PDA

View Full Version : 1ва езикова гимназия във Варна. Какво ви е мнението ?

седмокласничка
04-04-2007, 16:11
Пишете тук,защото аз съм седми клас и се готвя да влизам там,ама не знам,чувала съм разни кофти неща за гимназията,от сорта,че е само с бивша слава и че не е нищо особено,хората били доста кофти-надути или големите гъзари,учителите не си вършели работата,било анархия...ама се учи английски език,а ми се иска да уча английски, чудя се. Който знае нещо конкретно,нека ми каже как е и дали славата й на вече толкова добро училище е минала или просто хората се заяждат от завист безпричинно и си измислят. Моля ви,кажете какво сте чували или какво мислите тези,които учат там ?

Th3WildAng3l
04-05-2007, 10:33
Виж сега .. гимназията откровено казано не е приказка. Аз уча там. Дали е с бивша слава не знам, но ученици от гимназията обират първите места по разни състезания. Гимназията е на шесто място в класацията на българските училища (от миналата година), подредени по ЕВРОПЕЙСКИ стандарти (и на първо в града). Учениците верно са малко снобарчета, ама зависи на какви ще попаднеш. Моят клас е супер луд. За това че учителите не си вършели работата - не е така. Има много добри учители в гимназията. ( Е сега .. 12 клас малко ни поотпускат, но това си е практика в повечето училища.) Проблем има с отсъствията. Учениците си отсъстват когато искат и после си извиняват отсъствията както те си знаят, но пък какво като средният успех на класа е над 5,50. Определено има какво още да се иска от гимназията, но после пък като вземеш предвид че с всичките си кусури е на първо място в града .. значи другите училища са по-зле.

седмокласничка
04-05-2007, 13:13
Ами благодаря ти за мнението,ама не ми стига едно такова. Много се учи там,така ли? ЪЪъ...това е задръстеняшко и ме дразни. Ако е така значи не е за мен. Но аз искам и други мнения,по възможност-едва ли е един човекът от 1ва ЕГ от Варна,който да влиза тук....!

Th3WildAng3l
04-05-2007, 14:33
Виж ти си решаваш колко ще учиш. Аз уча само по предметите, които са ми важни и интересни. Не съм се озорила кой знае колко и пак съм отличничка. Трябва просто да имаш подход към ученето. Ако това ти е проблемът - не е проблем :)

thestral
04-05-2007, 19:37
Аз също уча там и завършвам тази година. Въпреки че има някои учители, които не стават за такива и че съм се разочаровал от отнешението на някой хора от администрацията към учениците, смятам, че е едно почти идеално училище. Много мислене съм хвърлил по темата. Ученето не е толкова много, зависи при кой учител се паднеш. Иначе, преподаването по английски език е на много високо ниво. Имам поглед върху това в 5та гимназия и ще ти кажа, че в 1ва има много големи професионалисти не само по английски, но и по немкси език. Както спомена и другия човек, който ти даде съвет - 1ва е на шесто място в страната - това е голяма чест, а и е вярно. Материалната база е много добра - бели дъски с маркери, навсякъде има дограма, нови тоалетни, голяма актова зала, 4 компютърни кабинета с добра техника, сега правят кабинет по български език с телевизор, двд и прочие където ще се гледат филми. Учителския колектив е подбран. Не само по езиците има добри преподаватели. Каквото и да си говорим, това наистина е едно от най-добрите училища в страната и много се радвам, че уча тук. Самото име на училище носи голямо реноме и помага за после. Дори и в чуйбина е познато (знам от личн опит). Вече остава ти да си решиш :) Надявам се, че успях да помогна!

седмокласничка
04-05-2007, 20:37
А как е по отношение на хората,пекани ли са ?

Th3WildAng3l
04-05-2007, 21:22
Има и много яки хора .. специално в класа ми са супер забавни такива .. много весело става понякога.