View Full Version : Белези след операция
Някой знаи ли някакви кремове с които се махат белезите че сяка година ме оперират за нещо и имам гадни белези?? ](*,)
аааааааа? :smt017 :smt017
Otivash pri edin lekar - naricha se dermatolog i pitash . Neshto slojno da namirash v tazi procedura ?
през седмица ходя и ми е писнало.. просто питах някои може да знаи.. и не ми са караи да не ти напрая някои белег и на тебе ОК? ](*,)
Prekaleno smelo se izkazvash i nqkoi den sym sigurna che shte si izpatish.
Shtom hodish na dermatolog bi trqbvalo toi da ti e predpisal nqkakvo kremche za belezi , no neznam. Tvoq si rabota.
Principno znam ,che za belezi ima edno "babino mehlemche" . To se pravi ot svinska mas mai i cvetove ot rastenieto neven.Varqt se na vodna banq ili neshto ot sorta i mnogo pomagalo.
Kaji na maika ti da porazpita ili ti se porovi iz drugi forumi i saitove i shte otkriesh tochno receptata.
Hodq no po drugi prichni no tochno za belezite ne sum pital..
$tedinka$^^^26@05!!!!!
04-06-2007, 06:12
тогава най-добре хтиай,вземат че ти кажат нещо,а ако не искаш при лекар може да отидеш направо в аптеката и да питаш на място нещо за белези....
Гелче за заличаване на белези "Contractubex", струва 13 кинта. Можеш да си го вземеш от всяка аптека, предлага се без рецепта. Ако операцията е голяма ще трябва да го ползваш повечко време.Аз лекувам от 1 месец белег от пиърсинг на веждата и почти се махна. Ако искаш пробвай.
Алех и аз днес ходих при хирурга и ми предписа това кремче... надявам се да стани защото са ме оперирали на 1 и също място 2 пъти... :smt010
kati_0513
04-06-2007, 15:45
Гелче за заличаване на белези "Contractubex", струва 13 кинта. Можеш да си го вземеш от всяка аптека, предлага се без рецепта. Ако операцията е голяма ще трябва да го ползваш повечко време.Аз лекувам от 1 месец белег от пиърсинг на веждата и почти се махна. Ако искаш пробвай.
Абсолютно ефективно, само лекарите препоръчват да не се употребява повече от месец, защото стават осложнения върху кожата, алергични реакции и други... Така, че ползва се месец, след това се спира за около 2 седмици и отново още един месец и така докато не се махне целия белег... :wink:
А как са ползва ?? един път на ден ли как? :?:
kati_0513
04-06-2007, 15:49
Чесно да ти кажа не помня как беше точно, ползвах го преди години за премахване на белези от Варицела, мисля, че нанасях кмремчето вечер върху белезите сутрин, след като съм стнала и вечер преди да си легна... но в упътването си пише всичко... :)
А, и аз за "Contractubex" исках да кажа ама не се сетих как се казва.Наистина има ефект и мене белези от операция ми се махнаха с него!Айде успех и дано се отървеш от белезите ;)
misssy мерси и аз се надявам да се отървя от тез белези и операции :-D :-D
cherinka
04-06-2007, 18:50
Абе викате, че белезите ви се заличават горе-долу. А за каква големина на белези говорим?!?! Защото ако са някакви мънинки.. до 1-2 санта радиус.. нормално да се махнат. А за по-големите кво прайм в такъв случай? Питам, щото моя е към 4 санта дълъг и 2см широк и се мазах с нещо, ма беше преди 5 години...
Ами...мойто беше малко.Ама все пак пробвай с "Contractubex" може и да стане.А пък знаиш ли...има едно нещо малко бабешко си пада ама...горчивка и с тва нещо трябва да се мажеш продават го по аптеките.Мисля че то е за по-сериозни белези.
kati_0513
04-06-2007, 20:14
За момента не зная друг толкова ефективен медикамент като "Contractubex", премахва белезите идеално, независимо от големина...
P.S. Тази тема ме подсети да си взема една тубичка "Contractubex" за един белег на коляното... :P
Абсолютно ефективно, само лекарите препоръчват да не се употребява повече от месец, защото стават осложнения върху кожата, алергични реакции и други... Така, че ползва се месец, след това се спира за около 2 седмици и отново още един месец и така докато не се махне целия белег... :wink:
Хм, това за спирането сефте го чувам, ама ще те послушам.
kati_0513
04-07-2007, 08:48
Препоръчително е да се спира, лекари са ми го казвали, но в упътването си има всичко... в действителност действа... :wink:
черинка нз и моя белег е голям , защото 2 пъти са ме оперирали на едно и също място но щом хирурга ми го предписа би трябвало да стани поне се НадяВаМ :mrgreen:
Аз само да кажа за Contractubex
Колкото по-пресни са белезите,толкова по-бързо се махат
И трябва постоянство
Ем незнам смятам да си го зле след месец че все още имам малка рана и се надявам бързо да се махне!