View Full Version : Hamsteri
Pls kajete mi kak se gledat malki hamster4eta,s kakvo trqbva da se hranqt,koga po princip e razmnojitelniqt period pri hamsterite?Pi6ete mi ako iskate na ani_pelovska@abv.bg.Molq vi otgovorete! O:)
Хамстерите нямат размножителен период. Малки... зависи колко малки. Току-що родените се хранят от майка си. След това можеш да ги храниш с всичко: краставици, марули, месо, ядки... Важно е да им се дава вода. Има специални стъклени поилки. Продават се по зоо магазините. Има също разни играчки за хамстери: колелца, катерушки и т.н., но имай впредвид, че ще бъдат тотално изгризани и съсипани след известно време. За целта можеш да ги заместиш примерно с картонени кутии. Важно е да има къде животинките да си изтъпяват зъбите. Също внимавай със съотношението в размерите на играчките и терариума. Случвало ми се е да гоня пълзящи хамстери из целия апартамент. Много са пъргави!
Ако имаш още въпроси, питай! Спец съм по гледането на хамстери :wink:
Pls kajete mi kak se gledat malki hamster4eta,s kakvo trqbva da se hranqt,koga po princip e razmnojitelniqt period pri hamsterite?Pi6ete mi ako iskate na ani_pelovska@abv.bg.Molq vi otgovorete! O:)
Mersi.Ami kazaha mi 4e ne maikata a mujkiqt izqjdal malkite(gadno).Kogo trqbva da mahna?moje li da gi pipam?trqbva li da sa na otdelno mqsto malkite??? :?:
Най-добре е да отделиш майката и малките в по-малък терариум поне докато не поотраснат (прогледнат, окосмят и т.н.). Възможно е дори и майката да посегне на малките и няма как да я спреш. Възможно е и да не им обръща внимание (да не ги топли). Най-добре сложи тератиума в топла стая или върху телевизора, за да е топло на малките. Докато са още голички е хубаво да им сложиш някакви чисти парцалчета и да им направиш нещо като гнездо, за да е по-топло. По възможност всичко това трябва да стане с най-малко пипане на малките, защото майката може да спре да се грижи за тях.
Успехче!