View Full Version : Ужасната ревност на баща ми
Ами писна ми вече.
Омръзна ми да ме контролира (на 19) съм. Да ми заповядва какво да правя и как да го правя. Да ми вдига скандали за най-малката дреболия като това, че съм закъсняла с 5 минути.
Имам и вечерен час до 8 вечерта.
Нарича приятеля ми с ужасни епитети и постоянно ме разпитва дали съм девствена все още (до скоро бях), вече не съм и дано да не разбере защото май и на гинеколог иска да ме праща, за да се убеди сам. :-s Иска само да седя и да му прислугвам (идиално за него, за да си седя затворена по 24 часа в денонощието далеч от, както той се изразява: "пишки и развратния ми приятел, дето щял да ме обезчести."
Той ревнува даже и от приятелките ми! :cry: Какво да правя!!!
Нямам никаква свобода а все още уча, знам че решението е след това да замина да уча в друг град... но за сега...
Здравей от написанато от теб разбирам че баща ти е бая амбициозен и е твърдо решен да ти ръководи живото само че така не става.Като твой родител той има пълното право да се тревожи и грижи за теб но явно повездениетто му към теб е доста досадно и неподходящо.Ти все пак си пълнолетна което предполага че можеш сава да си преценяваш кое е добре за теб и кое не.Покажи му че може да т има доверие че живеем в модерни времена и той не може да ти насажда разни отживелици.Не му позволявай да те манипулира не обръщай и внимение на обидите му по повод твоето обкръжение.Баща ти едва ли е лош човек но просто е много различен от теб което до голяма степен е първоизточника на нерабителството и кавгите между вас.
theEXPLOITED
04-04-2007, 20:02
Ambiciozen bil ba6ta i -gluposti.Tova ne e ambiciq!
Ba6ta ti ne e nared mai-mai po b1rzo si s1birai ne6tata i se mahai otivai da jivee6 na kvartira na 19 si 6te raboti6!basi i ve4eren 4as do 8h. az ne pomnq koga s1m imala tak1v mai do 10godi6na ama ostavi men.Govorila li si v1ob6te s toq 4ovek nqkoga 4e i ti ima6 li4en jivot?Kazvala li si mu nqkoga 4e ve4e nqma dumata 4e si p1lnoletna i 4e 6te se iznese6?
Q malko mu kaji ne6to na toq 4ovek da se os1znae k1de se namira bahti!
Използвах думата Амбициозен в нейното отрицателно значение.Това бащата да се меси в живота на вече пълнолетната си дъщеря като и натрапва отживелици които очевидно тя не прима е пълна малумщина.Не откривам нищо възпитаващо в тези негови погрешни родителски принципи.Дано в най-скоро време да се усъзнае защото най-голямата жертва в случая е авторката на темата.
<black soul>
04-05-2007, 20:39
ще те води на гинеколог!???!?!? :shock: не ти позволява дори да правиш секс!?!???!? :shock: вечерен час!?!??? :shock: ....до 8 !?!?!?!!? :shock: леле майко!!! ](*,) ](*,) ](*,) последно седях до 8 когато бях на 9! :| ми кво да ти кажа... на 19 си... събираш си спестяванията и багажа, една въздушна целувка на мама и тати и аре на квартира! после работа да изкарваш парички и учене да си намериш по-добра работа лазбира се! като види че и сама можеш да се оправяш ще схване че не си малка вече... :wink:
Izvinqvai che shte ti go kaja no smqtam che ti si vinovna za tova. Roditelite ti sa takiva kakvito ti gi napravish. Vsmisyl ako si im pokazala che ti si veche porasnalo momiche i mojesh da se spravqsh sama s vsichko i jivota si e tvoi smqtam che bashta ti nqmashe da e takav. E naistina mojelo e da izqdesh nqkoi drug shamar no vsichko shteshe da bude normalno. Az sym zabelqzala tova i v moite roditeli ... zashtoto kato vidqt che se pribiram rano za izvestno vreme i posle kato iskam da se pribera po kusno izobshto ne im haresva zashtoto sa vidqli che moga i po rano da se pribera ..... Spored men nqma kakvo da obvinqvash bashta ti a obvinqvai samata sebe si zashtoto te sve pak sa ti roditeli i nqma nikoga da se promenqt dokato ti en se opitash da nalojish volqta si .... Kato se iznesesh i se opitash da izbqgash ot probelma qnma mogo da se promeni zashtoto bashta ti pak shte te kontrolira dori i ot raztoqnie shte ti durji smetka... neznam zamisli se po vaprosa dali naistina prichinata e v nego ili ti dali izobshto si opitalada nalojish tvoeto mnenie i jelanie...
CrazyWitch
04-06-2007, 12:11
Решението е и да се отделиш от вас.
Кажи му, че си станала на 20г. и да си направи сметката, че изглежда глупаво.
Хващаш си парцалките и се установяваш някъде с приятеля си!
Как го издържаш не знам.
Izvinqvai che shte ti go kaja no smqtam che ti si vinovna za tova. Roditelite ti sa takiva kakvito ti gi napravish.
И това е много правилно. Отвори си тая уста. Да не ти я пълна със сливи. Айде.