Влез

View Full Version : Майка ми не прекалява ли с грижите за мен...?

`SaY`iT`rIgHt`
02-26-2007, 12:27
Чудя се от къде да започна,майка ми ме убива може би не го иска,но го прави.Тя е вманиачена да ме кара постоянно да уча,не ми разрешава да излизам никъде с моите приятели,досега не съм ходила на нито един купон въпреки,че съм била канена,защото тя казва,че съм била много малка за такива неща.Чувствам се различна от другите заради това,че другите излизат и ходят на купони пък аз стоя в нас и тъпея!Според вас не прекалява ли с грижите за мен все пак съм на 15 години и за някои неща нямям нужда от човек на главата много ви моля помогнете ми ?!?!?!?!

nata6ka
02-26-2007, 12:38
Nqma izmakvane na men ba6ta mi e sa6tiq mama e liberava s ka6ti dokato ne stane6 na 18 i ne izbqga6 ili ne gi izbie6 :smt066 razbira se tova sa kraini sredstva ama :?

`SaY`iT`rIgHt`
02-26-2007, 12:49
mersi!!!

Karameleno f
02-26-2007, 14:07
ами честно да ти каза и аз бях горе долу така на тжоите години(не 4е сега сум много по голяма де на 17съм)ама да ти каза маика ми понякога пак ми вика и ме разпитва куде сум ходила.една ве4ер ми писна си4ки да излизат а само аз да си седя у нас и ре6их 4е 6те закаснея каквото 6те да става.прибрах се кум 3-4 маика ми ме пита къде сум била и т.н. казах и вика ми малко.следва6тата седмица пак се повтори и така свикна ве4е.оба4е има голямо зна4ение какви са ти родителите.как 6те пустъпят ако закаснее6 и т.н. сама си ре6и :D успех :smt006

`SaY`iT`rIgHt`
02-26-2007, 14:10
mersi!!!

ABSOLUTme
02-26-2007, 14:29
ne moje li da se dogovorish s maman da otidesh na kupona,no da doide da te vzeme ili puk da se priberesh s nqkoq priqtelka(ako ne e dalech) ne mnogo kusno? :-k kato v zamqna shte predlojish ti da svurshish neshto(prostresh,izgladish,izmiesh chinii,e takiva raboti)..puk i tq maika ti ne ti razreshava,zashtoto spored neq si mn malka..ami zasluji doverieto i,kato otivash nqkude kazvai s kogo si,ostavi tam nqkvi telefoni,za da sa spokoini i ne go vuzpriemai kato 'sledene na vsqka krachka' ili 'denonoshten otchet'..razberi gi,dete si im.. :wink:

PoisoNGirL
02-26-2007, 16:19
dori i da si na 18 za roditelite ti shte si ostanesh malkoto im dete i ne mojesh da promenish tozi fakt.Te se pritesnqvat za teb i mislqt,che kat ne te puskat shte te predpazqt.I moite se durjat taka,no s vremeto zapochnaha da stavat po-razbrani.Pogovori s tqh i im obqsni,che veche ne si malka.No povqrvai mi shte trqbva da izchakash pone dokato stanesh na 16 za da te razberat munichko.uspeh vse pak

`SaY`iT`rIgHt`
02-26-2007, 16:38
a dano...

iiirish
02-27-2007, 07:23
от една страна трябва да се опиташ да разбереш майка си. когато и ти имаш деца някой ден, ще разбереш за какво са били всички тези вманиачвания и грижи!
от друга страна се опитай да поговориш с нея, обясни й, че се чувстваш както така и ти самата различна... дано постепенно започне да се отпуска, което естествено е неминуемо с порастването ти!

`SaY`iT`rIgHt`
02-27-2007, 10:44
postoqnno govorq s neq no tq ne moje da me razbere zashtoto predi tq kato e bila na moqta vuzrast samo e uchela i e bila zatvorena a az ne moga taka ...

positive
02-27-2007, 14:11
tova 4e ne te puska nikade e ujasno pri men su6to e bilo taka sega e malko po dobre vupreki 4e ot li4en opit moga da ti kaja 4e kogato mi dadat pove4e svoboda obiknoveno pravq ne6ta za koito posle sujalqvam i kolkoto no vse pak tova e porodeno ot prekalenoto ograni4avane

02-27-2007, 18:32
Tva mi e mn poznato. Moite roditeli sa sa6tite :) Lo6oto e 4e sam na 16, a ne6tata sa si sa6tite. Edinstvenoto koeto moga de te posavetvam e da se opitate da namerite kompromisno re6enie. Oba4e ne o4akvai 4udesa - vse pak si im da6terq i se opitvat da te predpazqt po tehniq si na4in

`SaY`iT`rIgHt`
02-28-2007, 11:22
ama te s tva predpazvane napravo prekalqvat veche ...

sweet_DENI_f
02-28-2007, 14:17
Мацко аз съм в подобно положение с малката разлика, че на6те знаят, че си знам в училище и имам хубави оценки и не ме карат да уча, но просто винаги като изляза ми налагат някакъв вечерен час и е супер гадно... на 14 съм... Тъй като се събирам с по-големи от мен (9ти, 10ти, 11 клас) и тях ги пускат и на мен ми е супер гадно, че точно когато те излизат аз трябва да се прибирам ама те ... сега ще чакам лятото тогава да ги убедя да ме пускат поне по купони или да излизам вечер до към 12 ...
Успех ти желая

`SaY`iT`rIgHt`
03-01-2007, 16:38
mersi i az na tebe!

Fucking_Bitch
03-01-2007, 17:23
Просто и кажи,че вече не си в детската градина,и че искаш да излизаш с приятели и такива неща... :roll: :roll:

`SaY`iT`rIgHt`
03-01-2007, 18:09
kazvala sum go hilqda puti veche ama bez rezultat !!!

прочети това и помисли
03-02-2007, 09:24
kazvala sum go hilqda puti veche ama bez rezultat !!!

Направо те съжалявам като знам какво те очаква.Аз съм момче,но знам ,че цялото това притискане и стоене увас и учене ще те скапе.Ще станеш злобна и нещастна комплексарка.Съжалявам ,че ти го казвам,но е така.Говоря от опит,аз съм момче и съм по-голям от теб,но минах през това.Вече съм на 18 и скоро когато реша ще ходя където си искам и ще права каквото си искам,просто няма да са прави каквото и да ми кажат.Успеха ми е отличен,но е по-зле от преди :-D Досега съм бил само 2 пъти на нощна дискотека...Колко мацки и купони изпуснах.А някои гадни проблеми от които искаха да ме "предпазят" точно в тях ме тласнаха!
Давай го леко и готино ,момиче и по-рано се осъзнай от мен.Не допускай омразата и нещастието да превземат сърцето ти.Бъди щастлива,в тия прости думи се крие всичко!

Fucking_Bitch
03-02-2007, 09:55
Щом не става с думи,пробвай с действия.В смисъл учи си уроците,изкарвай хубави оценки,но намирай време и да излизаш (макар и без нейно съгласие) и така след време трябва да се вразуми... :roll: :roll:

`SaY`iT`rIgHt`
03-02-2007, 10:49
ama az ucha zavurshih s 5:83 te kakvo iskat samo edna 5 imam

malko inat4e
03-04-2007, 17:45
moite sa su6tite i iskam da gi ubiq :smt010 mislq da se iznesa ot nas,ako trq 6e spa po peikite ama ne moga da stoq pove4e tuka :cry: postoqnno mi mrunkat za ne6to,karat me da pravq ne6ta koito ne iskam dori mi opredelqt priqtelite :smt010 tva na ni6to ne prili4a ebi mu maikata ](*,)

koalka
03-04-2007, 18:52
Трябва да говориш много сериозно с нея, защото предполагам колко ти е гадно.Това не са баш прекалени грижи.

umpo
03-04-2007, 19:11
Moite roditeli mi pozvoliavat po4ti vsi4ko v ramkite na vazmojnoto:D:D:D :lol: :P :P :smt008

angel with broken wings
03-04-2007, 21:05
Ти си тази, която може да ги накара да те пускат по купони и т.н... Може би проблемът е, че се страхуват за теб-> нямат ти достатъчно доверие...не знам... може би проблемът е в теб... :?

W3aKn3ss
03-04-2007, 21:25
Мен до сега са ми забранявали 1-2 неща.. но след като видяха, че няма особен ефект и не се трогвам от този факт се отказаха много бързо.
А непрекъснатото намилане за това да се учи и как след като завърши човек висше трябва да си намери хубава работа.. дрън дрън ОЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ... ПОЛУДЯВАМ!

`SaY`iT`rIgHt`
03-05-2007, 14:28
mene ot drugo ne sa me lishavali ama tva e dostatuchno nali ...?!

<black soul>
03-16-2007, 20:33
Мацко аз съм в подобно положение с малката разлика, че на6те знаят, че си знам в училище и имам хубави оценки и не ме карат да уча, но просто винаги като изляза ми налагат някакъв вечерен час и е супер гадно... на 14 съм... Тъй като се събирам с по-големи от мен (9ти, 10ти, 11 клас) и тях ги пускат и на мен ми е супер гадно, че точно когато те излизат аз трябва да се прибирам ама те ... сега ще чакам лятото тогава да ги убедя да ме пускат поне по купони или да излизам вечер до към 12 ...
Успех ти желая

И при мен е същото! Абсолютно! И аз се надявам до лятото да се поотпуснат и да ме пускат до късно с останалите да седя понеже тях ги пускат най-малко до 1 ! Абе те родителите са си притеснителни ама ако не им губим доверието малко по малко те се отпускат и почват да разбират че порастваме!

dushku
03-17-2007, 10:13
пфф ужас аз съм по същия начин то бива загриженост ама чак пък толкква то от една страна и аз съм си виновна щот като ме не пускаха пускаха и аз почнах да лъжа та ме хванаха и сега ми нямат доверие ама те са си виновни 4е ги лъжех след няколко дни правя 15 и не мога да си излизам като хората и да се забавлявам като другите ама все си мисля че след рд-то ми ще ме запомнят кво съм им намислила :D абе всичко ще се оправи едва ли ще продължи тка горе главата :D

`tujnichka`
03-17-2007, 11:56
be ima napreduk useshtam go :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

RoyTheReaper
03-17-2007, 14:06
Да, определено родителите ти прекаляват с грижите. Поведението им не е възпитание, а ирационално притеснение. Не е нормално да не те пускат по купони изобщо. Ти се нуждаеш от общуване с връстници, не може единствените ти приятели да са учебниците. Това е много важно, защото както казаха преди мен, липсата му може да се отрази много негативно върху психиката ти. Трябва да изтъкнеш това в евентуален спор с тях. Позови се на психологически изследвания върху подобен метод на възпитание.

Това което можеш да направиш е да се спазариш с тях. Например, да те пускат на купони при известни ограничения: вечерен час и примерно да те посрещат и да те прибират. Кажи им, че това по никакъв начин няма да повлияе на учението ти и че ако повлияе и успеха ти падне, да ти отнемат и малката радост да ходиш на купони. Покажи, че разбираш притеснението им, но можеш да предложиш изгоден компромисен вариант.

`tujnichka`
03-18-2007, 07:47
dam te napravo sa ludi ot pritesneniq po mene sqkash sum mn propadnala ;(

iLoveChocolate
03-18-2007, 13:10
и една моя бивша саученичка е същата работа, даже незнам как си е намерила и гаджето, с което е сега като неходи никъде, само лятото излизаше.ми помоли се на майка ти да не е толкова строга и и кажи какво правят тийнейджърите на тази възраст.ако ни си получи гледай да ходиш на всяка екскурзиите,да си по-често на свобода.

`tujnichka`
03-18-2007, 16:08
mersi mnogo za suvetite...

vivian
03-19-2007, 17:03
moite roditeli bqha sa6tite...ne mi pozvolqvaha mn ne6ta,no ne mi gi i zabranqvaha tova be6e strannoto.primerno kazvam 6et hodq na kupon i 4uvam "az ne ti zabranqvam,no vse pak moeto mnenie e 4e ne tr da hodi6 ponee ............................,no vse pak ako iska6 otidi".no kato porasnah malko sega ne mi pravqt problem.nomrmalno e da sa mnogo zagrijeni,no tova 4e te darjat izkaso 6te te nau4i da bade6 po otgovorna kam sebe si.razbira se ne e priqtno,zatova probvai da opravi6 ne6tata v svoq polza,no ako ne se polu4i ne zabravqi 4e ima vreme za vsi4ko!

`tujnichka`
03-20-2007, 06:46
ne si zavijdam nito na men nito na tiq deto sa v moeto polojenie...

`tujnichka`
03-20-2007, 17:31
lelele napravo mi se stujni chuvek nikvi kuponi izkufqh veche v nas pomosht!!

`tujnichka`
03-22-2007, 18:20
do 9 chasa e bahti tva na ko prilicha to togas izlizat moite fr-ki az togas trqa da se pribiram pone taka mi zapovqdvat tva ne e chestno iskam svoboda!!!!!!!

Fr3es7yler
03-22-2007, 20:30
хАхА аз нямам режим,откакто излязох да разходя кучето към 10 вечерта и се прибрах в 10 на обяд на другия ден хАхАХАХ
\:D/

Iv4eTy
03-22-2007, 21:04
Според мен майкати прекалява, и мойте са загрижени за мен , ама чак пък толкоз, се пак не си на 10.

Fr3es7yler
03-23-2007, 12:09
В тоя форум няма ли правила да се пише само на Кирилица???

`tujnichka`
03-23-2007, 16:09
nz