View Full Version : kym momi4eta
zdraveite bih iskala da popitam momi4etata....znam 4e ima hap4eta koito ti zabavqt ili promenqt cikala ti i nqkoi momi4eta gi piqt kato s ana more naprimer za da ne im doide no ne sam zapoznata kakvoi sa teq hap4et na kakva osnova hormonalna...kakvo pravqt s cikala ti zabavqt go dokato gi pie6 ili ti preska4a 6te sam mn blagodarna ako mi dadete info i ako ste opitvali mnenieto vi
blagodarq predvaritelno za otdelenoto vnimanie i vreme
helen4ee
03-29-2007, 18:36
mili4ka po-dobre ne s ei zanimavai s tiq hap4eta
kat4enceto
03-29-2007, 19:05
има мноооооооооооооооооооого такива теми!!!!Работете с търса4ката!!!!
Never Mind
03-29-2007, 19:46
Orgametril
i kak deistvat po to4no?
sori ma nenamerih s tarsa4kata kvoto tarsq
ABSOLUTme
03-29-2007, 20:51
Ще го обясня по възможно най-елементарния начин.Това са най-общо казано хормони.1 блистер съдържа 21 хапчета,от които пиеш всеки ден по 1 в точно определен час.Когато ги свършиш цикъла ти идва до 2-3 дни,като между 2 блистера правиш пауза 7 дена(и после започваш нов).По този начин хормоните изпращат до мозъка ти сигнал да прати до яйчниците ти друг да не произвеждат яйцеклетка :arrow: имаш менструация без да имаш овулация,т.е. няма как да забременееш,след като няма какво да се оплоди.
Тея хапчета са по-скоро за жени с постоянен партньор,защото ти е ясно предполагам,че не предпазват от болести,предавани по полов път.Други жени и момичета,страдащи от акне и хирутизъм(прекалено окосмяване) също ги взимат,защото хормоните действат благоприятно и намаляват въпросните отклонения.Хапчетата е най-добре да се предпишат от лекар-гинеколог или дерматолог(зависи за какво ги взимаш),но иначе се продават без рецепта в аптеките.ако имаш друг въпрос - питай.
krem4et0
03-30-2007, 09:06
Ще го обясня по възможно най-елементарния начин.Това са най-общо казано хормони.1 блистер съдържа 21 хапчета,от които пиеш всеки ден по 1 в точно определен час.Когато ги свършиш цикъла ти идва до 2-3 дни,като между 2 блистера правиш пауза 7 дена(и после започваш нов).По този начин хормоните изпращат до мозъка ти сигнал да прати до яйчниците ти друг да не произвеждат яйцеклетка :arrow: имаш менструация без да имаш овулация,т.е. няма как да забременееш,след като няма какво да се оплоди.
Тея хапчета са по-скоро за жени с постоянен партньор,защото ти е ясно предполагам,че не предпазват от болести,предавани по полов път.Други жени и момичета,страдащи от акне и хирутизъм(прекалено окосмяване) също ги взимат,защото хормоните действат благоприятно и намаляват въпросните отклонения.Хапчетата е най-добре да се предпишат от лекар-гинеколог или дерматолог(зависи за какво ги взимаш),но иначе се продават без рецепта в аптеките.ако имаш друг въпрос - питай.
Мисля, че тя не питаше за противозачатъчни, а за хапчета от рода на Примолут-Нор,които са само за изместване на цикъла. Има тема за Примолута, но в общи линии се пият по 2-1 сутрин и 1 вечер. Започва се да се пият 3-4 дни преди датата, на която не искаш да имаш цикъл. пият се 10 дни и след 2-3 дни ти идва цикъла. може и да се пият повече от 10 дни, но не и повече от 15. не са противозачатъчни, а само регулират!
blagodarq mnogo krem4e tova mi trqbva6e interesuvah se ako mi se naloji da ne sam neveja ina4e az samata sam probvala na4ina s povi6enata doza vitamin C koi ot dvata spored vas e po dobriq???????
mi da ti kaja az ne sam mnogo sklonna da piq takiva hapcheta,no moqt cikal minava mnogo leko,smisal nqmam bolki,a i ne e tolkova silen,ima i tamponi za taq rabota....mislq che malko ili mnogo vsichki takiva hapcheta sadarjat hormoni,ako ne sa ti predpisani ot lekar ne e mnogo preporachitelno da gi piesh
krem4et0
03-30-2007, 12:26
Да, съдържат хормони, но все пак в някой екстремен случай като бал или сватба може да ги пиеш. Аз съм ги пила 2 пъти май за море и 1 път за бала си и не съжалявам за това. беше ми много по-конфортно!
da tuka si prava,az sashto shte gi piq,poneje si smqtah i izlzia,che na bala mi shte mi doide,ta ako stane taka shte pribqgna do hapchenca
No ako e zaradi tova,che iskash da praish seks ili neshto ot toq sort,poneje dosta hora zaradi tova pitat,ne e pravilno!
Takiva neshta se piqt samo v speshni sluchai :!:
az sym pila "geratamin" to tyi sa vitamini,ama kato go pie6 5 dena po 2 neden i idva poprincip,a a ko ne ti doide prodyjlavai da pii6... pri mene i moi fr deistva a ina4e za da ne ti doide znam 4e se pii udyrna doza vitamin c :) uspeh :!:
miiii az sam probvala s vitamin C,izpih edin cql blister za dva dni ama si mi doide tochno na datata(na sledvashtiq den).....moje bi pri nqkoi deistva a pri drugi ne :smt017
dam az pih vitamin ci posle 3 meseca ne mi doide i be6e ujast zatova napisah temata za6toto mislq 4e e dobre da se posavetvam i s dr momi4eta ako mi se naloji da si imam predstava kakvo 6te se pravi
KaL1StRa^^
03-30-2007, 20:09
Тея хапчета са по-скоро за жени с постоянен партньор,защото ти е ясно предполагам,че не предпазват от болести,предавани по полов път.Други жени и момичета,страдащи от акне и хирутизъм(прекалено окосмяване) също ги взимат,защото хормоните действат благоприятно и намаляват въпросните отклонения.Хапчетата е най-добре да се предпишат от лекар-гинеколог или дерматолог(зависи за какво ги
взимаш),но иначе се продават без рецепта в аптеките.ако имаш друг въпрос - питай.
:smt017 :smt017 golqm profesor :lol:
KaL1StRa^^
03-30-2007, 20:10
Da ne si farmaceft ? :smt017
ABSOLUTme
03-30-2007, 23:35
Da ne si farmaceft ? :smt017
не,обаче родата ми са лекари и фармацевти.иначе съм информирана,защото аз самата ги взимах,а не обичам да използвам нещо,което да не знам как действа.