Влез

View Full Version : Moderated: Предстои ми аборт и имам един въпрос...

m_dk
03-31-2007, 10:39
.. predstoi mi abrot i imam edin vapros (samo da utocnja, ce toj ste bade izvarsen v klinika, a ne njakade nelegalno).. mnogo ste sam blagodarna ako njakoj moze da mi pomogne malko..
..njama da opisvam kak se cuvstvam, zastoto ne mislja, ce ima zena kojato da se otnasja ravnodusno kam tova...
..lekarkata mi kaza, ce utre ste mi dade dve hapceta koito da razsirjat kanala i da me podgotvjat za ponedelnik... spomena, ce e vazmozno te da predizvikat kontrakcii i karvene... tova malko me obarkva (utre estestveno ste ja popitam, no njakak mi se priiska da postavja vaprosa i tuk).. v smisal cetoh za abort kojto se predizvikva s inzekcija i hapceta..ot lekar estestveno... ta se pitam dali tova ne e nesto podobno i v slucaj, ce ne stane togava se pribjagva do kjurtaz.
Dosta temi izcetoh po vaprosa i nikade ne srestnah polzvaneto na hapceta za podgotovka na kanala predi abort.. na vsjakade e napisano, ce predi abort se pravjat samo standartnite izsledvanija (tova ok) i sled koeto napravo v bolnicata v naznacenija za manipulacijata den...
ako njakoj znae nesto mnogo ste me uspokoi ako spodeli .. nadjavam se da ne sam zvuca mnogo obarkano vapreki ce ako e taka smjatam tova za razbiraemo.
blagodarja Vi!

Moderated by ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!

temito
03-31-2007, 10:48
znachi-predi abort ,se piqt dve malki hapchenca ednovremenno(neshto kato postinora sa)
ne e zadaljitelno da poluchish karvene,karveneto idva ako sluchaino s tqhna pomosht si izhvarlila ploda,no mislq che tezi hapcheta se piqt v mnogo ranniq stadii na bremennost(maksimum do 5 sedmica)
ta ako si izhvarlila s tqh ploda-OK pravqt ti se posle izsledvaniq,no moje da posledva kurtaj(toi se pravi s mestna ili palna upoika,povecheto sluchai s mestna,no e po precenka na lekarq)
ako si v parvite sedmici e normalno da ti dadat hapchetata,ama mislq che sled tqh se piqt nqkakvi dr hapcheta podobni na protivozachatachni....nadqvam se da sam ti pomognala,ama mai i az ne obqsnih kakto tqrbva :smt017

m_dk
03-31-2007, 10:56
blagodarja..... v 7-ta sedmica sam ... navsjakade procetoh ce tova e naj blagoprijatnija moment za abort .. ploda e dostatacno goljam, no ne prekaleno ... a abort s s takiva hapceta cetoh, ce moze da se napravi do 56 den ot poslednija den na cikala.. az sam v tazi granica...
i lekarkata kaza, ce bi moglo da ima kontrakcii i karvene, no ne e zadalzitelno...
blagodarja otnovo ... znaja, ce naj dobre moze da mi objasni samo tja (tova ste stane utre) no njakak mi se priiska da proceta nesto za tova predvaritelno..

temito
03-31-2007, 10:58
da po-dobre pitai lekarkata,vse pak tq shte ti obqsni nai-dobre,sega se amcheh tuka da namerq kak se kazvaha hapchetata i daje zvanqh da pitam,ama ne se svarzvam....nadqvam se da sam te pouspokoila...i ne se pritesnqvai,ako ne si gotova-tova e pravilnoto reshenie,vse pak e choveshki jivot,aide uspeh i sichko nai-hubavo:-)