PDA

View Full Version : нередовен цикъл ... => ... редовен ... кога ???

фотошопка
04-19-2007, 18:57
1) На каква възраст нередовния цикъл се превръща в редовен ?
2) Какво точно значи "редовен цикъл" ? Колко дни има от края на първия до началото на втория ?
3) За първи път ми дойде на 14 години обаче спортувам активно...сега си дадох малко почивка и вече към 8-9 дни ми закъснява ? На какво може да се дължи ? (девствена съм)
4) Различава ли се редовността на цикъла при девствените ?
5) Може ли да се забременее ако има сперма , но момичето е с прашки и мъжкия полов орган НЕ прониква вътре ?

silver_angel
04-19-2007, 18:59
do 16-17 trqbva da se e normaliziral ...ako ne e 6te hodi6 na lekar, mili4ka ;)

silver_angel
04-19-2007, 19:01
4) i 5) sa dosta glupavi vuprosi daje 5) ne mi stana mn qsen .. :-s

HagpycaH
04-19-2007, 19:01
do 16-17 trqbva da se e normaliziral ...ako ne e 6te hodi6 na lekar, mili4ka ;)

Да съгласен съм в противен случей утивай на гинеколог.

`Death`Whore`
04-19-2007, 19:02
1. Менструацията става редовно около 2 години след първото И идване.
2. Редовна е, когато дните от началото на една менструация до началото на следващата са едни и същи всеки път. Т.е. трябва да ти идва на един и същ брой дни, например 30, 29, 28, може и на 26 дори. И задължително се брои от първия ден на менструацията.
3. Не се знае на какво може да се дължи. Това може да каже лекар.
4. Сексът прави менструацията по-редовно и И влияе благоприятно, но това не значи, че девствените момичета задължително са с нередовна такава.
5. Т.е. момчето се изпразни върху прашките, при отвора на вагината? Трудно ще стане, но занапред не си прави подобни експерименти.

ABSOLUTme
04-19-2007, 19:06
1) На каква възраст нередовния цикъл се превръща в редовен ?
Когато пораснеш:)
2) Какво точно значи "редовен цикъл" ? Колко дни има от края на първия до началото на втория ?
Редовен цикъл е,когато на момичето/жената и идва през равни интервали от време.При теб може да са 26 дни,при мен може да са 30.
3) За първи път ми дойде на 14 години обаче спортувам активно...сега си дадох малко почивка и вече към 8-9 дни ми закъснява ? На какво може да се дължи ? (девствена съм)
Аз спортувах активно и през това време цикъла ми не беше от най-редовните.Сега всичко е нормално(на 19 съм).
4) Различава ли се редовността на цикъла при девствените ?
Няма разлика.
5) Може ли да се забременее ако има сперма , но момичето е с прашки и мъжкия полов орган НЕ прониква вътре ?
Въпросът е неуместен за голямо момиче.Ако момчето не е свършило в теб,няма как да забременееш.Сперматозоиди е не летят и не се телепортират.

фотошопка
04-19-2007, 21:19
благодаря ви много :) сега като се замислих 5-ти въпрос наистина е мн тъп :) хаха даже не мога да си го разбера ко съм писала и аз ;) ама просто с това закъсняване си внуших едва ли не че може да е станало нещо ... на тази възраст когато човек знае че каквото и да стане не може да поеме отговорност съм забелязала че всеки се панира от най малкото :) какво ли не съм чела дори и тук :) съжалявам за неточността ;))

04-20-2007, 07:22
i ko iskate da mi kajete 4e ako 4lena ne vleze VYTRE i ne se izprazni tam ne moje da se zabremenee >??