View Full Version : Nonoxinol 9
Някой си
04-29-2007, 21:19
Искам да питам НЯКОЙ случайно има ли по-подробна информация какво представлява лубриканта nonoxinol 9?!
Скоро ми стана интересно,защото използвам презервативи с такъв лубрикант и съвсем случайно прочетох днес,че презервативите с този лубрикант не трябвало да се използват повече от 1 (!!!) дневно?!?Това на листчето в кутийките на Sportex го пише и ме хвърли много в тъча...Защо е това? Бях видял някъде,че била възможна нетърпимост към съставките и вероятни проблеми,но аз съм използвал 2/3 презерватива за една вечер без проблеми...След като прочетох това от кутийката на Sportex-a много се учудих!Някакви идеи?
няям предстаа а тия със спермицид(нещо такова беше) дето убивали сперматозоидите и те ли не трябва да се използват 1 път дневно?
а бтв сички ли спортекс са с тоя лубрикант ?
Не,тва го има само на Sportex Exlusive и още някой си и на листчето дето са описани моделите пише,че тези,коита са с nanoxinol не е желателно да се използват повече от веднъж дневно...Малко тъпо,щото то при един пълноценен секс се изхабява цялата кутийка(3 кондома) :-k ..тъпо ми се струва
4e nie polzvame po 3 sportxa vinagi
На още едно място те хващам, че лъжеш и мажеш. Sportex са 2 в кутийка+лубриканта :mrgreen:
Достатъчно пробвал
08-05-2007, 22:59
На още едно място те хващам, че лъжеш и мажеш. Sportex са 2 в кутийка+лубриканта :mrgreen:
Аматьор!!! =; Само Sportex Orazasm са по 2 броя в кутийка, всички останали са по 3!!! И не са само презервативите и лубриканта, торбичките също! :smt019
Renate_Feliqr
08-06-2007, 13:25
Аматьор!!! Само Sportex Orazasm са по 2 броя в кутийка, всички останали са по 3!!! И не са само презервативите и лубриканта, торбичките също!
Da saglasna sam i struvat 1.80lv :)
д-р Посмъртов
08-06-2007, 15:52
Аматьор!!! =; Само Sportex Orazasm са по 2 броя в кутийка, всички останали са по 3!!! И не са само презервативите и лубриканта, торбичките също! :smt019
Много сте учен.
Извинете,вие да не сте господинът с втори ник "достатъчно изпробван"? =P~
bulgarche
08-06-2007, 19:01
Даже и листче на които са описани всички видове, даже картинка с кутийките им ;)
Lady_Chocolight
08-06-2007, 21:36
Само да споделя, че според някои изследвания точно Ноноксинол - 9 обездвижва вируса на СПИН.
BoneShaker
08-06-2007, 21:50
Само да споделя, че според някои изследвания точно Ноноксинол - 9 обездвижва вируса на СПИН.
уоооу ? и тва къде го прочете ?
CucAgMuH
08-06-2007, 21:58
Obezdvijva kakvo shte reche? Spira i ni chaka zad ygyla ili...? :-k