PDA

View Full Version : Kаква е разликата в употребата на думите любов и обич?

sweet_bubka
03-14-2007, 20:09
Pravite li razlika m/u dumite LUBOV i OBI4?I vyob6te zamislqli li ste se vyrho tova dali ima razlika?Kakvo mislite?

`Death`Whore`
03-14-2007, 20:12
Любовта свързвам с по-началната фаза - влюбването. Тя е по-силно свързана с външния вид, с повърхностното, защото не си опознал човека толкова добре. А да обичаш е съвсем друго и е много по-дълбоко чувство, свързано с душевността.

ThePainIsReaL
03-14-2007, 20:15
Любовта свързвам с по-началната фаза - влюбването. Тя е по-силно свързана с външния вид, с повърхностното, защото не си опознал човека толкова добре. А да обичаш е съвсем друго и е много по-дълбоко чувство, свързано с душевността.

И аз така го усещам . Любов - хлътването , пеперудките .. вълнението и ала-бала .. А обич - по - сериозно , почва да ти пука за много неща , усещанията са по-различни ..

`Death`Whore`
03-14-2007, 20:17
Мъжът ми казва "влюбен съм" на хлътването...в началото се плашех яко :lol:

ThePainIsReaL
03-14-2007, 20:19
Защо трябва да се плашиш от това , че е влюбен в теб ?

Exothermic
03-14-2007, 20:22
Не е важна любовта,а чувството което остава след нея!Любовта е прекрасно ,но и много кратко нещо,тя отминава бързо!Любовта е страст,желание...а важното е ОБИЧТА!Да обичаш човека до теб,дори когато той самият не може да се понася!Да имаш общи теми с него.Да му имаш доверие!Май нещо подобно каза даскалката ми по литература ,ма не си спомням точно щот не я слушах много много! :-k

ThePainIsReaL
03-14-2007, 20:32
Не е важна любовта,а чувството което остава след нея!Любовта е прекрасно ,но и много кратко нещо,тя отминава бързо!Любовта е страст,желание...а важното е ОБИЧТА!Да обичаш човека до теб,дори когато той самият не може да се понася!Да имаш общи теми с него.Да му имаш доверие!Май нещо подобно каза даскалката ми по литература ,ма не си спомням точно щот не я слушах много много! :-k

Хубави неща е казала ..

iiirish
03-14-2007, 20:59

puhkav_mecho
03-14-2007, 21:25
Може да правиш ЛЮБОВ, а за да правиш любов трябва да изпитваш ОБИЧ... :smt007

koalka
03-15-2007, 05:22
Любовта свързвам с по-началната фаза - влюбването. Тя е по-силно свързана с външния вид, с повърхностното, защото не си опознал човека толкова добре. А да обичаш е съвсем друго и е много по-дълбоко чувство, свързано с душевността.Съгласна.

krem4et0
03-15-2007, 08:43
Аз лично пък ги поделям на 3: влюбване, любов и обич.
Влюбването е това първо привличане, пърхащите в корема пеперуди, подкосяването на краката, мисълта за човекът, която не те напуска ден и нощ.
Любов е същото, но вече остояло на изпитанията на времето. първоначалната страст(нямам предвид сексуална, а просто емоция) е отшумяла, нещата започват да текат по-спокойно и ти усещаш,че този човек за теб е целият свят и не искаш да си без него.
И тук идва обичта. тя е като дишането-не можеш да поемеш дъх без да знаеш, че той е в живота ти. за теб става толкова естествено неговото присъствие в дните ти, че се чудиш дали не сме заедно от раждането. Обичта е силна, трайна и естествено чувство. Не се питаш какво ще стане,ако .............защото знаеш какво ще стане, защото всеки ден е определено да бъдеш с този човек, защото без него ти си нищо. обич е тогава, когато да чувстваш нещо към него е толкова естествено като да чувстваш нещо подобно към родителите си. не знам добре ли го обясних!

03-15-2007, 10:00
Za men liubov e 4uvstvoto kym priqtelq ( priqtelkata) ti a obi4ta e kym priqteli i rodnini.

Exothermic
03-15-2007, 14:25
Може да правиш ЛЮБОВ, а за да правиш любов трябва да изпитваш ОБИЧ... :smt007
Не съм съгласна в повечето случай ,за да правиш любов не е нужна обич!