View Full Version : boqdisvane na qica
Razkazvachut
04-06-2007, 06:37
zdraveite vuprosut(temata) moje dae malko tupa i bezsmislena no kakvo d apravq koito ne znae pita.i taka nqkoi znaqli po nestanarten variant za boqdisvane na qica i po tochno kak s epravi (ako moje s podrobnosti ano ne vi zatormozqvam)mersi na vsichki koitoshte se otzovut (taka da se kaje)na temata mi
i pak mersi
P.S.silno se izvinqvam za pavopiisnite greshki
blackcat.eti
04-06-2007, 06:42
sled kato sa boqdisani ..........az im slagam lak (pravq nqkakva forma......syr4ice ili dr gluposti) i posle porysvam sys zahar......probvai mn qko stava................... :smt006
Razkazvachut
04-06-2007, 06:44
shte stane dobre ako na vseka cherta ne ti treperi rakata i ne omazvash peizaja postoqnno
s vosuk se risuva posle se boqdisva v GORE6TA boq i pada vosaka i staa mn qko
ProstoAz
04-06-2007, 08:56
А пробвал ли си на едно парче памук да капнеш от различните цветове бои (жълто, оранжево, червено, синьо, зелено и лилаво) и да увиеш яйцето в него? Става много хубаво, шарено. :P
CrazyWitch
04-06-2007, 12:06
А пробвал ли си на едно парче памук да капнеш от различните цветове бои (жълто, оранжево, червено, синьо, зелено и лилаво) и да увиеш яйцето в него? Става много хубаво, шарено. :P
И ние в нас правим така.
Значи взимаш памук достатъчен да увиеш яйцето в него и с лъжичка равномерно или капкомер (има значение, поне аз виждам разлика.. пробвай ако искаш и по двата начина) и увиваш яйцето в памука и го стягаш с найлон. Да седи около 5-10 мин. 10 за най-сигурно и го отвиваш.
Има и друг начин, който със сигурност знаеш. Правиш със восък някакви фигурки и пускаш яйцето в боята :) .
За това се сещам. Айде.
umrqlabubole4ka
04-06-2007, 14:29
И ние в нас правим така.
Значи взимаш памук достатъчен да увиеш яйцето в него и с лъжичка равномерно или капкомер (има значение, поне аз виждам разлика.. пробвай ако искаш и по двата начина) и увиваш яйцето в памука и го стягаш с найлон. Да седи около 5-10 мин. 10 за най-сигурно и го отвиваш.
Има и друг начин, който със сигурност знаеш. Правиш със восък някакви фигурки и пускаш яйцето в боята :) .
За това се сещам. Айде.
и ние у нас така правим и мн яко става шаренкоо някои са получават мн красиви...абе якоо :)
Vkushti gi boqdisvame po nachinite po koito kazaha malko po gore no ima oshte edin nachin. Otivash otvyn i si vzimash da rechem razlichni formichki lista ama munichki de ili neshto podobno i slagash listoto na svarenoto qice ovivash qiceto i listoto v chorapojashtnik i go slagash v boqta ... posle go otvivash ot chorapojashtnika i go ostavqsh da izsuhne za da ne se razmaje....
mi zna4i neznam dali gi znae6 ima edni takiva boi deto stoqt kristalno i stava qko.aidi :-k za drugo kakto kazaha pogore vzima6 ot gradinata lista na nai-razli4ni racteniq i gi slaga6 v 4aropoga6nik i gi puska6 v boqta,oba4e 4aropoga6tnika da e qko stegnat za da ne se razmurda listoto i taka aide 4ao
sh3_1s_7h3_0n3
04-07-2007, 08:39
или пък режеш един чорапогащник...взимаш едно листо (обикновено се прави със здравец, но става всяко) слагаш го в/у яйцето, пъхаш яйцето в парчето чорапогащник, пристягаш го добре...увиваш си го... и го потапяш в боята. чакаш изв време... вадиш го... гледаш да не капе много махаш чорапогащника и си имаш айце с листо...
др-я вариант е в боята да сложиш олио и стават шарени (това го препоръчвам, когато вече си направил достатъчно едноцветни и с памук, защото идеята с олиото е, че едноцветната боя не хваща навсякъде...) примерно ако ти останат 4-5-6 яйца ги направи така, за да са различни от останалите.
и 3ти начин е да поръсиш яйцата със захар, все едно са на кристали или просто да си вземеш кристали от магазина :)
nJoy
със свещ пишеш каквото искаш на яйцето и си го боядисваш,а надписа остава
[B]a[N]D[i]T[k]a
04-08-2007, 08:51
minaalata godina nai dobrata fr na maika gi be6e pravila s luk :shock: bqha stanali mn`qko :}} zna4i ne razbrah to4no kak stava.. uvivash qiceto v shulupinki ot luk i go stqgash mn`zdravo s 4orapogashtnik :lol: i posle... go potapqsh v nqkoq ot boite :} sushto taka.. moje i bez luk no vutre pod 4orapogashtnika slagash nqkakvo listence (ne mn`golqmo ne mn`malko ) i pak go stqgash mn`silno i vrazvvash kato go otvurshesh listenceto se e otpe4atalo :] mn`sladko se polui4avat.. :smt017
Нашите са боядисани с обикновена боя после са украсени с лепенки(картинки и надписи), имаме и малко яйца които са правени с едни бои затворени в малки сламки, слагат се на горещата вода да се разстопят, реже се ъгълчето и се слага по малко от всеки цвят на яйцето директно.С пръстите се размазва и става страхотно!
Докато ви разчета маймуницата(латиницата) ми се замрежиха очите. :)
Just_One_Girl
04-08-2007, 09:32
Бандитке, и вкъщи правят с лук, ама не е така както казваш. Увиваш СУРОВО яйце в обелки от лук и го стягаш с чорапогащник :) После го слагаш да се свари към 10-15 минути и после много яки неща стават. Пробвайте ;)
TikvenaElhichka
04-08-2007, 11:07
Готина темичка.
Аз имам три любими начина :)
1) онзи, който бе описан по-горе с капенето на бои върху памук
2) взимаш листо от здравец или детелина(за предпочитане четирилистна), или каквото листенце от растение ти хареса, и го прилепяш до яйцето, завързваш го със някакъв чорпогащник стар или парче стар плат и го потапяш в боя ;)
3) Най-най-любимия ми начин...но е за сръчни в ръцете и с търпение ;) Купуваш си течни боички за яйца и не ги разтваряш, а взимаш малко памуче(ама съвсем малко, то ще играе ролята на четчица) и клечка кибрит (или клечка за зъби), увиваш на тънко памучето около клечката, потапяш 'новополучената' клечка във боичка и рисуваш върху яйцето :)
Edit: и с восъка е яко, но по- ме кефи 3тия начин :)
[B]a[N]D[i]T[k]a
04-08-2007, 19:14
Бандитке, и вкъщи правят с лук, ама не е така както казваш. Увиваш СУРОВО яйце в обелки от лук и го стягаш с чорапогащник :) После го слагаш да се свари към 10-15 минути и после много яки неща стават. Пробвайте ;)
e .. vse pak si priznah 4e nz kak stavat :oops: :oops: :oops:
sexy_momi4e
04-09-2007, 14:09
И ние в нас правим така.
За това се сещам. Айде.
i nie gi pravim s pamuk i kristali kupuvame i vadenki,stava mnogo hubavo