View Full Version : Приятелство и любов - границата
Напоследък обстоятелствата около мен се стичат по странен начин и това ме накара да се замисля - къде е границата между двете и защо толкова често се сливат. Не обичам историите за внезапното осъзнаване, че той/тя е мъжът/жената на живота ти, но се убеждавам, че се случва. А какво става при липса на чувства от едната страна?!?
I'm waiting...
Kak shte razbera che kym nqkoi imam samo priatelski chyvstva li ?
Mi lesno..kogato izgybq jelanieto da pravq sex s nego,da go celyvam i dori da go vijdam postoqnno ..Zashtoto dokato imash jelanie kym nego,mechtaesh si za nego i iskash da si postoqnno s nego to tova e Lubov...a spresh li da mislish za nego kato myj...zamisli se ..qvno chyvstvata sa ohladnqli...
Napravi si edin experiment...ne se vijdai s nego edin ili dva dena..ako prez tiq dva dena ti lipsva i iskash da go pregyrnesh i celynesh..to znachi go obichash ,a ako prosto imash nyjda go vidish,zashtoto si sviknala...e qvno ti e stanal navik i go priemash za priatel...
Moje da razmislish i vyrhy oshte neshto,kato naprimer kogato ste zaedno obryshtate li si vnimanie ? Imash li nyjdata postoqnno da go dyrjish za ryka,da go pregryshtash i t.n. ? Ili prosto sedite i si govorite ?
Vij ne kazvam,che tova koeto kazvam e vqrno..prosto ti kazvam az kak bih razbrala ako imam samo priatelski chyvstva ...
Pitash kakvo sledva li ? Mi 2 varianta ..
1.) Opitvash se da vyrnesh starite si chyvstva...
2.) Kysash s nego i zapochvash otnovo ..
Az lichno bih izbrala pyrviq variant,zashtoto tova moje i da e vremenno systoqnie ..
P.S. sorry za latinicata ...
нещо напоследък не се изразявам точно май :-D
когато имах предвид, когато приятелството се превръща в любов...но само от едната страна...и дали винаги и другият и по-освободеното (да кажем) отношение са причина за тая любов, дори то за нео да е нещо нормално...
mmm kak se prevra6tat v lubov normlano s toq 4ovek kato go opoznava6 kogato toi ti spodelq i si blizko do nego i v daden moment osaznava6 4e toi ee idelaniq 4e go poznava6 i si prevrazan kam nego zardai tova koeto e za6toto kakto vsi4ki znaqt kogato dvama se zaribqvat te ne se pokazvat vinagi istinski .pri nqkoi kakto pri men vsi4ko si ostava na nivo rpiqteli pri drygi oba4e zpao4vat i drygi 4yvstva...a ot drygata strana moje s6ato da ima no prosto da ne go osaznava pomogni da go osaznae
Ponqkoga si zavisi ot osvobodenoto dyrjanie,no mislq che prosto samoto priatelstvo predrazpolaga...spodelqneto,obshtite razhodki,ligotiikite i ti pochvash da se zamislqsh ..kolko bi mi bilo hybavo s toq chovek,kolko e idealen edva li ne ,kak tochno si pasvate..i nai veche trypkata...che znaesh che toi ti e samo priatel i ottyka syshto idvat vyprosite..kakvo bi bilo s nego i t.n...
Opoznavash haraktera my i taka razbirash che imate obshti interesi ili ako ne to ednakvi vijdaniq za mnogo neshta..Veselo vi e i zapochvash postepenno da iskash da si s nego poveche vreme...I taka priatelstvoto se prevryshta v lubov...
I da granicata pri priatelstvo mejdy momche i momiche e mnogo tynka i lesno moje da prerastne v lubov,no za syjalenie samo pri ediniq ponqkoga ..i to mai dosta chesto ..
I da za nego osvobodenoto dyrjanie e normalno,no to e predpostavka da go haresvash ...zashtoto go vijdash v istinskata my svetlina,a ne govori glyposti,za da te svali,a prosto govori neshtata koito go vylnyvat,interesyvat,smee se,ligavi se ,prosto zashtptp ste priateli,no v daden moment ediniq pochva da ne go priema za priatelstvoo..
Nadqvam se toq pyt da sym razbrala pravilno :)
любовта се превръща в приятелство много по-често отколкото мислим! това може би идва най-вече от факта, че двамата се се опознават, свикват с характерите си, свикват да правят компромиси и да са отстъпчиви спрямо другия! понякога хората дават много повече за да спасят едно приятелство отколкото една любов!
и да! напълно възможно е чувствата от едната страна да са породени по-скоро от характера преди да се появи и физическото привличане! много често става така, че "влюбването" в характера на даден човек става като предистория за същинската любов! пък и нали любовта не е само химия, а за нейното оцеляване трябва и разбирателство, което именно се корени в характера!
дано си ме разбрала ;)
Не мисля, че освободеното отношение е причина, но е фактор, за да се случат така нещата.Ако имаш например най-добър приятел и си споделяте всичко, излизате често заедно и въобще сте много близки, рано или късно се появяват чувствата, защото ти намираш в приятеля ти един човек, с който имате много общи неща.При липса на чувства от едната страна се запазва приятелството, до колкото може да има такова или се развалят приятелските отношения.