Влез

View Full Version : Приятелство и любов - границата

AliceSw
02-22-2007, 20:39
Напоследък обстоятелствата около мен се стичат по странен начин и това ме накара да се замисля - къде е границата между двете и защо толкова често се сливат. Не обичам историите за внезапното осъзнаване, че той/тя е мъжът/жената на живота ти, но се убеждавам, че се случва. А какво става при липса на чувства от едната страна?!?

I'm waiting...

bibonka
02-22-2007, 20:46
Kak shte razbera che kym nqkoi imam samo priatelski chyvstva li ?
Mi lesno..kogato izgybq jelanieto da pravq sex s nego,da go celyvam i dori da go vijdam postoqnno ..Zashtoto dokato imash jelanie kym nego,mechtaesh si za nego i iskash da si postoqnno s nego to tova e Lubov...a spresh li da mislish za nego kato myj...zamisli se ..qvno chyvstvata sa ohladnqli...
Napravi si edin experiment...ne se vijdai s nego edin ili dva dena..ako prez tiq dva dena ti lipsva i iskash da go pregyrnesh i celynesh..to znachi go obichash ,a ako prosto imash nyjda go vidish,zashtoto si sviknala...e qvno ti e stanal navik i go priemash za priatel...
Moje da razmislish i vyrhy oshte neshto,kato naprimer kogato ste zaedno obryshtate li si vnimanie ? Imash li nyjdata postoqnno da go dyrjish za ryka,da go pregryshtash i t.n. ? Ili prosto sedite i si govorite ?
Vij ne kazvam,che tova koeto kazvam e vqrno..prosto ti kazvam az kak bih razbrala ako imam samo priatelski chyvstva ...
Pitash kakvo sledva li ? Mi 2 varianta ..
1.) Opitvash se da vyrnesh starite si chyvstva...
2.) Kysash s nego i zapochvash otnovo ..
Az lichno bih izbrala pyrviq variant,zashtoto tova moje i da e vremenno systoqnie ..

P.S. sorry za latinicata ...

AliceSw
02-22-2007, 20:55
нещо напоследък не се изразявам точно май :-D

когато имах предвид, когато приятелството се превръща в любов...но само от едната страна...и дали винаги и другият и по-освободеното (да кажем) отношение са причина за тая любов, дори то за нео да е нещо нормално...

02-22-2007, 21:02
mmm kak se prevra6tat v lubov normlano s toq 4ovek kato go opoznava6 kogato toi ti spodelq i si blizko do nego i v daden moment osaznava6 4e toi ee idelaniq 4e go poznava6 i si prevrazan kam nego zardai tova koeto e za6toto kakto vsi4ki znaqt kogato dvama se zaribqvat te ne se pokazvat vinagi istinski .pri nqkoi kakto pri men vsi4ko si ostava na nivo rpiqteli pri drygi oba4e zpao4vat i drygi 4yvstva...a ot drygata strana moje s6ato da ima no prosto da ne go osaznava pomogni da go osaznae

bibonka
02-22-2007, 21:04
Ponqkoga si zavisi ot osvobodenoto dyrjanie,no mislq che prosto samoto priatelstvo predrazpolaga...spodelqneto,obshtite razhodki,ligotiikite i ti pochvash da se zamislqsh ..kolko bi mi bilo hybavo s toq chovek,kolko e idealen edva li ne ,kak tochno si pasvate..i nai veche trypkata...che znaesh che toi ti e samo priatel i ottyka syshto idvat vyprosite..kakvo bi bilo s nego i t.n...
Opoznavash haraktera my i taka razbirash che imate obshti interesi ili ako ne to ednakvi vijdaniq za mnogo neshta..Veselo vi e i zapochvash postepenno da iskash da si s nego poveche vreme...I taka priatelstvoto se prevryshta v lubov...
I da granicata pri priatelstvo mejdy momche i momiche e mnogo tynka i lesno moje da prerastne v lubov,no za syjalenie samo pri ediniq ponqkoga ..i to mai dosta chesto ..
I da za nego osvobodenoto dyrjanie e normalno,no to e predpostavka da go haresvash ...zashtoto go vijdash v istinskata my svetlina,a ne govori glyposti,za da te svali,a prosto govori neshtata koito go vylnyvat,interesyvat,smee se,ligavi se ,prosto zashtptp ste priateli,no v daden moment ediniq pochva da ne go priema za priatelstvoo..
Nadqvam se toq pyt da sym razbrala pravilno :)

iiirish
02-22-2007, 22:12
любовта се превръща в приятелство много по-често отколкото мислим! това може би идва най-вече от факта, че двамата се се опознават, свикват с характерите си, свикват да правят компромиси и да са отстъпчиви спрямо другия! понякога хората дават много повече за да спасят едно приятелство отколкото една любов!
и да! напълно възможно е чувствата от едната страна да са породени по-скоро от характера преди да се появи и физическото привличане! много често става така, че "влюбването" в характера на даден човек става като предистория за същинската любов! пък и нали любовта не е само химия, а за нейното оцеляване трябва и разбирателство, което именно се корени в характера!
дано си ме разбрала ;)

koalka
02-23-2007, 07:21
Не мисля, че освободеното отношение е причина, но е фактор, за да се случат така нещата.Ако имаш например най-добър приятел и си споделяте всичко, излизате често заедно и въобще сте много близки, рано или късно се появяват чувствата, защото ти намираш в приятеля ти един човек, с който имате много общи неща.При липса на чувства от едната страна се запазва приятелството, до колкото може да има такова или се развалят приятелските отношения.