PDA

View Full Version : Има ли лазерна операция за корекция на зрението ?

04-30-2007, 16:39
Какво знаете за лазерните операции за премахване на диоптър?Успе6ни ли са?Крият ли рискове?100% ли е резултатът?Моля,ако някой се е подлагал на подобна операция,да разкаже или да каже каквото знае по въпроса.

SISKA_1
04-30-2007, 16:55
znai6 i az imam problem s tova i s1m razpitala nasam-natam nikoi nqma da ti napravi lazerna operaciq ako si malka trqbva sled kato rodi6 i e mn vredno t1i4e si ostav6 sega s le6iti az pone tova nosq i nikoga ne s1m si slagala o4ila amatrqbva da si vzema za vk16i

Buhtaaa
04-30-2007, 16:57
do kolkoto znam lazernite opercii se pravqt naistina na vyzrasti ... a v bylgariq ne sym chuvala da pravqt takiva ... naistina leshtite sa mn dobro reshenie

SISKA_1
04-30-2007, 16:59
v sofiq pravqt mai po 1000lv na oko

Glezanka
04-30-2007, 19:39
Prawqt se lazerni operacii,no ne ot prsihtqwka,a pri nujda :) Naprimer ako dadeniq chowek ima perde na ochite i t.n.

Th3WildAng3l
04-30-2007, 19:41
Значи преди няколко дни един приятел с проблеми с очите ми обясни точно как стоят нещата. Лазерни операции за премахване на диоптър се правят да. Но трябва да имаш навършени 21 години, защото дотогава окото все още се развива. Цените са 2000 евро (или 2500 - не съм сигурна). Не знам какъв е проблемът при теб. При него е далекогледство и по принцип диоптърът се коригира с годините (затова и му искат навършени 21 години). Ако имаш същия проблем и държиш на лазерна операция, не е препоръчително да слагаш лещи, защото всъщност пречат на операцията.

05-01-2007, 11:55
Мс за инфото...Аз ли4но гледах едно предсаване,където интервюираха едно мом4е с късогледство и то каза 4е се е оправило 100%.От друга страна няма много логика да са винаги ефикасни,а да има толкова много хора с проблеми.

Th3WildAng3l
05-01-2007, 15:55
Мс за инфото...Аз ли4но гледах едно предсаване,където интервюираха едно мом4е с късогледство и то каза 4е се е оправило 100%.От друга страна няма много логика да са винаги ефикасни,а да има толкова много хора с проблеми.

Първо цената е доста фрапираща - повечето хора предпочитат да носят лещи. После не е много широко разпространено. може би затова малко хора се подлагат на такава операция и съответно си остават с проблемите.

SuN4o_F
05-06-2007, 21:27
estestveno 4e ima.. trqbva da si kam 20 21 godini... i sumite naistina sa golqmi.. v palna promqna pravqt takiva operacii..

`Death`Whore``
05-07-2007, 08:11
Един мой преподавател е много зле с очите и казва да не се вярва на подобни операции. Това е като че ли на глух човек да му човъркат 1 минута с лазер ухото и да започне да чува перфектно. И то невинаги се получава, може да стане и по-зле.

05-07-2007, 16:35
еми аз също имам голям проблем с очите..от 8 годишна някъде нося очила а шибания диоптер не спира да расте...и вече съма на 4.5...от 3 години обаче нося лещи а не очила и съм супер доволна!що се отнася до лазерната операция,да има и да отстранява проблема,и да не е от най полезните неща.искат навършени 18 не 21! защото се предполага че организма расте до 18 години и дотогава очната ябълка се увеличава за това ако се направи корекцията докато ябълката още се развива и расте няма да има резултат.напротив даже може да има обратен ефект,да ти се увеличи диоптера още повече.та смята се че след като очната ябълка е спряла да расте тогава няма рискове при тази операция,но след години когато човек започне да старее тая ебана ябълка пак започвала да се смалява и ако си имал направената операция можело зрението да се влуши.та за тва не била много полезна и един вид имало ефект но временен.на мен така ми го обясни лекаря.а някой дето каза че лещите щели да пречат на операцията, тва са пълни глупости! няма нищо подобно!

RealDex
05-09-2007, 18:38
Еми незнам ся хора ама със сетивата да не си вред е направо мъка за човек.
Аз съм с късогледство.Откриха ми го в 5-ти клас.Не помня колко бяха диоптрите тогава но ми изписаха очила които трябваше да нося 1 месец и пак да отида на лекар.
Сложих очилата и отидох на даскало...ужасът породен от подигравките на другите са големи.Бях Петър Стоянов и какво ли още не.Те наистина рамките бяха доста големи и масивни но нашите това можеха да позволят да ми се вземе.Такива сме си хората...винаги гледаме да се подиграваме над чуждото нещастие.Дори и сега аз самия като видя някой с очила и си казвам "Погледни го па тоз 4-тириочко кво гледа кат малоумен!"Защо го мисля това като аз съм с близо -3 диоптъра?!Но такива сме си хората...
Та...преди година някъде ми беше последната военна комисия и то във Военна болница именно заради очите.Освободен съм от казармата поради тази причина.Откриха ми -2.50 на лявото и -2л75 на дясното око.Преди месец си купих лещи.Прегледа показа -2.25 и на двете.?!?!
Помислих за разликата но помислих че е възможно да имам подобрение.Започнах да нося лещи и усещам че увеличавам диоптъра.
Трудно е без лещи.Не става и с тях.За очила да не говорим...гадните спомени от детството не искам отново да ги преживея макар че ужким сме пораснали.На 22 съм всъщност.За лазерна корекция нямам толкова пари.А с нарушено зрение е гадно.Например колко пъти съм се припознавал.Или пък отивам някъде и минавам покрай някой познат към който съм отправил поглед но не съм могъл да го позная защото не мога да фокусирам.И после ме пита Абе ти много важен си станал видя ме а едно Здрасти не каза.И аз си мисля Не съм важен бе брат ми...просто ми се размазваш.
И така хора това е моята история с очните ми проблеми и незнам какво да правя.Ама тва е живота.Дано поне диоптрите да не се качват повече.

miloto na miloto:P
05-09-2007, 18:50
tva mi e super bolna tema,oshte ot m1nichka imam problem s1s zrenieto,koito se porodi ot stranichen faktor,ne e vroden i taka do dnes..ne nosq ochilata na daskalo,makar,che trqbva..no mi e neudobno..za operaciqta s lazer s1m chuvala ot mn otdavna..trqbva da si minal puberteta ..mechtaq za takava operaciq..ama..tva sa samo mechti..mn mi e gadno s tozi problem,no moje bi edin den shte vijdam normalno...

Presley
05-09-2007, 20:02
Prawqt se lazerni operacii,no ne ot prsihtqwka,a pri nujda :) Naprimer ako dadeniq chowek ima perde na ochite i t.n.
Мда така е !На баба ми и правиха томно поради таэи причина :-D

emilythestrange
05-10-2007, 18:47
v sofiq pravqt mai po 1000lv na oko
как 1000 лв,един приятел ще си прави за
коригиране на зрение за по 80 лв на око :-s

sh3_1s_7h3_0n3
05-10-2007, 18:53
Лазерни операции се правят и в България... във Варна със сигурност. Трябва да си навършил 18год и можеш да си направиш... ест преди това те преглеждат и преценяват дали имаш нужда. Не е необходимо да си на 70години, за да се подложиш на това. Мисля, че оправя късогледство и далекогледство... само астегматизъм сякаш не можеше, но не съм сигурна... иди на очен лекар ако се интересуваш и питай... а в последствие ако ти потрябва очната клиника, където правят тая операция може да потърся координати

realdex
05-13-2007, 06:01
Здравей! Аз имам същия проблем. Знам, че трябва да сложа очила, но ме е страх от това какво ще си помислят другите хора. Това, че имам проблеми с очите ме измъчва много. Страх ме е дори да кажа на родителите си за това, защото знам как ще реагират. Но нямам възможност сама да се справя с това.
Страхотное това, че тук намирам хора, с които мога да споделя всичко от моя свят!
:)

sweet_love
05-13-2007, 08:53
Здравейте на всички!!! :) Значи и аз да споделя:преди няколко дни най-после отидох на очен лекар.От доста време усещах че имам проблеми с очите, но едва тогава събрах смелост.Оказа се че от доста време съм имала астигматизъм, а диоптрите са ми 2 и 1,75!!!Доста се шокирах!!!Ако бях отишла по-рано може би нямаше да е така!Съветвам ви ако и вие усещате че имате някакъв проблем ВЕДНАГА :!: за посетите лекар!Така може да спрете проблема навреме! :!: Сега се опитвам да свиквам с очилата,но ми е доста трудно и некомфортно и мисля да си взимам лещи! Някой може ли да сподели нещо за лещите-удобни ли са,предпочитате ли ги пред очилата и т.н. Мерси предварително! :wink:

maroon_555
05-13-2007, 16:22
Здравей, RealDex!
Може би ще ти прозвучи смешно, но за да намериш истинското решение на проблема си, трябва първо да го превъзмогнеш психически. Знам, че звучи лесно да го каже човек, просто началото е важно! :) Ти си обикновен човек, както всички останали и както тях си имаш проблеми с тялото си! Просто приеми себе си такъв, какъвто си и аз съм сигурна, че и останалите хора ще те приемат! Успех!!! :)
Не мога да разбера само едно нещо- защо хората трябва да се подиграват на останалите, след като и те някой ден могат да изпаднат в същата ситуация...

L0v3_suX
05-13-2007, 17:02
da pravqt se lazerni i v bg operaciii no sa NETRAINI. vsy6tnost kadeto i da si q napravi6 (est zavisi ot kakvo zabolqvane) no pri pove4eto ot zabolqvaniqta moje da si napravi6 operciq ako si nad 20 god i 6te vijda6 do kum 35.. posle nanovo o4ila ili le6ti.. nai dobre i dvete

admiiinnnn
05-16-2007, 13:53
correctyourvision.bravehost to4ka kom

marilyn
09-27-2008, 20:27
Здравейте, виждам, че темата е старичка, но реших да пиша в нея. Аз също имам проблем с очите (късогледство) и то от 8 години. Не само,че мраза очилата, ненавиждам ги. Много подигравки съм отнесла заради тях и сега продължавам да търпя :cry: :cry: :cry: за мен всеки ден е изпитание. Не мога да не нося очилата диоптъра ми е голям и не мога да се движа навън без тях (една улица не мога да пресека). Днес цяла вечер ровя из нета, в опит да намеря инфо и намирам, но много противоречия. Искам да си направя операцията и рано или късно ще си я направя. Проблема е, че съм на 16, а и нашите не искат и да чуят за операция. За лещи също... :cry: Продължавам да нося очилата, които вече ми правят белези на носа и ме убиват ... направо не ми се живее по тоя начин ... писнало ми е отвсякъде... и спомена за подигравките... просто нз какво да направя...

assd22
09-27-2008, 22:40
Какво знаете за лазерните операции за премахване на диоптър?Успе6ни ли са?Крият ли рискове?100% ли е резултатът?Моля,ако някой се е подлагал на подобна операция,да разкаже или да каже каквото знае по въпроса.при тази операция изрязват част от ретината ти, след 5-6 години, пак трябва да режат...не си струва...

diavol4e87
04-01-2009, 15:45
[/quote]при тази операция изрязват част от ретината ти, след 5-6 години, пак трябва да режат...не си струва...[/quote]

АБСУРД!!!!

Аз си правих корекция преди 6 месеца в EyeSTAR LASIK INSTITUT в Истанбул! Освен че беше по-евтино отколкото в България се оказа че работят с най-новата техника в света! До колкото разбрах само 3 клиники в Европа имат тази техника. Освен това ми направиха доживотна застраховка и ми обясниха, че ако след ч0 години искам да се прегледам или да си направя нещо друго то си е изцяло за тяхна сметка!

Клиниката работи от 10 години и до колкото разбрах първият им пациент все още си вижда перфектно!

Отскоро имат и представител в България- Вера Радева 0898 776 350. Тя може да ви даде пълна информация!

=;

bacifan2
01-27-2012, 12:10
Лазерна корекция се прави на няколко места в България. Аз сега се интересувам за Пловдив, защото съм от тук. Дори в една друга тема питах за коментари дали някой, не си е правил в очна болница Луксор.