View Full Version : Не ми върви от 13 г.
Изобщо вече не ме кефи да съм тийн. Децата не се занимават с политика, новини, музика, наркотици и разни други сериозни теми. А възрастните също, защото са повърхностни. Писна ми хората да ме забелязват и да очакват много от мен. Дете, тинейджър или възрастен? Аз избирам дете и възрастен. Защо? Защото детето е гъсеница, тинейджърът е какавида, а възрастният - пеперуда. Тоест да си тинейджър не е нищо повече от преход между две основни форми. Освен това като дете си много по-щастлив, от колкото от 13 години. Поне при мен беше така. Като станах на 13 разбрах много неща за света, които до 12 г. не знаех и съжалявам за това. Не искам да знам! Не искам да ме заливат с информация, която се смята, че трябва да знам. Изобщо не ми пука за политиката и кой е на власт. До тогава не знаех какво означава "скинар". Просто явно класът ми беше добър, средата. Там нямаше скинари до 6 клас, а в 7 клас в едно тъпо училище бяха скинари някои още от 6 казаха, че са били. Та, така. А, пък да си възрастен е вярно, че имаш много задължения, но пък от друга страна има ли много възрастни наркомани или скинари?! Май не. Децата са твърде малки, за да се занимават с глупости като скинарството, а пък на повечето възрастни вече им е дошъл акъла в главата. Освен това аз затова харесвам тийнейджъри от типа, които говорят само за къде били, с кого, какво правили, а не онези, които говорят за политика, наркотици и други такива отвратителни простотии, тези, които много зъдълбават.
Пич отпусни се ти си само на 13 :) и аз съм стигал до много изводи съвсвем сам докато повечето мои връсници още играеха на стражари и апаши.Да ти кажа аз винаги съм се разбирал с по големи от мен и за тва сега компанията ми е такава-2/3 са с по 3-4 години по големи от мен.Отпусни се хвани си някое гадже ,забавлявай се сега ти е времето кво си мислиш че като станеш на 25-30 ще ти е по лесно ГЛУПОСТИ нашите постоянно са под стрес щото парите ни стигат колкото да сложим някаква храна на масата и това се отразява и на мен щото когато нямаме аз се запознавам с някое момиче дето наистина си залсужава и кво нямам кинти даже и на кафе да ида с нея взема си 4-5 цигари и game over с кинтите ми.Така че да не ти пука много забавлявай се и се радвай на живота колкото и гаден да ти се вижда!Ще когато щдойде време е ти се иска да си тинейджър и ще съжеляваш че не си се набеснял :) .Не се впрягай много знай че няма да е все така :) .
KpuCuTo0o
02-18-2007, 09:08
Изобщо вече не ме кефи да съм тийн. Хей та ти си само на 13, имаш още толкова много проблеми и радости пред себе си... Старата ми госпожа по литература /Бог да я прости/ беше казала: "Мечтайте, опознавайте света, търсете достойно своето място! Но в тази надпревара запазете детето в себе си - най- чистият и неподправен поглед към света!"
Защото детето е гъсеница, тинейджърът е какавида, а възрастният - пеперуда. Тоест да си тинейджър не е нищо повече от преход между две основни форми. Тук не си прав да си teen наистина е преход, но са си мнооого ценни години, които наистина си заслужава да се изживеят. Така че не се тормози толкова и си живей живота :)
Не съм на 13, вече съм на 18!
Е, да, но когато бяхме на 10-12 играехме по площадките, а сега не се очаква това от мен, а аз искам да го правя. Искам пак да правя същите неща! Освен това ми писна моите съученици да говорят по такива теми като политика. Ужас значи! Хубаво, че поне има 1-2, и едно момиче, които не взимат участие в такива теми като мен и само говорят какво са правили.
Разбирате ли, аз бях весел преди, но след това станах сериозен. Сега пак искам да съм весел тип и ще го направя. Колкото и да не ви се вярва аз вече не гледам новините и не знам какво става по света и така ми е по-добре. Сега за мен светът е моят квартал. Защо обществото очаква от теб, като преминеш определена възраст да ти пука за тези неща (политика и пр.). Аз когато не гледах новини ми беше по-добре, после започнах да ги гледам и ми стана сдухано... за цели пет години. Но край! Вече ще съм по-повърхностен и по-весел няма да обръщам внимание на хора, говорещи за политика и задълбаващи. Просто ми е много рано! Въпрос: Има ли някой от тука, който също като мен предпочита да не гледа новини? Защото аз направо полудявам от тях. Убийсктва, убийства и пак убийства. Ако искам да гледам уийства ще гледам филми с убийства, те някак си не ми влиаят. Като бях дете и аз правех като повечето деца:
1. Не задълбават (никакви разговори за политика и тем подобни глупости)
2. Не обръщат внимание на околните и на взаимоотношенията им с хората толкова много.
3. Малко са повърхностни (в добрия смисъл на думата) и интересуват от себе си, не от другите.
Забелязах, че обаче има и много такива тийнове и възрастни, е аз такъв възрастен искам да стана. заради сериозността си си пропилях тийнейджърството, но като възрастен аз вече няма да съм сериозен!
дам и аз като тебе не обичам да гледам новини само ми развалят настроението...а майка ми постоянно ми повтаря,че не съм знаела какво става в България...
дам и аз като тебе не обичам да гледам новини само ми развалят настроението...а майка ми постоянно ми повтаря,че не съм знаела какво става в България...
Е как може да знаеш за цяла България? Човек не трябва да живее с проблемите на другите, има си свой. Трябва да си егоист понякога. А до колкото до тийнейджърството - вече не ми е проблем, от 13 до 17 години са загубени години. Но вече съм си същия, като от 12 г.
sladoled
03-18-2007, 09:22
Адриано, я вземи се регистрирай, че да можем да си пишем на "лични".
JoeBanana
03-18-2007, 09:23
спокойно, имаш цял един живот да не ти върви :mrgreen: има и такива
спокойно, имаш цял един живот да не ти върви :mrgreen: има и такива
Напротив, този който му върви като дете не му върви като тийнейджър, а му върви като възрастен. Аз съм този тип. Има и такива които не им върви никожа и такива които им върви винаги. А има и такива, като моите съученици които не им върви като деца, сега им върви, но като възрастни няма да им върви. Посъветвах се с психолог по този въпрос.
Адриано, я вземи се регистрирай, че да можем да си пишем на "лични".
Защо, не можеш ли да си споделиш мнението тука? А за регистрацията - няма! Защо ли, защото ми писна от форумска регистрация в ICQ и след това да ми звънят по телефона постоянно.
Не може да не се интересуваш от политика! Та ти си на 18 вече имаш право да гласуваш. Трябва да знеш кой те управлява и за какво се бори той. А не да те питат кой е Боян Расате или Волен Сидеров и ти да мигаш се едно ти говорят на китайски. Погледни се с очите на другите ти връсници, който обсъждат проблемите по политиката. За това ти е глупаво, защото не разбирашот политика!!!
Те са тъпи, аз познавам и връстници дето не им пука даже са повече. едно момиче от класа пише по теми политика и наркотицци, но само защото е в училище. извън учибище не дискутира подобни вулгарни теми.
Не може да не се интересуваш от политика! Та ти си на 18 вече имаш право да гласуваш. Трябва да знеш кой те управлява и за какво се бори той. А не да те питат кой е Боян Расате или Волен Сидеров и ти да мигаш се едно ти говорят на китайски. Погледни се с очите на другите ти връсници, който обсъждат проблемите по политиката. За това ти е глупаво, защото не разбираш от политика!!!
А нужно ли е да се знаят имената на подобни нищожества? Остава да кажеш, че трябва да се знаят и имената на ВСИЧКИ "прекрасни" известни личности?!
По-хубаво е защото без политика е по-добре. Всички политици и повечето известни личности са пълни нищожества. Затова по-добре човек да се занимава със себе си, близки и приятели, от колкото с политичетата и с тъпите гащи на още по-тъпите звезди.
znai66 li az sega sam na 12 i kogato si govorq s moita nai dobra fr predi nqkolko godinki kak si igraehme po cql den ..na plo6tatkata i be6e6 t0lk0va hybavo :smt010 ...a sega moite fr me maknat samy po kafeta i takiva pr0stotii iskammm pakk da sam na pone na 10 :smt012 a az sam na 12 i ve4e ne mi se jivee ... hubavoto e 4e imamm priqteli s koito vinagi mojem vse o6te da igraaem taka na plo6tatkata..,no ...go pravq samy prez lqtyty i mnogo rqdko za sajalenie prez drygyty vreme kafeta mom4eta..v0dka,....plaj...kyponi..i priqteli..i cql den obikalqne.. iskam si pak starite godini....
FiRe_LaDy
03-20-2007, 16:13
Hahaha karash me da se smeq.Tezi godini,koito poprincip sa nai - hubavi ot nashiq jivot ti mislish,che sa nai - gadnite.Emi pich te godinite sa takiva i zatova i misleneto ni e vinagi za politika,narkotici,alkohol i sqkvi takiva ... Vseki se misli za golqm i si pozvolqva mnogo neshta.Ama ne che iskam da te obidq,obache mi izglejda,che si mnogo zadrysten i izostanal s nqkolko godini nazad ot ostanalite hora ... Pyk i si edva na 13 i nsihto ne si vidql ot jivota,za da govorish taka.Ama ako prodyljavash da razsyjdavash i za napred taka ne ochakvai da si izjiveesh jivota hubavo.Zashtoto v dneshno vseme,ako iskash da jiveesh hubavo - trqbva sam da si go napravish da e taka.
Много си зле! Такива били годините?! Я не ми минавай с тоя изтъркан номел. Питай едно 5 годишно няма да знае кой е президент. И аз не искам да знам като го знам какъв е...
Да, за да си го направиш хубаво игнорирай:
Тези дето слушат тежка музика, метъл, скинарите.
Не говори за политика и за много известни личности.
Бъди егоист.
За наркотици прави доклади, но само за училище, не говори за тях, личния живот не смесвай с училището.
Играй си на площадката, кво ти пука за хорското мнение. Аз съм на 18 и оня ден седнах на люлка пак след 5 години прекъсване - най-гадните пет години в живота ми.
Та ти сега си навлязъл в тиийнейджърската възраст...Децата, повярвай ми, не се интересуват от политика.
Аз съм на 18 и не ме интересува политиката. Така са и "готината група" от класа. А "неготината" са игнорирани от тях, по-малко са и се интересуват от такива простотии.
Цитат: "Животът е купон, животът е прекрасен." Мислиш ли, че с политика ще бъде такъв - не. Човек трябва да не гледа другите, непознатите (повечето хора не познават политиците лично), следователно какво ми пука кой е скаппания президента на още по-скапаната държава САЩ?!? Те си заслужават пълна игнорация политиците, защото са нищожества. Знаете ли момиче и момче от моя клас нагло обсъждаха момиче от нашето даскало:
Тя: Мале тая с какви детски ботушки е дошла!
Той: Да, верно!
Аз: Абе, всеки да си носи каквото си иска, това е свободна държава.
И какво мислите? Млъкнаха и не казаха нищо повече по тази тема. Теса от +неготината" групичка на класа ми. Аз ги срещнах, когато имах като тяхните интереси и бях "неготин". От накъде накъде ще обсъждат чуждите хора, и как се обличат, при условие, че не са им познати?
The child in us :) :) :smt005 :smt005 :D :D :D =;
blond_inside
03-23-2007, 13:16
em ko da ti kaja i az sum na 13..svikva se :smt005
Обичам жени от типа:
"Само да си мръдна пръста, правя всеки мъж слуга."
"Аз отрязвам чак до кръста непокорната глава"
"Всяка вечер съм навън"
Не може да не се интересуваш от политика! Та ти си на 18 вече имаш право да гласуваш. Трябва да знеш кой те управлява и за какво се бори той. А не да те питат кой е Боян Расате или Волен Сидеров и ти да мигаш се едно ти говорят на китайски. Погледни се с очите на другите ти връсници, който обсъждат проблемите по политиката. За това ти е глупаво, защото не разбираш от политика!!!
А нужно ли е да се знаят имената на подобни нищожества? Остава да кажеш, че трябва да се знаят и имената на ВСИЧКИ "прекрасни" известни личности?!Ми ходи си по улиците без да знаеш кой те управлява и какво е намислил за бъдещето на съгражданите ти!!! Не казвам, че са прекрасни личности, но това е положението. Трябва да познаваш и да знаеш за какво точно се борят!!!
Не, не трябва да знам. Само защото ти си казал. И ако щеш вярвай, но повечето 18 годишни, които познавам не им пука и си живеят живота. Писна ми да се занимавам с простотии - и аз ще си гледам кефа. А относно до събитията - не гледам новини, даже ще ти цитирам Мара отварачката: "Ти остава и за гладните деца в Тибет да ме обвиниш". Е на нея не и пука за тези деца, а на мен дето съм по-млад трябва ли? Защото тези от класа, които коментират новините и политиката имат по-лоши оценки, игнорирани са от другите и са само 5-6 човека от 21! И аз бях от тях и то за цели 4 години, но се осъзнах, разбрах, че това не съм аз и започнах да мисля както мислих преди. Вече изобщо не ми пука, защото "ако ни пука няма сполука". Don't worry, be happy! А и Волен не ни управлява. Остави политиката на политиците.
znai66 li az sega sam na 12 i kogato si govorq s moita nai dobra fr predi nqkolko godinki kak si igraehme po cql den ..na plo6tatkata i be6e6 t0lk0va hybavo :smt010 ...a sega moite fr me maknat samy po kafeta i takiva pr0stotii iskammm pakk da sam na pone na 10 :smt012 a az sam na 12 i ve4e ne mi se jivee ... hubavoto e 4e imamm priqteli s koito vinagi mojem vse o6te da igraaem taka na plo6tatkata..,no ...go pravq samy prez lqtyty i mnogo rqdko za sajalenie prez drygyty vreme kafeta mom4eta..v0dka,....plaj...kyponi..i priqteli..i cql den obikalqne.. iskam si pak starite godini....
Моят клас пък на 10-12 си бяхме деца, пейки, разходки, люлки. После се преместих в 7 клас и там имаше скапани наркомани и тъпи скинари. Ебаси, да си бях останал в стария клас! ](*,)
Най-хубавите години са в детството и после през възрастните години, тинейджърството е ужасно. поне при мен е така.
0-12 вкл. Добре
23-18 Отвратително
19-... Супер
patatnik
03-24-2007, 18:01
Изобщо вече не ме кефи да съм тийн. Децата не се занимават с политика, новини, музика, наркотици и разни други сериозни теми. А възрастните също, защото са повърхностни. Писна ми хората да ме забелязват и да очакват много от мен. Дете, тинейджър или възрастен? Аз избирам дете и възрастен. Защо? Защото детето е гъсеница, тинейджърът е какавида, а възрастният - пеперуда. Тоест да си тинейджър не е нищо повече от преход между две основни форми. Освен това като дете си много по-щастлив, от колкото от 13 години. Поне при мен беше така. Като станах на 13 разбрах много неща за света, които до 12 г. не знаех и съжалявам за това. Не искам да знам! Не искам да ме заливат с информация, която се смята, че трябва да знам. Изобщо не ми пука за политиката и кой е на власт. До тогава не знаех какво означава "скинар". Просто явно класът ми беше добър, средата. Там нямаше скинари до 6 клас, а в 7 клас в едно тъпо училище бяха скинари някои още от 6 казаха, че са били. Та, така. А, пък да си възрастен е вярно, че имаш много задължения, но пък от друга страна има ли много възрастни наркомани или скинари?! Май не. Децата са твърде малки, за да се занимават с глупости като скинарството, а пък на повечето възрастни вече им е дошъл акъла в главата. Освен това аз затова харесвам тийнейджъри от типа, които говорят само за къде били, с кого, какво правили, а не онези, които говорят за политика, наркотици и други такива отвратителни простотии, тези, които много зъдълбават. батка никои няма право да ти казва с какво да се занимаваш или интересуваш,ти си млад и в бъдеще ще се запознаеш с много нови хора който ще споделят твойте възгледи за живота :D
Изобщо вече не ме кефи да съм тийн. Децата не се занимават с политика, новини, музика, наркотици и разни други сериозни теми. А възрастните също, защото са повърхностни. Писна ми хората да ме забелязват и да очакват много от мен. Дете, тинейджър или възрастен? Аз избирам дете и възрастен. Защо? Защото детето е гъсеница, тинейджърът е какавида, а възрастният - пеперуда. Тоест да си тинейджър не е нищо повече от преход между две основни форми. Освен това като дете си много по-щастлив, от колкото от 13 години. Поне при мен беше така. Като станах на 13 разбрах много неща за света, които до 12 г. не знаех и съжалявам за това. Не искам да знам! Не искам да ме заливат с информация, която се смята, че трябва да знам. Изобщо не ми пука за политиката и кой е на власт. До тогава не знаех какво означава "скинар". Просто явно класът ми беше добър, средата. Там нямаше скинари до 6 клас, а в 7 клас в едно тъпо училище бяха скинари някои още от 6 казаха, че са били. Та, така. А, пък да си възрастен е вярно, че имаш много задължения, но пък от друга страна има ли много възрастни наркомани или скинари?! Май не. Децата са твърде малки, за да се занимават с глупости като скинарството, а пък на повечето възрастни вече им е дошъл акъла в главата. Освен това аз затова харесвам тийнейджъри от типа, които говорят само за къде били, с кого, какво правили, а не онези, които говорят за политика, наркотици и други такива отвратителни простотии, тези, които много зъдълбават. батка никои няма право да ти казва с какво да се занимаваш или интересуваш,ти си млад и в бъдеще ще се запознаеш с много нови хора който ще споделят твойте възгледи за живота :D
Вече познавам такива! Тези от моя клас. поне почти всички. Жалкото е, че аз 6 години не бях "истинския аз", а се интересувах от гореизброените неща. Нещо ми писна и пак съм си себе си. И разбрах, че и почти целия клас са като мен преди и сега вече, но няма да излезе нищо. Цели 4-5 години се карахме и не иде да кажа на класа: "Извинете, вече съм си аз, мисля като вас. Вече не съм част от 6-ата души, които са отделна груличка от вас. Искам да се сдобрим.".