima
12-13-2010, 18:12
А аз тъкмо щях да отговоря, то на момичето сигурно отдавна и е дошло :D :D

divacheee
12-13-2010, 20:17
Че защо пък да е малка? На мен ми доиде в 4-ти клас

aбе вие новaците все вдигaте стaри теми ... :D