PDA

View Full Version : за или против обрязването

Потребител1
04-22-2007, 18:54
непуснах анкета защото така не си излагате мненията и така по темата:
аз сам против обрязването защото това е турска работа отгоре насичкото знам че боли защото главичката на мъжа е покрита с чувствителени клетки и ко после ще закарнее и... не е ли подобре да я фаниш таз пуста кожа и да я драпнеш надоло е вярно малко боли ма все пак разтяга се :-k :-k :-k :smt017 :smt017 :smt017

silver_angel
04-22-2007, 19:00
ne stana qsno dali si mom4e ili ne si ... no obrqzvaneto e ... ujasno ..
http://vbox7.com/play:72a1576e
vij go i moje bi 6te moje6 da si otgovori6 na nqkoi vuprosi ;)
az li4no ne mojah da go gledam za6toto mislq 4e ne mi trqbva ..

MaKiNgMeCraZy
04-22-2007, 19:00
Пич може и да боли, но от хигиенична гледна точка е по-добре.. нали се сещаш, че има някои дето ги домързява да си я дръпнат тая кожа и да се измият .. а на всичкото и отгоре не е турска работа... само ако знаеш колко народ се обрязват ..Аз не съм против.Не ме бърка особенно дали момчето ще е или няма да е обрязано .. държа повече на личната хигиена ;)

Schnitzer
04-22-2007, 19:59
ПРОТИВ!!! :evil: :evil: Тва че някои ги мързи и се обрязват хич не ме боли,аз се мия предостатъчно и не ми е нужно!!! :evil: :evil:

Skullbreaker
04-22-2007, 20:02
Според мен половите органи не трябва да се пипат.Аз се мия всяка вечер , и нямам никакви проблеми.Аре!

jony
04-22-2007, 20:04
Пич може и да боли, но от хигиенична гледна точка е по-добре.. нали се сещаш, че има някои дето ги домързява да си я дръпнат тая кожа и да се измият .. а на всичкото и отгоре не е турска работа... само ако знаеш колко народ се обрязват ..Аз не съм против.Не ме бърка особенно дали момчето ще е или няма да е обрязано .. държа повече на личната хигиена ;)

АЙДееее още един.
Вие кога ще разберете, че това няма нищо общо с личната хигиена?!?!
Като не си го миеш, няма значение дали си обрязан или не, нали?
А като си обрязан и като ходиш по нужда, след това бельото не се ли "мокри" а?
Айде моля ви се. Личната хигиена зависи от човека. Затова е "лична" :-D

Schnitzer
04-22-2007, 20:08
Според мен половите органи не трябва да се пипат.Аз се мия всяка вечер , и нямам никакви проблеми.Аре! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ Мои човек! :-D

Потребител1
04-22-2007, 20:10

АЙДееее още един.
Вие кога ще разберете, че това няма нищо общо с личната хигиена?!?!
Като не си го миеш, няма значение дали си обрязан или не, нали?
А като си обрязан и като ходиш по нужда, след това бельото не се ли "мокри" а?
Айде моля ви се. Личната хигиена зависи от човека. Затова е "лична" :-D
абе чесно да си кажа и аз мисля че личната хигиена не е от голямо значение дали ще ти се наложи да те обрежат или не аз даже си спомням че като малак на 2ва пати сам ходил с некви ножички ме човаркаше там и маи беше това че на малките деца им залепва кожата за главичката...

Schnitzer
04-22-2007, 20:11
ne stana qsno dali si mom4e ili ne si ... no obrqzvaneto e ... ujasno ..
http://vbox7.com/play:72a1576e
vij go i moje bi 6te moje6 da si otgovori6 na nqkoi vuprosi ;)
az li4no ne mojah da go gledam za6toto mislq 4e ne mi trqbva ..Заболя ме сърцето като ги видях тия скапани изруди,даже упоика не му сложиха,хубаво че не съм мюсюлманин щото щох да си убия родителите като порасна :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

04-22-2007, 20:14
CIGANITE NA SAPUN! TURCITE NA KOKOLINO! :-D

MaKiNgMeCraZy
04-22-2007, 20:15
Ами момчета трудно ми е да знам дали се мокри бельото ако сте обрязани .. но ако не сте прочели и аз написах, че някои ги домързява да си го дръпнат и да си го измият и за т'ва се обрязват .. де да знам .. казвали са ми, че било по-добре ;) Нямам пишка и незнам

jony
04-22-2007, 20:17
Ами момчета трудно ми е да знам дали се мокри бельото ако сте обрязани .. но ако не сте прочели и аз написах, че някои ги домързява да си го дръпнат и да си го измият и за т'ва се обрязват .. де да знам .. казвали са ми, че било по-добре ;) Нямам пишка и незнам

Тогава не коментирай :wink:

MaKiNgMeCraZy
04-22-2007, 20:19
Тц тц .. как ми се скарахте само .. изразявам си мнението ;) Нещо протиФ? :)

jony
04-22-2007, 20:27

Не. :-D
Жива и здрава. :-D

Schnitzer
04-22-2007, 20:29
Виж сега,решението на мързеливците е едно-обрязване,за мен личната хигиена е над всичко така че ще си запазя достоинството да се наричам БЪЛГАРИН :twisted: :twisted:

04-22-2007, 21:40
Махнете този линк штях да повърна.

04-22-2007, 21:42
Преди да ми кажете, че съм неграмотен нямам "шт" на компа.

04-22-2007, 21:43
Момчета, много се извинявам, че се меся във вашата тема, но имам какво да кажа! Първо, айде да оставим предразсъдъците в 18ти век... Турци, мурци, цигани... Статистиката сочи, че над 40% от американците са обрязани. Хигиената също има пръст тук! Не говоря дали ще се миеш или не! При необрязаните миенето е хубаво да не е 1 път дневно, а след всяко ходене по малка нужда. Още нещо - стига сте ги гледали тия глупости във ви бокса! Това, за съжаление, се прави по селата все още. В днешно време процедурата става за 10 мин с лазер, детето/възрастният става и си тръгва без да усети нищо! Прочетете малко достоверни източници, говорете с компетентни хора! А и наскоро четох в пресата, че обрязването ще спаси света от СПИН. Планира се, в следващите 5 години да се практикува масово обрязване в Африка и прогнозите са, че до 10-20 години, заразените със СПИН и умрелите от тази коварна болест, ще намалеят до 50%. Причината е в това, че след обрязването главичката на члена загрубява и това пречи на всякакви болести и инфекции предавани по полов път да достигнат по-навътре и да се развият... Знам, че ви разбих детските излюзии, но просто не се стърпях. За сведение: Аз съм момиче, на 20 съм и със сигурност 1 ден, ако дай Боже имам момче ще го обрежа! И ще го науча, че да му кажат "Рязан кардан" и всичко друго от този род за него е гордост! Благодаря за вниманието!

04-22-2007, 21:51
Ние не живеем във Африка и презервативите не растат по дърветата, а и топлата вода сме я измислили.Общо между СПИН и обрязване няма.
Ако някой иска да се обреже, по мое мнение, трябва да го реши сам.

04-23-2007, 04:23
Момчета, много се извинявам, че се меся във вашата тема, но имам какво да кажа! Първо, айде да оставим предразсъдъците в 18ти век... Турци, мурци, цигани... Статистиката сочи, че над 40% от американците са обрязани. Хигиената също има пръст тук! Не говоря дали ще се миеш или не! При необрязаните миенето е хубаво да не е 1 път дневно, а след всяко ходене по малка нужда. Още нещо - стига сте ги гледали тия глупости във ви бокса! Това, за съжаление, се прави по селата все още. В днешно време процедурата става за 10 мин с лазер, детето/възрастният става и си тръгва без да усети нищо! Прочетете малко достоверни източници, говорете с компетентни хора! А и наскоро четох в пресата, че обрязването ще спаси света от СПИН. Планира се, в следващите 5 години да се практикува масово обрязване в Африка и прогнозите са, че до 10-20 години, заразените със СПИН и умрелите от тази коварна болест, ще намалеят до 50%. Причината е в това, че след обрязването главичката на члена загрубява и това пречи на всякакви болести и инфекции предавани по полов път да достигнат по-навътре и да се развият... Знам, че ви разбих детските излюзии, но просто не се стърпях. За сведение: Аз съм момиче, на 20 съм и със сигурност 1 ден, ако дай Боже имам момче ще го обрежа! И ще го науча, че да му кажат "Рязан кардан" и всичко друго от този род за него е гордост! Благодаря за вниманието!пффф,пропусна да си кажеш името-Айше,познах ли?
Така,това което си написала е прекалено тъпо и неотговарящо на истината,но все пак ще си позволя да го коментирам!Обрязването НЯМА НИЩО ОБЩО със СПИН или която и да била друга болест!!!И да,има отношение към хигиената!Образяните ИМАТ ПО-ЛОША хигиена!Да,миенето става по-бързо и по-лесно,но след като си туриш гащите какво се получава?-главичката ти директно се трие в бельото-на това ли му викате по-добра хигиена?Някой задавал ли си е въпроса защо седи там тази кожичка?И ми е много смешно,когато някои слагат към положителните страни на обрязването това,че оная ти работа ставала по-безчуствена...Ми ако й вкараш две тухли в главата ще стане още по-безчуствена,ама дали това е целта?Аз предпочитам да ми е по-хубаво(да съм по-чуствителен)!

Vali0
04-23-2007, 11:23
[/quote]пффф,пропусна да си кажеш името-Айше,познах ли?
Така,това което си написала е прекалено тъпо и неотговарящо на истината,но все пак ще си позволя да го коментирам!Обрязването НЯМА НИЩО ОБЩО със СПИН или която и да била друга болест!!!И да,има отношение към хигиената!Образяните ИМАТ ПО-ЛОША хигиена!Да,миенето става по-бързо и по-лесно,но след като си туриш гащите какво се получава?-главичката ти директно се трие в бельото-на това ли му викате по-добра хигиена?Някой задавал ли си е въпроса защо седи там тази кожичка?И ми е много смешно,когато някои слагат към положителните страни на обрязването това,че оная ти работа ставала по-безчуствена...Ми ако й вкараш две тухли в главата ще стане още по-безчуствена,ама дали това е целта?Аз предпочитам да ми е по-хубаво(да съм по-чуствителен)![/quote]
подкрепям те!!! И жените не трява толкос да разсаждават защото те нямат пенис и не знаят колко е чувствителена главичката...
и още нещо

КАКВОТО ТИ Е ДАЛ БОГ ТОИ ТИ ГО ДАВА НЕ ПРОСТО ЕИ ТАИ!!!

04-23-2007, 20:45
Диана Стефанова, не Айше, съжалявам...

Schnitzer
04-23-2007, 20:47
Момчета, много се извинявам, че се меся във вашата тема, но имам какво да кажа! Първо, айде да оставим предразсъдъците в 18ти век... Турци, мурци, цигани... Статистиката сочи, че над 40% от американците са обрязани. Хигиената също има пръст тук! Не говоря дали ще се миеш или не! При необрязаните миенето е хубаво да не е 1 път дневно, а след всяко ходене по малка нужда. Още нещо - стига сте ги гледали тия глупости във ви бокса! Това, за съжаление, се прави по селата все още. В днешно време процедурата става за 10 мин с лазер, детето/възрастният става и си тръгва без да усети нищо! Прочетете малко достоверни източници, говорете с компетентни хора! А и наскоро четох в пресата, че обрязването ще спаси света от СПИН. Планира се, в следващите 5 години да се практикува масово обрязване в Африка и прогнозите са, че до 10-20 години, заразените със СПИН и умрелите от тази коварна болест, ще намалеят до 50%. Причината е в това, че след обрязването главичката на члена загрубява и това пречи на всякакви болести и инфекции предавани по полов път да достигнат по-навътре и да се развият... Знам, че ви разбих детските излюзии, но просто не се стърпях. За сведение: Аз съм момиче, на 20 съм и със сигурност 1 ден, ако дай Боже имам момче ще го обрежа! И ще го науча, че да му кажат "Рязан кардан" и всичко друго от този род за него е гордост! Благодаря за вниманието!Хах,да на толкова мнго хора е спасил животачеее...той спина попива през кожата...а относно това ако имаш син много ти пожелавам "тои" да има мои тип мислене и да те намрази като порасне :smt019 :smt019 :smt019 :smt019 Обрязването би трябвало да е само по желание...и плюс тва забравете ги тия мизерий че било по хигиенично :lol: :lol: Обрязването е по-хигиенично на най-НЕХИГИЕНИЧНИТЕ...щото им е по-лесно да се обрежат а пък ги мързи да се мият всеки ден... :smt019 :smt019 Само се замисли кви тъпотий написа...видя ли клипчето?А искаш ли и твоето дете така да се пържи а?И то за какво?За прищявките на "умната" му маика...нямаш акъл за 2 годишно лапе а не за 20 годишна "жена".Щом господ е казал че там трябва да има кожа значи ТРЯБВА аз се уморих да пиша на такива твърдглавци...правете квото искате и духаите под вода да ви еба майката мързелива :smt019 :smt019

04-24-2007, 09:34
Да ама господ не е казал че трябва да има спин и други венерически болести! Така аз съм момче на 17 и съм обрязан и чесно казано и мен ме побиха тръпки от това във вбокса.Започвам с предимствата ми
1.Като пикая няма нужда да си го тръскам щото не ми се олива цялата главичка с пикоч
2.Не ми се събират мъхчета от гащите
3.Не ми се поти главичката
4.Къпя се по 1 път дневно и никога досега пишката не ми е смърдяла
5.Шанса да се заразиш с венерически болести е доста по малък
И ако сте гледали филма "клъцни срежи" синът на хирурга там се молеше на баща си да се обреже,ако сте го гледали ще разберете защо
ПП: сички спавзаме хигиена ама неможеш през половин час да тичаш до чешмата си миеш патката понеже се поти постоянно в тоя кожух :-)
А тия дето мислят че много боляло и било безсмислено са разни мамини дрисльовци дето ги е страх да се обрежат.Е ако има 1 човек който е обрязан и да съжелява за това нека напише 1 пост :smt012

Div_angel_f
04-24-2007, 11:04
Да ама господ не е казал че трябва да има спин и други венерически болести! Така аз съм момче на 17 и съм обрязан и чесно казано и мен ме побиха тръпки от това във вбокса.Започвам с предимствата ми
1.Като пикая няма нужда да си го тръскам щото не ми се олива цялата главичка с пикоч
И ако сте гледали филма "клъцни срежи" синът на хирурга там се молеше на баща си да се обреже,ако сте го гледали ще разберете защо
ПП: сички спавзаме хигиена ама неможеш през половин час да тичаш до чешмата си миеш патката понеже се поти постоянно в тоя кожух :-)
А тия дето мислят че много боляло и било безсмислено са разни мамини дрисльовци дето ги е страх да се обрежат.Е ако има 1 човек който е обрязан и да съжелява за това нека напише 1 пост :smt012

Ся ако ми кажеш, че НЕ си турчин, НЯМА ДА ТИ ПОВЯРВАМ!

aniezina
04-24-2007, 11:20
Аз съм против.! Вярно че съм момиче, но не смятам че е нормално, щом я има тая кожичка, значи и ма защо да е там, нали? :D

jony
04-24-2007, 11:23
Аз съм против.! Вярно че съм момиче, но не смятам че е нормално, щом я има тая кожичка, значи и ма защо да е там, нали? :D
П.П.:Само едно въпрошче до Div_angel_f , след като си "обрязан" , защо ника ти завършва с " f "... :lol:
По-добре бързо си изтрий или редактирай мнението, преди да са те скъсали от ебавки. ТЯ не е обрязане, а просто е цитирала мнението на "обрязания"... :mrgreen:

Schnitzer
04-24-2007, 11:32
А тия дето мислят че много боляло и било безсмислено са разни мамини дрисльовци дето ги е страх да се обрежат.Е ако има 1 човек който е обрязан и да съжелява за това нека напише 1 пост :smt012Хах,да но сигурно имаш 2ка по логика...ако човек ползва презерватив независимо от това дали е обрязан или не няма да хване болест но ако не използва ще я хване-обрязан или не...така че ае бегаите да спити търци ебани и не ме занимаваите с глупостите си.И плюс това има болести защото хората не са използвали презервативи а не защото не са били обрязани тъпак такъв.Акъла ти е колкото на кокошка :lol:

zzztop
04-25-2007, 08:44
непуснах анкета защото така не си излагате мненията и така по темата:
аз сам против обрязването защото това е турска работа отгоре насичкото знам че боли защото главичката на мъжа е покрита с чувствителени клетки и ко после ще закарнее и... не е ли подобре да я фаниш таз пуста кожа и да я драпнеш надоло е вярно малко боли ма все пак разтяга се :-k :-k :-k :smt017 :smt017 :smt017

Първо този обичай - така да го наречем, датира от хилядолетия. Истината е, че е свързан с хигиената на мъжа. Но тази операция се прави скоро след раждането. Счита се, че е започнало в Мала Азия още по времето на Персите. Сързано е със сухия климат и възможността под кжичката на главичката на пениса да се развият бактерии, които да доведат до сексуални смущения и дори до смърт в някои случаи.
Обрязването не е свързано само с една държава, националност или религия. Дори и в някои христянски общности съществува тази традиция. Дори се счит,а че обрязаните мъже имат "по-бурна" еякулация и съответно са по-плодовити.

А дали съм за или против - бих казал, че ми е все едно дори и да са ме обрязали като малък. Единствено смятам, че това би трябвало да стане в първите 6 месеца и не е работа за по-възрастни момчета и мъже.

JIuDeToO
04-25-2007, 09:09
Леле ужас... тва е мн гадно... на мене ми е се тая, както каза едно момиче в гориния пост, щом я има тая кожичка начи не тряа да се пипа.. :wink:

Schnitzer
04-25-2007, 11:59
Леле ужас... тва е мн гадно... на мене ми е се тая, както каза едно момиче в гориния пост, щом я има тая кожичка начи не тряа да се пипа.. :wink:И не само тя,и много други хора са на това мнение както и аз :evil:

04-25-2007, 12:04
ah kakvo ne pravi zavista s horata....kat ne iska6 ne se obrqzvai kfo e tfa Za ili Protiv ? za ili protiv pikaeneto po durvetata? bahti malumnicite ima tuka we i toq Schitzer iam 4ustvoto 4e iska da se obreje ama go e strah i izkartva tfa kato ne6to lo6o :smt017 :smt017

Schnitzer
04-25-2007, 17:24
ah kakvo ne pravi zavista s horata....kat ne iska6 ne se obrqzvai kfo e tfa Za ili Protiv ? za ili protiv pikaeneto po durvetata? bahti malumnicite ima tuka we i toq Schitzer iam 4ustvoto 4e iska da se obreje ama go e strah i izkartva tfa kato ne6to lo6o :smt017 :smt017 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 Че ква ми е фаидата да се режа,и ти маи си толкова малоумен/малоумна че даже не схвана че тука противоречет двете страни...а колкото дали ми стиска,да стиска ми но аз не съм мързелив и нямам нужда от тия сакатлъци за "турски беьове".Ае ся бегаи да спиш.А кои говори за завиждане...да не би твоита орязана пишка да е по-красива...пич тъпееш с глупостите си :-({|=

toq po gore :D
04-25-2007, 17:35
po dobre ot izgnil hobot :D