View Full Version : Как да й помогна?
NightSky
04-14-2007, 20:36
Най-добрата ми приятелка има ужасен проблем.Баща й постоянно я бие по всякакви поводи.Дори ако излиза, без да му се обади, като се прибере той я удря.Много пъти е идвала у нас насинена.Налагало се е да ходи със синини по лицето на училище.Майка й твърди, че баща й е прав да я бие, защото била "разглезена пикла".Съветвам я да каже на някого но тя се страхува.Веднъж дори се обадих у тях и говорих с баща й по този въпрос, но той естествено ми каза да не се намесвам.Опитах да накарам брат й да направи нещо ( той е на 21 и вече не живее с тях) но той каза че не може да се намесва.Не знам какво да направя, не мога да я гледам как страда, вече се страхува да се прибере у дома, мисли как да избяга.Ако имате някакви идеи какво можем да направим моля напишете ги.Благодаря предварително.
sladoled
04-14-2007, 20:50
Лошо е, че и майката се е предала. Той сигурно всички в къщи ги бие. Поговори с училищния психолог, мисля, че ще ти даде разумен съвет какво може да и помогнеш.
Здравей не оспорвам професионализма на училищния психолог но не мисля е е добра идея.Личи си че мн.държиш на своята приятелка и това че се опитваш да и помогнеш е мн.благородно.Според мен момичето се страхува или пък срамува да сподели проблемите си.Но постави се за миг на нейното място...ти може би си нейната зинствена надежда.Не получава подкрепа нито от майка си нито от брат си.Това че неживее със тях не означава че е хубаво да е неутрален към лучвашщото се във собственото му семейство.Това което прави бащато в случая е незаконно.Разбираемо някой друг щамар ама чак побоища и да ходи посинеен това вече е жестоко.Закона е точно за това за да се спазва поведението на родителя е в разрез със законовите норми и повели и се определя като системен домашен тормоз.Физическото насилие води и до увреждане на психиката.Час по-скоро да се обърне към отдел за закрила на детето-Какно и да прави ти трябва да бъдеш зад нея и да и доказваш и показваш че еима човек на когото може да разчита.Успех и на двете Ви.
NightSky
04-15-2007, 12:13
Споделих с нея тази идея и тя каза, че ще помисли, но се страхува, че след като тя разкаже за това на въпросния отдел, баща ще я бие още по-настървено.Днес сутринта пак имаше огромен скандал, докато бях у тях, баща й я хвана за косата и я изтегли в стаята й, а на мен каза да си вървя.Вече трябва да се вземат мерки, защото тоя човек май не е наред.
Споделих с нея тази идея и тя каза, че ще помисли, но се страхува, че след като тя разкаже за това на въпросния отдел, баща ще я бие още по-настървено.Днес сутринта пак имаше огромен скандал, докато бях у тях, баща й я хвана за косата и я изтегли в стаята й, а на мен каза да си вървя.Вече трябва да се вземат мерки, защото тоя човек май не е наред.boje tva e mn gadno :( a kogato ba6ta i q bie toi v trezvo sustoqnie li e???o boje trqbva da spodelite s nqkoi tova ne trqbva da produljava!!!KAK MOJE TOI I E BA6TA?ebasi kvi hora ima v Bulgaria
NightSky
04-20-2007, 11:42
a kogato ba6ta i q bie toi v trezvo sustoqnie li e???
В абсолютно трезво състояние е, той не пие.
E moq prai taka samo kat pie,be znae6 li kvo pitai q dali ima nqkvi rodnini det da i pomognat nqkoq lelq,baba i t.n..Neka se maxa ot tam dodeto nqkoi put ne q e omurtvil s boi ,kat q bie vie ostavete liceto ma se pak e muj dva po silni udara po glavata i nqma da se svesti pove4e.Da bqga ako moje6 i u vas q zavodi.
mechtaq_za_teb
04-20-2007, 13:54
Ujasss.Vednaga trqbva da se kaje na nqkoi za tova!Ne moje da prodyljava d se otnasq s neq taka.Razbiram da e razglezena,no 4ak da q bie za nai-malkoto neshto :smt010 Toi qvno ne e dobre...Ne stoite taka,a vednaga kajete na nqkoi koito bi vi pomognal.Kasmet,nadqvam se da se opravi vsi4ko!
djovisna
04-20-2007, 20:46
mi vij sega az se sbih s maika mi i q bih ama qko shtoto mi posegna bez prichina. bashta mi razbra i ma prebi kato kuche i az otidoh izvadih si medicinsko i otidoh pri socialnite. osven tam da i pomognat nz kade