Влез

View Full Version : Не ми върви от 13 г.

Адриано
02-18-2007, 08:14
Изобщо вече не ме кефи да съм тийн. Децата не се занимават с политика, новини, музика, наркотици и разни други сериозни теми. А възрастните също, защото са повърхностни. Писна ми хората да ме забелязват и да очакват много от мен. Дете, тинейджър или възрастен? Аз избирам дете и възрастен. Защо? Защото детето е гъсеница, тинейджърът е какавида, а възрастният - пеперуда. Тоест да си тинейджър не е нищо повече от преход между две основни форми. Освен това като дете си много по-щастлив, от колкото от 13 години. Поне при мен беше така. Като станах на 13 разбрах много неща за света, които до 12 г. не знаех и съжалявам за това. Не искам да знам! Не искам да ме заливат с информация, която се смята, че трябва да знам. Изобщо не ми пука за политиката и кой е на власт. До тогава не знаех какво означава "скинар". Просто явно класът ми беше добър, средата. Там нямаше скинари до 6 клас, а в 7 клас в едно тъпо училище бяха скинари някои още от 6 казаха, че са били. Та, така. А, пък да си възрастен е вярно, че имаш много задължения, но пък от друга страна има ли много възрастни наркомани или скинари?! Май не. Децата са твърде малки, за да се занимават с глупости като скинарството, а пък на повечето възрастни вече им е дошъл акъла в главата. Освен това аз затова харесвам тийнейджъри от типа, които говорят само за къде били, с кого, какво правили, а не онези, които говорят за политика, наркотици и други такива отвратителни простотии, тези, които много зъдълбават.

FaceR
02-18-2007, 08:35
Пич отпусни се ти си само на 13 :) и аз съм стигал до много изводи съвсвем сам докато повечето мои връсници още играеха на стражари и апаши.Да ти кажа аз винаги съм се разбирал с по големи от мен и за тва сега компанията ми е такава-2/3 са с по 3-4 години по големи от мен.Отпусни се хвани си някое гадже ,забавлявай се сега ти е времето кво си мислиш че като станеш на 25-30 ще ти е по лесно ГЛУПОСТИ нашите постоянно са под стрес щото парите ни стигат колкото да сложим някаква храна на масата и това се отразява и на мен щото когато нямаме аз се запознавам с някое момиче дето наистина си залсужава и кво нямам кинти даже и на кафе да ида с нея взема си 4-5 цигари и game over с кинтите ми.Така че да не ти пука много забавлявай се и се радвай на живота колкото и гаден да ти се вижда!Ще когато щдойде време е ти се иска да си тинейджър и ще съжеляваш че не си се набеснял :) .Не се впрягай много знай че няма да е все така :) .

KpuCuTo0o
02-18-2007, 09:08
Изобщо вече не ме кефи да съм тийн. Хей та ти си само на 13, имаш още толкова много проблеми и радости пред себе си... Старата ми госпожа по литература /Бог да я прости/ беше казала: "Мечтайте, опознавайте света, търсете достойно своето място! Но в тази надпревара запазете детето в себе си - най- чистият и неподправен поглед към света!"
Защото детето е гъсеница, тинейджърът е какавида, а възрастният - пеперуда. Тоест да си тинейджър не е нищо повече от преход между две основни форми. Тук не си прав да си teen наистина е преход, но са си мнооого ценни години, които наистина си заслужава да се изживеят. Така че не се тормози толкова и си живей живота :)

Адриано
02-18-2007, 12:05
Не съм на 13, вече съм на 18!

Адриано
02-18-2007, 12:08
Е, да, но когато бяхме на 10-12 играехме по площадките, а сега не се очаква това от мен, а аз искам да го правя. Искам пак да правя същите неща! Освен това ми писна моите съученици да говорят по такива теми като политика. Ужас значи! Хубаво, че поне има 1-2, и едно момиче, които не взимат участие в такива теми като мен и само говорят какво са правили.

Адриано
02-18-2007, 12:15
Разбирате ли, аз бях весел преди, но след това станах сериозен. Сега пак искам да съм весел тип и ще го направя. Колкото и да не ви се вярва аз вече не гледам новините и не знам какво става по света и така ми е по-добре. Сега за мен светът е моят квартал. Защо обществото очаква от теб, като преминеш определена възраст да ти пука за тези неща (политика и пр.). Аз когато не гледах новини ми беше по-добре, после започнах да ги гледам и ми стана сдухано... за цели пет години. Но край! Вече ще съм по-повърхностен и по-весел няма да обръщам внимание на хора, говорещи за политика и задълбаващи. Просто ми е много рано! Въпрос: Има ли някой от тука, който също като мен предпочита да не гледа новини? Защото аз направо полудявам от тях. Убийсктва, убийства и пак убийства. Ако искам да гледам уийства ще гледам филми с убийства, те някак си не ми влиаят. Като бях дете и аз правех като повечето деца:
1. Не задълбават (никакви разговори за политика и тем подобни глупости)
2. Не обръщат внимание на околните и на взаимоотношенията им с хората толкова много.
3. Малко са повърхностни (в добрия смисъл на думата) и интересуват от себе си, не от другите.
Забелязах, че обаче има и много такива тийнове и възрастни, е аз такъв възрастен искам да стана. заради сериозността си си пропилях тийнейджърството, но като възрастен аз вече няма да съм сериозен!

sun4e
02-18-2007, 13:28
дам и аз като тебе не обичам да гледам новини само ми развалят настроението...а майка ми постоянно ми повтаря,че не съм знаела какво става в България...

Адриано
03-18-2007, 08:56
дам и аз като тебе не обичам да гледам новини само ми развалят настроението...а майка ми постоянно ми повтаря,че не съм знаела какво става в България...
Е как може да знаеш за цяла България? Човек не трябва да живее с проблемите на другите, има си свой. Трябва да си егоист понякога. А до колкото до тийнейджърството - вече не ми е проблем, от 13 до 17 години са загубени години. Но вече съм си същия, като от 12 г.

sladoled
03-18-2007, 09:22
Адриано, я вземи се регистрирай, че да можем да си пишем на "лични".

JoeBanana
03-18-2007, 09:23
спокойно, имаш цял един живот да не ти върви :mrgreen: има и такива

03-18-2007, 18:13
спокойно, имаш цял един живот да не ти върви :mrgreen: има и такива
Напротив, този който му върви като дете не му върви като тийнейджър, а му върви като възрастен. Аз съм този тип. Има и такива които не им върви никожа и такива които им върви винаги. А има и такива, като моите съученици които не им върви като деца, сега им върви, но като възрастни няма да им върви. Посъветвах се с психолог по този въпрос.

Адриано
03-18-2007, 18:17
Адриано, я вземи се регистрирай, че да можем да си пишем на "лични".
Защо, не можеш ли да си споделиш мнението тука? А за регистрацията - няма! Защо ли, защото ми писна от форумска регистрация в ICQ и след това да ми звънят по телефона постоянно.

03-18-2007, 19:49
Не може да не се интересуваш от политика! Та ти си на 18 вече имаш право да гласуваш. Трябва да знеш кой те управлява и за какво се бори той. А не да те питат кой е Боян Расате или Волен Сидеров и ти да мигаш се едно ти говорят на китайски. Погледни се с очите на другите ти връсници, който обсъждат проблемите по политиката. За това ти е глупаво, защото не разбирашот политика!!!
Те са тъпи, аз познавам и връстници дето не им пука даже са повече. едно момиче от класа пише по теми политика и наркотицци, но само защото е в училище. извън учибище не дискутира подобни вулгарни теми.

03-18-2007, 19:50
Не може да не се интересуваш от политика! Та ти си на 18 вече имаш право да гласуваш. Трябва да знеш кой те управлява и за какво се бори той. А не да те питат кой е Боян Расате или Волен Сидеров и ти да мигаш се едно ти говорят на китайски. Погледни се с очите на другите ти връсници, който обсъждат проблемите по политиката. За това ти е глупаво, защото не разбираш от политика!!!
А нужно ли е да се знаят имената на подобни нищожества? Остава да кажеш, че трябва да се знаят и имената на ВСИЧКИ "прекрасни" известни личности?!

03-18-2007, 19:54
По-хубаво е защото без политика е по-добре. Всички политици и повечето известни личности са пълни нищожества. Затова по-добре човек да се занимава със себе си, близки и приятели, от колкото с политичетата и с тъпите гащи на още по-тъпите звезди.

03-20-2007, 14:31
znai66 li az sega sam na 12 i kogato si govorq s moita nai dobra fr predi nqkolko godinki kak si igraehme po cql den ..na plo6tatkata i be6e6 t0lk0va hybavo :smt010 ...a sega moite fr me maknat samy po kafeta i takiva pr0stotii iskammm pakk da sam na pone na 10 :smt012 a az sam na 12 i ve4e ne mi se jivee ... hubavoto e 4e imamm priqteli s koito vinagi mojem vse o6te da igraaem taka na plo6tatkata..,no ...go pravq samy prez lqtyty i mnogo rqdko za sajalenie prez drygyty vreme kafeta mom4eta..v0dka,....plaj...kyponi..i priqteli..i cql den obikalqne.. iskam si pak starite godini....

FiRe_LaDy
03-20-2007, 16:13
Hahaha karash me da se smeq.Tezi godini,koito poprincip sa nai - hubavi ot nashiq jivot ti mislish,che sa nai - gadnite.Emi pich te godinite sa takiva i zatova i misleneto ni e vinagi za politika,narkotici,alkohol i sqkvi takiva ... Vseki se misli za golqm i si pozvolqva mnogo neshta.Ama ne che iskam da te obidq,obache mi izglejda,che si mnogo zadrysten i izostanal s nqkolko godini nazad ot ostanalite hora ... Pyk i si edva na 13 i nsihto ne si vidql ot jivota,za da govorish taka.Ama ako prodyljavash da razsyjdavash i za napred taka ne ochakvai da si izjiveesh jivota hubavo.Zashtoto v dneshno vseme,ako iskash da jiveesh hubavo - trqbva sam da si go napravish da e taka.

03-22-2007, 09:31
Много си зле! Такива били годините?! Я не ми минавай с тоя изтъркан номел. Питай едно 5 годишно няма да знае кой е президент. И аз не искам да знам като го знам какъв е...

03-22-2007, 09:34
Да, за да си го направиш хубаво игнорирай:
Тези дето слушат тежка музика, метъл, скинарите.
Не говори за политика и за много известни личности.
Бъди егоист.
За наркотици прави доклади, но само за училище, не говори за тях, личния живот не смесвай с училището.
Играй си на площадката, кво ти пука за хорското мнение. Аз съм на 18 и оня ден седнах на люлка пак след 5 години прекъсване - най-гадните пет години в живота ми.

koalka
03-22-2007, 10:09
Та ти сега си навлязъл в тиийнейджърската възраст...Децата, повярвай ми, не се интересуват от политика.

03-22-2007, 10:14
Аз съм на 18 и не ме интересува политиката. Така са и "готината група" от класа. А "неготината" са игнорирани от тях, по-малко са и се интересуват от такива простотии.
Цитат: "Животът е купон, животът е прекрасен." Мислиш ли, че с политика ще бъде такъв - не. Човек трябва да не гледа другите, непознатите (повечето хора не познават политиците лично), следователно какво ми пука кой е скаппания президента на още по-скапаната държава САЩ?!? Те си заслужават пълна игнорация политиците, защото са нищожества. Знаете ли момиче и момче от моя клас нагло обсъждаха момиче от нашето даскало:
Тя: Мале тая с какви детски ботушки е дошла!
Той: Да, верно!
Аз: Абе, всеки да си носи каквото си иска, това е свободна държава.

И какво мислите? Млъкнаха и не казаха нищо повече по тази тема. Теса от +неготината" групичка на класа ми. Аз ги срещнах, когато имах като тяхните интереси и бях "неготин". От накъде накъде ще обсъждат чуждите хора, и как се обличат, при условие, че не са им познати?

03-23-2007, 12:38
The child in us :) :) :smt005 :smt005 :D :D :D =;

blond_inside
03-23-2007, 13:16
em ko da ti kaja i az sum na 13..svikva se :smt005

03-24-2007, 15:58
Обичам жени от типа:
"Само да си мръдна пръста, правя всеки мъж слуга."
"Аз отрязвам чак до кръста непокорната глава"
"Всяка вечер съм навън"

03-24-2007, 16:15
Не може да не се интересуваш от политика! Та ти си на 18 вече имаш право да гласуваш. Трябва да знеш кой те управлява и за какво се бори той. А не да те питат кой е Боян Расате или Волен Сидеров и ти да мигаш се едно ти говорят на китайски. Погледни се с очите на другите ти връсници, който обсъждат проблемите по политиката. За това ти е глупаво, защото не разбираш от политика!!!
А нужно ли е да се знаят имената на подобни нищожества? Остава да кажеш, че трябва да се знаят и имената на ВСИЧКИ "прекрасни" известни личности?!Ми ходи си по улиците без да знаеш кой те управлява и какво е намислил за бъдещето на съгражданите ти!!! Не казвам, че са прекрасни личности, но това е положението. Трябва да познаваш и да знаеш за какво точно се борят!!!
Не, не трябва да знам. Само защото ти си казал. И ако щеш вярвай, но повечето 18 годишни, които познавам не им пука и си живеят живота. Писна ми да се занимавам с простотии - и аз ще си гледам кефа. А относно до събитията - не гледам новини, даже ще ти цитирам Мара отварачката: "Ти остава и за гладните деца в Тибет да ме обвиниш". Е на нея не и пука за тези деца, а на мен дето съм по-млад трябва ли? Защото тези от класа, които коментират новините и политиката имат по-лоши оценки, игнорирани са от другите и са само 5-6 човека от 21! И аз бях от тях и то за цели 4 години, но се осъзнах, разбрах, че това не съм аз и започнах да мисля както мислих преди. Вече изобщо не ми пука, защото "ако ни пука няма сполука". Don't worry, be happy! А и Волен не ни управлява. Остави политиката на политиците.

03-24-2007, 16:24
znai66 li az sega sam na 12 i kogato si govorq s moita nai dobra fr predi nqkolko godinki kak si igraehme po cql den ..na plo6tatkata i be6e6 t0lk0va hybavo :smt010 ...a sega moite fr me maknat samy po kafeta i takiva pr0stotii iskammm pakk da sam na pone na 10 :smt012 a az sam na 12 i ve4e ne mi se jivee ... hubavoto e 4e imamm priqteli s koito vinagi mojem vse o6te da igraaem taka na plo6tatkata..,no ...go pravq samy prez lqtyty i mnogo rqdko za sajalenie prez drygyty vreme kafeta mom4eta..v0dka,....plaj...kyponi..i priqteli..i cql den obikalqne.. iskam si pak starite godini....
Моят клас пък на 10-12 си бяхме деца, пейки, разходки, люлки. После се преместих в 7 клас и там имаше скапани наркомани и тъпи скинари. Ебаси, да си бях останал в стария клас! ](*,)

03-24-2007, 17:54
Най-хубавите години са в детството и после през възрастните години, тинейджърството е ужасно. поне при мен е така.
0-12 вкл. Добре
23-18 Отвратително
19-... Супер

patatnik
03-24-2007, 18:01
Изобщо вече не ме кефи да съм тийн. Децата не се занимават с политика, новини, музика, наркотици и разни други сериозни теми. А възрастните също, защото са повърхностни. Писна ми хората да ме забелязват и да очакват много от мен. Дете, тинейджър или възрастен? Аз избирам дете и възрастен. Защо? Защото детето е гъсеница, тинейджърът е какавида, а възрастният - пеперуда. Тоест да си тинейджър не е нищо повече от преход между две основни форми. Освен това като дете си много по-щастлив, от колкото от 13 години. Поне при мен беше така. Като станах на 13 разбрах много неща за света, които до 12 г. не знаех и съжалявам за това. Не искам да знам! Не искам да ме заливат с информация, която се смята, че трябва да знам. Изобщо не ми пука за политиката и кой е на власт. До тогава не знаех какво означава "скинар". Просто явно класът ми беше добър, средата. Там нямаше скинари до 6 клас, а в 7 клас в едно тъпо училище бяха скинари някои още от 6 казаха, че са били. Та, така. А, пък да си възрастен е вярно, че имаш много задължения, но пък от друга страна има ли много възрастни наркомани или скинари?! Май не. Децата са твърде малки, за да се занимават с глупости като скинарството, а пък на повечето възрастни вече им е дошъл акъла в главата. Освен това аз затова харесвам тийнейджъри от типа, които говорят само за къде били, с кого, какво правили, а не онези, които говорят за политика, наркотици и други такива отвратителни простотии, тези, които много зъдълбават. батка никои няма право да ти казва с какво да се занимаваш или интересуваш,ти си млад и в бъдеще ще се запознаеш с много нови хора който ще споделят твойте възгледи за живота :D

03-24-2007, 18:08
Изобщо вече не ме кефи да съм тийн. Децата не се занимават с политика, новини, музика, наркотици и разни други сериозни теми. А възрастните също, защото са повърхностни. Писна ми хората да ме забелязват и да очакват много от мен. Дете, тинейджър или възрастен? Аз избирам дете и възрастен. Защо? Защото детето е гъсеница, тинейджърът е какавида, а възрастният - пеперуда. Тоест да си тинейджър не е нищо повече от преход между две основни форми. Освен това като дете си много по-щастлив, от колкото от 13 години. Поне при мен беше така. Като станах на 13 разбрах много неща за света, които до 12 г. не знаех и съжалявам за това. Не искам да знам! Не искам да ме заливат с информация, която се смята, че трябва да знам. Изобщо не ми пука за политиката и кой е на власт. До тогава не знаех какво означава "скинар". Просто явно класът ми беше добър, средата. Там нямаше скинари до 6 клас, а в 7 клас в едно тъпо училище бяха скинари някои още от 6 казаха, че са били. Та, така. А, пък да си възрастен е вярно, че имаш много задължения, но пък от друга страна има ли много възрастни наркомани или скинари?! Май не. Децата са твърде малки, за да се занимават с глупости като скинарството, а пък на повечето възрастни вече им е дошъл акъла в главата. Освен това аз затова харесвам тийнейджъри от типа, които говорят само за къде били, с кого, какво правили, а не онези, които говорят за политика, наркотици и други такива отвратителни простотии, тези, които много зъдълбават. батка никои няма право да ти казва с какво да се занимаваш или интересуваш,ти си млад и в бъдеще ще се запознаеш с много нови хора който ще споделят твойте възгледи за живота :D
Вече познавам такива! Тези от моя клас. поне почти всички. Жалкото е, че аз 6 години не бях "истинския аз", а се интересувах от гореизброените неща. Нещо ми писна и пак съм си себе си. И разбрах, че и почти целия клас са като мен преди и сега вече, но няма да излезе нищо. Цели 4-5 години се карахме и не иде да кажа на класа: "Извинете, вече съм си аз, мисля като вас. Вече не съм част от 6-ата души, които са отделна груличка от вас. Искам да се сдобрим.".