Влез

View Full Version : Как да избелим зъбите си сами !

Нямам регистрация :]
02-27-2007, 09:18
Значи сори ако сте видели заглавието на темата и сте се изкефили :D
Има начин човек да избели зъбите си сам , който се използва от зъболекарите и е напълно приемлив те просто него споделят щото така губят пари ...
Преди време гледах едно филмче някаде и се прецаках та него свалих .. там се обясняваше точно как става тва
Прави се с Nitroux Peroxide и Baking soda .. незнам точно какво се правеше обаче ... нещо се мешаха и няква паста ставаше ... супер лесно е ... btw незнам дали продуктисе се пишат точно така ... но е супер яко ако можете да ми помогнете да го открия или ако някои го е гледал да помогне :]

Glezanka
02-27-2007, 18:57
Nai mn si razwalish zubite ... ot kuf zor ti e da si gi izbelwash puk ..

martyivanova
02-27-2007, 20:45
Pasta za zabi rulz :P haha ni6to ne iskam da kaja no mislq 4e tezi koito si gi miqt redovno i kakto si trqbva nqmat podoben problem nali ? a ina4e za tezi ka6i4ki.... nedei da opitva6 e moq savet! ako si pod 18 ima6 bezplatni procerudi pri zabolekarq si i nqma da izleze golqma sumata !

sexy_anji_
02-27-2007, 21:44
аз ползвам Колгейт Уайтънинг и според мен е много добра за избелването за зъбите и за поддържането естествено

02-28-2007, 08:14
Pasta za zabi rulz :P haha ni6to ne iskam da kaja no mislq 4e tezi koito si gi miqt redovno i kakto si trqbva nqmat podoben problem nali ? a ina4e za tezi ka6i4ki.... nedei da opitva6 e moq savet! ako si pod 18 ima6 bezplatni procerudi pri zabolekarq si i nqma da izleze golqma sumata !

дали ? и да си миеш редовно зъбите пак може да са ти жълти примерно от кола,лекарства и цигари и мн други неща :) като не знаеш не пиши

Undying
02-28-2007, 08:33
Миии я вярно недей да си правиш такива експерименти преди да си се консултирал/а със зъболекар,щото те по филмите кви глупости приказват-не питай просто,в тва "Спешно отделение" примерно по-големи простотии не можеш да чуеш.

Lorraine
02-28-2007, 11:05
мм съгласна съм,не пробвай-може да има обратен ефект..

radiante
02-28-2007, 12:17

дали ? и да си миеш редовно зъбите пак може да са ти жълти примерно от кола,лекарства и цигари и мн други неща :) като не знаеш не пиши

Не зависи само от това...то си е и наследствено и зависи от корена на самия зъб :D

Baby_b
02-28-2007, 14:02
Според мен не трябва да правиш такива експерименти [-X Все пак зъболекарите са за това.Да не стане после някои гаф :smt005 Имаше 1 епизод на Приятели и в него Рос си беше избелил сам зъбите и светеха на неонова свтлина :smt005

sweety_91
02-28-2007, 20:42
Emi mii si zubite redovno!Ina4e nai-mnogo da gi razvali6 s izbelvaneto! :?

milenitko
03-04-2007, 16:42
slu6aite batko si - s vutre6nata 4ast na korata na limon4e si turkaite zubkite i sled tva se plaknat ne e vredno no ne trqbva i da e mn 4esto stavat beli kato snqg :smt004

03-05-2007, 07:39
Това дето го пишеш- едното е сода за хляб, а другото- кислородна вода. Ако прекалиш с кислородната вода яко ще си изгориш венеца и нищо друго- само ще ти щииииииииииипе и ще болииииииииии, и нищо. А содата за хляб- слагаш на четката и търкаш, просто е абразив и маха плаката от зъбите, но няма да ти ги "избели", може да ти увреди емайла. Освен това химическото избелване е ВРЕДНО, а половината зъболекари дето го прилагат много добре знаят че е вредно, ама гледат да ти вземат парите. Сериозно говоря, мойте са зъболекари и отказват да извършват това, макар и да има много желаещи и да се правят кинти, просто е неетично да лъжеш хората и да им вредиш на здравето за пари :evil: Ако толкова искаш- иди зъболекар да ти ги ПОЛИРА- прави се с една специална четчица, която се монтира на машинката и с големи обороти на въртене сваля всичко с една пастичка... Това ти го правят и когато ти махат скоби от зъбите и т.н. Изчисти си и зъбния камък също. И накрая си купи паста за зъби ЗА ПУШАЧИ, тя помага при оцветявания от цигари, кафета и подобни. Айде и не си слагайте буламачи на зъбите, понеже няма да станат чисто бели- самата тъкан отвътре е жълта, такава е по природа и не можете да я промените без да я увредите. Ако искате неестествено бели зъби като от рекламите- ръснете 1000 лв за металокерамика от до и се кефете на умъртвените си, иначе здрави зъби, покрити с керамични бели коронки.

cherinka
03-05-2007, 11:26
Това дето го пишеш- едното е сода за хляб, а другото- кислородна вода. Ако прекалиш с кислородната вода яко ще си изгориш венеца и нищо друго- само ще ти щииииииииииипе и ще болииииииииии, и нищо. А содата за хляб- слагаш на четката и търкаш, просто е абразив и маха плаката от зъбите, но няма да ти ги "избели", може да ти увреди емайла. Освен това химическото избелване е ВРЕДНО, а половината зъболекари дето го прилагат много добре знаят че е вредно, ама гледат да ти вземат парите. Сериозно говоря, мойте са зъболекари и отказват да извършват това, макар и да има много желаещи и да се правят кинти, просто е неетично да лъжеш хората и да им вредиш на здравето за пари :evil: Ако толкова искаш- иди зъболекар да ти ги ПОЛИРА- прави се с една специална четчица, която се монтира на машинката и с големи обороти на въртене сваля всичко с една пастичка... Това ти го правят и когато ти махат скоби от зъбите и т.н. Изчисти си и зъбния камък също. И накрая си купи паста за зъби ЗА ПУШАЧИ, тя помага при оцветявания от цигари, кафета и подобни. Айде и не си слагайте буламачи на зъбите, понеже няма да станат чисто бели- самата тъкан отвътре е жълта, такава е по природа и не можете да я промените без да я увредите. Ако искате неестествено бели зъби като от рекламите- ръснете 1000 лв за металокерамика от до и се кефете на умъртвените си, иначе здрави зъби, покрити с керамични бели коронки.

Евала за изказаното дадено мнение от този гост. А за тези, които искат бели зъби, едно ще им кажа - ВИжте гледната точка, на човек Без зъби, па тогаа говорете как искате бели зъби.

Friend_witH_Benefit
03-05-2007, 11:46
Съгласна съм с това мнение ... аз лично ходих като малка и то не защото не съм си миела редовно зъбите(предварително да кажа) а просто защото зъбите ми бяха жълти от самото ми раждане ... почистването на зъбите ми беше по напълно зравословен начин без да ме е оръсила спокойно(цената не е най-големия проблем), но операцията е двустранна ... трябва много голяма поддръжка на зъбите каквато трябва да е попринцип ... нито е болезнено, нито прекалено скъпо ... това е било преди 9 години г.д и все още са ми кристално бели, така че тия кашички ги зарежи :)
Но ти не питаше за това в темата си :arrow: :arrow: :arrow: незнам за кашата за която ме питаш :) :P

Kianna
03-05-2007, 11:55
Какви са тея мнения "мийте си редовно зъбите и ще са бели" бла бла и прочие .. избелването НЕ вреди на зъбите :!: Аз лично те съветвам да отидеш на зъболекар и той да ти даде съвет,ако пък ли не искаш да ходиш направо иди в аптеката и кажи какво търсиш,ще ти помогнат. :smt016

feshankaa
03-05-2007, 19:35
Според мен не трябва да правиш такива експерименти [-X Все пак зъболекарите са за това.Да не стане после някои гаф :smt005 Имаше 1 епизод на Приятели и в него Рос си беше избелил сам зъбите и светеха на неонова свтлина :smt005

Хаххахахаха тва и аз го гледах :smt005 :smt005

Aileen
03-05-2007, 20:05
Какви са тея мнения "мийте си редовно зъбите и ще са бели" бла бла и прочие .. избелването НЕ вреди на зъбите :!: Аз лично те съветвам да отидеш на зъболекар и той да ти даде съвет,ако пък ли не искаш да ходиш направо иди в аптеката и кажи какво търсиш,ще ти помогнат. :smt016

Подчертаното с червено е абсолютно грешно. При избелването се нарушава целостта на зъба, което го прави по-уязвим.

И за да не е offtopic: както и по-горе казаха не експериментирай по-добре. :)

BroKeN^DreAmZ`f
03-05-2007, 20:38
Избелването наистина е много вредно и спуер много уврежда емайла, доколкот знам с сода става ама в никъв случай н тря с еизползва често!

FireAndIce
03-06-2007, 06:24
На мен от Америка ми пратиха едни лентички за избелване ама те са по много и примерно преди училище си лепкаш една на предните зъби и към 15 - 20 минути седиш с лентичката и така ги избелва ама като ядеш после пак трябва да си слагаш,аз лично съм доволна

BaMBOocHa
03-06-2007, 06:30
На мен от Америка ми пратиха едни лентички за избелване ама те са по много и примерно преди училище си лепкаш една на предните зъби и към 15 - 20 минути седиш с лентичката и така ги избелва ама като ядеш после пак трябва да си слагаш,аз лично съм доволна
марка?

FireAndIce
03-06-2007, 06:51
еми те мойте са на oral-b ама има най-различни преди тва ми бяха на crest ама на crest са по-хубави според мене

ThePainIsReaL
03-06-2007, 14:32
Само ще си увредиш емайла на зъбите . По-добре отиди на зъболекар .

Allthatshewant
03-06-2007, 18:49
моят съвет също е консултация със зъболекар .. не мисля че избелването при зъболекаря е най-удачния вариант но го попитай каквото те интересува а след това сама вземи решение как да постъпиш.. относно тия продукти които си споменал/а на мен лично нищо не ми говорят..

XePouH`
03-06-2007, 18:55
както казаха по-нагоре е опасно щот могат да се прецакат венците и да се увредят зъбите така че използвайте паста за зъби.мама е зъболекар и ми препоръча всяка сутрин преди ядене да си жабуря зъбите с олио докато стане бяло на цвят :-)

akatyabg
05-13-2010, 18:55
http://vbox7.com/play:026e3f7d
Това поне е от зъболекар и е вода с хлебна сода!

NoOneElse
05-13-2010, 19:27
Аз си миех зъбите сутрин и вечер с хлебна сода в продължение на 3 седмици. Резултата беше голям, даже ме питаха дали не съм ги избелвал професионално (разбирайте с помощта на зъболекър). Това обаче е твърде индивидуално, не ти гарантирам същия успех.

ПП: Чак сега видях, че темата е от 2007, но дано помогне на някой.