View Full Version : обезкосмяването на интимните части при момичетата
Необезкосмяването на интимните части и зоната около тях-за при момичетата може ли да доведе до здравни проблеми :smt012 и какъв е най-добрият начин за премахването на укосмяването по така наречения триъгълник като изключим козметик. :smt017
Кола маската е най-ефикасния,но също можеш да ползваш епилатор,самобръсначка,деп илатор не съм пробвала,ама и той май може.
Иначе за здравните проблеми-не е изключено,но ако си внимателна едва ли ще имаш проблеми.
™bLaCk`RoSe™
02-22-2007, 09:24
Внимаваш да не се порежеш ако ползваш самобръсначка.Иначе няма с какво да си навредиш
miss_fatty
02-22-2007, 10:59
не е просто хигиенично,особено когато си в цикъл!аз си ползвам самобръсначка и си ми е супер! :D
Чудя се със самобръзначка няма ли да сърби?
miss_fatty
02-22-2007, 14:35
миииии мен не ме сърби!само в началото кат почнах и първите 3-4 пъти ми се случва,а после нямах никви проблеми!
shadow4e
02-22-2007, 14:48
Гинеколозите твърдят/поне моят и тук съм го срещала също/, че космите не трябва да се махат, защото това е естествената и първа преграда към навлизането на микроби във влагалището.
SwEeT_pAiN_F
02-22-2007, 19:48
Аз действам със самобръсначката, по-хигиенично е като се обезкосмяваш.
be_my_boy
02-24-2007, 15:26
Az naskoro se obrasnah za pruv put....i sega e ujasen sarbej,no sas vseki sledva6t put se nadqvam da svikvam....i naistina e po higieni4no !
Аз лично от 3 години си махам почти редовно космите на интимните части. Първо започнах с лепенки (като готова кола маска върху лист, има ги на Strep, Taky, Leocrema), но то си е чиста кола маска и е болезнено. Сега веднъж месечно ходя на козметик да ми ги маха... от триъгълника до края на цепката на дупето. След това съм гладка дълго време и е много приятно. Процедурата трае около 30 минути и е доста болезнена, но ако се навиеш, ще изтраеш няма начин:) Свиква се!!! Но НИКОГА НЕ СЪМ СЕ БРЪСНАЛА, освен на срамните устни. Но сега и там с кола маска при козметика... абе навсякъде! На всички момичета го препоръчвам! Изтърпите ли болката веднъж... ще можете и втори път, и трети... и така:) Успех на всички ! Това е най-доброто да знаете! А иначе дали може да възникнат проблеми... при мен не са се появявали не знам. А! Да отбележа нещо! Веднъж след като си обезкосмих интимните части, правих секс на следващия ден и след няколко дни ми се появи течение и отвратителни сърбежи! Но си мисля, че е защото кожата ми не се беше успокоила още... За това, предупреждавам ви, ако се решите на кола маска, не допускайте тази моя грешка! Дано съм успяла да навия някой да си направи:) Успех!
В същност въобще не е по-хигиенично,ама карай...
SwEeT_pAiN_F
02-25-2007, 08:44
В същност въобще не е по-хигиенично,ама карай...
Защо така мислиш? Вярно, това което каза shadow4e за естествената покривка е така, но все пак...докато си в цикъл... някокси е по хигиенично да си без косми. Пък и през лятото не се потиш толкова много.
Въпрос на лично мнение.
ThePainIsReaL
02-25-2007, 11:08
По-хигиенично и по-естетично е без косми . Но като всички косми по тялото и те си имат функция , защитна при това . Обаче все пак е по-добре да се махат (лично мнение). Аз си ги махам с кола маска при козметик , г/д веднъж на месец , понякога и по-често .
uf az si gi maham ot edna sedmica iii mn me syrbi imam malki pyp4ici ii e ujasno.kazvali sa mi 4e e mn lo6o da se mahat.az gi mahnah s samobrysna4ka po posoka na kosama (uj za po dobre) ama nz... i sq mi e kato brada super tvyrdo i gadno ? normalno li e tova ? iii sy6to nali e normalno edna normalna jena da si gi maha ? 6toto men sa me napla6ili 4e e mn lo6o i mojelo da stanat infekcii mn opasni > vqrno li e ?
Инфекции могат да се причинят единствено от използване на самобръсначка, която не е предназначена единствено за интимните части, т.е. ако я използваш и за бръснене някъде другаде по тялото - крака, мишници и т.н. И особено ако не е само твоя! Иначе кожата се възпалява понякога, нормално е, от дрзненето на ножчето. А дали нормалните момичета е нормално да си махат космите... не е задължително да го правиш,освен ако не ти се налага понякога. Все още е спорен въпроса за това дали е по-хигиенично интимните части да са обезкосмени или не, но все пак това са лични предпочитания. Аз моите ги махам редовно, но при козметик (описала съм подробно по-горе) А самобръсначка не използвам абсолютно никъде по тялото си. Ефекта е изключително краткотраен, а след това космите са напоносимо дебели и гъсти... Епилатор и кола маска му е майката...
abe i az taka mislih 4e s epilator vsi4ko 6te e ok ... ama dzz... obezkosmqvam si krakata ot blizo godina iii v momenta celite sa mi v rani i pyp4ici koito NE se mahat .... prosto ne se mahat. a kosmite na rycete mi (pak s epilator deistvam) saa malko kak da kaja tvyrdi4ki nz 6to....ama kato malko porasnat i po4vat da me syrbqt i da bockat leko....iiii ve4e nz s kakvo da se opravqm ..
AySiToOo
03-03-2007, 19:23
iskam da vi kaja samo EDNO: ne vqrvayte na tezi ne6ta 6toto daje ne poznavate onezi koito pi6at tezi redove i ne se zablujdavatye a ako tarsite nqkakav savet i ste se spreli na tozi sayt povqrvayte mi spreli ste se na gre6na p1te4ka.. A Ako iskate da tarsite pomo6t edinstvenoto mqsto e kabineta na lekarq Tova e koeto iskam da vi kaja : toy ili tq 6te vi dade nay to4nata informaciq povqrvay te mi i ne iskam s tova pismo da obidq nyakoy no ISTINATA VINAGI BOLI i imayte edno naum..aede uspeh4eta na vsi4ki tiyneydjari da se spravqte s vsi4ki problemi i vaob6te da se ste 6tastlivi v jivota!!!!!!! AKO nqkoy iska da mi pi6e da go napravi na moq skype: aysitooo