View Full Version : А може би...
Violenza
03-23-2007, 11:33
не сте прави?
Замисляли ли сте се, че понякога не само ние сме прави.
Че може грешката и да е в нас.
Реших да пусна тази тема, защото като гледам как разсъждават някои хора...
Как ли не наричат майка си, жената, благодарение на която сега са на този свят...
Жената, която те е отгледала буквално от 'парче месо'...
Една моя приятелка онзи ден нарече майка си 'тъпа кучка'... и не само една де...което е наистина жалко...
Не мисля, че е правилно.
Все пак тази жена те е родила и отгледала...
Мислите си, че като не ви позволяват нещо и веднага родителите ви са лоши и т.н.
А защо не го погледнете от друг ъгъл?
За да ви го забранят, значи че се грижат за вас и им пука.
По-добре е отколкото да ви зарежат и оставят без контрол.
И така като се карате с родителите си вие им обръщате гръб, нали?
Обиждате ги и т.н.
Но те НЕ ви!
И продължават да се грижат за вас...
Напълно си права. И аз мн често като ми забранят нещо им се ядосвам, но никога не съм и не бих убидила майка си или баща си! Все пак те са ме отгледали, дали са ми жовот и дом и ме обичат повече от всеки друг на света!!!
umrqlabubole4ka
03-23-2007, 12:13
определено си права!Ама много хора не го осъзнават това...аз никога не бих обидила майка си или баща си!И то аз мисля че всеки щом му се скарат обръща гръб....то и аз го правя но не е правилно...но за жалост някои няма да го проумеят...
cherinka
03-23-2007, 13:10
Дам, и аз много пъти съм се замисляла над този въпрос и мисля, че когато родителите ни забравят нещо, това означава, че или ни налагат някакъв контрол или просто не искат да правим това което сме се канили да направим. Смисъл, че всеки родител иска детето им да е (как да кажа..) .. да върви в правилната посока.. да стане човек от него. В повечето случаи, родителите ни са извървяли този път, по който ние в момента сме тръгнали, и знаят за какво става въпрос, и не искат ние да допускаме техните грешки.
Оф, ауе защо Абсолютно всеки си мисли, че неговите родители са Най-тъпите и смотани родители на света.
Е на', например оня ден в кафето слушам две съученички как си говорят:
Едната: "Олеее, мойта майка е супер скучна уе, нищо не разбира, а твойта е толкова готина"
Втората: "Как, ма?! Мойта е отвратителна.. не ми дава да правя тва и онваси. Ти тряя да се радваш, че имаш таква майка, и аз искам като твоята".
И супер много се наливат такива и аз се обадих и викам добре уе, как може да говорите така за майките си.... и те взеха, че ме нападнаха и накрая казах, че чуждото винаги изглежда по-добро от собственото и те седат и ме гледат като пъкели.
И наистина, на мен ми става супер кофти някой като говори така за родители си.
Dissenter
03-23-2007, 20:17
Така е.И аз често се ядосвам,когато ми противоречат,или ми казват какво да правя.Признавам си,че и аз съм стигал до там,че да изрека някоя друга обида,но не и такива от сорта на "тъпа курва" или "баща ми е шибан идиот"..Да не забравяме,че отношението на майка и баща към нас не е просто обич..То е нещо,далеч зад границите на обичта.И смятам,че съм прав :wink:
die_die_my_darling_
03-23-2007, 21:32
татко беше добър,а ако не занимавам майка със съществуването си тя също е добра т.е. не ми обръща внимание :) често се караме ама на кой ли му пука :) майка каза като стана на 18 куфара и да си фащам пътя :lol: после ми разправяй че ме обичала =) единственото което е направила тази жена за мен е да ме държи в къщата си 3 години (да живеем заедно само от 3 години,а аз съм на 15)......
Не, сигурна съм, че съм права!
kati_0513
03-24-2007, 10:53
Никой никога не е прав, всеки греши, това е заложено в човешката съкност.
Права съм само в някои моменти, когато съм напълно сигурна, че е така, но когато не съм сигурна дори и не оспорвам чужди думи. никога не бих нарекла майка си по някакъв начин, защото тя е не само моя майка, но и моя най- добра приятелка, с която си споделям абсолютно всичко, тя е всичко за мен, за баща ми важи същото, той е много сериозен и странин човек, но пък се разбирам с него чудесно, дори майка ми не може да се разбере с него така, както аз...
Онези хора, които обиждат родителите си не заслужават нищо на този свят, зашото майката е дала живот, дала е част от себе си за детето си и би умряла за него, а то я нагрубява, бащата би направил същото, би разрушил целия този свят само и само детето му да е добре, а то го нагрубява... за мен тези хра, които не уважават родителите си са жалки и не заслужават нищичко...
sexy_anji_
03-24-2007, 14:36
Никой никога не е прав, всеки греши, това е заложено в човешката съкност.
Права съм само в някои моменти, когато съм напълно сигурна, че е така, но когато не съм сигурна дори и не оспорвам чужди думи. никога не бих нарекла майка си по някакъв начин, защото тя е не само моя майка, но и моя най- добра приятелка, с която си споделям абсолютно всичко, тя е всичко за мен, за баща ми важи същото, той е много сериозен и странин човек, но пък се разбирам с него чудесно, дори майка ми не може да се разбере с него така, както аз...
Онези хора, които обиждат родителите си не заслужават нищо на този свят, зашото майката е дала живот, дала е част от себе си за детето си и би умряла за него, а то я нагрубява, бащата би направил същото, би разрушил целия този свят само и само детето му да е добре, а то го нагрубява... за мен тези хра, които не уважават родителите си са жалки и не заслужават нищичко...
Така само като видях колко си ориентирана и се отказах да чета мнението ти. НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ПРАВ!!! хаХАхаХАХаха
По темата : ам и аз така мисля, но е много жалко наистина да слушаш някой как обижда родителите си а приятелите му се кефят.... :smt011
kati_0513
03-24-2007, 14:47
sexy_anji_, с теб сме различни защото гледаме на живота от други ъгли, ти изглежда не си се задълбочил/а до толкова, че да откриеш истината... е аз съм, затова го казах, защото всеки греши малко или много, но нито ти нито който и да било не би разбрал за какво точно говоря... :)
Allthatshewant
03-24-2007, 15:08
всяко дете трябва да има респект към родителите си всичко което ни казват и правят е за наше добро.когато нещо не ми е в изгода.. ако нашите не ми позволят нещо .. въпреки че се ядосвам за в момента след време осъзнавам че са били прави. на тая тема може да се говори много но най-важното е да ги обичаме и да държим на тях това е най-малкото което можем да направим за тях
По- голяма съм от повечето тук, но това е друг въпрос. Искам само да кажа няколко неща- първо-евала на авторката за темата. Към вас, тийнейджърите искам да се обърна с думите- благодарете се, че ги има тях- вашите мама и татко, защото те са тези, които най- много ви обичат на този свят и биха дали всичко, абсолютно всичко, за да сте щастливи вие! Имам най-прекрасното семейство на света! Благодаря ви, че ви има :)
Lorraine
03-25-2007, 17:40
Права си,според мен.Това е самата истина,но все пак всеки си свой живот и иска да прави някой неща,както всички други,а не да му се забранява само на него-нещо като черна овца сред всички бели..а що се отнася до обидите-всеки може да обиди дори несъзнателно някой когато е ядосан.
theEXPLOITED
03-25-2007, 21:33
8) SAS SIGURNOST IM PUKA ZA NAS I SAS SIGURNOST NI MISLQT DOBROTO ..... NO VSE PAK MI E PO DOBRE DA SI JIVEQ SAMO SAS BRAT MI.TE NA6TE SA V GERMANIQ I SE UVAJAVAME I OBI4AME OT RAZSTOQNIE.TAKA E MNOOOOOOOOOOOOOOOO PO DOBRE!
punisher
03-26-2007, 13:00
Преди да започна за обвинявам някого(в скучая майка ми) в нещо винаги първо помислям дали не съм си аз виновна и дали имам право да съм недоволна.
Понякога много се изкушавам да не се намеся например в някой скандал между ученик и учител... По цял ден гледам как тия от моя клас правят мизерии и после като дойдат учителите да им видят сметката ония започват да се правят на ударени и лъжат като цигани малоумниците...
То просто е смешно като знаеш,че сам си виновен за някои работи :smt017
Та за тва не бързайте да викате на майка си ''кучка''(тая дума всъщност значи нещо което няма нищо общо с тва,че майка ви не ви дава да правите каквото си искате...
Еми тва е положението... децЪ сме! :smt102
loshroditel
03-30-2007, 10:04
Браво!Радвам се че има доста зрели деца.А не такива които мислят егоистично-консуматорски-"Отказва да ми даде 40лв за концерт" или "Помощ-карат ме да помагам в къщи."