Влез

View Full Version : Moderated: Пълнее ли се от банани?

bananche_banche
04-03-2007, 08:52
Znam,che na mnozina vaprosat mi sigurno chte prozvuchi stranno i absurdno,no ot banani palnee li se?Do skoro si misleh,che ne,ili pone ne mnogo,zachtoto vse pak sa plodove,i pri dieta stavat,no niakoi mi kazaha,che v golemi kolichestva i izobchto vrediali na figurata!Vie kak mislite?Molia vi se,priemete go na seriozno i mi otgovorete,PLS!!! [-o<

Moderated by ^npocTo^a3^f^
7 точка от правилника!

sladko`eFche
04-03-2007, 09:02
pulnee se da...no 1 na sedmica ne vredi :)

Glezanka
04-03-2007, 09:04
Da be .. edin ... az kato qm po kilogram na sedmica i nishto mi nqma,nito pulneq nito nishto ... Bananite zasishtat i ne wqrwam nqkoe momiche da moje da izqde poweche ot 2 banana na edno qdene ...

sladko`eFche
04-03-2007, 09:08
Da be .. edin ... az kato qm po kilogram na sedmica i nishto mi nqma,nito pulneq nito nishto ... Bananite zasishtat i ne wqrwam nqkoe momiche da moje da izqde poweche ot 2 banana na edno qdene ...

6tom avtorkata pita spored men e na dieta ili puk...vs i se lepi...bananut se vodi mn kalori4en zatva kazah 1 na sedmica. koito iska da qde po kilogram...moje i da otslabva :S oba4e se vodi mn kalori4en :S

Kisses_P
04-03-2007, 09:11
Аз мога да изям повече от два банана :lol: До колкото знам бананите са богати на въглехидрати и затова се избягват при диетите.Специално при лунната диета, при която са позволени плодове/ за ябълки съм чувала че е най=-добре/, банани не трябва да се ядат именно поради тази причина.Но от 1-2 на седмица не вярвам да ти стане нещо..

sladko`eFche
04-03-2007, 09:22
az sum 4uvala oba4e 4e banana e edinstveniq plod s hormona na 6tastieto :lol: :lol: sigurno zaradi formata :lol: :lol: tui 4e pohapvai :wink: moje i dr ne6ta da prai6 :lol:

P.P Qj banan4eta posle izrazhodvai poetite kalorii s tqh :lol:

DeSiTo0o
04-03-2007, 09:27
ot bananite se pulnee i to stabilno :lol: no ako gi qde6 s mqrka... nqma ni6to da ti stane ;)

GLeZoRanA
04-03-2007, 10:07
ot bananite se pulnee i to stabilno :lol: no ako gi qde6 s mqrka... nqma ni6to da ti stane ;) Така е .. ама ако седнеш да четеш и да се интересуваш от какво се пълнее и какво не .. ще стигнеш до извода , че се пълнее от всичко.. ](*,) ужасТно :? Всичкооо трябва да е с мярка 8-[

malka_sladuranka
04-03-2007, 13:08
ot bananite se pulnee i to stabilno :lol: no ako gi qde6 s mqrka... nqma ni6to da ti stane ;) Така е .. ама ако седнеш да четеш и да се интересуваш от какво се пълнее и какво не .. ще стигнеш до извода , че се пълнее от всичко.. ](*,) ужасТно :? Всичкооо трябва да е с мярка 8-[ Каката е права. И аз от 2 дена се опитвам да съм на диета, че спрях цигарите и почнах да качвам. #-o От всичко се пълнее малко или много. Чувала съм, че и от праскови даже, защото имали плодова захар(незнам колко е вярно). Просто всичко трябва да е в умерени количества и да се яде често и по малко.

tainstvenata
04-03-2007, 13:12
Ами моито моми4е мога да ти кажа 4е от вски4ко се пълнее .. и от бананите също.. просто сама трябва да прецениш дали ще го ядеш или не .. все пак неможе винаги да сме на диети бе мам*ка му ... :wink:

miss_survivor
04-03-2007, 16:06
da pylnee se az za tva gi qm 4e sym tapeciran skelet

Drakthul
04-04-2007, 07:13
Банани - Белтъчини - 1,09 Въглехидрати - 22,84 Мазнини - 0,33 Калории - 89 Холестерол - 0 .. това е на 100гр. банан .. един средно голям банан е около 150-200гр. .. в банана също така има и много витаминин от които преобладава витамин А които е нужен на организма за потдържане и укрепване на имунната система ..

Принципно при повечето диети плодовете са табу, най-вече зарди наличието на плодова захар или т.н. фруктоза .. НО приемат на плодове ни лишава от много необходими витамини и минерали .. по 1 бананче на ден не е никакъв проблем .. но да се взимат сутрин, вобще ако ще се консумират плодове да е от 8:00 до 16:00 най-късно .. по 3-4 плода на ден си е направо задължително да се консумират ..

koalka
04-04-2007, 07:14
Да, пълнее се.Той е най-калоричния от плодовете, следван от пъпеша и гроздето.Не прекалявай с тях.

[Lucifer]
04-04-2007, 13:10
da si vijdala debela maimyna ;)

tainstvenata
04-04-2007, 17:18
]da si vijdala debela maimyna ;)

да ама все пак не сме маимуни .. пък и всеки организъм е разли4ен :wink:

Drakthul
04-04-2007, 17:25
]da si vijdala debela maimyna ;)

да ама все пак не сме маимуни .. пък и всеки организъм е разли4ен :wink:

Отделен въпрос е че диетата на маймуните вобще не е изградена изцяло от банани .. :roll:

05-20-2007, 19:38
ами да може и да се пълнее,но аз и като съм на диета си ги ям,защото ги обожавам и не се лишавам от тях :)
то не стига дето като съм на диета толкова неща не мога да ям,че и банани да не ям,айде все пак са плод,макар и калоричен,а то храна без калории няма :!:
В момента съм на диета и ям поне по два банана на ден и добре ми се отразяват,ако спазваш правилен хранителен режим,поемаш мн течности и спортуваш или се движиш достатъчно бананите няма да ти навредятмособено ако са на закуска :::

05-20-2007, 19:40
ами да може и да се пълнее,но аз и като съм на диета си ги ям,защото ги обожавам и не се лишавам от тях :)
то не стига дето като съм на диета толкова неща не мога да ям,че и банани да не ям,айде все пак са плод,макар и калоричен,а то храна без калории няма :!:
В момента съм на диета и ям поне по два банана на ден и добре ми се отразяват,ако спазваш правилен хранителен режим,поемаш мн течности и спортуваш или се движиш достатъчно бананите няма да ти навредятмособено ако са на закуска :::

и е много по-добре като ти се яде сладко да изядеш един банан вместо една вафла нали :wink:

koalka
05-20-2007, 19:41
Да, ако прекаляваш...
А и по принцип това е най-калоричният плод.[/i]