View Full Version : Момиче, без приятели и воля
hristowow
03-26-2007, 17:54
МОЛЯ ВИ ХОРА ПОМОГНЕТЕ
Става въпрос за едно момиче на 12 години, с което се запознахме по интернет. Аз не съм от нейния град и много ми се иска да й помогна. Родителите й са разведени. Никога не е виждала баща си, а майка й е живее в София и въобще не се интересува от нея. Живяла е в дом за сираци, но преди около 5 години са я преместили при баба й. Тя няма никакви приятели, а двете й сестри въпреки, че са много по-малки от нея я използват като прислуга и дори я бият. Тя не иска да им се противопостави по-никакъв начин. Единственото пък, което казва на съученицете си е "Здравей" и "Довиждане". Дори няма смелост да попита колко е часа. Тя е много красиво момиче и е отличничка. Много ви се моля хора. Ако можете да дадете някакъв съвет ще ви бъда много благодарен, защото не мога да спра да мисля за нея. Опитвах се доста време да я убеждавам да заговори някой, но тя вече дори и не иска да чуе за това, защото се натъжава.
kat4enceto
03-26-2007, 18:01
от това което про4етох мисля,4е нямам как да и помогне6,ако тя сама не си помогне,няма как да я накара6 да заговори някои,когато самата тя не го иска.Това е от мене за сега ....
Dekameron
03-26-2007, 18:52
Виж сега, като ти е толкова на сърце O:) отиваш в нейния град, забираш я някъде на кафе и от там нататък ти си знаеш... Все пак да я обеждаваш лично е много ефективно :wink: А това за волята за живот, можеш да й покажеш хубавата страна на живота (закарай я на цирк и т.н) \:D/
Slave4You
03-26-2007, 19:07
вие щом сте от различни градове става сложно ... ами говори й мн време за да почне да ти има доверие и лека полека я убеждавай ;)
maybelline
03-27-2007, 05:56
Момичето е на 12,дай й малко време.Като стане на 14 може би ще е по-отворена.И аз не казвам кой знае какво между "Здрасти" и "Чао" в клас,освен ако приятелте ми не са на даскало,а те понякога си отсъстват.Като бях на 12,в класа ми бяха само някакви кретенчета и курви,освен 2 момичета,които всички мразеха(а в последствие ми станаха приятелки).С онези 'курвички' от класа в седми клас така се скарахме че педагогическия съветник,заместник директорката и всички учители ни наблюдаваха нон-стоп и даже веднъж охраната ме изпрати до някъде след даскало.Може и в нейния клас дае така,а може и да я потискат и тя да няма смелост да им каже нещо.Посъветвай я да се запише да тренира някой боен спорт или нещо,което малко ще и повдигне самочувствието.
UnsTToPPaBBle
03-28-2007, 06:52
xaxa ti si q izpusnal brato pulna depresiq az karam takoa ne6to cel den i na nqkoi si go izkarvam i toga lo6o lo6o i az sam na 13 ama nikoga ne sam imal gadje na6te po4ti ne gi vijdam i az sam se izpusnal i dori gadje ne sam imal :) :) :) az sam svoboden ako iska da mi pi6e
n1ght_shadow
03-28-2007, 07:13
xaxa ti si q izpusnal brato pulna depresiq az karam takoa ne6to cel den i na nqkoi si go izkarvam i toga lo6o lo6o i az sam na 13 ama nikoga ne sam imal gadje na6te po4ti ne gi vijdam i az sam se izpusnal i dori gadje ne sam imal :) :) :) az sam svoboden ako iska da mi pi6e
tuka ne e mqsto za samoreklami i se nau4i da pi6e6 smisleno
<black soul>
03-28-2007, 16:32
Виж сега, като ти е толкова на сърце O:) отиваш в нейния град, забираш я някъде на кафе и от там нататък ти си знаеш... Все пак да я обеждаваш лично е много ефективно :wink: А това за волята за живот, можеш да й покажеш хубавата страна на живота (закарай я на цирк и т.н) \:D/
много добра идея! цирк, кафета, дискотеки, магазини, клубове, зоологическата градина, навсякъде! говори повече с нея и я накарай да ти вярва и да се вслушва в съветите ти и след време ще стане по-отворена и ще си намери приятели! май си намери най-добрата приятелка. :wink: след като е толкова красива и умна значи трябва да й помогнеш. направи квото трябва. мисля че знаеш какво е... :wink: :P
hristowow
03-28-2007, 18:07
Не мога да я водя на кафета и други такива, защото аз съм от София, а тя от Русе. Освен това съм на 14 години. Не мога дори и да искам да отида там. Благодаря ви за останалите съвети. Ако някой знае още нещо да каже.
цветитоооооооо
03-28-2007, 21:47
Здравей.Аз съм от София като теб.на твоята възраст съм.Били си оставил скайпа.Имам няколко идеи относно това как да помогнеш на прутелката си.Мисля че извън форума ще може да обсъдим по-добре ситуацията. :wink:
hristowow
03-29-2007, 06:45
Моят Skype e ico_sf18. Чакам с нетърпение идеите ти.
Bloodlust
03-30-2007, 19:43
Не я насилвай. Ако продължаваш да я притискаш, най-много да постигнеш обратния ефект. Тя сама трябва да желае промяната. Дай й време. След година, две сигурно ще се отрака.
Get up stand up ,stand up for your right .... Една много добра песен ..в която всеки трябва малко или много да се залсуша !!
пфф,ако е истина кофти история ... отиваш,зарибяваш и я поемаш в свой ръце... :-s от компа нз дали ще и помогнеш ...
пък и не е вариянт да се ебава с теб...
аз също бях като това момиче до 4ти клас.вече не съм толкова притеснителна,защото сама за себе си разбрах много неща.не можеш направо да й изтърсишюзащо не говори с хората-според мен в ситуацията в която е ще го възпрееме подтискащо,все едно не може да се заговаря.повече ще постигнеш като и кажеш че на теб ти е приятно да си говориш с нея,да я обедиш,че и на други би им била забавна.а,да...и наистина от София до Русе не е чак толкова голямо разстоянието щом има човек има цел-намира начини.измисли си ако трябва някоя екскурзийка до там,ако вашите са проблем[/b]