Влез

View Full Version : Момиче, без приятели и воля

hristowow
03-26-2007, 17:54
МОЛЯ ВИ ХОРА ПОМОГНЕТЕ
Става въпрос за едно момиче на 12 години, с което се запознахме по интернет. Аз не съм от нейния град и много ми се иска да й помогна. Родителите й са разведени. Никога не е виждала баща си, а майка й е живее в София и въобще не се интересува от нея. Живяла е в дом за сираци, но преди около 5 години са я преместили при баба й. Тя няма никакви приятели, а двете й сестри въпреки, че са много по-малки от нея я използват като прислуга и дори я бият. Тя не иска да им се противопостави по-никакъв начин. Единственото пък, което казва на съученицете си е "Здравей" и "Довиждане". Дори няма смелост да попита колко е часа. Тя е много красиво момиче и е отличничка. Много ви се моля хора. Ако можете да дадете някакъв съвет ще ви бъда много благодарен, защото не мога да спра да мисля за нея. Опитвах се доста време да я убеждавам да заговори някой, но тя вече дори и не иска да чуе за това, защото се натъжава.

kat4enceto
03-26-2007, 18:01
от това което про4етох мисля,4е нямам как да и помогне6,ако тя сама не си помогне,няма как да я накара6 да заговори някои,когато самата тя не го иска.Това е от мене за сега ....

Dekameron
03-26-2007, 18:52
Виж сега, като ти е толкова на сърце O:) отиваш в нейния град, забираш я някъде на кафе и от там нататък ти си знаеш... Все пак да я обеждаваш лично е много ефективно :wink: А това за волята за живот, можеш да й покажеш хубавата страна на живота (закарай я на цирк и т.н) \:D/

Slave4You
03-26-2007, 19:07
вие щом сте от различни градове става сложно ... ами говори й мн време за да почне да ти има доверие и лека полека я убеждавай ;)

maybelline
03-27-2007, 05:56
Момичето е на 12,дай й малко време.Като стане на 14 може би ще е по-отворена.И аз не казвам кой знае какво между "Здрасти" и "Чао" в клас,освен ако приятелте ми не са на даскало,а те понякога си отсъстват.Като бях на 12,в класа ми бяха само някакви кретенчета и курви,освен 2 момичета,които всички мразеха(а в последствие ми станаха приятелки).С онези 'курвички' от класа в седми клас така се скарахме че педагогическия съветник,заместник директорката и всички учители ни наблюдаваха нон-стоп и даже веднъж охраната ме изпрати до някъде след даскало.Може и в нейния клас дае така,а може и да я потискат и тя да няма смелост да им каже нещо.Посъветвай я да се запише да тренира някой боен спорт или нещо,което малко ще и повдигне самочувствието.

UnsTToPPaBBle
03-28-2007, 06:52
xaxa ti si q izpusnal brato pulna depresiq az karam takoa ne6to cel den i na nqkoi si go izkarvam i toga lo6o lo6o i az sam na 13 ama nikoga ne sam imal gadje na6te po4ti ne gi vijdam i az sam se izpusnal i dori gadje ne sam imal :) :) :) az sam svoboden ako iska da mi pi6e

n1ght_shadow
03-28-2007, 07:13
xaxa ti si q izpusnal brato pulna depresiq az karam takoa ne6to cel den i na nqkoi si go izkarvam i toga lo6o lo6o i az sam na 13 ama nikoga ne sam imal gadje na6te po4ti ne gi vijdam i az sam se izpusnal i dori gadje ne sam imal :) :) :) az sam svoboden ako iska da mi pi6e

tuka ne e mqsto za samoreklami i se nau4i da pi6e6 smisleno

<black soul>
03-28-2007, 16:32
Виж сега, като ти е толкова на сърце O:) отиваш в нейния град, забираш я някъде на кафе и от там нататък ти си знаеш... Все пак да я обеждаваш лично е много ефективно :wink: А това за волята за живот, можеш да й покажеш хубавата страна на живота (закарай я на цирк и т.н) \:D/

много добра идея! цирк, кафета, дискотеки, магазини, клубове, зоологическата градина, навсякъде! говори повече с нея и я накарай да ти вярва и да се вслушва в съветите ти и след време ще стане по-отворена и ще си намери приятели! май си намери най-добрата приятелка. :wink: след като е толкова красива и умна значи трябва да й помогнеш. направи квото трябва. мисля че знаеш какво е... :wink: :P

hristowow
03-28-2007, 18:07
Не мога да я водя на кафета и други такива, защото аз съм от София, а тя от Русе. Освен това съм на 14 години. Не мога дори и да искам да отида там. Благодаря ви за останалите съвети. Ако някой знае още нещо да каже.

цветитоооооооо
03-28-2007, 21:47
Здравей.Аз съм от София като теб.на твоята възраст съм.Били си оставил скайпа.Имам няколко идеи относно това как да помогнеш на прутелката си.Мисля че извън форума ще може да обсъдим по-добре ситуацията. :wink:

hristowow
03-29-2007, 06:45
Моят Skype e ico_sf18. Чакам с нетърпение идеите ти.

Bloodlust
03-30-2007, 19:43
Не я насилвай. Ако продължаваш да я притискаш, най-много да постигнеш обратния ефект. Тя сама трябва да желае промяната. Дай й време. След година, две сигурно ще се отрака.

IdiOtKa
03-30-2007, 20:07
Get up stand up ,stand up for your right .... Една много добра песен ..в която всеки трябва малко или много да се залсуша !!

03-31-2007, 10:33
пфф,ако е истина кофти история ... отиваш,зарибяваш и я поемаш в свой ръце... :-s от компа нз дали ще и помогнеш ...

пък и не е вариянт да се ебава с теб...

rumi_vn
03-31-2007, 14:23
аз също бях като това момиче до 4ти клас.вече не съм толкова притеснителна,защото сама за себе си разбрах много неща.не можеш направо да й изтърсишюзащо не говори с хората-според мен в ситуацията в която е ще го възпрееме подтискащо,все едно не може да се заговаря.повече ще постигнеш като и кажеш че на теб ти е приятно да си говориш с нея,да я обедиш,че и на други би им била забавна.а,да...и наистина от София до Русе не е чак толкова голямо разстоянието щом има човек има цел-намира начини.измисли си ако трябва някоя екскурзийка до там,ако вашите са проблем[/b]